Görüş Bildir
Dünyanın En Büyük Kripto Borsası Binance'in CEO'su CZ Koltuğundan Olabilir! Peki Akıllardaki Yeni Aday Kim?
Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance son aylarda ABD'nin açtığı davalarla mücadele ederken piyasada zor günler geçiriyor. Avustralya'dan gelen son darbe ise Binance'i bölgesel pazarlar konusunda yeni adımlar atmaya itmiş ve CEO Changpeng Zhao'yu (CZ) da sıkıntılı bir konuma sokmuştu. Bu bağlamda uzmanlar arasında CEO pozisyonu için yeni bir isim anılmaya başlandı... İşte detaylar! 👇
Dolandırıcı Kripto Para Kralı Do Kwon'un Çaldığı Milyonların Nerede Olduğu Vücut Taramasında Ortaya Çıktı!
Geçen yıl yatırımcılarını milyonlarca dolar dolandıran kripto para geliştiricisi Do Kwon kayıplara karışmıştı. Terraform Labs adlı şirketin sahibi olan Güney Koreli genç Mart ayında tutuklandığında ise yetkilileri hayrete düşüren bir şey fark edildi. Do Kwon'un çaldığı milyonları nerede sakladığı vücut taraması yaparken ortaya çıkmıştı... İşte detaylar! 👇
Kriptografi Kullanılarak Tasarlanmış Dijital Unsur: Kripto Para Nedir?
Kripto para birimi, dijital veya sanal olarak var olan ve işlemleri güvence altına almak için kriptografi kullanan herhangi bir para birimidir. Kripto para birimlerinin merkezi bir ihraç veya düzenleme otoritesi yoktur, bunun yerine işlemleri kaydetmek ve yeni birimler çıkarmak için merkezi olmayan bir sistem kullanır.Bu içeriğimizde kripto para hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Reklam
Reklam
TOGG, NFT Açık Artırmasını Erteledi: Zarar Edenler İsyan Etti
Türkiye, yerli otomobil üretme çabalarına devam ederken, ön sipariş hakkı için açıklamış olduğu NFT açık artırması programını, deprem felaketleri nedeniyle ertelediğini açıkladı. NFT'ler için AVAX alanlar zarara geçtiklerini belirterek isyan etti. Ortaya çıkan manzarayı 'Jetpa Fadıl' olarak anılan Fadıl Akgündüz'ün yıllar önce çıkaracağını iddia ettiği 'İmza' otomobili sürecine ya da Çiftlik Bank'a benzetenler görüldü.
Kripto Para Yardımlarında Dikkat Çeken Fark: Ahbap ve Kızılay Arasında Uçurum Oldu
Tam 1 hafta oldu, Türkiye'nin güneydoğusunda 10 ilde iki büyük deprem felaketi yaşandı. Bu depremler bölgede on binlerce can kaybına yol açarken, büyük bir yıkım yarattı. Yaşana felakette kurtulanlar ve kurtarılanlar için yardım kampanyaları birbirini izledi. Dünyadan da yardım yağdı. Bu karmaşa ortamında hızlı ulaşması için kripto varlık cüzdanlarının yardım için kullanılmasına izni çıktı. Bu da yardım kuruluşları arasındaki global farkı gözler önüne serdi.
Reklam
Binance, Türkiye'ye Kaç Milyon Dolar Yardım Gönderiyor?
Dünyanın en büyük kripto varlık borsası Binance, Türkiye’de dün gerçekleşen deprem felaketleri nedeniyle yardım dağıtacağını açıklamıştı. Depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde bulunanların bağıştan faydalanacağını ve miktarı açıkladı.
Reklam
Elindeki Bitcoinleri Satsa 1 BTC=1$ Olur! Bulgaristan Hükümetinde Tam 213.519 BTC Olduğu İddia Ediliyor
Kısa adı SELEC olan Güneydoğu Avrupa Kolluk Kuvvetleri Merkezi yaptığı basın açıklamasında, Bulgaristan hükümetinin 2017'de gerçekleştirdiği Pratka Operasyonu ile 200 binden fazla Bitcoin'in ele geçirildiğini açıkladı. Kripto para dünyasında önemli etkileri olan operasyon sonrasında ele geçen Bitcoin'in son durumu kafalarda birçok soru oluşturdu. Bulgar makamlarının sessizliğini koruması da hükümetin kripto parayı sermayeye kattığı savını güçlendirdi. Gelin; Bulgaristan Bitcoin zengini mi, birlikte öğrenelim.
