Görüş Bildir
Haberler
Eylem Acar Yazio: Daha Genç ve Güzel Görünmek İçin Küçük Bir Dokunuş

etiket Eylem Acar Yazio: Daha Genç ve Güzel Görünmek İçin Küçük Bir Dokunuş

Dr.Eylem Acar
04.01.2021 - 21:09 Son Güncelleme: 05.01.2021 - 20:26

Yaşlılık dediğimiz süreçte; cildi nemli, gergin, parlak tutan ve bağ dokularımızda mevcut olan hylüronik asit azalmaktadır. Nemli olmayan, direnci zayıflayan cilt matlaşır, kırışır ve sarkar. Yanaklar yer yer çöker, hatta dudaklar incelir. Dolgu enjeksiyonları ile küçük bir dokunuş yaparak daha genç ve güzel görünebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ciltte doku yenilemesi sağlayan cerrahi operasyonlardan çekinenler artık Hyaluronik Asit Dolgu ile gençleşecek. Hyaluronik Asit; cilt altına kolaylıkla yerleşerek deforme olan dokuları destekliyor, hacim kazandırıyor, üstelik doğal bir görüntü yaratıyor.

Ciltte doku yenilemesi sağlayan cerrahi operasyonlardan çekinenler artık Hyaluronik Asit Dolgu ile gençleşecek. Hyaluronik Asit; cilt altına kolaylıkla yerleşerek deforme olan dokuları destekliyor, hacim kazandırıyor, üstelik doğal bir görüntü yaratıyor.

Tüm dünyada Botokstan sonra en çok uygulanan antiaging yöntemlerinden biri olan dolgu enjeksiyonları uygulamalarında, en çok kullanılan içeriklerden biri Hyaluronik Asittir. Yüz seklinin dengeli volümetrik yapılandırılmasında Hyaluronik Asit uzun zamandır güvenle kullanılmaktadır. Cilt altında kolaylıkla yerleşerek zamanla deforme olan, çöken, kırışan dokuları destekliyor, hacim kazandırıyor ve sonuçta natürel bir görüntü elde ediliyor. Üstelik cildiniz asla bir operasyon izi taşımıyor. Yanak boşlukları, alın kenarları, göz çevresi çukuru, burun kenarından ağız köşesine kadar inen çizgilerde, dudaklarda, el üstleri ve alında da güvenle kullanılabiliyor.

Hyalüronik asit vücudun en önemli yapı taşlarından biridir ve kan damarlarından, iç organlara, cilt içinden eklemlere kadar hemen her yerde bulunur. Hyalüronik asit bağ dokusunun ana yapı maddesidir. En fazla bebek cildinde bulunur. Canlı, nemi fazla, parlak ciltlere bebek gibi cilt dememiz bundandır. Hyalüronik asit cilde canlılığı, parlaklığı, nemi, tonusu, gerginliği veren hücre matriksini oluşturur. Ciltteki yaşlanma süreci Hyalüronik asidin 25-30'lu yaşlardan itibaren azalması nedeniyle hız kazanır. Cilt Hyalüronik asidinin azalmasıyla canlılığını, parlaklığını, esnekliğini kaybetmeye başlar. Nemli olmayan, direnci zayıflayan cilt matlaşır, kırışır ve sarkar. Yanaklar yer yer çöker, kırışıklıklar oluşur, hatta dudaklar incelir… Henüz bu sorunlar oluşmadan yaşlanma sürecini geciktirmek için de dolgulardan faydalanabiliriz. Dışarıdan verilecek saf hyalüronik asit cildin savunma sistemini artıracak ve yaşlanma sürecini geriletecektir.

Dermatolojide Hyalüronik Asit uygulamaları, cildin yaşlanma sürecini gerileterek cildin daha genç ve daha sağlıklı bir yapıda olmasını ve bu sağlıklı cilt yapısının da geçen zamana rağmen daha genç kalmasını sağlar. Doğal dolgularda hiçbir yabancı molekül içermeyen saf halde hyalüronik asitler vardır. Bunlar cilt dokusunun gençlik veren komponentlerini uyararak onların yeniden üretilmesini sağlarlar. Cilde saf hyalüronik asidin verilmesi son derece güvenilir ve faydalı bir uygulamadır.

