Görüş Bildir
Haberler
300 Milyon iCloud Hesabını Çaldığını İddia Etmişti: Apple'a Şantaj Yapan Türk Hacker Albayrak'a Hapis Cezası

300 Milyon iCloud Hesabını Çaldığını İddia Etmişti: Apple'a Şantaj Yapan Türk Hacker Albayrak'a Hapis Cezası

Ulaş
23.12.2019 - 20:23

YouTube üzerinden yayınladığı video ile 300 milyonu aşkın iCloud hesabına erişim sağladığını iddia ederek Apple'dan fidye isteyen Türk bilgisayar korsanı Kerem Albayrak iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

WebTekno'dan Berk Baylançiçek'in haberine göre, geçtiğimiz gün hakim karşısına çıkan Türk hacker, 2 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Cezası ertelenen Albayrak, toplam 300 saat kamu hizmeti yapacak ve 6 ay boyunca elektronik kelepçe takacak.

Cezası ertelenen Albayrak, toplam 300 saat kamu hizmeti yapacak ve 6 ay boyunca elektronik kelepçe takacak.

Albayrak, mahkemedeki ifadesinde siber suçun içine girdiğinde ve yükselmeye başladığında her şeyin daha ilgi çekici hale geldiğini söyleyerek, “İnternette gücünüz olduğunda herkes size saygı duyuyor. Bu da şöhret sahibi olmanızı sağlıyor. Bugünlerde herkes bunu kovalıyor”  şeklinde konuştu.

'Adaletten kaçabileceğine inanıyordu...'

'Adaletten kaçabileceğine inanıyordu...'

NCA Kıdemli Araştırmacısı Anna Smith, “İnsanların kişisel bilgilerini ele geçirdikten ve çok uluslu büyük bir şirkete şantaj yaptıktan sonra adaletten kaçabileceğine inanıyordu. Amacı şöhrete ve paraya ulaşmaktı; ancak NCA, siber suçluları adalete teslim etmeye kararlıdır” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

319 milyon iCloud hesabına erişimi olduğunu iddia ederek Apple'ı fidye ödemediği takdirde bunları sıfırlamakla tehdit eden 22 yaşındaki Türk bilgisayar korsanı Kerem Albayrak, geçtiğimiz günlerde İngiltere Ulusal Siber Suç Birimi (NCA) tarafından Londra’daki evinde yakalanmıştı. Albayrak’ı tutuklayan kolluk kuvvetleri, Türk hacker’ın telefon, bilgisayar ve sabit diskler dahil olmak üzere tüm dijital cihazlarına el koymuştu.

ABD’li teknoloji devi Apple ile iletişime geçen ve elindeki iCloud hesapları karşılığında şirketten 133.000 İngiliz poundu değerinde Bitcoin ve 837 İngiliz poundu değerinde iTunes kuponu talep eden Albayrak, verileri üçüncü taraf uygulamalar üzerinden edindiğini ifade etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
73
19
15
14
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Bu sıralar elini sallasan hackera çarpıyor, hacker olsan bu kadar kolay yakalanmazdın cücüğüm. Evine kadar adresten teslim almışlar hackersın oğlum insan bir... Devamını Gör

iotaaquilarea

reis onlar hackersa karşıda da siber güvenlik uzmanları yani beyaz hackerlar var ondan bu savaşta herkes kaybedebilir :D

Murat

Tosuncuğun kuzeni

Söyledim gitti

Ben direk tosuncuk bir iş daha çevirdi sandım...