Görüş Bildir
13 Nisan 2022 Canlı Altın Fiyatları: Gram Altın Bugün Ne Kadar Oldu?
Yeni günün ilk saatlerinde altın fiyatları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. ’13 Nisan 2022 altın fiyatları ne kadar oldu?’ sorusu gündemde. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş ile ilgili Putin, görüşmelerin tıkandığı açıklamasında bulunmuştu. Uzmanlar, bu açıklama sonrası altın fiyatlarında yükseliş bekliyor. Peki, bugün gram altın ne kadar oldu? İşte 13 Nisan 2022 saat 09.25 itibariyle Kapalıçarşı canlı altın fiyatları…
11 Maddede En Güvenli Yatırım Aracı Olarak Görülen Altın ve Gümüş’ün Yıllara Göre Değişimini İnceliyoruz!
Altın ve gümüş, tarih boyunca zenginlik ve güç sembolü olarak kullanılmıştır. Zaman geçtikçe altın ve gümüşün çekiciliği artmaya devam etmiştir. Çekicilikleri arttıkça gelişim de göstermişlerdir. Şimdi gelin yıllara göre altın ve gümüşün değişimlerini inceleyelim.Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 
Barış Umudu Sonrası Altında Sert Düşüş: Gram Altın Ne Kadar Oldu?
Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşta aylar sonra barış umudu ortaya çıktı. İstanbul’da görüşen iki ülkenin heyetleri, toplantı sonrası olumlu açıklamalarda bulundu. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Başken Kiev dahil bir çok bölgede operasyonların duracağı açıklandı. Ukrayna tarafı ise ilk defa Rusya ile bazı konularda anlaşma sağladıklarını duyurdu. Görüşmeler sonrası barış umudunun doğmasıyla birlikte brent petrol fiyatları ve altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. İşte 29 Mart canlı altın fiyatları…
Merkez Bankaları Yeniden İpleri Eline Alacak mı? Borsa ve Dolara TCMB Yol Gösterdi
Fed'in faiz artışında elini gören piyasalar, bugün gözlerini küresel de Avrupa yurt içinde de TCMB'ye çevirdiler. Altın bir miktar yükseliş seyrine geçerken, petrol tarafında da Rusya endişeleri sürerken, Fed kararı ile yükseliş sınırlanıyor. Dolar/TL yükselişini Merkez Bankası PPK kararı sonrasında artırdı. Borsa İstanbul'da da pozitif ayrışma sürüyor. 
Reklam
Borsa ve Dolar Yükseliş Eğilimindeyken Baskılayan Sebepler Güçleniyor!
Rusya-Ukrayna savaşına yönelik endişeler dünya çapında yatırımcıların odağında kalmaya devam ederken, 3 yılın ardından Fed'in faiz yarın artırımına hazırlanması oynaklığın yüksek seyretmesine neden olurken, emtia fiyatlamalarında da gerileme izleniyor. Borsalarda volatilitenin yüksek olabileceğine dikkat çeken analistler, yurt içinde gözlerin TCMB kararında olduğunu da hatırlatıyor. Dolar/TL üzerinde de baskı sürüyor. 
Gözler Merkez Bankalarında! Borsa İstanbul Pozitif Ayrışırken, Dolarda Kritik Sınır Korunuyor!
Dünya çağında, Rusya-Ukrayna savaşına dair endişeler ve enflasyonist baskılar geçen hafta oynaklığın yüksek seyretmesine neden olurken, risk iştahı düşük seyretti. Yeni haftada gözler ABD, İngiltere, Japonya ve Türkiye merkez bankalarının faiz kararlarında olacak. Bu kapsamda bu hafta çarşamba Fed, perşembe BoE ile TCMB ve cuma BoJ ile CBR toplantılarından çıkacak kararlar bekleniyor. Rusya-Ukrayna savaşı ile yaptırımların küresel ekonomiye etkileri, piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ederken, emtia fiyatlarının yükselişini koruması ile enflasyondaki baskının daha da artacağı ve beklenenden uzun süreceği görüşleri güçleniyor.
Reklam
Putin'in Açıklamasını Piyasalar Beğendi: Dolar ve Petrol Geriliyor! Borsalar Kendine Geldi
Rusya-Ukrayna savaşını piyasalar yakından izlemeye devam ederken, Türkiye'nin ara buluculuğu ile Antalya'da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıdan bir sonuç çıkmadı. Nispeten sakin seyir izleyen varlık fiyatlamalarında gerileme sürerken, özellikle petrol tarafındaki seyir enflasyon açısından yakından izleniyor. Altın ve petroldeki aşağı yönlü hareket sınırlı da olsa sürerken, yurt içinde dolar kritik sınıra çok yaklaştı!Günün ikinci yarısında Putin'in açıklaması ise hisse, döviz ve emtia piyasalarına olumlu yansıdı. 
Durgunluk Endişeleri Dolara İvme Kaybettirdi: Borsalarda Karışık Seyir Sürecek mi?
Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşı ve yaptırımların etkilerine yönelik endişelerle yüksek oynaklıkla birlikte karışık seyir izlenirken, ABD'nin Rus petrolüne ambargo kararıyla birlikte emtia fiyatlarındaki yukarı yönlü baskı sürüyor. Rusya'nın da ihracat tedbirleri açıklaması emtia tarafındaki yükselişin stagflasyon endişelerine yol açmasına sebep oldu. 
Reklam
Petrol Korkuları Artırdı: Piyasalar Karıştı! Yatırımcı Güvenli Liman Arıyor!
Küresel piyasalarda, Rusya-Ukrayna savaşı ve uygulanan yaptırımların ekonomik etkilerine yönelik endişelerle risk iştahı düşük seyrediyor. Rusya'nın dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi konumuna gelmesi ile petrol ithalatında kısıtlama ile ilgili açıklamaları dün Brent petrolün varil fiyatını 130 dolar seviyesine çıkararak Temmuz 2008'den bu yana görülen en yüksek seviyeyi test etmiş oldu. Petrol fiyatlarında yaşanan bu yükseliş, enflasyon ve salgın sonrası yeni yeni toparlanan küresel ekonomik büyüme tarafında endişeleri artırırken, 'stagflasyon' tartışmalarını da alevlendirdi. Ekonomilerde durgunluk ve yüksek enflasyonun bir arada gerçekleşmesi olarak bilinen stagflasyona dair göstergelerin artmasıyla kendini korumaya almaya çalışan yatırımcıların arayışı sonucu dün güvenli limanlara yöneldi.
Borsalarda Gerginlik Sürüyor! Petrol ve Dolar Yükselişinde Hız Kesmiyor!
Rusya-Ukrayna savaşı varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürürken, dün gece, Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktığı bildirildi. Yangın haberi Rusya Ukrayna savaşıyla risk iştahının azaldığı piyasalarda sert satışların gelmesine neden oldu. Ukrayna'da yaşanan gelişmeler takip edilirken, artan emtia fiyatları enflasyon ve para politikalarına ilişkin belirsizliklerin de sürmesine neden oluyor.Borsalarda varlık fiyatlamaları baskıya neden olurken, petroldeki yükseliş enflasyonist baskıyı artırıyor. 
Reklam
Savaş Etkisi Piyasalarda Baş Döndürüyor: Borsa, Dolar, Altın, Petrol Biri İniyor Biri Çıkıyor!
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta, Rus birlikleri şehirlere daha şiddetli saldırmaya başlarken, Rus tarafından dün yapılan açıklamalar piyasalarda oynaklığı artırdı.Borsa İstanbul'da kayıplar toparlanmaya çalışılırken, dolar ve Euro dün sakin geçen günün ardından bugüne yükselişle başladı. Kripto paralarda da yükseliş görülürken, petrolde Rusya etkisi sürüyor. 
Reklam
Piyasalar Sakinleşmiyor: Borsalar Kayıplarını Toparlamaya Çalışırken, Dolar ve Kripto Tarafında Yükseliş!
Piyasalarda Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yankıları devam ediyor. Risk fiyatlamalarında dün borsalar tarafında düşüş görülürken, Rusya'ya yaptırımların sertleşmesi ile gözler o tarafa çevrildi. Rusya tarafından işler bozulurken, kurlarda ise dolar güçlenmeye devam ediyor. Kriptolarda bugün yükselişe geçerken, emtia fiyatlarında zirveler görülmeye devam ediyor. 
Piyasalarda Kaos Geri Döndü: Borsalar Düşüşte, Dolar Yükselişte!
Rusya-Ukrayna savaşı piyasaları gererken, geçen haftaki sakinleşme bu hafta yerini yeniden kritik fiyatlamalara bıraktı.Yen hafta başlarken artan yaptırımlar dünya piyasalarını derinden etkiliyor. Yurt içinde de durum çok parlak gözükmezken, piyasalar Türkiye'nin büyüme rakamlarıyla moral buldu ama çok etkili olmadı. Bir ara yükselişe geçen endeks günün sınırlı da olsa düşüşle tamamlarken, dolarda yükseliş iştahı ise ivme kaybetse de sürüyor. 
Rusya Ukrayna'yı Vurmaya Devam Ediyor, Yaptırımlar Sertleşiyor: Borsa Coştu, Dolar Düştü!
Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği harekat ile dün dünya piyasaları karıştı. Emtia tarafında panik yükselişleri görülürken, bugün sakinleştiği izleniyor. Borsalarda düşüşler sert oldu, BİST açılışta devre kesti. Dolar ve Euro yükselişe geçerken, TL ise Rus Ruble'sinden daha çok para kaybetti.Bugüne yükselişle başlayan BİST 100 endeksi günün ikinci yarısında yükselişini hızlandırdı. Dolar/TL ise 13,80'in altını gördü.
Putin Piyasaları Vurdu: Dolar, Altın, Petrol Fırladı, Borsa İstanbul Açılışta Devre Kesti!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.Ukrayna'nın Donbas bölgesinde yer alan Kramatorsk kentinde 2 büyük patlama sesi duyulurken, başkent Kiev'de de büyük patlama sesleri duyulduğu iddia edildi.Saldırı borsaları vurdu. Varlık fiyatlarında ise yükselişler tırmanışa döndü! Dolar/TL'yi müdahaleler de durduramadı!
Reklam