Görüş Bildir
Haberler
Tarot Kartları ve Anlamları Nelerdir? Majör ve Minör Arkana Desteleri İle Tılsımlı Bir Dünyaya Giriş

Tarot Kartları ve Anlamları Nelerdir? Majör ve Minör Arkana Desteleri İle Tılsımlı Bir Dünyaya Giriş

GNS
23.02.2023 - 13:00

Eğer spritüel şeylere biraz da olsa ilginiz varsa, tarot kartlarını elinize alıp açılım yapmak istemişsinizdir. İçinizden taşan o yoğun enerjiyi, kuvvetli görüşünüzü ve altıncı hissinizi yönlendirmek isteyeceğiniz tarot kartları ile açılım yapmadan önce onlarla tanışmanız gereklidir. Size farklı bir dünyanın kapılarını aralayacak bu kehanet araçları 22 majör ve 56 minor arkana olmak üzere toplam 78 karttan oluşur. Peki tarot kartları ne anlama gelir? Hangi tarot kartı neyi anlatır? 

Enerji dolu tarot kartlarını birlikte inceliyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spritüel olaylara ilgi duyanların her akıllarının bir kenarında yer edinen tarot destesinin kökeni, Orta ve Uzak Asya'ya dayanmaktadır.

Spritüel olaylara ilgi duyanların her akıllarının bir kenarında yer edinen tarot destesinin kökeni, Orta ve Uzak Asya'ya dayanmaktadır.

Majör arkana destesi 14. yüzyılda İtalya'da Trionfi oyunu adıyla ortaya atılan iskambil destesine, o tarih itibariyle eklenmiştir. Tarot sözcüğünün kökeni 1500'lü yıllarda İtalyancadan gelen 'tarocchi', Fransızcadan gelen 'taraux' ve Arapça'dan gelen 'tarh' yani çıkarma, koyma, bırakma sözcüklerine dayandığı düşünülür.

Tarot 78 karttan oluşur. Bu kartların 22 tanesi majör arkana yani büyük arkana denilen desteye aittir. Peki majör arkana nedir?

Tarot 78 karttan oluşur. Bu kartların 22 tanesi majör arkana yani büyük arkana denilen desteye aittir. Peki majör arkana nedir?

Tarot kartlarını elinize aldığınızda üzerinde Roma rakamları ile numaralandırılan kartlar, majör yani büyük arkana kartlarıdır. Majör arkana hayatınıza dair büyük olayları anlayabileceğiniz, esas cevap niteliği taşıyan kartlardan oluşur. Tarot kartları esasında oyun amacıyla yapılan bu kartlar, zamanla psikolojik destek için kullanılmaya başlamıştır. Şimdilerde ise kehanet ve fal bakma amacıyla ortaya çıkartılmaktadır. 0 numaralı Joker kartı ile başlar ve Dünya kartı ile son bulur.

Minör arkana serisi ise toplam 56 kart barındırır. Kendi içerisinde Asalar, Tılsımlar, Kılıçlar ve Kupalar olarak ayrılmaktadır.

Minör arkana serisi ise toplam 56 kart barındırır. Kendi içerisinde Asalar, Tılsımlar, Kılıçlar ve Kupalar olarak ayrılmaktadır.

Minör arkana serisi 56 karttan oluşur. Bu seride yer alan kartlar hayatınızda yaşanan gündelik olayları anlamlandırmanıza yardım eder.

Tarot Kartı Anlamları: Majör Arkana Serisi Kartları

Tarot Kartı Anlamları: Majör Arkana Serisi Kartları
  • Mecnun (Joker): Joker kartı serinin ilk kartıdır ve yeni başlangıçları simgeler. Joker yeni bir başlangıca doğru yola çıkar ve çantasında ihtiyacı olan her şey vardır. Yanında bulunan köpek simgesi ise onu düşmekten kurtarmaya yardım edecek, uyaracak etkenlerdir. Yeni başlangıçları ve fırsatları niteleyen karttır. 

  • Büyücü: Büyücü kartı irade ve arzu kullanılarak sakinleştirilen erkek gücünü temsil eder. Özgürlüğü, yaratıcılığı, beceriyi, kendine güveni ve el becerisini gösterir. İddialı bir kariyer, aşk hayatı ya da yeni iş olarak yorulabilir. 

  • Azize: Cinsellik, gizem ve genel anlamdaki yüksek gücü gösterir. Bilgelik, öğrenme, saflık, sabırsızlık, öğretmenlik ve erdemi gösterir. Karara varmadan önce zaman tanınması gerektiğini söyler. 

  • İmparatoriçe: Bolluk ve bereketi simgeler. Annelik, kadınlık ve doğurganlığın göstergesidir. Romantizm, sanat ve diğer konularda yaratıcılığı sembolize eder. Gerçekleşmesini istediğiniz dilekler için sabırlı olunması gerektiğini vurgular. 

