Görüş Bildir
Faiz Düşerken Yükseliyor: Faiz Artınca Enflasyon Neden Hızlı Düşmüyor?
Mayıs 2023 seçimleri ardından Haziran 2023'te değişen ekonomi yönetiminin 11 ay önce başlattığı değişimin etkileri henüz tabana yayılmadı. Enflasyon yükselirken 2-3 ay içinde fırlayan göstergeler, 11 ayda neden düşmüyor? Prof. Dr. Burak Arzova, Aposto bültenlerinden Exante için enflasyondaki düşüşün neden hızlı olmadığını yazdı.
Reklam
Eylem Tok Olayı: Gazeteci Rojda Altıntaş’tan Çalıştığı Kurum DHA’ya Cevap
Demirören Haber Ajansı muhabirisi Rojda Demirtaş, 17 yaşındaki ehliyetsiz olarak kullandığı araçla bir kişinin ölümüne neden olan ve annesi Eylem Tok ile yurt dışına kaçan T.C.’nin haberi için patronlardan baskı gördüğünü iddia etmiş ve ses kaydı yayınlanmıştı. DHA’nın Genel Müdürü Celal Korkut ise Rojda Altıntaş’ın işe gelmediğini iddia ederek baskı iddiasını yalanlamıştı. Altıntaş, müdür Celal Korkut’un açıklamasına sosyal medya üzerinden cevap verdi.
Reklam
Reklam
Rezervlerde Rekor Toparlanma: Kalite Artıyor, Seviye Yükseliyor!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de sürekli değindiği gibi, rezervlerde artış görüldü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), swap hariç net rezervleri geçen hafta 9,9 milyar dolar artış gösterirken, swap hariç net rezervler rekor düzeyde toparlandı.
Reklam
Reklam
Ahmet Hakan’dan Demirören Savunması: “Biz Hakkını Verdik”
Demirören Haber Ajansı’nda çalışan gazeteci Rojda Altıntaş, kazada bir kişinin ölümüne neden olan oğlu ile birlikte yurt dışına kaçan Eylem Tok olayı sebebiyle Demirören ailesinden haberi yayınlanmaması için baskı gördüğünü iddia etmiş ve ses kaydı yayınlanmıştı. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Eylem Tok olayında gazete olarak “hakkını verdiklerini” söyledi ve patronlardan hiçbir baskı görmediklerini ifade etti.
Reklam