Oyun Dünyasında Renklerin Gizli Gücü
Ekranda kırmızı renkle uyarıldığınızda neden kalbinizin hızlandığını ya da yemyeşil bir ormanda dolaşırken neden huzur hissettiğinizi hiç düşündünüz mü? Bunun arkasındaki sır sadece oyunun dinamikleri değil, gördüğünüz renklerdir. Hem bir renk uzmanı hem de oyun tutkunu olarak, sizi renklerin oyun dünyasındaki önemine dair bir yolculuğa çıkarmak istiyorum. İster Tears of the Kingdom’un fantastik dünyalarına dalıyor olun, ister Fortnite'ta maçlar yapıyor olun, renklerin oyun deneyiminizi nasıl zenginleştirdiğini birlikte keşfedelim.
En İyi Kameraya Sahip 10 Telefon: Güncel Listenin Zirvesinde Huawei Pura 70 Ultra Var!
Akıllı telefon almadan önce ilk baktığımız kriterlerden biri, hiç şüphesiz kamera kalitesi. Peki, günümüzde en iyi kameraya sahip akıllı cep telefonları hangileri? DXOMARK, en iyi fotoğraf çeken telefonları sıraladı. Listede Huawei marka telefonların dominasyonu dikkatlerden kaçmadı. İşte, güncel verilere göre en iyi kameraya sahip cep telefonları👇Kaynak
Biz Sorduk Yapay Zeka Cevapladı: Dünya Tek Kıta Olsa Neler Yaşanırdı?
Dünya tarihinin büyük bir bölümünde, tüm kara parçaları tek bir devasa kıta olan Pangea adı verilen bir kara kütlesi üzerinde birleşmişti. Ancak milyonlarca yıl süren tektonik hareketler sonucu bu kıta parçalanarak bugünkü kıtalar oluştu.Eğer dünya hala tek bir kıtadan ibaret olsaydı, modern yaşamda neler değişirdi? Yapay zeka, bu olasılıkları göz önüne alarak bize cevaplar verdi!
Bir Zamanlar Adını Çok Duyardık: NFT Piyasasına Ne Oldu?
Yapay zeka, Metaverse, Bitcoin, Blockchain, NFT ve daha nicesi... Son yıllarda bu kavramları ne çok duyduk! Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza yeni terimler de girmeye devam ediyor. Bazısı çok önemli bir atılımmış gibi anlatılsa da bir süre sonra tabiri caizse ''balon'' olduğu anlaşılıyor.Bugünkü yazımızın konusu da adını bir zamanlar çok duyduğumuz NFT'ler. Sahi ya, NFT'ler vardı, ne oldu onlara?Kaynak
Sosyal Medya Çöpçüleri, Click Workers!
Onlar yapay zeka teknoloji dünyasının görünmeyen kurbanları: Modern köleler, hayalet işçiler...Dijital platformlar, sosyal medya; hayatımızın her alanında ve anında bize bilgi, eğlence, sosyalleşme, vb. sunuyor ve tabii ki aynı zamanda, pek çok açıdan risk ve tehlike de yaratıyor. İşte o karanlık tarafları önlemek içi arka planda çalışan on binlerce 'hayalet işçiden' hiç birimizin pek haberi olmuyor. Sanıyoruz ki arka planda her şeyi sanal robotlar, algoritmalar, yapay zeka ve otomasyona bağlanmış sistemler hallediyor. Oysa pek öyle değil. Bize ulaşan içeriklerin daha güzel, kaliteli, ahlaklı, etik, yasal olması için arka planda genellikle “sosyal medya çöpçüsü, dijital çöpçü” ya da “Ghost Workers – Hayalet İşçiler” denen hakiki insanlar hem de son derece gayri-insani denebilecek koşullarda neredeyse köle gibi çalışıyorlar. Tüm büyük sosyal medya platformlarından e-ticaret platformlarına kadar birçok alanda görev alan “Ghost Workers – Hayalet İşçiler” denen insanlar, sosyal güvence, minimum ücret veya herhangi bir kontrat olmaksızın küçük ama sayıları çok fazla olan dijital görevler karşılığında gülünç denilebilecek ücretlere çalıştırılıyorlar.