  • İmparator: İmparator güven, servet, istikrar, baba figürü, erkek kardeş, koca, başarılı ve liderlik vasfı olan gücü temsil eder. cesur ve komuta sahibi olmayı gösterir. Aynı zamanda saldırganlık içerir. Liderliği gösterir.

  • Aziz: Aziz geleneksel değerlerin sembolizmidir. Din veya maneviyat ile ilişkilendirilir. Bu anlam açısından topluma uygunluk, sosyal onay, affetme, merhamet ve ilham alma ihtiyaçlarını gösterir. 

  • Aşıklar: Aşk, romantizm, bağ, cazibe ve kusursuz uyumu simgeler. Sevgi, uyum, güven ve romantizmin başlangıcını gösterir. Yaşayacağınız şeyden kaçmadan ya da hızlı karar vermeden önce sizi düşünmeye teşvik eder. 

  • Araba: Zor kazanılan başarıları gösterir. Azimli bir yolculuk, acele verilen kararlar, intikam hissini ifade eder. Aynı zamanda durgun bir durumun harekete geçeceği konusundaki motivasyonu gösterir. 

  • Adalet: Soğuk ve nesnel dengeyi anlatmaktadır. Karma gerçeğini yüzler önüne vurur. Doğruluk, uyum, denge, eşitlik, erdem, onur gibi tavsiyeleri simgeler. Fiziksel, sosyal, manevi ve duygusal yaşantıyı tekrar dengelemek için bir fırsatı gösterir. 

  • Ermiş: İç gözlem, analiz ve kendini yansıtmakla ilgilidir. Sosyalleşmekten ve eyleme geçmekten uzak durulması gerektiğini söyler. Barış ve yalnızlığı anlatır. Sabırlı olmayı, öğüt almayı ve geri çekilmeyi gösterir. Yalnız kalma beklentisine girildiği bir dönemdir.  

  • Kader Çarkı: Beklenmeyen olayları ve yaşanacak ilerlemeyi gösterir. Beklenmedik bir olay, bir düşüş ya da şanslı bir durum olacağını ifade eder. Her şey yolundadır ve evren sizin yanınızdadır. Fakat her şey her an değişebilmektedir. 

  • Güç: Enerji ve cesareti simgeler. Korkmayan bir kadın temsilidir. Ölümsüz, inatçı ve kararlı bir duruşu gösterir. Kararlı eylemlerin harekete geçtiğini söyler. İç güce önem verilmesi gerektiğini söyler.

  • Asılan Adam: Deneme, yanılma, başarısızlık, fedakarlık gibi anlamları gösterir. Durumları askıya alma, değiştirme, tersine çevirme, fedakarlık gösterme gibi olayları gösterir. Direnmeyi bırakmayı ve zamanı takip etmeyi söyler. 

  • Ölüm: Büyük bir dönüşümü ve yeni başlangıçları gösterir. Yenilikler, değişimler, dönüşümler, kayıplar, iyi ya da kötü pek çok haberin öncüsüdür. Kaderi ve acıları kucaklamayı söyler. 

  • Denge: Uyum, barış ve sabır gerekmesini anlatır. İyi etki ve güveni simgeler. Davranışların yumuşatılması için bir uyarı niteliği taşır. Uzlaşmayı öngörür. Çok çalışmanın göstergesidir. 

  • Şeytan: Tamamen hırs, bağımlılık, ayartma ve depresyon özelliklerini taşır. Beklenmedik başarısızlık, tartışma, şiddet, felaket ya da garip deneyimler geldiğini öngörür. Kısıtlanmış değil, tutkulu ve hırslı olunması konusunda uyarıda bulunur. 

  • Kule: Yeni bir dinamik yaratmayı temsil eder. Eski fikirlerin çöktüğünü, ani ve büyük bir değişiklik yaşanacağını söyler. Kaos ve sıkıntının hakim gezeceği bir durumu anlatır. Geçmişin tozlu sayfalarını geride bırakmayı, para kaybını ya da kısa süreli bir mutluluğu gösterir. 

  • Yıldız: Geleceği görüşü ve manevi iç görüyü temsil eder. Umut, inanç, ilham, iyimserlik, manevi aşk, denge ve zevki gösterir. Zorlukların aşıldığını ve sonrasında yaşanacaklar için hazır olduğunuzu söyler. Sakinliğin ve pozitifliğin gerekliliğini vurgular. 

  • Ay: İlk izlenimlerinize güvenmemeniz gerektiğini ve bazı şeylerin yanlış olabileceğini söyler. Kaygı, aldatma, hayal kırıklığı, tehlike ve çifte ilişkiyi gösterir. Zihinsel ya da duygusal denemelerden geçtiğiniz söylenir. Bilinçaltınızdaki seslere kulak vermenizi söyler. 

