Görüş Bildir
Çin'den Çip Yarışında Rakiplerine Fark Atmak için 40 milyar Dolarlık Rekor Yatırım Hamlesi!
Pandemi dönemi ile beraber başlayan ve teknoloji sektörünü derinden etkileyen çip krizi, maalesef hala aşılabilmiş değil. Hal böyleyken, ABD ve Çin başta olmak üzere büyük devletler arasındaki yarı iletken yarışı da son hızıyla sürmekte. Rekabette öne geçmek adına yapılan son hamle Uzak Doğu ülkesinden geldi. Yarışı bitirmek isteyen Çin, yarı iletken endüstrisini tekrardan canlandırmak için 40 milyar dolarlık bir fon yatırımı yapma kararı aldı. Detaylar haberde.
Samsung "Yok Artık" Dedirtti: Üçe Katlanabilir Yeni Telefon
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, dünyada ve ülkemizde yenilikçi ürünleriyle öne çıkan bir marka. bu yenilikçi ürünlerin başında ise katlanabilir akıllı telefonlar var. Şirketin 2019 yılında piyasaya sürdüğü ilk katlanabilir cihazı beraberinde birçok teknoloji harikası ürün takip etti. Firma, son olarak ise üçe katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde yaptığı çalışmalarla 'Yok artık' dedirtti. Detaylar haberde.
IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır? IMEI Kodu Nedir? Andorid ve Apple İçin e-Devlet Üzerinden IMEI Kayıt Sorgulama
Mobil cihazlarda bulunan ve sadece o cihaza özel olan IMEI kodu, telefonunuzu çeşitli durumlar karşısında korumaktadır. Özellikle telefonunuzun kaybolması, çalınması durumunda IMEI numarası ile telefonunuzun kim tarafından kullanıldığı öğrenilebilir. IMEI kodu bulunmayan telefonlar ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından belirli bir süre zarfından sonra kapatılmaktadır. Cihazı kullanmaya devam etmek için IMEI numarasının kayıtlı olması gerekmektedir. Peki, IMEI sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet'ten IMEI kaydına nasıl bakılır? Detaylar haberimizde.
Reklam
Twitter'da Toplu İşten Ayrılmalar Sistemleri Bozdu: Platformun Telif Kontrolü Çöktü
Elon Musk'ın satın alması sonrası Twitter'da kaos bir türlü durulmadı. Son olarak geçtiğimiz günlerde şirket çalışanlarının büyük bir kısmı işi bırakmış veya kovulmuştu. Tabi ki bu direkt olarak mevcut işleyişte problemlere sebep oldu. Telif sistemi bozulan Twitter'da kullanıcılar filmler ve müzikler paylaşmaya başladı. Twitter adeta Netflix'e döndü diyebiliriz.
Reklam
Twitter Ofisleri Kapatılınca Kaos Büyüdü! Şirket Binasına 'Elon'un Aptal Olduğunu Kanıtı' Yazısı Yansıtıldı
Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter'ı satın almasından sonra çalışanlar büyük bir stresle karşı karşıya kaldı. Musk'ın gelir gelmez üst düzey yöneticileri işten çıkarması ve kendisiyle tweetler üzerinden tartışan bir çalışanını kovmasının bu duruma etkisi büyük. Son olarak Twitter çalışanlar Twitter binasına Elon Musk hakkındaki düşüncelerini projeksiyonla yansıttı. Buna ek olarak Twitter içerisinden paylaşılan bilgilere göre sabotaj korkusu nedeniyle şirketin ofislerinin bir haftalığına kapatıldığı belirtildi.
Reklam
Reklam
Gurulandık! Intel'in Deepfake Algılama Teknolojisini Geliştiren Ekibin Lideri İlke Demir FakeCatcher'ı Tanıttı
Deepfake teknolojisi çıktığı ilk andan itibaren internet dünyasının en büyük problemlerinden biri olarak gündeme geldi. Intel firması deepfake teknolojisiyle üretilen sahte videoları yüzde 96 oranında doğru tespit edebilen FakeCatcher isimli bir teknoloji geliştirdi. Bu teknolojiyi geliştiren ekibin başında da Türk bir araştırmacı yer alıyor.
Reklam
Elon Musk Bu Sefer de Bir Çalışanını Tweet Atarak Kovdu!
Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra sosyal medya platformunda adeta bir kaos fırtınası esmeye başladı. Musk, ilk iş olarak üst düzey yöneticilerin büyük bir kısmını kovmuştu. Ayrıca çalışanların büyük bir kısmını da işten çıkarmaya devam etti. Son olarak bir yazılım mühendisini tweetleşirken kovduğunu söyledi. Gelin olayın perde arkasında neler oldu birlikte bakalım.
Reklam