Görüş Bildir
Yaşam Tarzına Göre Ketojenik Diyet Sana Uygun mu?
Kişinin yaşam biçimine göre yapması gereken diyetler ve uygunlukları değişiklik gösterebilir. Peki ya senin yaşam tarzına göre ketojenik diyet sana uygun mu?Bu testte söylüyoruz!Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Tıp Fakültelerinde Kadavra Krizi Çözülemiyor: Türkiye Kadavra İthal Ediyor!
Türkiye’de bulunan tıp fakülteleri kadavra bulmakta zorluk yaşıyor. Uzmanlar, tıp fakültesi öğrencisinin ilk hastasının kadavra olmasının zorunlu olduğunu belirtirken DHA'da yer alan habere göre Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Servet Çelik, ülkede beden bağışı sayısı az olması nedeniyle kadavra ithal ettiklerini belirtti.
Yetişkinlerde Dikkat Eksikliği Nedir?
Malum “Bizim çocuk hiperaktif.” lafı rafa kalkıyor gibi. Hem belki de hiperaktif olan sizsinizdir, kimbilir…Bugün konumuz DEHB ya da sosyal medyada karşımıza çıkan popüler etiket şekliyle söyleyeyim: ADHD yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu. Neden bu konuyu seçtim? Çünkü ben bu rahatsızlığa sahip olduğumu 40 yaşından sonra öğrendim ve bugüne kadar “Pelin huysuzdur”, “Pelin dikkatsizdir” gibi sürekli duyduğum eleştirilerin ve bir takım davranış kalıplarımın aslında bir sebebi olduğunu anladım.Mesela nedensiz öfke krizlerimin, hiçbir şeye yetişemiyormuş gibi hissetmemin, bazen 10 günlük işi bir saatte hallederken bazen aylarca çöp atmaya gidecek enerjiyi kendimde bulamayışımın, en ufak bir ses ile tüm dikkatimin dağılmasının, yandaki odada damlayan bir musluk yüzünden cinnet geçirebilmemin, dolaplarımı toparlamaya kalkıştığımda bir anda sanki kilometrelerce koşmuşum gibi yorgunluktan kanepeye serilişimin…Liste uzar gider.   Ben ve benim gibi geç yaşta teşhis alan insanlar çok fazla. Bu rahatsızlık “bizim çocuk hiperaktif” kalıbından çok daha fazlası. Bunu nereden biliyorum derseniz de sosyal medyada yaptığım paylaşımlara gelen sorulardan ve yurtdışında bu hastalıkla alakalı takip ettiğim hesaplardan. Ülkemizde mesele yine yeni. Yine kırk fırın ekmek yememiz lazım ama olsun bir yerden başlayalım dedim. Bu arada bu hastalığın bir ilacı var ancak ilaç karaborsa. Çünkü öğrenciler özellikle sınav dönemlerinde bu ilaçtan alıyor bir şekilde. Yani yine meseleyi kötüye kullanma da söz konusu. Umarım çözüm bulunur, umarım gerçekten o ilaçla hayatını düzene sokan bizler her ay stres içinde eczane gezmekten kurtuluruz. Konuğum tabii ki sevgili doktorum Doç. Dr. Murat BEYAZYÜZ idi. Meseleyi tüm detaylarıyla anlattı.
Ergenlik Döneminde Çocuğunun Ruhsal Sağlığını Korumak İsteyen Ailelerin Bilmesi Gereken 12 Temel Şey
etiket
Son yıllarda gençlerin ruh sağlığını korumak ekstra önem kazandı. Çünkü çocuklar sosyal medyada birçok kötü şeye maruz kalıyor, okulda zorbalığa uğruyor veya dijital ortamlarda kötü örneklerle karşılaşıyor. Bunlardan çocuklarımızı korumak için yapabileceğimiz şeyler var…Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Reklam
Kilo Vererek Vücutlarını ve Hayatlarını Tamamıyla Değiştiren Kişilerden 15 İnanılmaz Fotoğraf
İstikrar, diyet ve spor için en önemli kurallardan biri. Kendinizi bu konuda her hafta motive edecek örnekler arıyorsanız bu içerimizi tam siz göre! İşte bu haftanın en istikrarlı ve başarılı sonuç almış kişileri...Önemli not: Bu içerik kişilerin kendi kilo alma ve verme hikayelerini içermekte olup, öneri niteliği taşımamaktadır. Eğer tetikleneceğinizi düşünüyorsanız, okumayı burada sonlandırabilirsiniz.
Reklam
Bakanlık Açıkladı: Konya'da Kuş Gribi Tespit Edildi
Konya'nın Meram ilçesinde yumurta üretimi yapan bir tesisde kuş gribi tespit edildiği iddia edilmişti. İddialara açıklama, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, enfekte olmuş hayvanlar olduğunu açıkladı, yumurtaların ise imha edildiğini duyurdu.