  • Güneş: Pozitif enerjiyi gösterir. Memnuniyet, başarı, neşenin yaşandığını söyler. Güneşin enerjisini ve spot ışıklarını üstünüzde hissedeceğinizi söyler. Her şey oyluna girecektir. 

  • Mahkeme: Kendimizi ve eylemlerimizi gösterdiğimiz, bunları değerlendirdiğimiz durumları ifade eder. Şu anda nerede ve nasıl olduğumuza bakar. Net ve nesnel bir görüş açısı vermek ister. Kendi gücünüzle değerlendirme yapmanızı ister. Mental, fiziksel ve duygusal açıdan kendi kendine büyümeyi temsil eder. Kişisel uyanış dönemini gösterir. 

  • Dünya: Başarılı bir sonuca ulaşmanın temsilidir. Yolculuğun tamamlandığını söyler. Başarı, onur, sonuç, zafer ve sonsuz yaşam, mükemmeliyet, tanınma gibi temsilleri sembolize eder. Sonucu ne olursa olsun iyiye gidecek bir durumdur.

Minör arkana sersinin her serisinde toplam 14 kart bulunur.

Minör arkana sersinin her serisinde toplam 14 kart bulunur.

Minör arkana serisinde toplam 16 saray kartı ve 40 takım kartı bulunur. Kartlar büyük sırlar, küçük sırlar olarak iki gruba da ayrılmaktadır. Tarot karlarının gizemli ve mitolojik görüntüleri, resimleri, üstlerindeki rakamları ve dizilişleri eski inançları ve sembolleri temsil eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarot Minör Arkana Değnek (Asa) Kartları: Ateş Elementinin Simgeleri!

Tarot Minör Arkana Değnek (Asa) Kartları: Ateş Elementinin Simgeleri!

Tarot değnek kartları ateş elementini taşır. Toplamda 14 tane değnek kartı vardır. Aslan, Koç ve Yay burçlarını temsil eder. İskambil destesinde 'sinek' kartlarının temsilidir. Değnek kartları toplulukları simgeler. Ateş ve enerji ile en yakından ilişkisi olan takımlardır. Değnek kartı ilham, hırs, rekabet ve iktidar olma arzusunun temsilidir. Genel anlamda iş çabalarını gösterirler. Fakat aşk ve romantizm konularında ise çaba sarf edilmesi gerektiğini anlatırlar. Değnek kartlarının tersten okunması, enerjinin tam tersi olarak değerlendirilir. Sinirlenme ve tahrik içerir. Yanılsamaları, yön eksikliğini, tembelliği ya da anlamsız kalma durumunu sembolize eder. 

  • Değnek Kralı kartı anlamı: İlham alma zamanının geldiğini söyler. Risk almanın, yol göstermenin ve bir sıçrama döneminin geldiğine işaret eder. Heyecan verici, cesur ve dramatik adımlar atılabilir. Eyleme geçiren bir karttır. 

  • Değnek Kraliçesi kartı anlamı: Çekici, içten, neşeli, enerjik ve kendine güvenen biri olmayı gösterir. Durumları olumlu yönden ele alır. Başarıya olan inancı sonsuz, fakat kibri yok denecek kadar azdır. Gereken şeyin kendine inanmak olduğunu ve enerji dolu olmayı ister. 

  • Değnek Şövalyesi kartı anlamı: Yüzeysel büyüleyicilik, kendini beğenmişlik, aptallığın verdiği cesurluk, huzursuzluk veren bir maceracılık durumunu gösterir. Yeni adımlar atmaya asla korkmuyor gibi gözüken fakat tüm cesaretini tutkusundan alan birini sembolize eder. Enerjinin yararlı olup olmadığı konusunda ise düşünülmelidir. Adımın sonunda gelecek karşılığın dengeyi sağlayıp sağlamadığı incelenmelidir. 

  • Değnek Prensi kartı anlamı: Hevesli, kendine güvenen ve yaratıcı birini gösterir. Yeni bir açık alan imkanı bulunacağının ve yeteneklerinizi beslemenize imkan tanınacağının göstergesidir. İlham alacağı, şans bulacağı, kendini ifade edeceği yeni bir yaklaşım bulmak üzeredir. 

  • Değnek Onlusu kartı anlamı: Aşırı uzatma, fazla çalışma, baskı, yük ve mücadele etme anlamları taşımaktadır. Kendinizi fazla zorladığınızı ve üstünüzdeki yüklerden kurtulmanız gerektiğini söyler. Bazı sorumlulukları paylaşmanız gerekmektedir. 

