Modada Pantolon Giyimiyle Devrim Yaratıp Kendi Tarzlarıyla Özgürlüğü Simgeleyen Kadınların Hikayesi
Bazı Kültürlerde pantolon, kadınlar tarafından yüz veya bin yıllardır giyinilen bir elbisedir. Bu durum batı toplumunda geçerli değildi. Amerika'da kadınlar, (iş veya spor yapmak için pantolon benzeri giysiler giyen bazı kadınlar dışında) genellikle uzun etekler giyerlerdi. 19 yüzyılda pantolon giyimini destekleyen kadınlar olsa da kadınlar için kabul edilebilir bir günlük kıyafet seçeneği olarak pantolon, 20. yüzyılın ortalarına kadar tam anlamıyla yaygınlaşmadı.
Zigguratların Büyüleyici Mimarisi ve Efsanevi Hikayeleri Sizi Hayretler İçinde Bırakacak
Zamana meydan okuyan görkemli antik yapılar olan zigguratlar, insanlık tarihinde önemli bir yer kaplıyor. Sıklıkla Mezopotamya ile ilişkilendirilen bu muhteşem basamaklı piramitler, dünya çapında insanların hayal gücünü büyülemeye devam etmekte olan mimari mucizelerdir. Dini ve kültürel öneminden göze çarpan yapısına kadar zigguratlar, eski uygarlıkların zengin dokusuna bir kapı aralıyor. Bu içerikte zigguratlar hakkında 18 büyüleyici gerçeği ortaya çıkarmak için aydınlatıcı bir yolculuğa çıkacağız. Tarihsel bağlamlarını, yapımlarının ardındaki dahiyane mühendisliklerini ve antik zamanlarda oynadıkları dini ve sosyal rollerini araştıracağız. Tarihleri ve önemleriyle ilgili bu büyüleyici keşfe çıkarken zigguratların cazibesine kapılmaya hazır olun.
Güçlü Kadınların Yolculuğu: İlk Kürtaj Yasası ve Haklarının Dirilişi
Kürtaj tarih boyunca çokça tartışılan bir konu olmuştur. Modern siyaset öncesinde, din genellikle toplumu idare eden temel bir sistemdi ve birçok dinde kürtajın en büyük günahlardan biri olduğu yazılıydı. Ancak, toplumlar geliştikçe, dini inançlara bağlı bir yaşam tarzını reddedip bağımsız bir hayatı tercih etmeye başladılar, bu da dünya çapında ya da en azından 19. yüzyılda batı dünyasında kürtajın normalleşmesine yol açtı. İçeriğimizin devamı için...👇
Sıra Dışı Bir Askeri Darbe! "Bir De Bu Adama Laf mı Anlatacaktık?"
23 Ocak 1913'te Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminde, İttihat Terakki liderlerinin hakimiyeti bütünüyle ele geçirdikleri bir askeri darbe yaşanmıştı.Bu darbeyi enteresan kılan ise düşük rütbeli subayların, devletin en yüksek makamlarında bulunan üst rütbeli askerleri öldürmeleriydi.Özellikle Harbiye Nazırı yani bugünkü Milli Savunma Bakanı Nazım Paşa'nın bu darbe sırasında öldürülme şekli çok ses getirdi.Meşhur baskında neler yaşandığını birlikte inceleyelim.
Ruhun Gıdası Olarak İliklerimize Kadar Hissettiğimiz Müzik Nasıl Ortaya Çıktı?
Müzik insanlar için her daim bir eğlence aracı olmaktan daha fazlasıydı. Sanatçılar, duygularını ifade etmenin bir yolu olarak müziği bulurlar ve dinleyenler içinse duygularını yükseltme veya azaltma yolu olarak bir araçtır. Müziğin ilk türleri Vikinglerin savaş esnada savaşçıları motive etmek ve cesaret vermek için kullanırlardı. Eğlence amacı olarak kullanılan ilk müzik türlerin , ilk çağ döneminde rastlarız