Görüş Bildir
Haberler
Oynadıkları LGBTQ+ Rolleri ile Kalbimizi Fetheden En Sevdiğimiz 15 Ekran Çifti

Oynadıkları LGBTQ+ Rolleri ile Kalbimizi Fetheden En Sevdiğimiz 15 Ekran Çifti

Şeyma Abay
18.06.2022 - 00:22 Son Güncelleme: 18.06.2022 - 01:20

Azınlıkların ekranda temsil edilmesinin önemi bir süredir konuşuluyor ve LGBTQ + bireyleri de bir istisna değil. Çok uzun zaman önce, televizyonda ya da filmlerde tasvir edilen eşcinsel ya da trans karakterlerden oluşan bir çift görmek bizim için alışılmadık bir durumdu. Ama neyse ki, işler şimdi daha iyi hale geliyor ve bu sayede en sevdiğimiz LGBTQ + çiftlerini birlikte konuşabiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Willow ve Tara - Buffy the Vampire Slayer

1. Willow ve Tara - Buffy the Vampire Slayer

2001'de, aynı cinsiyetten bir çiftin ekranda gösterilmesi hala tabuydu, ancak Buffy LGBTQ + bireyleri hayal kırıklığına uğratmadı ve ana karakterlerden biri olan Willow'u başka bir kız olan Tara ile eşleştirdi. Dizi aynı zamanda çiftin sevgi göstermesine, öpüşmesine ve heteroseksüel bir çiftin yapmasına izin verecekleri her şeyi yapmasına izin vermekten de çekinmedi, bu da eşleştirmeyi hayranların zihninde bu kadar unutulmaz kıldı.

2. Ian ve Mickey - Shameless

2. Ian ve Mickey - Shameless

Bu çift, eminiz tüm şovun hayranlarının favorisidir. 2 Erkek ilişkilerinde çok şey yaşadı. Zorluklarına rağmen, hayranlarına aşklarının her şeyden daha güçlü olduğunu kanıtladılar ve mutlu sonlarını aldılar.

3. Brittany ve Santana - Glee

3. Brittany ve Santana - Glee

Fanların desteği olmasaydı ilişkileri asla gerçekleşmeyebilirdi. Önceki yıllarda pek çok gençlik dizisinde lezbiyen ya da biseksüel kadın karakterler olmazdı, bu yüzden hayranların Glee'de bu temsile sahip olmaları önemliydi. Neyse ki, yazarlar bu 2 kızı bir çift yapmaya karar verdiler ve zorluklara rağmen çok iyi bir çift oldular.

4. Ennis ve Jack - Brokeback Mountain

4. Ennis ve Jack - Brokeback Mountain

Brokeback Mountain, bir nedenden dolayı en ünlü LGBTQ + filmlerinden biri olmaya devam ediyor. Kovboylar Jack ve Ennis'in trajik ve karmaşık aşk hikayesi birçok kişinin kalbine dokundu. Olumlu bir mesajla bitmemiş olabilir, ancak 2000'li yılların ortalarında eşcinsel bir çiftin etrafında toplanacak birkaç filmden biriydi.

5. Holt ve Kevin - Brooklyn Nine-Nine

5. Holt ve Kevin - Brooklyn Nine-Nine

Holt ve kocası Kevin, Brooklyn Nine-Nine sitcomundaki en istikrarlı ilişkilerden biri olduklarını kanıtladılar, çünkü birbirlerine olan sevgiden başka bir şeyleri yok. Bu 2 karakter bir elmanın iki yarısı gibidir: aynı mizahı paylaşırlar ve birbirlerini komik bulurlar, aynı dünya görüşlerine sahiptirler ve her ikisi de diğerinin sevdiği eşsiz sevgiyi gösterirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Amanita ve Nomi - Sense8

6. Amanita ve Nomi - Sense8

Amanita ve Nomi, olaylar gerçekleşmeden önce birlikte olan şovdaki ana çiftlerden biri. Nomi aynı zamanda transseksüel bir kadın. İlişkileri Sense8'in tamamı boyunca istikrarlıydı, her iki kadın da izleyiciye kötü adamlarla savaşırken inanılmaz derecede havalı olmanın nasıl bir şey olduğunu gösterdi ve bu süreçte birbirlerine delice aşık olmaya devam ettiler.

7. Carol ve Therese - Carol

7. Carol ve Therese - Carol

1950'lerde geçen Carol filmi, aşık olan 2 kadını konu alıyor. Filmde kadınlar beklenmedik bir şekilde birbirlerine çekildiklerini hissederler ve Therese her şeye rağmen Carol'la çıkmayı kabul eder. Film o dönemin homofobisini içeriyor ancak yine de karakterlerine azda olsa insanlık muamelesi yapıyor.

8. Alec ve Magnus - Shadowhunters

8. Alec ve Magnus - Shadowhunters

Dizi 2019'da iptal edilmesine rağmen, birçok hayran hala bu çifti seviyor. Bunun nedeni, Gölge avcılarının onları, eşcinsellerin zararlı basmakalıp tasviri olan bir çiftten ziyade, sorunları hakkında konuşan ve birbirlerini daha iyi yapan sevgi dolu ve yumuşacık bir çift olarak tasvir etmeleridir. Bu anlayış sayesinde LGBTQ + topluluğunun çok ihtiyaç duyulan bir temsili haline geldiler.

