Aman Dolandırılmayın: İkinci El Araba Piyasasında Dolandırıcıların En Çok Kullandığı Yöntemler
Eğitimlisi, eğitimsizi, memuru, esnafı, al-satçısı ve tabii ki dolandırıcıları... İkinci el otomobil piyasası, içinde her tipten insan bulabileceğiniz çok farklı bir mozaik. Eğer yeterince tecrübeli değilseniz, böyle bir ortamda elinizi verip kolunuzu kaptırabilirsiniz. İşte, bu tip bir sıkıntı yaşamamanız için, bugünkü yazımızda ikinci el araba piyasasında dolandırıcıların en çok başvurduğu yöntemleri anlatıyoruz!
Yakıt Alan Her Sürücünün Aklındaki O Soru: Akaryakıt Kalitesi İstasyondan İstasyona Değişir mi?
Otomobiliniz varsa yakıt ikmali için yolunuzun üstündeki akaryakıt istasyonuna uğrarsınız. Fakat uzun yola çıktığınızda daha farklı akaryakıt istasyonlarıyla karşılaşabilir; buradaki fiyatların daha uygun olduğunu görebilirsiniz. Yaşadığınız bu durumun aklınıza şu soruyu getirmesi muhtemel: Buradaki fiyatlar neden daha ucuz? Acaba akaryakıt istasyonuna göre yakıt kalitesinde herhangi bir farklılık olur mu? Gelin, bu soruya birlikte yanıt verelim.
Son Yıllarda Giderek Yaygınlaşan PPF Uygulaması Gerçekten Parasını Hak Ediyor mu?
Otomobil fiyatları adeta arşa çıktı ve doğal olarak araç sahipleri de kendi arabalarına daha fazla sahip çıkmaya başladı. Zira bildiğiniz gibi boya kalkması ve çizik gibi problemler, ikinci el piyasasında arabanın değerini biraz da olsa düşürebiliyor. Bu yüzden arabasını çevresel etkenlere karşı korumaya almak isteyen araç sahipleri, PPF kaplama gibi çözümlere başvuruyor. Peki, PPF kaplama nedir ve parasına gerçekten değer mi?
Otomatik Vites Arabayı Park Ederken Sakın Bu Hatayı Yapmayın!
Otomatik vites arabaları kullanmak çok büyük bir kolaylık. Fakat bu araçları park ettikten sonra çoğu kişinin yaptığı bir yanlış var. Eğer siz de vitesi direkt P konumuna getirip kontağı kapatanlar arasındaysanız, siz de bu yanlışı yapıyorsunuz demektir. Gelin, bu işin doğrusunu anlatalım.
Kimi Çok Memnun Kimi Bin Pişman: DSG Şanzıman Cidden Söylendiği Kadar Sorunlu mu?
DSG kelimesinin Almanca kökeni Direktschaltgetriebe olup İngilizceye Direct Shift Gearbox (DSG) olarak geçmiştir. İlk olarak 2003 yılında Golf'ün R32 modeli ile beraber gelen bu şanzıman, o günden bu yana sunduğu kullanım rahatlığının yanı sıra çıkardığı sorunlarla anılıyor. Peki, DSG şanzımanlar gerçekten söylendiği kadar sorunlu mu? Gelin, birlikte öğrenelim!Kaynak