  • Değnek Dokuzlusu kartı anlamı: Azim, dayanıklılık, savunmasızlık, direnç gibi anlamlara gelir. Fiziksel ya da zihinsel olarak gelebilecek bir zararı gösterebilir. 

  • Değnek Sekizlisi kartı anlamı: İletişim, seyahat, hız gibi temsilleri vardır. Hareketlerinizi hızla yaptığınız sürece sizin açınızdan her şey doğru gitmeye devam edecektir. Bazı iyi haberler de size ulaşmak üzere yola çıkmıştır. Haberlerin alt metinlerde gizli olması sebebiyle uyanık olunması gereklidir. Harekete geçirdiğiniz konularda açık olmaktan ve paylaşmaktan çekinmeyin.

  • Değnek Yedilisi kartı anlamı: Savunma, meydan okuma, saldırganlık, mahkum olma ve cesaret etme gibi anlamlara gelir. Bazı çatılmalar anlam taşısa da bazıları yalnızca bela olur. Uğruna savaşacağınız amaca hizmet edip etmeyeceği konusunda bir iç münakaşa yaşamanız gerekmektedir. Enerji akışını yönlendirmede son derece önemli bir karttır. 

  • Değnek Altılısı kartı anlamı: Zafer, beğeni ve gururu anlatır. Aklınızdaki hedefin ulaşılabilir konumda olduğunu söyler. Bir süredir beklediğiniz tanınmışlık hissini kazanmanızın zamanı gelmiştir. Hak etmiş olduğunuz tüm beğeniyi, onuru ve ödülleri almanızı ifade eder. 

  • Değnek Beşlisi kartı anlamı: Zorluklar, anlaşmazlıklar, rekabet, sürtüşmeler, çekişmeler ve güçlükleri gösterir. Hiçbir şeyin doğru akışta ilerlemediğini ve tersleştiğini hissettirir. İstekleriniz doğrultusunda hareketlerinizin daha fazla sabırlı ve azimli olması gerektiğini söyler. 

  • Değnek Dörtlüsü kartı anlamı: Kutlama, özgürlük ve heyecanı gösterir. Refaha erildiğinin ve heyecan veren ortaklıkların başladığını söyler. Beklenmedik bir sürprizi temsil edebilir. Kişisel gelişimin yeni bir evresini, duygusal, fiziksel ya da zihinsel bağların birbirinden kopmasını da ifade edebilir. 

  • Değnek Üçlüsü kartı anlamı: Vizyonu temsil etmektedir. Vizyon ve perspektif kazanımları demektir. Fakat geri adım atılmalı ve tekrar düşünülmelidir. İlerleme eksikliğini ve geride tutulmaya itilen duyguları temsil eder. Görüş eksikliğinin getirdiği koşullardan doğan mutsuzluğu simgeler. 

  • Değnek İkilisi kartı anlamı: Gücü, cesareti ve özgünlüğü gösterir. Bireysel cesaret ve büyüklüktür. Kişiye harika olma cesaretini sunar. Gücün kaynağının ilahi olduğunu ve kanal olduğunu yeniden hatırlamanız gerekir. Güç sarhoşluğunun, kötü niyet temeline ilerlememesi gerektiği konusunda uyarır. Fakat güçlerinizi doğru bir şekilde kullanmanız gerektiğinin zamanının geldiğini söyler. 

  • Değnek Ası kartı anlamı: Coşku, cesaret ve yaratıcı güçtür. Kendine güvenen bir enerjiye sahiptir. İstekleriniz için risk almanız gerektiğini söyler. Heyecan duyduğunuz yola ilk adımı atmanızın ardından her şey beklenmedik bir heyecanla gerçekleşecektir.

Tarot Minör Arkana Kupa Kartları: Su Elementinin Simgeleri!

Tarot Minör Arkana Kupa Kartları: Su Elementinin Simgeleri!

Kupa kartları tarotun en duygusal yanını anlatır. Yengeç, Balık ve Akrep burcunu temsil eder. Yaratıcılık, romantizm, fantezi ve hayal gücü ile bağlantısı olan bir kart serisidir. Bu kartlar akıl ile değil kalp ile düşünüldüğünü vurdular. Verdikleri bilgiler kimi zaman aşk hayatına dair kimi zamansa duygusal içerikleri kapsayan bilgilerdir. Kupa kartları bilinçaltının bir temsilidir. Savaşı değil barışı temsil eden kartlardır. Bu grup yavaş hareketi simgeler ve durağanlığı gösterir. 

  • Kupaların Ası kartı anlamı: Derin duygular, sezgi, sevgi ve samimiyet anlamları taşır. Bu kartın özü aşktır ama romantik bir aşktan bahis edilmiyor da olabilir. Diğer insanlarla olan ilişkilerini güçlendirin. Affetme ya da affedilmenin zamanı. Huzuru aramak gerektiğini vurgular. 