9. Clarke ve Lexa - The 100

9. Clarke ve Lexa - The 100

Dizide ikilinin bazı yönlerden birbirine benzediği gösterildi ve insanlarını ortak bir düşmandan kurtarmak için çalışırken daha da yakınlaştılar. Müttefik klanları üzerinde karşılıklı saygı ve liderlik görevini paylaştılar, çoğu zaman birlikte zor kararlar verdiler. Ama günün sonunda bizi gözyaşlarına boğan bir aşk yaşadılar.

10. Chiron ve Kevin - Moonlight

10. Chiron ve Kevin - Moonlight

Moonlight, 2017 yılında ’Best Picture' dalında prestijli Oscar ödülü'nü kazandı. Bu, Chiron adında Siyahi bir eşcinsel çocuğun hayatının dönemleri hakkında bir hikaye. Yetişkinlik döneminde, bu noktada eşcinselliği ile de uzlaşan eski tanıdığı Kevin ile tanışır ve plajda tutkulu bir anı paylaşırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. David ve Patrick - Schitt’s Creek

11. David ve Patrick - Schitt’s Creek

David ve Patrick, bazı hayranlar tarafından genel olarak televizyondaki en iyi çift olarak adlandırılıyor ve tabii sebepleri var: İki erkeğin, David'in Patrick'in ebeveynlerine karşı çıkmasına yardım etmesi ve Patrick'in David ile asla alay etmemesi gibi birbirlerini en değerli şekillerde tamamladılar. Şovdaki diğer karakterlere nazaran... Birbirlerinin güvenli alanları oldular, bu da hayranların kalbini kazandı.

12. Simon ve Bram - Love, Simon

12. Simon ve Bram - Love, Simon

Love, Simon aslında Becky Albertalli'nin kitabından uyarlanmıştır. Bu, okulunda başka bir eşcinsel öğrenciyle e-posta ile iletişim kuran, yönelimini açıklayamamış bir genç hakkında bir hikaye, ancak takma adlar kullandıkları için birbirlerinin kim olduklarını bilmiyorlar. Sonunda gerçek ortaya çıkıyor ve şirin bir çift oluyorlar.

13. Susan ve Carol - Friends

13. Susan ve Carol - Friends

Sevilen sitcomda, Ross'un lezbiyen olduğu ortaya çıkan ve başka bir kadınla ilişki yaşamaya başlayan eşi Carol ve partneri Susan'ı görüyoruz. Dizinin lezbiyen bir çifte sahip olması, 1994'te yayınlanmaya başladığı düşünüldüğünde büyük bir olaydı. Carol ve Susan evlenerek Carol'ın çocuğunun babası olan Ross'u aileye dahil ettiler.

Bazı insanlar çiftin homofobik şakalarının hedefi haline geldiğini düşünürken, Carol'ı canlandıran aktris, gösterinin amacının aslında eşcinsel ilişkilere karşı olan insanlarla dalga geçmek olduğunu söyledi.

14. White Josh ve Darryl - Crazy Ex Girlfriend

14. White Josh ve Darryl - Crazy Ex Girlfriend

Müzikal dizi Crazy Ex Girlfriend, 3 biseksüel karakter, bir eşcinsel karakter ve bir lezbiyen karakterin ana ve yinelenen oyuncu kadrosunda yer aldığı LGBTQ + temsiline sahipti. Darryl ve White Josh arkadaşlardı ama çok geçmeden Darryl, genç adam için romantik hisler yaşadığını fark etti, bu da onu biseksüel olduğunun ortaya çıkmasına neden oldu.

15. Megan ve Graham - But I’m a Cheerleader

15. Megan ve Graham - But I’m a Cheerleader

But I’m a Cheerleader, 1999'da LGBTQ + insanları 'düzeltmek' için olan bir dönüşüm kampına gönderilen bir lezbiyen hakkında yayınlanan hicivli bir komedidir. Temelde eşcinsel erkekler ve lezbiyenler arasında bir ilişki kurma kulübüne dönüşüyor ve ana karakter Megan, huysuz Graham'a aşık oluyor. 

Sizin en sevdiğiniz LGBT+ çifti hangisi? Yorumlarda buluşalım. ❤️

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
23
20
14
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Drw Tr

Onedionun klasikleşmiş ib ne sevici haberi bu haftada yetişti.

Cersei Reiz

Buda klasik ib ne içeriği bakan gizli başka bir ib ne zorla falan mı la tıklıyorsun tabi sen tıklanmak istiyorsun ondandır :d

subalısm

En iyi çifti unutmuşsunuuzz. Cameron-Mitchell (Modern Family)

Görkem

Carol ve susanı çok seviyorum ya 😌 güzel içerik olmuş. Ayrıca the 100 acayip iyi bir dizi herkes izlesin