Görüş Bildir
Haberler
Emojilerin Anlamları: 2023 WhatsApp, Instagram ve Twitter'da En Çok Kullanılan Emojiler ve Anlamları

Emojilerin Anlamları: 2023 WhatsApp, Instagram ve Twitter'da En Çok Kullanılan Emojiler ve Anlamları

GNS
06.03.2023 - 17:59

Günlük hayatta telefonlar adeta vücudumuzun bir parçası haline geldi. Özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamarında harcadığımız vakit göze alınırsa, birebir iletişimdense yazılı iletişim kurmak hepimizin daha kolayına geliyor gibi görünüyor. Kısa mesajlarda yaşadığımız 'duygularını ifade edememe' sorununun çözümü ise kullandığımız emojiler ile çözülüyor. Bu emojilerin elbette birbirinden farklı anlamları var. Peki emojiler ne anlama geliyor? Siyah kalp, mor kalp, sarı kalp, turuncu kalp, el emojisi ne anlatıyor? WhatsApp'ta emojilerin anlamları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde dijital iletişimi en kolay hale getiren şeylerden biri de emojiler. Sohbetlerimiz esnasında duygu durumumuzu aktarabilmek ya da yalnızca küçük bir tepki vermek istediğimizde yüzlerce sembol arasından bir tanesini seçip yollayabiliyoruz.

Günümüzde dijital iletişimi en kolay hale getiren şeylerden biri de emojiler. Sohbetlerimiz esnasında duygu durumumuzu aktarabilmek ya da yalnızca küçük bir tepki vermek istediğimizde yüzlerce sembol arasından bir tanesini seçip yollayabiliyoruz.

Peki kullandığımız bu emojiler aslında ne anlama geliyor?

2023 Emojiler ve Anlamları: Yüz Emojileri ve Gülücükler

2023 Emojiler ve Anlamları: Yüz Emojileri ve Gülücükler

😀 Sırıtan yüz: Geniş ve açık gülümsemesiyle basit bir ifade oluşturan bu emoji, genellikle zevk, neşe, iyilik ya da mizah amaçlı kullanılır. 

😃 İri gözlü sırıtan yüz: Gözleri iri bir şekilde açık olan bu emoji yine ilkinde olduğu gibi keyif alma, mizah, zevk ve iyilik anlamları taşır. 

😄 Kısılan gözlü sırıtan yüz: Diğer gülücüklere göre daha samimi, daha sıcak ve daha az heyecanlı bir ifade taşır. Mutluluk ve iyi huylu eğlencenin temsilini gösterir. 

😁 Gülücük: Adeta 'peynir' diyerek gülen bu emoji ağzı dolduran bir sırıtış sunar. Parlak ve tatmin edici bir mutluluğu gösterir. Kullanıldığı yere göre gururlu olmak, sıcak hisler, aptallık ya da eğlence gibi anlamlar ifade eder.  

😆: Ağzı buruşarak gülen bu emoji genellikle heyecan ya da içten kahkahaları temsil eder. 

😅: Gülerken gözünün üstünde biriken ter damlalı emoji, sinirlenmeyi ya da rahatsızlığı temsil eder. 

😂: Gözlerinden yaşlar gelerek gülen emoji karşı tarafa ne kadar güldüğünü göstermek için kullanılır. Bir şeyin komik ya da hoş olduğunu ifade etmek için kullanılan yaygın emojilerdendir. 

🤣: Gülerken yan devrilen emoji 'gülmekten yerlere yattım' anlamını taşır. Bir şeyin ne kadar komik olduğunu göstermek için sanki gülerken yerde yuvarlanıyormuş gibi bir hisle ifade eder. 

🙂: Hafifçe bir gülücük taşıyan bu emoji arkadaşça ve mutlu hislere hitap eder. Aynı zamanda tepeden bakan, ironik duruşlu ve pasif-agresif hareketleri temsil edebilir. 

🙃: Gülen emojinin ters çevrilmiş hali genel olarak şaka, alay, ironi, aptallık içeren durumlarda kullanılır.

😉: Göz kırpan emoji genel olarak şaka, flört, gizli anlam ya da genel bir pozitif durumun simgesidir. Eğlenceli kişiliği, sevecenliği ya da tamamen ironik bir durumu gösterebilir. 