  • Kupa İkilisi kartı anlamı: Cinsel çekiciliği, gücü ve güzelliği sembolize eder. Hayatınızda yer alan duyguları ve bağlantıları arayışa çıkmanız gerekmektedir. Uyumun ve ortak çalışmanın göstergesidir. 

  • Kupa Üçlüsü kartı anlamı: Dostluk, coşku ve topluluk anlamlarına gelir. Arkadaşlık hakkındaki duyguları betimler. Sosyal çevrede kurulan ağları temsil etmektedir. Yakın dönemdeki kutlamaları ve partileri simgeler. 

  • Kupa Dörtlüsü kartı anlamı: İlgisizlik içinde kalınan bir dönemi ifade eder. Kendine odaklanmanın sona ermesi ve dışa dönük olmaya başlamak gerektiğini anlatır. Duygusal dengeyi yeniden kazanmalı ve kendinizi yansıtmalısınızdır. 

  • Kupa Beşlisi kartı anlamı: Pişmanlık duyma ve yas tutmanın simgesidir. Para, mülk, ilişki, iş gibi somut kayıpları temsil eder. Bu konularda kişiyi uyarmak için okumalarda çıkar. Kaybın farkında olma durumunuzu artırır. 

  • Kupa Altılısı kartı anlamı: Sevecenlik, masumiyet ve çocukluğu temsil eder. Basit bir iyiliği gösterir. Geçmişe çok fazla takılı kalındığını gösterir. Son zamanlarda mücadele ettiğiniz konular için ailenizden destek alacağınıza işaret eder. 

  • Kupa Yedilisi kartı anlamı: Arzuyla düşünme, pratiklik, özensiz yaklaşım ve dağılma anlamlarına gelir. Hayatınıza çok sert bir yaklaşımınız varsa bunu gevşetmeniz gerekmektedir. 

  • Kupa Sekizlisi kartı anlamı: Yorgunluk ve devam etme isteklerini temsil eder. Geçmişin bırakılma zamanı geldiğini söyler. Yeni bir son gelmektedir ve kalıcı olduğuna inanılan hiçbir şey kalmayacaktır. Değişimin kabul edilmesi gereklidir. 

  • Kupa Dokuzlusu kartı anlamı: Memnuniyet, yerine gelen dilekler ve şehvetli zevki simgeler. Her türlü zevkin peşine düşmek ve tadını çıkarmak için işaret gösterir. 

  • Kupa Onlusu kartı anlamı: Barış, aile ve sevinci temsil eder. Bir düşmanlığın sona ermesi ve iç huzurun tekrar sağlanmasını gösterir. Tüm her şeyin uyumu yakaladığı dönemdir. 

  • Kupa Prensi kartı anlamı: Duygusal, samimi, sevgi dolu ve sezgisel olmayı gösterir. Duygularınızın gösterilmesine izin vermeniz gereklidir. Romantik olmak ya da duygusal anlamlara takılmak, her türlü güzelliğe kapı açmaktır. Hayatınıza neşe gelecektir. Yolunuza iyi haberler çıkacaktır. 

  • Kupa Şövalyesi kartı anlamı: Romantik, yaratıcı, hassas biri olmayı temsil eder. Kişinin karamsar bir mizacı olabilir. Değişim denge getirebilir, olası durumlar kontrol edilmelidir. Eksik enerji, yeni atılımlar gerektiğini söyler. Kısıtlanmayı ortadan kaldırmalıdır. 

  • Kupa Kraliçesi kartı anlamı: Şefkatli, sezgisel, psişik, manevi ve sevgi dolu olmayı gösterir. Sezgisel hislerinizin doğru olduğuna, düşüncelerinize güvenmeniz gerektiğine işaret eder. 

  • Kupa Kralı kartı anlamı: Bilgelik, sakinlik, sevecenlik, hoşgörü, diplomasi gibi olguların temsilidir. Kriz anlarında sakin kalmanızı, gücünüz yerine diplomasiyi kullanmanızı ve yardım etmek için başkalarıyla iletişime geçmeniz gerektiğini söylemektedir. Farklı bakış açılarını kabullenmek gerekmektedir.

Tarot Minör Arkana Kılıç Kartları: Kılıç Elementinin Simgeleri!

Tarot Minör Arkana Kılıç Kartları: Kılıç Elementinin Simgeleri!

