Görüş Bildir
Çok Fazla Ekmek Tüketirseniz Vücudunuzda Neler Olabileceğini Biliyor musunuz?
Türkiye'de her bir ev için günde ortalama 4,76 adet ekmek tüketildiği düşünülüyor. Ekmekler lezzetli, kullanışlı ve her yere kolayca taşınabildiği için bu kadar yenmesinin nedeni çok açıktır. Bununla birlikte, tadı çok güzel olan çoğu şey gibi, ekmeğin de insan vücudu üzerinde olumsuz etkileri vardır. Vücudumuz rahatsız olduğunda, sorunu halledebilmemiz için bize bazı işaretler gönderir. Detaylar yazının devamında...
Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır? Ramazan Pidesi Malzemeleri ve Evde Ramazan Pidesi Tarifi...
Dört gözle beklenen Ramazan ayı nihayet geldi. Bu akşam yapılacak ilk sahurun ardından 2 Nisan Cumartesi akşam ilk iftarın heyecanı yaşanacak. Biliyorsunuz ki son zamanlarda her gıdaya zam üstüne zam geliyor. Zamlanan gıda ürünlerinden biri de Ramazan pidesi oldu. Hem iftar yaklaşırken pide kuyruğunda beklememek, hem sıcak pide yemek hem de kendi ellerinizde hazırladığınız görece daha ekonomik, sağlıklı ve damak zevkinize uygun olan pideyi yemek için evde Ramazan pidesi yapmak istiyorsanız sizin için adım adım Ramazan pidesi yapılışı, püf noktaları ve malzemeleri haberimizde...
Evde Pizza Yapmak İsteyenlere Özel 5 Dakikada Yapabileceğiniz Bayat Ekmekten Pizza Tarifleri!
Her şey eve bir tane daha alınan ekmekle başlar. Bir süre sonra artık hiç taze ekmek yiyemediğinizi fark edersiniz. Bugün bu sorununuzu çözüyoruz! Birbirinden lezzetli ve çok çeşitli bayat ekmek pizzalarıyla sizi taze ekmeğe kavuşturuyoruz. Evdeki kuru ve bayat ekmeklerin kökünü kazıtacak birbirinden pratik ve lezzetli bayat ekmek pizzası tarifleri için hazır mısınız? O halde başlayalım!
Buğdaysız Arpasız Çavdarsız Çölyak Dostu: Glutensiz Ekmek Tarifi
Çölyak, vücudun buğday, arpa ve çavdar gibi maddelerin içinde bulunan glüten adlı maddeye gösterdiği anormal tepkilere verilen bir hastalığın ismidir. Çölyak hastaları bu sebeple özel bir beslenme rutinine uymak zorundadır. Bu tarifimizde çölyak hastalarını düşündük ve onlara glütensiz ekmek tarifi verdik. Gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz bu ekmekte glüten namına hiçbir şey yok!
Her Öğünün Favori Elemanı Olup Tazeliğiyle Gönlünüzde Taht Kuracak Yumuşacık Ekmek Tarifleri
Yumuşacık ekmek tarifleri gerek sabah kahvaltılarının gerek diğer öğünlerin muhteşem eşlikçisidir. Evde ekmek yapmaktan genellikle korkulur; ancak verdiğimiz tariflerle kolayca ekmek yapabilmeniz artık mümkün! Sadece tarifleri bir yerlere not etmeniz yeterli. Haydi o zaman, yumuşacık ekmek tarifleri nasıl yapılırmış keşfedelim!Not: Tariflerde kullanılan bardak ölçüsü 200 mililitredir. Kullanılan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. 
Ben Ekmeksiz Doyamam Diyenler İçin Ev Yapımı, Pratik ve Nefis 13 Ekmek Tarifi
Tok olduğumuz halde ekmek kokusu hepimizin karnını acıktırır. Aç olduğumuz zaman ise peynirli ekmek ve çay en güzel menülere rakiptir. Ekmek olmazsa doyulmaz, sofra hep eksik kalır. Sofraların baş tacı ekmeklerin fırınlarda ve marketlerde her çeşidini bulmak mümkün oldu ama evde de bu çeşitliliği kendimiz yapabiliriz. Derlediğim bu basit ekmek tarifleri ile mutfaklarınız en güzel fırınlara rakip olacak.
Kolayca Hazırlanan Hamuruyla Zahmetsiz Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Kolayca Hazırlanan Hamuruyla Zahmetsiz Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?Kolay Ekmek4 su bardağı un1/2 paket Instant maya 1,5 SB su1 TK tuz1/2 TK şekerSu, şeker ve mayayı Goldmaster Şef profesyonel stand mikserinin haznesine alın ve çırpıcı uç ile şeker eriyene kadar 30-40 saniye karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 15 dakika bekletin. Çırpıcı ucu yoğurma ucuyla değiştirin. Tuz ve unu üzerine ilave edip Stand mikseri çalıştırın. Hamur toplanın mikseri durdurun ve üzerini kapatıp oda sıcaklığında ya da ılık bir ortamda 2-2,5 saat mayalandırın. Mayalanma süresi bitmesine yakın fırınınızı 230 dereceye ısıtın ve içerisine kapağıyla birlikte fırına girebilen tercihen bir döküm tencere koyun. Tezgahı unlayın ve mayalanan hamuru tezgaha alın. 2-3 kez katlayın ve un serpilmiş bir kaba koyun. 30 dakika daha mayalandırın. Fırından tencereyi çıkartın. Hamurun altına yağlı kağıt koyun ve arzu ederseniz üzerine un eleyip çizin. İçerisine yağlı kağıt ile birlikte hamuru koyun. Fırına girebilen bir kabın içine su koyun. Tencere ile birlikte suyu da fırına koyup 30 dakika kapağı kapalı pişirin. Süre sonunda tencerenin kapağını açın ve 10-15 dakika kızarana kadar pişirin. Tezgahta 1 saat dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.Detaylar için tıklayınız.