Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermeye Çalışırken Bol Bol Tüketebileceğiniz Bahara Özel 15 Gıda

Kilo Vermeye Çalışırken Bol Bol Tüketebileceğiniz Bahara Özel 15 Gıda

Bahar geliyor, güzel havayla birlikte tezgahlar da şenleniyor. Yaza çok daha sağlıklı bir vücutla girmek için beslenme düzenine dikkat etmenin zamanı geldi. Bahar aylarında çıkan mükemmel sebze ve meyvelerle bu çok daha kolay. İşte size bahar aylarında bol bol tüketebileceğiniz besin listesi.

Not: Beslenme düzeninizi en doğru şekilde oluşturmak için uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Turp

1. Turp

Turp yağ rengini aldıkları ve diyabet riskini azalttığı gösterilen bir fitokimyasal olan antosiyaninler nedeniyle kırmızı renk tonlarını alıyor. Ayrıca kolesterol, insülin direnci ve iltihabı da azaltabiliyor.

2. Kuşkonmaz

2. Kuşkonmaz

Nisan ve mayıs aylarında çiftçi pazarına giriş yapan ilk sebzelerden biri olan kuşkonmaz, A, C, E, K ve B6 vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, bakır, folat ve demir bakımından zengindir.

3. Işkın

3. Işkın

Uçkun, ışgın gibi farklı isimlerle anılan bu bitki Toksikoloji Bilimleri Dergisi'nde yapılan bir araştırmaya göre kateşin bakımından oldukça zengindir ve özellikle göbek yağıyla mücadelede etkilidir.

4. Bezelye

4. Bezelye

Bezelye,  A, B6, C ve K vitaminleri, folat, riboflavin, tiamin, magnezyum, potasyum, fosfor, manganez ve demir içeren vitamin ve minerallerin besleyici bir altın madeni ile birlikte yüksek miktarda lif ile yüklüdür.

5. Çilek

5. Çilek

Çilek, mart ortasından hazirana kadar olan mevsimde pazar ve marketlere girer ve bu da baharda yağ yakma diyetinizde tüketebilmeniz için mükemmel bir seçimdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ebegümeci Çayı

6. Ebegümeci Çayı

Çok miktarda sodyum tükettiğinizde, vücut sıvıları tutar ve şişkinliğe neden olur. Ebegümeci çayı sizi şişkinlikten kurtarıp rahatlamanıza yardımcı olabilir.

7. Ispanak

7. Ispanak

Kas geliştirici protein, doygun lif ve A, C ve K vitaminleri bakımından zengin olan ıspanak, en sağlıklı yeşilliklerden biri. Ayrıca, thylakoids olarak adlandırılan güçlü iştah bastırıcı bileşikler içerir. Ispanağı tüm öğünlerinize ekleyerek bu etkisinden yararlanabilirsiniz.

8. Karahindiba yaprağı

8. Karahindiba yaprağı

Bu acı tatlı bahar yeşillikleri, lif, antioksidanlar, vitaminler ve minerallerle doludur. Aynı zamanda bir idrar söktürücüdür, bu da vücudunuzun fazladan sıvıdan kurtulmasını sağlayarak kilo vermenize yardımcı olabileceği anlamına gelir.

9. Enginar

9. Enginar

Enginar oldukça yüksek oranda lif içerir. Bu oran enginarı kilo kaybı için en güçlü yüksek lifli gıdalardan biri yapar.

10. Isırgan otu

10. Isırgan otu

Isırgan otu, karaciğer temizliği ve aşırı sıvıların vücuttan atılması için sıcak çay olarak tüketilen güçlü bir idrar söktürücüdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Su teresi

11. Su teresi

Bu küçük bitki büyük bir vitamin ve mineral kaynağı. Yarım bardağı sadece 2 kalori olan bu besini çorbalarınıza, salatalarınıza ve içeceklerinize ekleyebilirsiniz.

12. Brüksel lahanası

12. Brüksel lahanası

Sadece bir fincanı 3 gramdan fazla lif içeriyor. Ayrıca zayıflamaya da yardımcı oluyor.

13. Şalgam

13. Şalgam

Yüksek life sahip olan bu sebze, sindirim sisteminizi düzenlerken uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir.

14. Pancar

14. Pancar

Nutrients dergisindeki bir araştırmada, pancarın antioksidan, antienflamatuar ve vasküler koruyucu etkilerini; kardiyovasküler hastalıklar ve kanseri yenmede etkili olabildiğinin yanı sıra kan basıncını, enflamasyonu ve oksidatif stresi azaltmaya da yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
8
8
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hikka Mikazuki

Kuşkonmaz filan bunlar pahalı şeyler yahu.