Görüş Bildir
Haberler
Hz. İsa'yı Eşcinsel Olarak Betimleyen Fotoğraflar Kilisede Sergileniyor

etiket Hz. İsa'yı Eşcinsel Olarak Betimleyen Fotoğraflar Kilisede Sergileniyor

Ulaş
21.05.2016 - 13:58 Son Güncelleme: 22.05.2016 - 21:28

İsveçli sanatçı Elisabeth Ohlson Wallins’in Hz.İsa’yı eşcinsel olarak gösteren fotoğrafları Dünya’da ilk kez bir kilisenin duvarlarında sergileniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
onedio.com

Sanatçı Elisabeth Ohlson Wallins’in resimleri İsveç’in Eskilstuna kentinde süren geleneksel eşcinsel festivali ‘’Bahar Pride’’ ı süresince kentin Kloster Kilisesi’nde sergilenmeye devam edecek.

'Tanrının herkesi eşit derecede sevdiğini göstermek istemiştim'

'Tanrının herkesi eşit derecede sevdiğini göstermek istemiştim'

Sanatçının 18 yıl önce yaptığı eserlerinden oluşan Ecce Homo (İşte İnsan) adını verdiği sergisinden oluşan bazı resimlerinin kilisede sergilenmesi hakkında konuşan Elisabeth Ohlson Wallins, eşcinsel kişilerin normal insanlar olmadıklarını, eşcinselliğin bir hastalık olduğunu savunan bazı kesimlerin eserlerinin kilisede sergilenmesine karşı çıktıklarını belirterek ’’18 yıl önce Ecce Homo sergisini AIDS hastalığından ölen arkadaşlarım için yapmıştım. O zamanlar bu arkadaşlarım tutucu rahiplerden AIDS’in tanrının bir cezası olduğunu defalarca duymuşlardı. Ben de tanrının herkesi eşit derecede sevdiğini göstermek istemiştim’’ diye konuştu.

Kilise piskoposu: 'Mutluluk duyuyorum'

Kilise piskoposu: 'Mutluluk duyuyorum'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanatçının eserlerini ilk defa bir kilisede sergilenmesine cesaret eden Kloster Kilisesi Piskoposu Johan Edlund da ‘‘Geleneksel İsa resimlerinin bir başka bağlamda gösterilmesinden sıcaklık, mutluluk duyuyorum. Bu resimler benim dünyamı, dünyaya bakışımı da silkeliyor’’ diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
687
345
331
133
99
69
40
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

eşcinselliğin tanrıdan gelen bir şey oldugunu anlatmak için önemli bir sergi.cidden bravo.sanatçıyada kiliseyede.

Queen Rosie

Tarihsel ve dinsel kişilerin bu şekilde resmedilmesi ''bana göre'' saygısızca

kartacali

2016 yılındayız eşcinselligi bir hastalık yada kendi isteği ile olunan bisey zannedenlerle yaşıyoruz. Bakın böyle ''ibne'' gibi aşağılayıcı sözcüklerle aşağı... Devamını Gör

Azerbaycanlı

Hastalık değilmidir ? Bilimsel olarak hastalık toplumsal olarak sapıklık.Bilmem hangi kromozomu bozuk ve bozuk davranışlar sergileyen birisine başka ne diye ... Devamını Gör