😊: Gülümsemekten gözleri kısılan ve yanakları pembeleşen bu emoji, tüm yüzü kaplayan bir mutluluğu anlatır. Gerçek anlamda mutululuk ve sıcak hisleri gösteren emoji tamamen olumlu hislerin temsilidir. 

😇: Tepesinde hale olan bu emoji melekleri, duaları ve kutsamaları anlatmak için kullanılır. İyi işleri ve meleksi tutumları temsil eder. 

🥰: Etrafında kalpler olan ve yanakları kızaran bu gülücük, mutluluğu ve sevecen duyguları gösterir. Özellikle aşık olmayı ve çok beğenmeyi temsil eder. 

😍: Kalpli gözlü emoji genel anlamda coşku içeren aşkı, delice aşık olmayı ve son derece hayranlığı içerir. Büyük beğenileri anlatmak için kullanılır.

🤩: Yıldız gözlü emoji şaşırtıcı, büyüleyici, etkileyici ya da hayran olunası durumlarda heyecanlanıldığında kullanılan emojidir. 

😘: Kalpli öpücük gönderen emoji aslında sohbetleri sona erdiren bir veda öpücüğünü ya da iyi geceler mesajını temsil edebilir. Genel anlamda sevgi ve şefkat duygularını anlatır. Romantik aşk için kullanılmasının yanı sıra, teşekkür amaçlı da kullanılmaktadır. 

😗: Gözleri açık öpücük gönderen emoji sevgi ve şefkat anlamlarını taşır. Aynı zamanda ıslığa benzemesiyle ıslık çalma anlamında da kullanılır. Şaşkınlık, masumiyet gibi duyguları anlatabilmektedir. 

😚: Gülümseyen öpücük gönderen emoji romantizm ve aşkı temsilen kullanılır. Sempatik, içten gelen tatlı bir öpücüğü gösteren sevgi anlamına gelmektedir. 

😙: Gülen gözlerle gönderilen öpücük emojisi daha çok sevgi, şefkat gibi anlamlara gelir. Romantik bir his beslenmeyen herhangi bir arkadaşa karşı atılacak sempatik emojidir. 

😋: Canı yemek çeken dili dışarda bu emoji bir şeyin ne kadar leziz olduğunu ifade etmek için kullanılır. Acıktım, çok beğendim anlamlarına da gelir. 

😛: Dili dışarda olan bu emoji genelde aptallık, sevimlilik, eğlence, heyecan, şaka ya da mutluluk gibi farklı duyguları anlatabilmektedir. 

😜: Göz kırpan dili dışarda olan emoji genel olarak eğlence, heyecan, soytarılık ya da şaka anlamlarına gelir. Komik bir şeyi ironik bir yolla ifade edince de kullanılabilmektedir. 

🤪: Deliye benzeyen dili dışarda emoji aptalca davranışları, partilemeyi, deliliği temsil eder. Aynı anlamı taşıyan pek çok durumu ifade eder. Tuhaf durumları anlatmak için kullanılabilir. 

😝: Gözleri çarpık dili dışarda olan bu emoji de eğlenceyi anlatmaktadır. Neşe ve mutluluğu gösterse de bir noktada ne yapacağını bilemeyen bi enerji verir. 

🤑: Gözlerinden para çıkan emoji zenginliği sevmek, zengin olmak, başarı, para, mükemmellik ve zengin hissetmek gibi pek çok maddi durumda kullanılır. Parayla ilgisi olan pek çok konuda kullanılabilir. 

🤗: Sarılan yüz emojisi daha çok teşekkür ve destek sunmak, ilgi göstermek, sevgi belli etmek ve sıcak kanlı olmak gibi durumları anlatır. Sarılmayı da temsil eder. 

🤭: Elini ağzına kapatan emoji daha çok utanç duygusunu gösterir. Tatlı bir utangaçlık, sürpriz, kahkaha gibi anlamları çağrıştırdığı için kullanılır. 

🤫: Sessiz ol emojisi bir gizliliği, sırrı anlatır. Bahsi geçen konunun paylaşılmaması ve gizli kalması gerektiğini söyler. 

🤔: Düşünen yüz emojisi adı üstünde derin düşünceleri ya da emin olunmayan konuları anlatır. Bazı durumlarda 'bilmiyorum' demek de olabilir. Ciddi, şüpheci ve alaycı olarak kullanılabilir. 

