Görüş Bildir
Haberler
Evrendeki Hiçbir Rastlantı veya Belirsizlik Yasaların Kontrolü Dışında Değildir!

etiket Evrendeki Hiçbir Rastlantı veya Belirsizlik Yasaların Kontrolü Dışında Değildir!

Mustafa Günen
04.12.2023 - 15:04 Son Güncelleme: 15.12.2023 - 20:48

'Bir'deki Sıfırlar ve Sıfır! Yani Yokluk ve Evrenin Bu Yoktan Varoluşu yazılarından sonra 'BİR' isimli resmin ayrıntı açıklamasıyla devam ediyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sol dairede artık uzay-zaman ve yasalar başlamış, evren için tüm olabilirlikler ortaya çıkmıştır.

Sol dairede artık uzay-zaman ve yasalar başlamış, evren için tüm olabilirlikler ortaya çıkmıştır.

Üçgenin ortasındaki daire, temel parçacıklar sistemini, kuantum olasılık dağılımını temsil ediyor. Üçgen içerisine çizdim. Çünkü kuantum dünyasındaki tüm belirsizlik ve rastlantısal sistem dahil, her şey yine kuantum dünyasının kendi yasalarına göre hareket eder. Yasaların dışında hiçbir oluşum meydana gelemez. Dolayısıyla kuantum dünyasına ilişkin yasaları temsilen üçgen yaptım ve kuantum olasılık dağılımını üçgenin içine çizdim.

Sonraki daireye ise yine doğa yasalarını temsilen üçgen koydum.

Sonraki daireye ise yine doğa yasalarını temsilen üçgen koydum.

İçeriğini de fraktal geometriyi baz alarak tasarladım. Ve en basit fraktal şekillerinden biri olan Sierpinsky üçgenini çizdim. Bu şekle eşkenar bir üçgenden başlanır, her defasında eldeki mevcut üçgenlerin üçte birlik bölümü uzaklaştırılarak (küçülterek) çizme yöntemiyle elde edilir

Fraktal geometri, evrendeki cisimlerin şekillenmesinde, çok önemli bir matematik sistemdir. Tanımı ise; matematikte, bir cismi oluşturan tüm bileşenler ya da bazı parçaların cismin bütününe benzemesi özelliği gösteren geometrik şekillerdir. Cisimdeki karmaşık ayrıntılar ya da desenler giderek küçülen ölçeklerde yinelenir. Yani cismin her bir parçası büyütüldüğünde, gene cismin bütününe benzemesi olayıdır. Sonsuza dek iç içe geçmiş birbirini tekrarlayan şekillerdir. Fraktal geometri; doğadaki kaotik biçimlerin ve gelişim süreçlerinin geometrisidir. Bir anlamda kaos ’un resmidir.

Evet artık artık doğadaki kaostan, kaotik sistemlerden, yine kaotik denilecek kadar karmaşık ve belirsizliklerle dolu bir başka varlığa, insana geliyoruz. Tabi en büyük ve en çok merak ettiği temel soruya. İnsan niçin yaratıldı, biz neden varız? En önemlisi de bize ne olacak? Biz öldüğümüzde ne oluyor, nereye gidiyoruz?

Burada şu notu düşeyim; bu resimde işlediğim insanın ölüm sonrasıyla ilgili hipotezim, dinlerin Bildirdiği öbür dünya (Ahiret) tanımlarından farklıdır. Bu evreni ve insanı var eden Yaratıcının yaratış tarzına, yani bilimsel verilere dayanarak oluşturulmuş bir kurgudur. Sürprizlere hazır olun!

Instagram

X

Facebook

Linkedln

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0