Taort minör arkana kılıç destesi hava elementi ile ilişkilidir. İkizler, Kova ve Terazi burcunun kartları olarak görülür. Kılıçlar gücü, değişimi ve çatışmayı temsil eden bir takım karttır. Yapılan bir okumada çok fazla kılıç varsa, kartların size gösterdiği şey iç ve dış mücadelelerde bulunduğunuz sorunların yanı sıra, sağlam ve kararlı bir tutum göstermeniz gerektiği ve sorunu çözüme kavuşturmanız gerektiğidir. Kılıç kartları tıpkı asalar gibi 14 tanedir. 

  • Kılıçların Ası kartı anlamı: Zihinsel güç, adalet, gerçekler, yeni fikirler, planlar, zafer ve cesareti simgeler. Zorluklara karşı cesaretle ve dürüstlükle yaklaşılması gerektiğini söyler. Aniden bir iç görü ya da netlik anı yaşanabilir. Etik yollarla engeller aşılmalıdır. 

  • Kılıç İkilisi kartı anlamı: Engellenmiş duygular, çıkmaza girme ve kaçınma hislerini gösterir. Yüzleşmek ve kabullenmek istemediğiniz bazı gerçeklerin olduğu anlamına gelmektedir. Kendinize ve başkalarına engeller koyduğunuzu söyler. 

  • Kılıç Üçlüsü kartı anlamı: Kalp kırıklığını, ihaneti ve yalnızlığı simgeler. İhanet, terk etme-edilme, reddetme ya da varlığın tersine dönmesi gibi durumlarda uyarı niteliğindedir. 

  • Kılıç Dörtlüsü kartı anlamı: Dinlenme, sessizlik ve hazırlık anlamlarını taşır. Yavaşlamak gerektiğini anlatır. Dinlenmenin önemini vurgular. Duraklamanın gerekliliğinin işaretidir. 

  • Kılıç Beşlisi kartı anlamı: Kişisel çıkar, uyumsuzluk, saldırganlık, düşmanlık ve onursuzluğun temsilidir. Birine karşı dar bir gözlemle yaklaşmak yerine büyük 'benlik' algısına odaklanmanızı ister. Sevdiklerinizi kişisel benliğinize dahil etmeniz ve görmezden gelmemeniz gerekmektedir. 

  • Kılıç Altılısı kartı anlamı: Seyahat ya da toplanmayı ifade eder. İçinde bulunduğunuz konumun kötü olabileceğini fakat yolunuzun doğru olduğunu söyler. Zor zamanların iyileşeceği anlamına gelir. Değişime karşı geri adımlar attığınızı ve eksik şeyler olduğunu hissettiğinizi de gösterir. 

  • Kılıç Yedilisi kartı anlamı: Kaçmak, gizli kalmak, onursuzluk temsilidir. Sizin ya da yakınınızdaki kişinin 'yalnız kurt' olarak hareket etme isteğini gösterir. Tek başına hareket etmek isteme durumudur. Diğerlerinden ayrılmayı işaret eden karttır. Bağımsızlığı savunma isteğinin doğmasıdır. 

  • Kılıç Sekizlisi kartı anlamı: Kısıtlama, karışıklık ve güçsüzlük demektir. Hareket özgürlüğünüz olmadığı bir durumda olduğunuzu ve başka bir seçenek kalmadığını gösterir. İçinde bulunduğunuz koşulların imkansız olduğu düşüncesiyle karşılaşabilirsiniz. 

  • Kılıç Dokuzlusu kartı anlamı: Endişe, suçluluk ve ızdırap temsil eder. Büyük bir endişeyle karşı karşıya gelebileceğiniz anlamını taşır. Kendi korku ve şüpheleriniz doğrultusunda bunalacağınız ve işkence çekeceğinizi ifade eder. 

  • Kılıç Onlusu kartı anlamı: Dibe vurmayı ve içinde bulunulan kurban zihniyetini temsil eder. Arka arkaya gelen aksiliklerin ardından hayatın son yumruğunun geliyor olduğunu gösterir. 

  • Kılıçların Prensi kartı anlamı: Doğru, adil ve zeki olmakla ilgilidir. Zihninizi tam anlamıyla serbest bırakmak ve kullanırken cesaretinizi ortaya çıkartmayı vurgular. İkilem ya da sorun olarak kalan bir durumun içinden zihinsel aktiviteler ile çıkmayı söyler. Bu durumların kabullenilmesini ister. 

  • Kılıçların Şövalyesi kartı anlamı: Zorba, kanaatli, hissiz bir mantığa dayalı yargıları temsil eder. Keskin bir zekanın temsilidir ve otorite sabittir. Başkaları hakkındaki görüşlerinizi gözden geçirmeniz gerektiğini işaret eder. 

  • Kılıçların Kraliçesi kartı anlamı: Dürüstlük, zeka ve tecrübeyi temsil eder. Dünyanın iyiliğini de kötülüğünü de eş dengede kabullenmek gerektiğini söyler. Her durumda kolay analiz yeteneğini vurgular. Kişinin kartın kendi gibi olmasını ister. Kendinizi aldatmaktan kaçınmanızı söyler.

  • Kılıçların Kralı kartı anlamı: Entelektüel, analitik, adil ve etik olma olgularını gösterir. Pozitif ve anlayışlı bir kişiliği ifade eder. Eylemlerinizi çözüme ulaşma odaklı harekete geçirmenizi, iletişiminizi iyileştirmenizi ve adil olarak yargılamanızı ister.

Tarot Minör Arkana Tılsım Kartları: Toprak Elementinin Simgeleri!

Tarot Minör Arkana Tılsım Kartları: Toprak Elementinin Simgeleri!

Küçük arkana serisinin sonunu tılsımlar alır. Toprak elementini temsil eden kart serisi Boğa, Başak ve Oğlak burcunu simgeler. Tılsım serisi diğerleri arasında en sert ve yavaş hareket eden durumları nitelendirir. Tüm elementler ve seriler arasındaki en istikrar sahibi seridir. Maddi konularda bilgileri temsil ederler ve finansal başarıyı gösterirler. Tarotun en somut bilgi grubudur. Tüm engellerin aşıldığına ve başarının sürdürüldüğü evrede olunduğunu ifade eder. Tarotta tüm serinin asıl amacı ve yaşanan tüm zorluklar, tılsımlara ulaşabilmek içindir. 

  • Tılsımların Ası kartı anlamı: Refah, maddi güç, pratiklik ve güveni temsil eder. Bolluk ve güvenliğin yaklaştığını ifade eder. Farkında olmasanız bile verimli bir döneme girdiğinizi söyler. Pratikliği hayatınıza geçirmeniz gerektiği bir evredir. Maddi varlığın tadını çıkartmanız gerekir. 

  • Tılsım İkilisi kartı anlamı: Eğlence, hokkabazlık ve esneklik demektir. Tüm taleplerinizin karşılanacağını gösterir. Engelleri bir bir yıkacaksınız demektir. Kendinizi güvende hissetmiyor olsanız bile inanmanız gerekmektedir. 

  • Tılsım Üçlüsü kartı anlamı: Planlama, ekip çalışması ve yetkinliği simgeler. Başkalarının hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmasına izin verdiğiniz takdirde başarıya ulaşacağınızı söyler. Her şeyi kendiniz yapmak zorunda olmadığınızı vurgular. Acele etmenin zamanı değildir. 

  • Tılsım Dörtlüsü kartı anlamı: Sahiplik, kontrol ve engellenmiş değişimi temsil eder. Kontrol etme arzusunun birinin iradesini diğerine dayatma haline gelmesini söyler. Kontrol seviyenizi dizginlemeniz gerektiğini vurgular. 

  • Tılsım Beşlisi kartı anlamı: Sağlıksızlık, zor zamanlar ve reddediliş anlamına gelir. Kötü bir zamana düştüğünüzü, fiziksel sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğini ve sağlığınıza öncelik vermeniz gerektiğini ifade eder. 

  • Tılsım Altılısı kartı anlamı: Kaynaklara, bilgiye ve güce sahiplik durumunu gösteren karttır. Sahip olmak veya olmamak çok uçlarda gezen durumlardır. Maddi olmayan şeylere karşı maddi kaynaklar elde etmenin ne demek olduğunu düşündürtmek ister. Adalet terazileri her an tersine dönebilir. 

  • Tılsım Yedilisi kartı anlamı: Ödül ve yön değişikliği anlamları taşır. Bir zaman aşımını gösterir. Final anlamı taşımaz. İçinde bulunduğunuz stratejiyi duraklatmanızı ister. İşten elde ettiğiniz şeyleri değerlendirme ve düşünmenin zamanıdır. 

  • Tılsım Sekizlisi kartı anlamı: Titizlik, bilgi ve detay anlamları taşır. Zor bir çalışma ve odaklanmanın gerekmesi anlamına gelmektedir. Tek bir odak noktası seçip bu doğrultuda emin adımlar atılması gerektiğini, hatalardan ders çıkartılması gerektiğini söyler. 

  • Tılsım Dokuzlusu kartı anlamı: Disiplin, kendine güven ve arındırmayı temsil eder. Hayattaki ince şeylerden tat alma ve içinde bulunduğunuz bolluğu başkalarıyla paylaşma zamanının geldiğini söyler. Kart sahibinin kendine güvenmesi gerektiğini vurgular. 

  • Tılsım Onlusu kartı anlamı: Zenginlik ve kalıcılıktır. Maddi başarının göstergesidir. Zengin ve refah yayan bir karttır. Yapılan son girişimlerin refaha ereceğini gösterir. Bulunduğunuz statüyü korumanızı ister. 