Kripto Para Cüzdanı MetaMask Nedir?
Kripto para cüzdanları kripto bakiyelerini yönetmek için kullanımı kolay bir arayüz sağlar ve kullanıcıların genel ve özel kripto anahtarlarını saklamaya yarar. Ayrıca blockchain üzerinden kripto para işlemlerinin yapılmasına olanak tanırlar. MetaMask gibi bazı kripto cüzdanlar kullanıcıların kripto varlıklarıyla satın alma, satma veya merkezi olmayan uygulamalarla (dApp'ler gibi) etkileşime geçmelerine bile olanak tanır.
Reklam
Biz 1000 Dolar Kazanamazken 14 Yaşında Çocuk Bitcoin'den 22 Milyon Kazanmış! İşte En Genç Bitcoin Milyonerleri
Artık Bitcoin'i duymayanımız yoktur. Bitcoin, Satoshi Nakamato tarafından 2008 yılında geliştirilen sanal bir para birimi. Günümüzde artık internet alışverişlerinde, oyunlarda rahatlıkla kullanılabiliyor. Bitcoin'in kendi borsaları var hatta coin ATM'den nakde bile çevrilebiliyor. Bitcoin'in kısa süredeki ani parlaması, pek çok insanın beklemediği bir servete kavuşmasını sağladı. Bu kişilerden bazıları öyle genç ki çok şaşıracaksınız. Karşınızda dünyanın dört bir yanından, en genç Bitcoin milyonerleri!
Milyarlarca Doları Eski Sevgili mi Yaktı? FTX İflasının Ardında Dönen Tüm Dedikoduları Anlatıyoruz!
FTX'in iflası kripto para piyasalarını karıştırırken, iddiaların ve skandalların ardı arkası kesilmiyor. Piyasalarda çöküşü tetiklemesinden endişe edilen iflas sonrası, iflasın perde arkası için eski sevgilisini suçlayan Sam Bankman-Fried'ın şirketteki eski psikiyatrının da açıklamaları bomba etkisi yarattı. Ekonomistler de kriptoda yaşananları yorumladı.
FTX İflasına Yeni Kripto Borsalarının Eklenmesinden Korkuluyor!
FTX'in iflası piyasada domino etkisi yaratma riski barındırırken, kripto para piyasalarında düşüş sürüyor. Bitcoin, 16 bin 700 dolarda seyrederken, son bir ayda geçen yıl bugün 56 bin 900 dolara yakın seyrediyordu. Diğer para (coin) birimlerinde de düşüşlerle piyasalarda zarar artarken, FTX'in CEO'su Sam Bankman-Fried'ın da bir günde kaybettiği servet devasa boyutta. Tarihi bir iflas olduğunu söylenen olayda hangi NBA ve Hollywood yıldızlar sanık sandalyesine oturacak?
İflas Eden FTX Eski CEO'su Korkuttu, Yatırımcılar Kripto Paralarda Son 1 Yılda Eridi: İşler Nasıl Düzelecek?
Geçen haftalardan bu yana kripto para piyasalarında bir garabettir dönüyor. Geçmiş yıllarda kurumsal görülen finansal piyasalarda da görülene benzer Enronvari olduğunu söyleyen de var, kriptodan kaçan da! En büyük borsalardan biri diğerini Game of Thrones misali tahttan indirdi, öteki Titanik misali battı derken bir filmler bir diziler kaç sezon sürecek izliyoruz. Ponzi mi, piyasa krizi mi bilmiyoruz zaten paranın olduğu yerde ayırt etmek zorlaşıyor ve burada da otoritelere iş düşüyor. Akıl sağlığını sorgulatan müflis CEO'dan ilginç paylaşımlarla gün be gün gelişmelere bir daha bakalım ne dersiniz?
Reklam