Reklam
Kelebek mi Olmak Kozada mı Kalmak İstiyorsun?
etiket
Kilo verme süreci, birçok kadın için kelebeğin kozadan çıkışına benzer bir dönüşüm yolculuğudur esasen. Bu yüzden ilk başta zorlu bir görev gibi görünse de, doğru adımlarla sonuçları göz kamaştırıcı olabilir.İnsanlar, özellikle kadınlar kilo söz konusu olduğu zaman kendilerini sıkışmış bir kozada gibi hissederler. Bu koza, sağlıksız alışkanlıklar, stres ve zamansızlıkla örülmüş olabilir. Kelebek olmanın özgürlüğünden, muhteşem görünmenin çekiciliğinden korkmak da cabası (burayı düşünün).Neyse ki, bilim değişimin mümkün olduğunu gösteriyor. Araştırmalara göre, sağlıklı bir beslenme yapısını benimsemek vücut kompozisyonunda olumlu değişiklikler sağlıyor. Tıpkı kelebeklerin evrim geçirirken ufak bir tırtıldan göz alıcı bir varlığa dönüşmesi gibi.
Her Şey Cinsellik Değildir: Erkeklerin Kadınlarda En Çok Etkilendiği 10 Şey
etiket
Evet cinsellik çok önemli olabilir ama her şey demek değildir. Aslında güzellik de seksilik de erkeklerin kadınlarda ilk başta etkilendiği olgulardandır. Fakat bu tür kavramlar oldukça özneldir ve kişiden kişiye değişir. Yine de insanın temel kodları genel olarak aynı işlediğinden, imkansız görünen bu sistemi hacklemen mümkün. Nasıl mı? İşte yanıtlar...
Reklam
Daha Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hangi Beslenme Çeşidini Tercih Etmelisin?
etiket
Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için tek bir doğru yol yok! Beslenme tarzı, kişisel ihtiyaçlara ve yaşam biçimine göre değişkenlik gösterebilir. Peki, senin için en uygun olanı hangisi? Testi çöz ve vücuduna en uygun olan beslenme tarzını bul!Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Cinsel Sağlıkta Pozitif Düşünme ve Kendini İyi Hissetme Sanatı
etiket
Cinsel sağlık, bireyin fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal iyilik halinin bir bileşenidir. Cinsel sağlık, yalnızca hastalık veya işlev bozukluğu olmaması değil, cinsel yaşamın olumlu ve tatmin edici bir şekilde deneyimlenmesidir. Bu bağlamda, pozitif düşünme ve kendini iyi hissetme sanatı, cinsel sağlığın korunması ve geliştirilmesi için önemli rol oynar. Pozitif düşünme ve kendini iyi hissetme, bireyin cinsel işlevini, cinsel tatminini ve genel yaşam kalitesini artırabilir.
Reklam
Ketojenik Diyetin Bilimsel Temelleri: Sağlıklı ve Dengeli Bir Keto Programı için 13 Altın Kural
etiket
Ketojenik diyet son yıllarda hem kilo vermek hem de sağlıklı yaşam için oldukça popüler hale geldi. Ancak keto diyetine başlamadan önce bazı temel kuralları bilmek çok önemli. Bu yazıda sana ketojenik diyetin bilimsel temellerini anlatacağız ve sağlıklı bir keto programı için 13 altın kuralı paylaşacağız. O zaman keto diyetinde başarılı olmanın anahtarlarını keşfetmeye hazır mısın?Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Terapi Dünyasına Giriş Yapıyoruz: Ruhsal Dengenizi Bulmanızı Sağlayacak 12 Yol
etiket
Çoğu zaman sevdiğimiz bir aktiviteyi ya da hobimizi gerçekleştirirken 'Terapi gibi hissettiriyor.' diyoruz ya, işte bu yöntemler dışında çok basit ve bir o kadar etkili yol sıralayacağız. Umarız bu yollar sana çok iyi gelir ve kendini bir nebze de olsa daha iyi hissedersin. 💖Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Sürekli Kaygılı Hissetmek Zorunda Değilsiniz: Anksiyeteyi Hafifletecek 12 Etkili Yöntem
etiket
Kendinizi sürekli kaygılı ve endişeli mi hissediyorsunuz? Anksiyete artık hayatımızın pek çok noktasında ama bu onun kalıcı olacağı anlamına gelmiyor. Kendinizi kaygılı hissettiğiniz anda anksiyetenizi hafifletebilecek yöntemleri özenle seçtik. Hazırsanız keşfedelim!Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Reklam