Görüş Bildir
Başarılı Bir Sosyal Girişimci Olmak İçin Bu Yolda İşinizi Kolaylaştıracak İpuçları
Sosyal girişimcilik, sosyal sorunları çözmek için yenilikçi çözümler sunan ve sürdürülebilir bir işletme modeli oluşturan girişimciliğin bir türüdür. Sosyal girişimciler toplumsal sorunlarla ilgilenir ve kar amacı gütmez. Sosyal girişimler hayata anlam katan değerlerdir. Sosyal girişimcilikte topluma, çevreye ve insanlığa faydalı bir takım şeyler bırakma arzusu vardır. Diğer yetenekler gibi girişimcilik de geliştirilebilir bir yetenektir. Sosyal girişimci olmak istiyorsanız aşağıda sizler için derlediğimiz ipuçlarını takip edebilirsiniz.
Stok Fotoğrafçılığı: Çektiğiniz Fotoğraflarla Para Kazanabileceğiniz Yeni Nesil Bir Meslek
Yaşam artık teknolojiye göre şekilleniyor. Meslekler de bu doğrultuda şekillenmeye başladı. Son dönemlerin en popüler mesleklerinden stok fotoğrafçılık da bunlar arasında. Fotoğraf çekmeyi, düzenlemeyi seven, fotoğraflarla profesyonel bir biçimde ilgilenen pek çok kişi çektiği fotoğrafları satarak para kazanıyor. Stok fotoğrafçılık adı verilen bu meslek sayesinde belli bir konuda fotoğrafa ihtiyacı olanlar stok fotoğraf siteleri üzerinden fotoğraf araştırıyor. Fotoğrafçıların yüklediği fotoğraflardan en uygun olanını satın alarak sayfasında kullanıyor. Böylece fotoğrafçı, çektiği fotoğrafın telif hakkını satarak para kazanıyor. Kısaca bu şekilde özetlenebilen stok fotoğrafçılık hakkında merak ettiğiniz tüm detaylara içeriğimizin devamından ulaşabilirsiniz.İşte stok fotoğrafçılık hakkında her şey:
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı: KOSGEB Nedir?
KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olarak bilinir. Bu kurum, 20 Nisan 1990 tarihli ve 3624 sayılı yasayla kurulmuştur. Merkezi Ankara'dır ve tüm illerde müdürlükleri vardır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü arttırmayı amaçlar. Bu doğrultuda da çeşitli destekler sunar.Bu içeriğimizde KOSGEB hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Ekogirişimcilik Nedir? Ekogirişimciliği Inceliyoruz!
Yeşil veya 'eko' girişim, kar getirmekle kalmayıp sürdürülebilir ürünler ve hizmetler sağlamak veya desteklemek için meydana getirilen girişimleri ifade eder. Yeşil bir gelecek hedefleyen ekogirişimcilik modelinde, öncelik paranın değil doğanındır! Ekogirişimcilik nedir kahveni koy gel beraber öğrenelim...
Reklam
Girişimin Hangi Etik İlkeye Bağlı Olmalı?
Toplumu oluşturan insanların bir arada yaşayabilmeleri için etik değerlere ihtiyaçları vardır. İnsan evladı da girişimci ruhlu olduğu için bu etik değerleri göz ardı etmemelidir. Bu testimizde girişimciliğini hangi etik ilkeye bağlı olması gerektiğini söyleyeceğiz. Öğrenmek istiyorsan teste başlayalım!
Girişiminde % Kaç Yenilikçisin?
Girişimlerin ilerleyebilmek ve çağa ayak uydurmak için yeniliklere ihtiyacı vardır. Peki sen girişiminde % kaç yenilikçisin? Hadi teste!
Reklam