Görüş Bildir
Haberler
Yeni Mobil Uygulamayla Eşcinsel Dostu Doktorlara Tedavi Olmak Mümkün

Yeni Mobil Uygulamayla Eşcinsel Dostu Doktorlara Tedavi Olmak Mümkün

MyTransHealth ismindeki yeni bir mobil girişim sayesinde, yakında eşcinsel dostu doktorlara muayene olmak mümkün olacak gibi görünüyor. Uygulama, cinsiyet ayrımcılığında bir devrim yaratmak ve halen var olan bariyerleri kırmak adına, eşcinsellerin sağlık takiplerini rahat ve eşitlikçi bir ortamda alabilmeleri için eşcinsel dostu doktorlara tedavi olmalarında yardımcı olmak amacı taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görsel: Kaos GL

Fiziksel ve psikolojik açıdan bakıldığında, eşcinsellerin belirli rahatsızlıklara yakalanma riskleri zaman zaman daha yüksek ve bu noktalarda hak ettikleri sağlık hizmetlerini en doğru şekilde almaları gerekiyor. Lakin, tıbbi çalışma alanlarında 'eşcinsel dostu olmayan' doktorlar ve sağlık çalışanları sebebiyle bu hizmetleri zaman zaman sağlıklı şekilde alamayabiliyorlar.

MyTransHealt uygulaması, Twitter'da bu konuyla ilgili ilginç istatistikler paylaştı:

"Trans bireylerin 19%'u sağlık hizmeti almayı reddediyor."

"Trans bireylerin 50%'si, kendi doktorlarını eğitmek zorunda kalıyor."

"Her 4 trans bireyden 1'i, ayrımcılık sebebiyle sağlık hizmeti alma konusunda gecikmeler yaşadığını dile getiriyor."

Uygulumanın Kurucusu, Yaşadığı Zorlukları Bir Girişmcilik Örneğine Çevirmiş

Uygulumanın Kurucusu, Yaşadığı Zorlukları Bir Girişmcilik Örneğine Çevirmiş

MyTransHealth kurucusu Robyn Kanner, bu acı gerçeklerin ve sağlık hizmeti almaya çalışırken yaşadığı zorlukların, kendisini mobil uygulamayı geliştirmeye yönlendirdiğini söyledi.

Uygulama yayına çıktığında; kullanıcılarına hizmet gördükleri doktorları ve hastahaneleri oylama ve hizmet hakkında yorum yapmalarına da imkan tanıyor olacak.

The Daily Dot'a konuşan, Kanner uygulamanın sağlık hizmetleri sektöründe çığır açacağını şu sebeplerle dile getiriyor:

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İnsanlar artık 'Selam, ben bir transım ve şuram ağrıyor.' diyebilmeliler."

"İnsanlar artık 'Selam, ben bir transım ve şuram ağrıyor.' diyebilmeliler."

“MyTransHealth içinde farklı alt kategoriler konumlandırdık, tıbbi, yasal, psikiyatri, ve krizler gibi. Kullanıcılar bu kategorilere girdiklerinde, ihtiyacınız doğrultusunda filtreleyerek arama yapabiliyorsunuz. Mesela; tekerlekli sandalye ihtiyacınız, sigortanızın geçerliliği veya kullanmayı tercih ettiğiniz dil gibi. Örneğin Miami'de yaşayan çoğunlukta; büyük bir İspanyolca kullanımı ihtiyacı var.'

“Trans bir birey olmak artık insanlar için garip ya da zor bir şey olarak görülmemeli. Bir sağlık kurumuna gittiklerinde rahatça; 'Selam, ben bir transım ve şuram ağrıyor.' diyebilmeliler ve ihtiyaçları normal insanlar gibi giderilebilmeli.'

Uygulama Şu An Bütçe Desteği Bekliyor

Uygulama Şu An Bütçe Desteği Bekliyor

Uygulama şu anda Kickstarter'da açtıkları kampanyaları aracılığıyla 29 bin 700 $ toplamış durumda. Toplam bütçeye eriştiklerinde uygulamayı piyasaya sürecekler. Gelişmeleri Twitter hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

NewNowNext & Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın