Görüş Bildir
Sadece Söz Yetmez: Aşkı İnşa Etmek için Yapılması Gereken 10 Eylem
Birbirine karşı yoğun duygu hisseden insanların bunları belli etmesi gerekir. Duyguların somutlaştırılması sayesinde ilişki daha sağlam hale gelir ve güven sağlanır. Sağlıklı ve huzur dolu bir ilişki için 'seni seviyorum' sözünün eylemler ile gösterilmesi çok önemli. Gelin hep beraber aşkın ve sevginin eylemlerle nasıl inşa edilebileceğine bakalım!
Reklam
Reklam
35 Yaş Öncesi Estetik Uygulamalar Geri Dönüşü Olmayan Sonuçlar Doğurabilir: Uzmanlar Uyarıyor!
Sosyal medyada insanların sağlığını düşünmeden rahatça bitkisel ürünler, estetik operasyonlar, kolajenler, haplar ve benzeri ürünler önerenlerin sayısı hızla artıyor. Ancak unuttukları bir şey var: Bu önerilerin, insanların sağlığında hayati tehlikeler yaratabileceği. Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, bu konuda önemli uyarılarda bulundu.
Reklam
İlişkide Güven İnşa Etmenizi Sağlayacak 8 Kritik An
etiket
İlişkide güven inşa etmek, çaba, anlayış ve karşılıklı saygı gerektiren sürekli bir süreçtir. Ancak bazı kritik anlar, iyi ele alındığında, partnerler arasındaki bağı önemli ölçüde güçlendirebilir. İşte biz de o kritik anları sizler için derledik!
Narsistlerin Çıkara Dayalı İlişkileri
etiket
Dikkat ederseniz bir narsistin etrafında uzun soluklu dostluğu yoktur. Varsa da çıkar ilişkisine dayalı bir ilişkisi vardır. Bazı durumlarda bakarsınız ki yıllardır süren arkadaşlıkları var. Siz zannedersiniz ki çok güzel ilişkileri var. Dışardan bakıldığından bir çıkar da yokmuş gibi gözükür ama psikolojik olarak beslenir. Romantik ilişkilerinin yanı sıra çalışanlarını ve arkadaşlarını da kendilerine bağımlı yapıp uzun soluklu ilişkide tutabilir. Bir narsist başkasından beslenecek bir taraf bulamadığında ise ilişkisi kopartır.
Reklam
Reklam
Bir Psikolog Yanıtladı: Özellikle Son Dönemde Sıkça Duyduğumuz 'Bipolarlık' Geçer mi?
Bipolar bozukluk, bireylerin yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyen, duygudurum dalgalanmalarıyla kendini gösteren bir psikiyatrik hastalıktır. Bu hastalığın belirgin özelliği, kişinin duygusal durumunun aşırı derecede yükselmesi (mani) ve düşmesi (depresyon) arasında gidip gelmesidir. Mani dönemlerinde kişi aşırı enerjik, neşeli, huzursuz ve hiperaktif olabilirken; depresyon dönemlerinde ise aşırı üzgün, enerjisi düşük, ilgisiz ve umutsuz hissedebilir. Bipolar bozukluk genellikle genç yetişkinlik döneminde başlar ve ömür boyu sürebilir. Ancak doğru tedavi ve yönetimle, bipolar bozukluğu olan kişiler sağlıklı ve üretken bir yaşam sürdürebilirler.
Reklam