Görüş Bildir
Tarih Boyunca Farklı Medeniyetlere Ev Sahipliği Yapıp Unutulan Cennet: Antalya'nın Saura Antik Kenti
Tarih, birçok sırrı içinde barındırır ve bu sırların bazıları zamanla unutulur. Ancak, bazıları da öyle bir yerde saklanır ki onları keşfetmek bir maceraya dönüşür. İşte bu maceralardan biri de Saura Antik Kenti'nde yaşanır. Saura, tarihin gizemli sayfalarında adını sıkça duyduğumuz ancak hakkında fazla bir şey bilmediğimiz antik bir kenttir. Peki, bu gizemli kent hakkında ne biliyoruz? Saura Antik Kenti nerede ve ne zaman kurulmuştur? Bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını sizler için anlattık. Kaynak: 1
Antik Roma Güzellemesinde Bugün: Türk Eserlerini Roma Mimarisiyle Kıyaslayan Kişi Tepkilerden Nasibini Aldı
Twitter'da tarihi açıdan yanlış bilgilerle dolu atılan pek çok tweet vardır. Genelde bu paylaşımlar da düzenli olarak yapılır ve hep aynı tepkileri alır. @GaiFlavius adlı bir kullanıcı, Türklerin eserleriyle Romalıların eserlerini karşılaştırdığı bir tweet atmış. Bakalım bu paylaşıma kimler ne demiş?Not: Paylaşım sahibinin MS 8 derken bahsettiği MÖ 753'te kurulan Roma Krallığıdır. Yani imparatorluk değil.
Rusya’da Her Önüne Gelenin Kendini “Çar” İlan Ettiği Kriz Yılları ve Leh Savaşları
Rusya, tarih boyunca hem iç hem de dış mücadelelerin damgasını vurduğu birçok çalkantılı döneme tanıklık etmiştir. Bunlar arasında Rusya'da 'Çar' unvanının ortaya çıkışı, bunu takip eden kriz yılları ve Polonya-Litvanya Milletler Topluluğu ile yaşanan çatışmalar büyük önem taşımaktadır. Bu içeriğimizde, bu dönemlerin tarihsel bağlamına, olaylarına ve sonuçlarına hep birlikte göz atalım.
Reklam
Hırs ve Tutkuyla Geçen Bir Ömür- Enver Paşa'nın 40 Yıllık Ömrüne Sığdırdığı Tarihte Yolculuğa Çıkıyoruz
Osmanlı İmparatorluğu'nun son döneminin en etkili ve tartışmalı isimlerinden birisi Enver Paşa. Genç yaşında hızlı yükselişleriyle bir anda İmparatorluğun en güçlü isimlerinden oldu. 1. Dünya Savaşı boyunca Başkomutan Vekili sıfatıyla askeri durumu yönetti. Yenilginin ardından vatan haini olarak fişlendi. Batum'da Milli Mücadele'yi takip etti. Anadolu'ya geçip milli mücadeleye önderlik etmek istese de ikilik çıkarmamak için bu kararından vazgeçti. 4 Ağustos 1922'de günümüzde Tacikistan sınırlarında kalan Belcuvan'da Ruslar tarafından öldürüldü.Enver Paşa, 40 yıllık kısa yaşamına çok önemli olaylar sığdırdı. Enver Paşa'nın hırs, tutku, ihtiras üçgeninde geçen macerasını birlikte anımsayalım.
Osmanlı'nın ve Türkiye'nin Ayrılmaz Parçası olan Sefarad Yahudileri'nin 531 Yıllık Hikayesini Anımsıyoruz
İbrani dilinde İspanya anlamına gelen 'Sefarad' kelimesi, 1492'de Elhamra Kararnamesi ile İber Yarımadası'ndan kovulan Yahudi toplumunu tanımlamak için kullanılıyor. Günümüzde Türkiye'de Yahudi toplumunun önemli bir bölümünü oluşturan Seferad Yahudileri; Osmanlı ve Türkiye tarihinde çok önemli rollere sahip oldular. İber Yardımadası'ndan ayrılıp Osmanlı topraklarının yolunu tutan Sefarad Yahudileri'nin 531 yıllık hikayesini gelin birlikte anımsayalım.
Reklam
İspanyolların Deli Gibi Aradığı ve Tamamen Altından Olduğu Sanılan Hayali Şehir: El Dorado
Efsanevi altın şehri El Dorado, yüzyıllar boyunca kaşiflerin, yazarların ve hayalperestlerin hayallerini süslemiştir. Hayal bile edilemeyecek zenginliklerle dolu olduğuna inanılan efsanevi bir yer olarak sayısız keşif gezisine, romana ve filme konu olmuştur. Hadi gelin bu içeriğimizde, El Dorado'nun büyüleyici tarihini, kökenlerini, bu efsanevi şehrin arayışını inceleyelim...
Reklam
Şehzade Mustafa Türbesi: Bursa'da Osmanlı İzlerini Takip Edebileceğiniz Bir Zaman Kapsülü
Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin tarihini keşfetmenin en iyi yolu, Bursa Şehzade Mustafa Türbesi'ni ziyaret etmektir. Bu türbe, tarih meraklıları için bir zaman kapsülü gibi, geçmişten bugüne taşıdığı tarih ve kültür hikayeleri ile büyüleyici bir deneyim sunar. Peki Şehzade Mustafa Türbesi nerede, nasıl gidilir? Şehzade Mustafa Türbesi'nde neler yapılır?İşte Şehzade Mustafa Türbesi gezi rehberi:
Reklam
Reklam
Reklam