🤐: Ağzı fermuarlı emoji yine bir sırrı sıkı tutmak, saklamak ve bunu içinde tutmak anlamlarına gelir. Ağzı sıkı insanların 'sırrını tutacağım' demek için kullanmasının yanı sıra suskunluk anlamına da gelir. 

🤨: Tek kaşı kalkık emoji sorgulayıcı, şüpheci, düşünceli, karşısındaki inanmayan bir anlam taşır. Genel olarak bahsi geçen durumdaki detaylı sorgulamayı anlatmak için kullanılır. 

😑: Çizgili yüz emoji bir şeye karşı tepkisiz olmayı gösterir. Kimi zaman trip atmak için aşırı gelen mizahı ya da endişe duyma durumunu anlatmak için de kullanılır. 

😶: Ağzı olmayan emoji genel olarak şaşkınlığı gösterir. Suskunluğu, alçakgönüllülüğü ve sessizliği de ifade ettiği söylenir. Kimileri bu emojiyi hayal kırıklığı ve üzüntü gibi duyguları göstermek için de kullanır. 

😏: Ukalaca gülen emoji genelde kendini beğenmiş, kurnaz ya da yaramaz bir yüz ifadesi olarak tanımlanır. Flört amaçlı da kullanılmaktadır. 

😒: Göz deviren emoji genelde hoşnutsuzluğu, şüpheciliği ya da küçümsemeyi temsil eder. Karşınızdaki duruma karşı memnun olmadığınızın en net ifade edilmesi için kullanılır. 

🙄: Gözleri yukarı bakan emoji tıpkı göz devirmede olduğu gibi küçümsemeyi, inanmamayı, onaylamamayı ya da can sıkıntısı gibi durumları anlatır. Alaycı, kırgın, küstah ya da şakacı anlamları taşırken 'her neyse' demeye de yarar.

😬: Dişlerini gösteren emoji daha çok olumsuz ve gergin durumları anlatmak için gösterilir. Utanma ya da beceriksizlik için kullanılır. 

🤥: Pinokyo ya da yalan emojisi tam olarak yalancılığı, sahtekarlık gibi kavramları açıklar. 

😌: Rahatlamış emoji içinde bulunulan durumda sakinliği, rahatlamayı, huzura ermeyi ve haklılığı temsil eder. Genel ruh halini mutlu ve iyi olarak yansıtır. 

😔: Üzgün emoji dalgın ve pişman bir yüz ile ifade edilir. Hüzünlü bir şekilde kapatmış olduğu gözleri, çatılan kaşları ile hayal kırıklığını, incinmeyi ve yalnız hissetmeyi gösterir. Kötü hisleri ve üzüntüyü temsil eder. 

😪: Burnundan baloncuk çıkan emoji uykucu bir yüzü temsil eder. Emojide yer alan kabarcık yorgunluğu ya da uykuyu gösterir. Üzüntü, rahatsızlık, memnuniyetsizlik ya da hastalık göstermek için de kullanılır. 

🤤: Salyaları akan emoji genellikle bir şey çok beğenildiğinde kullanılır. Aynı zamanda açlığı da gösterir. 

😴: Uyuyan emoji aşırı yorgunluk, uykuya dalma ya da iyi geceler mesajı için kullanılır. Fakat ironik olarak bahsi geçen durumun ne kadar sıkıcı olduğunu ve uyuyakalındığını da anlatır. 

😷: Maskeli yüz emojisi hastalığı ifade eder. Hastanelerde ya da salgın sırasında akılan beyaz cerrahi maske hasta olan ya da olacak olan birini gösterir. 

🤒: Ağzında termometre olan emoji genel olarak ateşi olan kimseyi temsil eder. Soğuk algınlığı, grip ya da benzeri hastalıkları gösterir. 

🤕: Bandajlı emoji genel olarak fiziksel yaralanmaları ya da acıyı temsil eder. Bazı durumlarda ironik olarak duygusal incinmeyi de anlattığı olur. 

🤢: Yeşil emoji mide bulantısını anlatır. Hastalıklı bir ifade verir. İğrenme durumunu ya da genel olarak fiziksel hastalığı nitelendirir. 

