onedio
Görüş Bildir
Zor Kilo Verenler Ya da "Kilo Veremiyorum" Diyenler Dikkat! Bunun Sebebi Bağırsaklarınız Olabilir
Bağırsaklar sindirim emilim gibi görevlerin dışında toksinlere karşı vücudumuzda bariyer görevi de görürler. Ancak floranın bozulması, probiyotiklerin azalması, patojen bakterilerin artması, çevresel faktörler, stres ve kötü beslenme gibi durumlarla birlikte bağırsak geçirgenliği artar.Bağırsaklardaki sıkı bağlantılar (tight junction) açılır. Bağırsaklarda geçirgenliğin artması probiyotiklerin azalması, besinlerin yeteri kadar sindirilememesine, sindirilmemiş besin artıkların kana geçmesine sebep olur.
Yazın Gelmesine Sayılı Günler Kala Diyete Başlayanlara: Onedio Yemek'ten Birbirinden Sağlıklı ve Lezzetli 21 Tarif
Geldi geliyor derken yazın başlamasına şunun şurasında ne kaldı ki? Acil bir diyet ve spor programına başladıysanız ancak diyet yemekler konusunda çok fikriniz yoksa, Onedio Yemek yardımınıza yetişti! Mutlaka denemeniz gereken, damak çatlatan sağlıklı tariflerimizi sizler için derledik. Vücut geliştirenler için de muhteşem olan bu menüler diyetinizi çok daha lezzetli hale getirecek!
Her Gün Yulaf Tüketirseniz Vücudunuzda Ne Gibi Değişimler Gözlemleyebilirsiniz?
Kahvaltı, hemen hemen herkes için hiç şüphesiz günün en önemli öğünü. Yoğun iş temposu, günlük hayatın koşuşturmacası içerisinde insanların güne başlama şekilleri temelde ikiye ayrılıyor: Birincisi kahvaltıyı vakit kaybı olarak görenler ve hiçbir şey yemeyenler veya poğaça ile geçiştirenler. İkincisi ise güne enerjik başlayabilmek için zengin içerikli kahvaltılar yapanlar. Yulaf tüketenler de genellikle ikinci grupta bulunuyor. Kendisine akşamdan yulaf kasesi hazırlayanlar, sabah sıcacık bir yulaf lapası ile güne başlayanlar, yoğurdun içerisine yulaf karıştıranlar, yulaflı omlet yapanlar ve dahası… Üstelik yulaf, genellikle kahvaltı öğünü ile eşleşse de gün içerisinde de tüketilebiliyor. Ev yapımı veya paketli yulaf barlar, ara öğün olarak enerji vermesi açısından tercih edilebiliyor. Dolayısıyla yulaf, bazı bireylerin yaşamlarında önemli yer kaplıyor. Özellikle sağlıklı beslenmeyi günlük yaşamına entegre edenler için yulaf son derece önemli. Peki bu kadar yoğun bir biçimde tüketilen yulafın sağlığa faydalarını biliyor musunuz? Belli bir süre yulafla beslendiğinizde vücudunuzda ne gibi değişimler olacağını merak ediyorsanız hemen içeriğimizin devamını okuyun!
Kilo Vermeye Çalışırken Bol Bol Tüketebileceğiniz Bahara Özel 15 Gıda
Bahar geliyor, güzel havayla birlikte tezgahlar da şenleniyor. Yaza çok daha sağlıklı bir vücutla girmek için beslenme düzenine dikkat etmenin zamanı geldi. Bahar aylarında çıkan mükemmel sebze ve meyvelerle bu çok daha kolay. İşte size bahar aylarında bol bol tüketebileceğiniz besin listesi.Not: Beslenme düzeninizi en doğru şekilde oluşturmak için uzmana danışın.
Yaza Daha Sağlıklı Hazırlanmak İsteyenler Buraya!  Her Güne Farklı Bir Renk Smoothie Tarifi
Hepsini ayrı ayrı özlediğimiz meyvelerin mevsimi geliyor. Meyveleri tatlı ve sağlıklı bir atıştırmalığa dönüştürmekse smoothielerin işi. Smoothie hem yetişkinler için hem de meyve yemeyi sevmeyen çocuklar için oldukça iyi bir alternatif. Gökkuşağı smoothie haftası, hem onlar hem de sizin için mükemmel bir oyun olacak. Smoothielerinizi hazırlarken öncesinde meyveleri buzdolabında bekletebilirsiniz. KAYNAK
Kuruyemişten Süt mü Olur Diyenler Buraya! İnek Sütü Yerine Badem Sütü Tercih Edilebilir mi?
Son zamanlarda insanlar hayvansal sütler yerine birçok alternatif süt ve süt ürününe yöneldi. Kimileri inek sütünden vazgeçilmemesi gerektiğini savunurken kimileri de farklı sütlere geçilmesinden yana. Hayatımıza hızla giriş yapmış olan badem sütü de bu tartışmaların başköşesinde yer alıyor. Peki hangi sütü tüketmeliyiz? Seçimimizi neye göre yapmalıyız? İşte süt seçimi yaparken size yardımcı olacak birkaç bilgi.KAYNAK
Kilo Vermede ve Sağlıklı Beslenmede Etkili Olduğu Söylenen Alkali Diyetini Duymuş muydunuz?
Kanımızın ve diğer bazı vücut sıvılarının pH'ının hafif alkali olması nedeniyle uygun beslenmek sağlık açısından fayda sağlayabilir. Gün boyu yiyip içtiğimiz çoğu üründe bulunan pH düzeyi daha çok asidik olarak beslendiğimizi göstermektedir. Bu durum birçok organı ve organ sistemini etkiler ve kanser, obezite, kalp hastalığı ve böbrek taşları gibi birçok hastalığın gelişimine katkıda bulunabilir.Not: Beslenme düzeninizdeki değişiklikler için mutlaka uzmana danışın.