onedio
Görüş Bildir

ChatGPT Haberleri

ChatGPT ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. ChatGPT ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

trend-arrow

Popüler İçerikler

Squid Game'deki Büyük Ödül 45 Milyar Won'u Harcama Rehberi: Kaç Türk Lirası Ediyor?
Güney Kore yapımı bir Netflix dizisi olan Squid Game ilk sezonuyla izleme rekorları kırmıştı. İkinci sezonu geçtiğimiz hafta yayınlanan dizi, yine zirveye yerleşmeyi başardı. Bütün dünyada ilgiyle takip edilen Squid Game dizisinde yarışmacılar, büyük bir ödül için yarışıyor. Squid Game'in büyük ödülü ise tam 45 milyar won. Peki Squid Game büyük ödülü 45 milyar won, kaç TL yapıyor? Bu parayla neler yapabilirsiniz?Merak edilen soruları ChatGPT'ye sorduk!
Çabayla Öğrenmenin Gücü: Yapay Zekâ Çağında İnsan Beyninin Sınırlarını Anlamak
2023 sonbaharında, MIT, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden Profesör Eric Klopfer, öğrencilerine belki de hayatlarının en unutulmaz derslerinden birini verdi. Bilgisayar bilimi dersinde yapılan bu deney, öğrenmenin ve mücadele etmenin beyin üzerindeki etkilerini yeniden düşünmemizi sağlıyor. Deneyin detayları, yapay zekânın eğitimdeki rolüne dair önemli sorulara ışık tutuyor.
Lotoda Büyük İkramiyeyi Kazanma Şansınız mı Yoksa Bindiğiniz Uçağın Düşme İhtimali mi Daha Yüksek?
Son dönemlerde daha sık duymaya başladığımız uçak kazaları kimilerimizin fobilerini tetikledi! Kimilerimiz için ise uçak güvenli bir seyahatin yolu ve tüm bunlar yalnızca tatsız tesadüflerden ibaret... Peki, bindiğiniz bir uçağın düşme ihtimali nedir? Gelin, bu konuyu biraz daha farklı bir yoldan ele alalım! Lotoyu kazanma ihtimaliniz mi daha yüksek, yoksa bindiğiniz uçağın düşme ihtimali mi? Hadi öğrenelim!
Yapay Zekâ İle Aşk Yaşanır mı?
Teknolojinin hızına ayak uydurmak imkânsız, zaten artık öyle bir çabamız da yok, sadece gün geçtikçe daha çok şaşırıyoruz.Chatgpt’yi teknoloji aşıkları mutlaka duymuştur hatta denemişlerdir bile... Ben de bir “technopat” olarak Chatgpt ile tanıştım ancak konu hakkındaki yazıyı ancak kaleme alabiliyorum.
Chatgpt Dönemi - Soğuk Zekâ
Muhakeme gücümüzü kaybediyoruz.Yapay zekâ düşünce pratiğimizin önüne geçerse beynimizi kullanma yüzdemiz düşecek.Çalışmayan kasların atrofiye uğraması gibi beynimiz de küçülecek. Hayatımıza yeni giren teknolojilerin hem yararlı hem de yararlı olmayan yanları var. Dikkat ederseniz “zararlı” demedim. Sadece bazı konularda bizi ileri taşırken bazı noktalarda da geriye götürebiliyor.
Bu Yapay Zekaların Ne İşe Yaradığını Bulabilecek misin?
Kısaltılışı AI (Artificial Intelligence) olan yapay zekalar, makine ve yazılım zekasıdır. Her ne kadar insanlar tarafından oluşturulsa da, pek çok alanda insan gücünden daha hızlı ve pratik olmaları ile öne çıkıyorlar. Bu testimizde sıraladığımız yapay zekaların ne işe yaradığını bulmanı isteyeceğiz. Haydi teste!
Yapay Zekâ Editörlerin Yerini Alır mı?
Yapay zekâ teknolojileri ve makineleşme bir yandan insanlığa önemli bir kolaylık sağlarken bir yandan da insanlık ile ilgili büyük bir tehdit olarak algılanıyor. İşsizlik, insan odaklılığın kaybı, gizlilik, güvenlik, güvenilirlik beraberinde etik ve hukuki altyapısızlık yapay zekânın olumsuz yorumlara açık olmasının başlıca sebepleri arasında. Yapay zekâ, teknolojik sistemlerin karmaşık görevleri yerine getirebilme, öğrenme, sentezleme ve kararlar alabilme becerisine sahip olmalarını sağlıyor. Öte yandan bu teknolojiler otomasyon, veri analizi, tıbbi teşhisler, robotlar ve daha birçok alanda kullanılıyor; kişiselleştirilmiş öğrenme programları, risk değerlendirme, robotik cerrahi, müşteri hizmetleri, yapay zekâ tabanlı sanatsal ürünler, oyunlar vb. Bu yazı ChatGPT özelinde yazıldı. Chat GPT, metin tabanlı sohbetlerde kullanılmak üzere tasarlanan bir dar yapay zekâ platformu. Kullanıcıların girişlerine yanıt olarak tutarlı ve anlamlı metin üretiyor. Geniş bir veri kümesi üzerinde eğitilen model dil yapısını, kelime anlamını ve örüntüleri anlama yeteneğine sahip. ChatGPT, yapay zekâ algoritmalarını kullanarak, kullanıcının metin girişlerini anlıyor ve buna uygun yanıtlar üretiyor. Peki ChatGPT, nitelikli bir editörün yerini tutabilir mi? Öngörüm, yakın vadede bunun mümkün olamayacağı yönünde.