Görüş Bildir
Haberler
Hiç Sıkılmadan İzleyebileceğiniz Her Biri Birbirinden Güzel Eşcinsel Temalı 10 Film

Hiç Sıkılmadan İzleyebileceğiniz Her Biri Birbirinden Güzel Eşcinsel Temalı 10 Film

Ayaz Demir
17.04.2015 - 10:49 Son Güncelleme: 18.04.2015 - 03:37

1. All You Need Is Love / Benim Gelinim Bir Erkek (2009)

1. All You Need Is Love / Benim Gelinim Bir Erkek (2009)

Eşinden ayrılmış ve ayrı olarak yaşayan Katharina Remminger Baverya bölgesinde yalnız olarak yaşamaktadır. Katharina’nın oğlu ise üniversitede mimarlik bölümünü okumaktadır. Bir gün evleneceği arkadaşıyla ziyarete geleceğini söyleyen Katharina’nın oğlu, arkadaşının adının Niki oldugunu söyler. Bu durum karşısında bir kadın bekleyen Katharina’nın tepkisi ve devamında gerçekleşen komik ve dramatik olaylar dizisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Love Is Strange / Aşk Başkadır (2014)

2. Love Is Strange / Aşk Başkadır (2014)

Başrollerini John Lithgow, Alfred Molina ve Marisa Tomei’nin paylaştığı bu sıcak romantik filmde, birlikte geçirdikleri 39 yılın ardından işlerinden ayrılan ve bu yüzden de yaşadıkları şehri terk etmek zorunda kalarak New York’ta bir apartmana yerleşen eşcinsel bir çiftin öyküsü anlatılıyor.

3. Weekend / Haftasonu (2011)

3. Weekend / Haftasonu (2011)

Beklenenden daha fazlasına dönüşen tek gecelik bir ilişki hayatlarına anlam vermeye çalışan iki genç adamın alışılmadık aşk hikayesi… Russel, bir Cuma gecesi eşcinsel olmayan arkadaşlarının evindeki partiden sonra tek başına bir gey bara gider. Bar kapanmak üzeredir. Glen’le karşılıklı bakışmaları önce bir takip oyununa sonra da Russel’in evinde sonlanan bir gecelik ilişkiye dönüşür. Ertesi sabah ayrılmalarına rağmen ikisi gün boyu birbirlerini düşünmeye devam eder ve böylece onlar için, barlara ve yatak odalarına taşınacak bir hafta sonu başlar. Olabildiğine farklı iki erkeğin kısa bir zaman dilimine sığan birliktelikleri ve birbirlerinin bedenlerine alışma süreçleri, bolca doğaçlama anlarla, asla stilistik olma tuzağına düşmeden, oldukça gerçekçi bir biçimde anlatılıyor.

4. Blue Is The Warmest Color / Mavi En Sıcak Renktir (2013)

4. Blue Is The Warmest Color / Mavi En Sıcak Renktir (2013)

Başrollerini Léa Seydoux ile Adèle Exarchopoulos’un paylaştığı film, Julie Maroh’un Le bleu est une couleur chaude isimli çizgi romanından uyarlanmıştır. Film, ergenlik çağındaki bir kızın eşcinsel olduğunu keşfetmesinin ardından yaşadıklarını konu alır. Kızların erkeklerle çıkmasına cinsel ilgi yönünde kendini inandırmış bir genç kız Adèle’in, kendi eşcinselliğini Emma’da bulması ve devamında yaşadığı olaylar konu edinilmiştir.

5. Brokeback Mountain / Brokeback Dağı (2005)

5. Brokeback Mountain / Brokeback Dağı (2005)

Brokeback Dağı, Wyoming'deki Brokeback Dağı'nda 1963 yılında kovboyluk yaparken birbirlerine aşık olana 'Ennis del Mar' (Ledger) ve 'Jack Twist'in (Gyllenhaal) hikâyesini anlatmaktadır. Film, takip eden 20 yıl boyunca ikilinin süregiden karmaşık ilişkisine odaklanır.

6. Prayers For Bobby / Dualar Bobby İçin (2009)

6. Prayers For Bobby / Dualar Bobby İçin (2009)

Bol bol gözyaşı döktüren Sigourney Weaver filminde, eşcinsel bir oğlu olan dini bütün annenin, bu durumla başa çıkmaya çalışsa bile gerçeği kabul edemeyip oğlunu kendinden uzaklaştırmasını ve sürecini ele alıyor.. Gerçek bir yaşam hikayesi olan bir filmdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Milk (2008)

7. Milk (2008)

Harvey Milk, New York şehrini terkederek San Francisco’da bir kamera salonu açar. Zaman içinde bir “eşcinsel toplanma mekanı” haline gelecek olan bu yerde, Harvey Milk sosyal bir sorumluluk üstlenmek ister. Bu amaçla Gay haklarının tanınması için siyasi mücadele başlatır ve büyük bir destekçi kitle elde eder. Ancak, bu durumu topluma kabul ettirebilme çabası büyük bir bedel ödemesine sebep olacaktır…

1978 yılında geçen ve ünlü Amerikan Gay Hakları savunucusu Harvey Milk’in hayatının anlatıldığı bu film, Harvey’in 40 yaşından, ölümüne kadarki kısmını anlatıyor.

8. Zenne (2012)

8. Zenne (2012)

İmkansız bir üçlünün dostluk öyküsü: DANIEL, Türkiye’nin değer yargılarını çok tanımayan ve 1 yıllığına İstanbul’a gelen bir Alman fotoğrafçı. Renklerini gizlemekten sakınmayan, ailesinden koşulsuz destekle koruma gören ve İstanbul’un dans klüplerinde Zennelik yapan CAN. Ve doğulu, muhafazakar bir ailenin çocuğu olan AHMET. 

Birbirleriyle dostluk, aşk ve anlayışla birarada yaşamayı başarabilen üçlünün karşısına çıkan töre, devlet ve muhafazakar aile değerleri…

Filmin senaryosu, 2008 yılında babası tarafından gay olduğu için öldürülen Ahmet YILDIZ’ın gerçek hikayesinden esinlenilerek kaleme alınmıştır.

9. Eyes Wide Open / Açılmış Gözler (2009)

9. Eyes Wide Open / Açılmış Gözler (2009)

Filmin içeriğinde, başkarakter Aaron, babasının ölümünün ardından bir kasap dükkanı devralacaktır ve işletmeye başlayacaktır. Gerçekten güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip bir filmde  Aaron, Yahudi olması nedeniyle yaşadığı bölge tarafından dışlanmaktadır ve toplumdan uzaklaştırılmak için ellerinden gelen yapılmaktadır.

10. Le Fate Ignoranti / Cahil Periler (2001)

10. Le Fate Ignoranti / Cahil Periler (2001)

Antonia ve Massimo, Roma yakınlarındaki bir sayfiyede normal hayat süren 15 yıllık evli bir çifttir. Massimo bir araba kazası sonucu hayatını kaybeder. Antonia'nın annesi Massimo'nun ofisindeki eşyaları toparlar ve Antonia'nın evine getirir. Ofisten gelen bir tablo Antonia'ya kocasının hayattayken onu aldattığını düşündürür ve bunu araştırmaya başlar. Öğrendikleri bir anda hayatını değiştirir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
71
24
13
13
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın