Görüş Bildir
Haberler
Queer Karakterleri Canlandırırken Muhteşem Oyunculuklarıyla Kalbimizi Çalmayı Başaran LGBTQ + Aktörler

Queer Karakterleri Canlandırırken Muhteşem Oyunculuklarıyla Kalbimizi Çalmayı Başaran LGBTQ + Aktörler

Şeyma Abay
02.06.2022 - 10:16

Hikayeler, kendimizi ekranda temsil ettiğimizi görmemiz ve kendi hayatımızda güçlenmiş hissetmemiz için önemli bir yoldur. Artan LGBTQ + görünürlüğü ve cinsellikleri hakkında daha fazla aktörün özgür ve açık olması, benzer kimliklere sahip aktörler tarafından daha fazla queer karakterin oynanmasına vesile oldu. Bu Onur Ayında, performansları ile bizi güldüren, ağlatan ya da diğer tüm duyguları bize yaşatan LGBTQ + oyuncularının oynadığı en sevdiğimiz queer karakterleri sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jim Parsons

1. Jim Parsons

Sevgili oyuncumuz, Larry Kramer'in oyununun bir HBO uyarlaması olan The Normal Heart filminde eşcinsel aktivist Tommy Boatwright'ı canlandırdı. Parsons'ın kendisi de eşcinseldir ve bu rolün eşcinsel bir adam olarak onun için ne kadar önemli olduğuna dair bir bağlantı kurmaya başladığını söylemişti.

2. Andrew Scott

2. Andrew Scott

Popüler İngiliz aktör Andrew Scott, İngiltere'deki queer aktivistler hakkında bir film olan Pride'da eşcinsel bir kitapçı sahibi Gethin'i canlandırdı. Scott, 2013 yılında kendisinin eşcinsel olduğunu söylemişti. Ancak film hakkında sevdiği şeyin, queer insanların “nezaket, cesaret ve şefkatleri” için kutlandıklarının gösterildiği olduğunu söyledi.

3. Joe Locke

3. Joe Locke

18 yaşındaki Joe Locke, popüler yeni Netflix dizisi Heartstopper'da Charlie Spring'i başrol olarak oynadı. Tatlı ve romantik olan dizi, Charlie ve sınıf arkadaşı Nick Nelson arasındaki tomurcuklanan romantizmi anlatıyor. Joe'nun kendisi de eşcinseldir ve bu aşk hikayesini canlandırması, dünyanın dört bir yanındaki hayranlarını karakterine aşık etmiş bulunmakta. Ayrıca şov hakkında şunları söylemişti: 'Queer olan gençlere mutluluğu hak ettiklerini gösterebileceğimiz bir hikaye olmasının harika olduğunu düşündüm.' Biz de öyle düşünüyoruz Joe!

4. MJ Rodriguez

4. MJ Rodriguez

Trans oyuncu MJ Rodriguez, çok sayıda LGBTQ + oyuncu kadrosuna sahip olduğu için tarihe geçen FX dizisi Pose'da, Blanca Evangelista olarak rol aldı. MJ daha sonra Altın Küre kazanan ilk transseksüel aktör olarak tarihe adını yazdırmış oldu. Şovdaki rolüyle Drama TV Dizisinde en iyi Kadın Oyuncu ödülünü de kazandı.

5. Dan Levy

5. Dan Levy

Dan Levy, popüler komedi Schitt's Creek'i babası Eugene Levy ile birlikte yaptı. İçinde cinselliği akıcı olarak yaşadığı ancak dizinin sonunda ortağı Patrick ile evlenen bir adam olan David'i canlandırıyor. Levy'nin kendisi, 18 yaşında ailesine eşcinsel olduğunu açıklamış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jonathan Groff

6. Jonathan Groff

Jonathan Groff, kendisini kabul etmesine yardım eden şeyin aslında Looking deki rolü olduğunu söyledi. Kimliğiyle yıllarca mücadele ettiğini söyledi. Daha sonrasında şovda rol aldı ve eşcinsel bir karakter oynadı. Diğer birçok eşcinselle sette olmak, kendisini kabul etmesine yardımcı olan şeydi.

7. Sasha Lane

7. Sasha Lane

Sasha Lane, Yeni BBC / Hulu serisi Conversations With Friends'de Bobby olarak rol aldı. Karakteri lezbiyen olmasına rağmen, Sasha'nın kendi cinselliği daha akıcı, belki de panseksüel - “Sevdiğim kişiyi seviyorum” diyor ve ona olan sevginin cinsiyetle sınırlı olmadığını söylüyor.

8. Megan Fox

8. Megan Fox

Süperstar Megan Fox, 2009 korku / komedi filmi Jennifer's Body'de biseksüel liseli Jennifer'ı başrol olarak oynadı. Filmin, özellikle queer izleyiciler arasında iyi bir sebepten dolayı bir kültü var. 2011 Röportajında Fox, 'Aklımda biseksüel olmakla ilgili hiçbir sorum yok“ dedi.

9. Rupert Everett

9. Rupert Everett

Rupert Everett, 1997'de Julia Roberts'ın My Best Friend’s Wedding filmindeki karakterinin açıkça eşcinsel olan en iyi arkadaşı George'u canlandırdı. O zamanlar, onlarla aynı cinselliğe sahip karakterleri oynayan LGBTQ + oyuncuları nadirdi. O sırada rol oynamasının onun için “son” olacağını düşündü, ama bunun yerine “tam bir değişim noktası” idi ve kim olduğunuz konusunda açık olmanın harika sonuçlar doğurabileceğini gösteriyordu.

10. Tessa Thompson

10. Tessa Thompson

Marvel çizgi romanlarında Valkyrie biseksüeldir ve bir kadınla ilişkisi vardır. Ancak bu şu ana kadar filmlerde mevcut değildi, bu yüzden Tessa Thompson (kendisi biseksüel olan) filmin yönetmenini dahil etmeye çalıştı. Ancak Tessa, yeni filmde Thor: Love and Thunder , Valkyrie'nin gerçek cinselliğini gerçekten üstleneceğini doğruladı. Tessa, hem erkekleri hem de kadınları sevdiğini, ayrıca şanslı olduğunu çünkü ailesinin bu işi kolaylaştırdığını da söyledi.

Bu içeriklerde ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
20
14
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nur

sense eightte nomiyi oynayan jamie clayton da olmalıydı bu listede

INTJ

Basta Joe Locke olmak uzere hepsi favori oyuncularim Heartstopper in Nick i de favorilerimden <3