🤮: Kusan emoji adı üstünde kusmayı temsil eder. Fiziksel hastalığı ya da bir şeyden iğrenmeyi anlatır. Mide bulantısını da göster. 

🥵: Kızarmış yüz sıcaklamış bir durumu gösterir. Aşırı sıcağı anlatmasının yanı sıra fiziksel çekiciliği de göstermektedir. 

🥶: Donan emoji aşırı soğuğu gösterir. Havanın ne kadar soğuk olduğunu, üşüme durumunu ya da bir olaydan-kişiden soğumayı temsil eder.

🤯: Kafası patlayan emoji aşırı şaşırmayı gösterir. Akıllara durgunluk veren ve inanılmaz bir durumu göstermesinin yanı sıra beklenmedik bir hali de temsil eder. 

🥳: Parti emojisi kutlama amacıyla kullanılır. Güzel zamanları, tebrik etmeyi ve neşeli anları kutlamayı gösterir.

😎: Güneş gözlüklü emoji havalı bir durumu simgeler. Kendinden eminlik, havalılık, kaygısız bir görünüş ya da mükemmeliyet anlamına gelir. 

🧐: Tek gözlüklü emoji dikkat çekmek ya da incelenmek isteyen durumlarda kullanılır. Dikkat etmek anlamına gelmektedir. Şüpheci bir tutumu anlatır. Gözlem duygusunun ya da daha yakından incelenmesi gerektiğini sorgular niteliktedir. 

😕: Ağzı eğik emoji kendinden emin olmayan bir duruşu simgeler. Bahsi geçen konuda emin olmamak, kafa karışıklığı gibi durumları ifade etse de kimi zaman üzüntü ve hayal kırıklığı gibi hisleri de anlatır. 

😮: Şaşıran emoji bir olay ya da durum karşısındaki şaşkınlığı anlatır. 

😲: Şok olan emoji ise olaya karşı olan şaşkınlığın ne denli büyük olduğunu göstermeye yarar. 'Adeta ağzım açık kaldı' demek için kullanılır. Aynı zamanda hayranlık, heyecan gibi ifadeleri de simgeler.

😳: Utanan emoji aslında pek çok farklı anlamı temsil eder. Şaşırma, inanamama, hayranlık duyma, sevgi, heyecan gibi pek çok hissi anlatmak için kullanılır.

🥺: Yalvaran emoji aslında bir duruma karşı duygulanma durumunu da anlatır. Duygusallık, hayranlık, sevgi gibi ifadeleri gösterir. 

😰: Soğuk ter döken emoji genel olarak üzüntüyü, korkuyu ve endişeyi temsil eder. 

😥: Ter döken emoji aslında üzgünlüğü, yorgunluğu, hayal kırıklığını temsil eder. Fakat aynı zamanda rahatlamış ve yetinmiş bir hali de simgelediği bilinmektedir. 

😭: Ağlayan emoji üzgünlüğü anlatır. Ne kadar üzgün olduğunu göstermek için kederi ve hüznü temsil eder.

🔥: Güzelliği vurgulamak amaçlı kullanılır. Aynı zamanda başarı anlamı da taşımaktadır.

Kalp Emojileri ve Anlamları

Kalp Emojileri ve Anlamları

🤍 Beyaz Kalp Emoji: Beyaz kalp emojisi iyi duyguları ve saflığı temsil eder. 

🖤 Siyah Kalp Emoji: Siyah kalp kara mizahı, üzüntü ve kederi ifade eder.

💙 Mavi Kalp Emoji: Mavi kalp sadakat, dostluk ve sevginin temsilidir.

🤎 Kahverengi Kalp Emoji: Kahverengi kalp kahve, çikolata gibi temsillerin yanı sıra dostluk ve sevgiyi anlatır.

🧡 Turuncu Kalp Emoji: Turuncu kalp sevgi, tutku, romantizm anlamlarına gelir. Aynı zamanda çok yakın arkadaşlık ve derin hisleri de kapsar.

💚 Yeşil Kalp Emoji: Yeşil kalp kimi zaman kıskançlığı ve doğayı ifade etse de arkadaşça sevginin temsili olarak bilinir.

💜 Mor Kalp Emoji: Mor kalp sevgi, anlayış, şefkat, beğenme gibi durumları gösterir. Moda, zenginlik, gösteriş, cazibe gibi durumları anlatır. 

