Görüş Bildir
Akaryakıt Fiyatları Yine Değişiyor! Motorine Bir Zam Daha Geliyor!
İndirimler peş peşe gelmişti, bu kez de zamlar yolda! Son olarak 15 Mart Cuma günü pompaya yansıyan benzin ve motorin zammının ardından, akaryakıta bir zam daha bekleniyor. Motorine zam geliyor! Peki, motorine ne kadar zam geldi? LPG ve benzin fiyatlarında değişiklik bekleniyor mu? Brent petrol, LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar oldu?  İşte, 19 Mart Salı günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Etiyopya’da Banka Krizi: 40 Milyon Dolar Fazla Para Çekildi
Etiyopya’nın en köklü bankalarından Etiyopya Ticaret Bankası'ndaki sistem hatası sonrasında müşteriler, yaklaşık 40 milyon dolar fazla parayı hesaplarına çekti. Öğrencilerin keşfettiği ve yaklaşık 2 saat süren hata sebebiyle ATM önlerinde uzun kuyruklar oluştu.
Reklam
Reklam
Nüfus Dengesi Tarihi Değişiklikler Gösteren Amerika'da En Çok Büyüyen Eyaletler
ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından bu hafta yayınlanan bir rapora göre, Dallas-Fort Worth bölgesi 1 Temmuz'da sona eren 12 aylık dönemde yaklaşık 153,000 kişilik nüfus artışıyla sıralamada birinci oldu. Houston yaklaşık 140,000 kişilik artışla 2. sırada yer aldı. Austin ve San Antonio sırasıyla yedinci ve dokuzuncu sırada yer aldı. Görünüşe göre dev ekonomilere sahip aydın ve ileri görülen eyaletler (New York City gibi) bu hızla büyümekte olan eyaletlerin gün geçtikçe gerisinde kalıyor. Gelin bu durumun ayrıntılarına birlikte bakalım!
Reklam
Reklam
Reklam
Tepkiler ve Beklentilerdeki Farklılık: "Dolar 40 TL Olacak" İddiaları Yalanlandı Ama Detay Ne Oldu?
Merkez Bankası'nın yakın geçmişte, 'Beklenti Anketi' olarak yayımladığı, sonrasında bir türlü dengeyi tutturamayıp öğrenemeyen bir kesime karşı, karışıklıklara mahal vermemek adına 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne çevirdiği ankette dolar beklentisi yine anlaşılmayınca yapılan açıklama dikkat çekti. Ancak daha önce 'dolar 10 lira olacak' diyen ekonomist ve piyasa uzmanlarına karşı açılan dava da hatırlanınca ortalık biraz karıştı. Gelin birlikte bakalım, beklentiler ne? Yalanlamaya verilen tepkiler ne?
Varlığının Değil Kur Karşısında Değerinin İçimize Dert Olacağı Dünyanın En Değerli Para Birimleri
etiket
Bu sefer size ülkeleri değil ülkelerin değerli para birimleri turuna çağırıyorum. Dünyanın en değerli para birimi nedir diye sorsam genellikle ya Dolar ya da Sterlin dersiniz. Ama yaptığımız araştırmaya göre acı gerçekler hiç öyle değil hele hele bizim yerli paramız hiç değil! Gelin birlikte bu dünyayı yaşamaya değil sadece izlemeye geldiğimizin gerçeği olan listeyi birlikte iç çekerek inceleyelim.
Reklam