Görüş Bildir

Tavuk Döner Haberleri

Tavuk Döner ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. Tavuk Döner ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Zengin Olmadığınızın Kanıtı Niteliğindeki 15 Hareket
Eğer aşağıda sıralanan durumlar size tanıdık geliyorsa ya zengin değilsiniz ya da hayatınızın bir döneminde mutlaka mali sıkıntılar yaşamışsınız ki bu durumlara aşinasınız... Not : Ekşi sözlükteki ilgili başlıktan yararlanılmıştır. https://eksisozluk.com/fakirlik-belirten-hareketler--3373032
Zenginlerin Asla Anlayamayacağı 20 Cümle
Nasıl fakirlerin zenginlikle ilgili terimleri anlayamadığı zamanlar varsa, zenginlerin de fakirlikle ilgili anlayamadığı cümleler vardır.O cümlelerdeki samimiyet, sıcaklık ve huzur da hiçbir şey de yoktur. Zenginler, bu anlam dolu cümlelerden her zaman mahrum kalacak. İşte zenginlerin asla anlayamayacağı 20 cümle;
Bir Erkeğin Fakir Olduğunu Anlamanın 16 Yolu
Fakirliğin dibine vuran, bakışları bile 'Ben fakirim' diye bağıran erkekleri tanımak hiç zor değil.. Neden mi? Çünkü onlar her halleriyle fakir olduklarını belli ederler.  :D Bir erkeğin fakir olduğunu nasıl mı anlarız?  Eğer bir erkek: 
Madem Borcumuz Var, Neden Daha Fazla Para Basmıyoruz?
Ortalama zekada olan insanların genelde çocukken sorduğu, geri zekalıların hayat boyu sorup bir türlü cevabını bulamadığı bu klasik sorunun cevabını oğlana anlatır gibi anlatıyoruz. Birinci Dünya Savaşı sonrası ağır savaş tazminatlarını ödeyebilmek için daha fazla mark basma yöntemini tercih eden Almanya, özellikle 1922 ve 1923 yıllarında tavan yapan enflasyon (hiperenflasyon) sayesinde tam evlere şenlik hale gelmiştir. Göreceğiniz gibi Almanlar hiçbir zaman paranın esiri olmamış, çok cömert bir millettir. İşte ülkeler borçlarını ödemek için daha fazla para basarsa ne oluyor görelim.
Gıda Terörü: Bu Yiyecekler Zehir Saçıyor...
Türkiye Ziraatçiler Derneği’nin araştırması ‘gıda terörü’nü açığa çıkardı. Araştırmaya göre, küflenen peynirden krem peynir, iç yağdan kıyma, soyadan sucuk, sakatattan tavuk döner yapılıyor, kaçak çay ise domuz kanıyla renklendiriliyorFehim Genç'in Milliyet'te yer alan haberine göre, Türkiye’de son dönemde gıda maddelerinde yapılan sahteciliklerde büyük bir artış görüldüğünü belirten Türkiye Ziraatçiler Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, “Derneğimizin yaptığı araştırmanın sonuçları, Türkiye’de bir gıda terörü olduğunu gösteriyor” dedi. Gıdadaki sahteciliğin önüne geçmek için denetimin şart olduğunu vurgulayan Yetkin, şunları söyledi:“Maalesef Türkiye’de yeterli bir denetim uygulandığını söyleyebilmek mümkün değil. Türkiye’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kayıt sistemine kayıtlı yaklaşık 40 bin gıda üreten işletme bulunmaktadır. Bunu gıda ürünlerini üreten, dağıtan ve satan kayıtlı ve kayıtdışı olarak ele aldığımız zaman bu rakam yaklaşık 500 bin işyeri olmaktadır. Buna rağmen bugün itibariyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde 4 bin 600 gıda denetçisi, 1100 gıda mühendisi çalışmaktadır. Toplam 5 bin 700 denetim unsuru ile 500 bin işyerinin sağlıklı bir biçimde denetlenemeyeceği ve bu sayının acil olarak artırılması gerektiği açıktır.” ‘Vatandaş uyanık olsun’ Hileli gıdaların yaygın bir şekilde piyasada bulunması nedeniyle vatandaşın alışveriş yaparken bilinçli davranmasının daha büyük önem kazandığını kaydeden Yetkin, tüketicilere şu önerilerde bulundu: “Açık ortamlarda satılan ürünler satın alınmamalı. Paketlenmiş ürünlerde bilinen markalara ağırlık verilmeli. Rastgele yerler yerine, güvenilir satış noktalarından alışveriş yapılmalı. Satın alınan ürünlerin ambalajında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üretim izninin bulunup bulunmadığına dikkat edilmeli. Ürünlerin son kullanım tarihlerine özellikle dikkat edilmeli.” Tüketici sahipsiz değil Tüketicilerin alışveriş yaparken bu hususlara dikkat etmelerinin hem kendilerinin, hem de ailelerinin sağlığı açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Yetkin, şunları söyledi: “Tüketiciler, şüphelendikleri konularda bilgi almak, şikayet etmek ya da ihbarda bulunmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kurduğu ‘174 Alo Gıda’ hattını Türkiye’nin her yerinden telefonla arayabilirler. Ayrıca alo174@tarim.gov.tr adresine e-mail gönderebilirler. Öte yandan Türkiye Ziraatçiler Derneği’ne başvurmaları halinde biz de kendilerine, yasal yollardan haklarını aramaları için yardımcı oluyoruz.”Fehim Genç | Milliyet
Enteresan Bir Şekilde Fiyatları Enflasyonun Tersine Giden 9 Ürün
Mektup gönderme ücreti, flüt, yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar, krem peynir gibi maddelerin enflasyon sepetindeki oranları tartışması artık takside, kuaförde hatta yılsonu zamları görüşülürken bile ilgi çekmezken; son 10-15 yılda fiyatı aynı kalan hatta düşen ürünlere şaşıracak hafifletici sepetler bulmak gerekti, buyrunuz:
Çocuk Şarkılarının Gerçek Anlamlarını Düşünürken 6 Adımda Beyni Yakmak
- Portakalı soydumGüzel. Başlangıç için bir sorun yok. Bizim de ailecek severek yaptığımız bir eylem.- Başucuma koydumKarınca gelebilir. Çok hijyenik değil. Ayrıca hazır soymuşken neden yemedik biz bu mereti?- Ben bir yalan uydurdumBir tuhaflık çıkacağı belliydi zaten senden.- Duma Duma DumOha hangi ara Çarlık Rusyası’na Duma’lara gitti olay? Tam nerede koptu kayış acaba?