Hyalüronik asit, kimi cilt serumlarında, kırışıklık tedavilerinde, tıpta hücre yenileme (doku rejenerasyonu) alanında kullanıldığı gibi; ortopedi alanında diz, omuz, kıkırdak dokusu yenilemeye yardımcı enjeksiyonlar olarak da birçok alanda kullanılıyor. Dolgu olarak volüm ve nemlendirme olanağı daha yüksek bir formülle ve yüzde 100 saf olarak kullanılmaktadır.

Volüm ve gençleştirme etkisi bir arada yapılabilmektedir.

Volüm ve gençleştirme etkisi bir arada yapılabilmektedir.

Doğal dolgu uygulaması ile hem cildin görünen yüzeyini yenileme, nemlendirme ve ışıltı kazandırma hem de elastikiyet kaybı, doku erimesi, yüzdeki çökmeler gibi volüm ihtiyacı olan bölgelerde kullanılmaktadır.

- Erkekler dolgu yaptırabilir mi?

- Erkekler dolgu yaptırabilir mi?

Hem kadında hem erkekte yaşla birlikte cilt altındaki hyaluronik asidin azalması sonucu cilt elastikiyetini kaybeder. Bu kayıp sonunda sarkma, çökmeler ve kırışıklıklar meydana gelebilir. Genel olarak yaygın düşünce uygulamayı kadınların yaptırdığı yönünde olmakla birlikte erkeklerde hacimlendirme ve şekillendirme için dermal dolguların kullanımı doğal görünümlü sonuçlar vermektedir.

-Enjeksiyon işlemi ne kadar sürer?

Enjeksiyon işlemi uzman kişiler tarafından uygulandığı takdirde sadece 10-15 dakika sürer. Fakat hekiminizle uygulama öncesi beklentileriniz konusunda konuşmalısınız. Bunun için bir zaman ayırmalısınız.

- İşlem ne kadar sürede sonuç verir?

İşlem yapıldığı anda hemen sonuç verir. Yüz anatomisine ve oranlarına uygun yapılan dolgu işlemleri dışarıdan naturel bir görüntü verir.

İşlem ağrılı mıdır?

Geçmişte yapılan uygulamalarda bir miktar ağrı olmaktaydı. Ancak yeni teknolojik uygulamalarla lokal anestezik maddeler de dolguların içinde yer alabilmekte. Bu da daha konforlu bir uygulama sağlamakta. Ayrıca işlem öncesi yapılan lokal anestezik uygulamalar da ağrı eşiği düşük kişilerin daha rahat uygulama yaşamasını sağlar.

- Dolgu uygulaması sonrasında ne zaman normal hayata dönülebilir?

- Dolgu uygulaması sonrasında ne zaman normal hayata dönülebilir?

Uygulama herhangi zamanda örneğin çalışanlar için öğle tatilinde bile yapılabilir, sonrasında rahatlıkla normal yaşama veya işine dönebilir.

İşlemden sonra yapay bir görüntü olur mu?

Yapay görüntünün kaliteli olmayan dolgu malzemeleri ile oluşma ihtimali vardır. Tecrübeli ellerde yapılan aşırıya kaçmayan dolgular ile yüze en çok yakışan, doğal görünüm elde edilir.

Dolgunun süresi ne kadardır?

Dolgunun etkinlik süresi kişinin yaşı, cilt yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgunun maddesinin özellikleri, miktarı, kalitesi gibi çok faktöre bağlıdır. Bununla birlikte hyaluronik asit kaynaklı dermal dolguların etki süresi yaklaşık bir yıl kadardır.

Instagram

Facebook

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
btrn80

bir botoks iğnesi 1.500,00 TL. etkisi 4 ila 6 ay sonra bir daha. bir dolgu iğnesi fiyatı 2.500,00 TL ve en az 4 veya 8 iğne gerekmekte (yaşa ve cildin deform... Devamını Gör

Alper Feyzioğlu

Bana herşeyi veren yaratıcım Allah ne verdiyse onunla onun öngördüğü şekilde yaşamaya razıyım elhamdülillah 👍