  • Tılsımların Prensi kartı anlamı: Pratik, güvenilir ve sadık olmayı gösterir. Zengin olmak için bir fırsata sahip olunduğunu söyler. Hayallerinizi gerçekleştirmek için pek çok fırsatın ayağınıza geleceğini fakat hayallerinizle değil sağduyulu çözümlerle ilerlemeniz gerektiğini söyler. 

  • Tılsımların Şövalyesi kartı anlamı: Değişmez, kapsamlı, temkinli, gerçekçi ve çalışkan olmayı vurgular. Muazzam bir dayanıklılık ve özveri seviyesini temsil eder. İnatçılık ve küçük detaylara takılmayı gösterir. Bu durumların hepsine sahip olunduğu takdirde, çevreye ve kendine verdiği zararı kontrol etmesi istenir. 

  • Tılsımların Kraliçesi kartı anlamı: Şaşkınlık, beslenme, beceriklilik ve güvenilirlik anlamları taşır. Sıcak ve cömert kişilik temsilidir. Başkalarına bakmaktan ve beslemekten keyif alırken, mantıklı ve pratik oluşuyla herkesin mutlu ve güvende olmasını sağlar. Kartı çeken kişiye de böyle olması gerektiğini anlatır.

  • Tılsımların Kralı kartı anlamı: Girişimci, usta, destekleyici, güvenilir ve istikrarlı oluşun temsilidir. Kart, kişiye kralı taklit etmesi gerektiğini söyler. Başkalarına ve kendine olan bağlılığı sürdürmesi konusunda kararlı olması gerektiğini vurgular. Yeni girişimlere destek çıkmasını ister.

Tarot Ruh ve Kişilik Kartları

Tarot Ruh ve Kişilik Kartları

Her bireyin uyumlu olduğu bir doğum bir de kişilik kartı bulunmaktadır. Ruh kartınızı bulmak için doğum günü numaralarının toplanması gerekmektedir. Örneğin: 15.02.1997 tarihinde doğan biri için; 1+5+0+2+1+9+9+7= 34 eder. Çıkan sayının rakamları toplanır 3+4=7. yani kart numaranız 7'dir. 

Kişilik kartınızı bulmak için yine doğum gününüzün sayılarını toplamalısınız. Yine örnek verecek olursak 15.02.1997 doğumu biri için sonuç 34 eder. Kişilik kartınız 34 numaralı karttır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarot kartına sahibinden başka biri dokunabilir mi?

Tarot kartına sahibinden başka biri dokunabilir mi?

Tarot kartları hakkında ortada gezen pek çok bilgi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de tarot kartlarına sahibi dışında kimsenin dokunmaması gerektiğidir. Eğer tarot falı bakılıyorsa, bu durum tamamen enerjiye dayalı olduğu için karşı tarafın enerjisini alabilmek adına kartlara dokunulmazı ve hissedilmesi gerekir. Bazı yorumcular bunu onaylarken, bazıları kartlarının kötü enerjiden etkilenmemesi adına kartlarına dokundurmayı tercih etmez. Tarot sahibinin kartları ile bağı ve enerjisine bağlı olarak bu durum kişiden kişiye değişmektedir.

Tarot Kartlarının Enerjisi Nasıl Temizlenir?

Tarot Kartlarının Enerjisi Nasıl Temizlenir?

Tarot destesinin tamamen enerjiyle bağlantılı olduğu düşünüldüğü için, desteyi dolunay ışığı altında bırakmak bir temizleme yöntemidir. Aynı zamanda kartları şarj ettiği de düşünülmektedir. 

Aynı şekilde kartların güneşte bırakılması da enerji temizleyen bir yöntemdir. 

Kartlarınızın etrafında sevdiğiniz bir tütsüyü gezdirmek de enerji temizliği sağlar

Size iyi geldiğini düşündüğünüz doğal taş kristalinizi tarot kartlarının üstüne koymak enerjisini temizleyecektir. Kuvars, Mavi Kalsit, Selenit, Siyah Turmalin, Labradorit ve Ametist iyileştirici kristaller arasında yer alır. 

Kartları kendi enerjiniz geçene kadar karıştırmaya devam etmeniz de aranızdaki bağı tekrar kurmanıza yardım edecektir.

Tarot Kartları Nerede, Nasıl Saklanır?

Tarot Kartları Nerede, Nasıl Saklanır?

Tarot kartları ipek kumaşlar ya da kadife keseler içinde saklanmaktadır. Kartların enerjisini temizledikten sonra, onların dış enerjilerden korunması için ipek ya da kadife keseler içinde muhafaza edilmesinin doğru olduğu düşünülür. Kesenin içine yine koruma amaçlı iyileştirici bir kristal koyulabilir.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
4
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?