❤️ Kırmızı Kalp Emoji: Kırmızı kalp aşkı ve sevgiyi temsil eder. Tutku, romantizm gibi ifadeleri anlatmak için kullanılır.

El Emojilerinin Anlamları

El Emojilerinin Anlamları

✋ Yükseltilmiş El: Selamlaşmak için ya da belirtmek için kullanılır. Beşlik çakmak ya da 'dur' ifadesini simgelemek adına da kullanılmaktadır. 

👐 Açık Eller: Sevgiyi ve hoşgörüyü temsil eder. 

✌ Zafer İşareti: Zafer anlamında kullanılmaktadır. 

🤲 Açık Eller: Dua etmek ve şükretmek için kullanılır. Aynı zamanda 'teşekkür ederim' anlamına da gelir. 

🤝 Tokalaşma: Tokalaşmayı, anlaşmayı, selamlaşmayı ve tebrik etmeyi temsil eder. Aynı zamanda vedalaşmayı da temsil edebilir.

👏 Alkış Emojisi: Kutlama, tebrik, başarıyı alkışlamak anlamlarına gelir. 

👍 Beğenme Emojisi: Doğrulamak, beğenmek, onaylamak anlamlarına gelir. 

👎 Beğenmeme Emojisi: Bir şeyi beğenmediğini göstermek, düşünceye katılmamak, onaylamamak gibi anlamlar taşır. 

👊 Yumruk Emojisi: Tokalaşmak için ya da gerçekten şiddet anlamında yumruğu ifade etmek amacıyla kullanılmaktadır. 

✊ Yükselmiş Yumruk Emojisi: Sıfırı temsilen kullanılabilmektedir. Aynı zamanda direniş ya da meydan okumayı da sembolize eder.

🤘 Boynuz Parmak Emojisi: Genel olarak metal-rock tarzı müzik dinleyenlerin kullandığı bu emoji kötü şans ve talihsiz olayları simgeler.

🤙 Ara Beni: Haberleşelim anlamına gelmektedir.

Emojilerin Anlamları

Emojilerin Anlamları

💋 Dudak İzi: Kırmızı rujlu dudak izi öpücük göndermek için kullanılır. Genelde arkadaşlara değil romantik ilişki içerisinde olduğunuz kimselere gönderilir. 

👄Ağız: Pek çok anlam taşıyan ağız emojisi de genelde flört için kullanılır. 'seni öpüyorum, sevgilerimi gönderiyorum' anlamları taşıyabilmektedir. 

🫦Dudak Isırma: Flört amaçlı kullanılan emojilerden biridir. Fakat kimi durumda gerginlik ve güvensizliği de anlatmak için kullanılır.

👅Uzatılmış Dil: Yaramaz bir jest ve çocukça bir meydan okumayı anlatır. Karşınızdaki insanı kızdırmak ya da kışkırtmak için kullanılır. Yapılan bir şakayı daha da güçlendirmek için uygun bir emojidir. 

👂Kulak: 'Tüm dikkatim sende', 'dinliyorum' gibi anlamlarda kullanılır. 

👀Gözler: Durumu izlediğinizi, gözlediğinizi ya da kontrol ettiğinizi simgeler. Aynı zamanda bir şeyleri beklediğinizi de ifade eder. 

🧖Saunada: Rahatlık anlamında kullanılıyor. Saunanın insanı rahatlatma durumunu temsil ederken, duşta, banyoda ya da hamamda olma durumunu da anlatıyor. 

💅Oje: Tırnaklarını boyayan kadın, şıklık ve zarafeti temsil ediyor. Genel olarak güzellik için kullanılan emoji rahatlık ve pervasızlık belirtisi olarak da yorumlanıyor. 

👯Tavşan Kulaklı İki Kız: İkonik Playyoy mankenlerini anlatan bir emoji. Amerikan Plaboy dergisini temsil ediyor. Aynı zamanda 'Hadi partileyelim' demek için kullanılıyor. Kimileri ise bale sembolü olarak kullanıyor. 

👑Taç: Bu emoji 'harika' ya da 'senden iyisi yok' anlamlarına geliyor. Değerli mücevherler içeren bu taç aynı zamanda güç ve lüksü simgeliyor. Tabii kral emojisi olarak da biliniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
47
21
14
12
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?