Görüş Bildir
Haberler
Bu Baharatlar Yağ Yakıyor! Yemeklerde Kullanarak Zayıflamanıza Yardımcı Olacak 15 Baharat

Bu Baharatlar Yağ Yakıyor! Yemeklerde Kullanarak Zayıflamanıza Yardımcı Olacak 15 Baharat

Kilo vermeye çalışırken doğal bitkiler ve onlardan elde edilmiş baharatlar yardımımıza koşuyor. İşte yağ yakımına yardımcı olan baharatlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tarçın

1. Tarçın

Tarçının yağ yakımını desteklediğini herkes bilir. Binlerce yıldır zevkle tüketilen lezzetli tarçın üzerinde yapılan bir araştırma sonucu; direkt olarak yağ hücreleri üzerine etki ederek yağ hücrelerinden enerji üretimini başlatmasını sağlayarak metabolik sağlığı iyileştirebiliyor. Ayrıca tatlı krizlerine en iyi gelen şeydir tarçın. İnsülin seviyesini düzenlediği için şekere olan ihtiyaç azalır, böylece tatlı ihtiyacı hissetmeden zayıflama sürecini hızlandırmış olursunuz.

2. Kimyon

2. Kimyon

Tokluk hissi veren mucizevi bir baharattır. Kimyon, metabolizmayı hızlandıran kalsiyum, demir ve çeşitli etken maddeler bakımından zengindir. Kimyonu kesinlikle tok kalmak için de kullanabilirsiniz. Aynı zamanda gaz gidericidir.

3. Kekik

3. Kekik

Kekik; metabolizmayı hızlandıran, yağ yakan ve daha hızlı zayıflamanızı sağlayacak olan en özel baharattır. Aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırır.

4. Kırmızı Biber

4. Kırmızı Biber

Kırmızı biber zaten Türk damak zevkinin en güzel örneklerindendir. Her yemeğe biraz atacağınız kırmızı biber sayesinde metabolizmanızı hızlanır, hem daha lezzetli bir yemek yemiş hem de zayıflamak için hızlı bir adım atmış olursunuz. Kırmızı pul biber vücutta daha fazla yağ yakımı sağlayarak, fazlalıklarınızdan kurtulmanızı sağlar.

5. Karanfil

5. Karanfil

Hem güzel kokusu hem de vücudunuza olan faydasını öğrenince şoke olacaksınız. Özellikle tatlı krizine girenlerin karanfili hayatından çıkarmaması gerekir. Mesela vücuttaki ödemi atmanızı en hızlı şekilde sağlar. Adet dönemi için muhteşem bir baharattır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karabiber

6. Karabiber

Yemeklerde, salatalarda kullanabileceğiniz muhteşem bir baharattır tane karabiber. Tüm dünyada bilim insanları tarafından da önerilmektedir. Tane karabiberin içinde bulunan 'piperine'nin yağ yakımını hızlandırdığı bilinmektedir. Mesela, tane karabiber yerseniz metabolizmayı 20 dakika yürümüş gibi hızlandırmış olursunuz.

7. Biberiye

7. Biberiye

Tüm dünyada bilim insanları tarafından bir mucize olarak adlandırılan biberiye baharatını hayatınızdan eksik etmemelisiniz. Biberiyenin içinde bulunan karnosik asit, açlık kan şekerinizin düşmesini sağlar ve siz böylece kilo almazsınız.

8. Hardal Tohumu

8. Hardal Tohumu

Hardal bitkisinden elde edilen hardal tohumu, metabolizmayı ateşleyen bir baharattır. Hardal bitkisi kas hücrelerini uyarır ve dayanıklılığı arttırarak, kas kütlesinin çoğalmasını sağlar. Siz de düzenli beslenerek, yağ yakımını hızlandırarak, kas kütlenizi arttırabilirsiniz.

9. Ginseng

9. Ginseng

Çin hekimliğinde çokça kullanılır. Kan şekerini düzenler, sindirimi kolaylaştırır, stresi azaltır. Bu bitkiden elde edilen baharatın böbrek üstü bezlerini de olumlu etkileyerek hormonal bozukluğu giderdiği ve metabolizmayı hızlandırdığı araştırmalar doğrultusunda belirtilmektedir.  Yemek öncesinde bir çay ile kullanabilirsiniz.

10. Zerdeçal

10. Zerdeçal

Bu baharatın bu denli popüler olmasının bir nedeni var! Pek çok faydalı özelliğe sahip. En çok Hindistan’da kullanılan bu harika baharat kilo vermeye ve yağ yakmaya yardımcıdır. Kahvaltıdan önce limon suyu ile içilebilir veya doğruca yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Zencefil

11. Zencefil

Mide ve sindirim sistemi için mucizevi etkileri var. Bağırsaklar için yakıt görevi görüyor ve düzgün çalışmalarını sağlıyor. Sindirim problemi yaşayan insanların en majör sorunları genellikle kilo sorunları oluyor. Çünkü sindirim çalışmayınca sistem de düzgün çalışmıyor. Özellikle soslara ve et yemeklerinize zencefili ekleyebilirsiniz.

12. Tere Tohumu

12. Tere Tohumu

Bu faydalı bitki metabolizmanın canlanmasına yardımcı olur. Tiroidi tembel kişilerde daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.

13. Kakule

13. Kakule

Kahve ile kakule kadar iyi giden az şey vardır. Kakule eşsiz bir tat ve harika yağ-yakıcı özelliklere sahiptir. Bazı yemeklerde kullanacağınız gibi daha etkili olması için, sevdiğiniz içecekleri kakule ile demleyin veya yeşil çay ile birlikte

kullanarak özel bir kakule çayı hazırlayın.

14. Çemen Otu

14. Çemen Otu

Mide hasarları, kabızlık ve mide iltihaplanması gibi sayısız sindirim problemlerine yardımcı olabilir. Örneğin çemen otundaki suda çözünebilen lif, kabızlığı hafifletmeye yardımcı olur. Aynı zamanda sindirim tedavisi için çalışır ve genellikle antienflamatuvar etkileri nedeniyle bir ülseratif kolit diyet tedavisi planına dahil edilir.

Çemen otu ayrıca arterlerin sertleşmesi, kolesterol ve trigliseridler de dahil olmak üzere bazı yağların yüksek kan seviyeleri gibi kalp rahatsızlığına sahip kişilerde fayda sağladığı görülüyor.

15. Mercanköşk

15. Mercanköşk

Mercanköşkü diyetinize dahil etmek sindirim sisteminize iyi gelecektir. Kokusu tükürük bezlerini çalıştıracaktır ve bu da ağzınızdaki besinlerin daha iyi sindirimine imkan tanıyacaktır. Ayrıca içerisindeki kendi yağı da peristaltik hareketleri destekleyerek besinlerin bağırsaklardan iletimini kolaylaştıracaktır.

Eğer sindirim problemleriniz varsa bir iki bardak mercanköşk çayı ile bu semptomlara bir son verebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
9
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferhat Demir

yalanciyi diksinler.ben bunlarin yarisindan fazlasini her gun yemeklerde kullaniyom. insani istahlandirip daha da kilo aldiriyor bunlar.😉