Son günlerde sosyal medyanın gündemi İspanya ve Türkiye arasındaki dostluk. X'te başlayan bu dostluk rüzgarı tüm mecralar yayıldı ve pek çok kişi İspanya'dan arkadaş edindi. Öyle ki İspanyollar yazın Türkiye'de tatil yapma hayali kurarken, Türkler ise tası tarağı toplayıp İspanya'ya yetleşmeye çalışıyor. Peki İspanya'da günlük yaşam nasıl?İspanya'da çalışan bir sosyal medya kullanıcısı, sosyal medya hesabından ofiste bir gününü paylaştı. Elbette başta siesta kültürü olmak üzere her detay ayrı ayrı dikkat çekti.
Orta Doğu'da baş gösteren savaş nedeniyle yüksek bir fiyat seyri izleyen petrolle ilgili değerlendirmede bulunan Enerji Uzmanı Altuğ Karataş akaryakıtta litre başına 100 TL'nin görülebileceğini söyledi. Karataş ayrıca savaşın sürmesi halinde sadece petrolde değil enerjide, gıdada ve gübrede de kriz ortamının oluşabileceğini öne sürdü.
Diş klinikler, hijyen ve sterilizasyonun en üst düzeyde olması gereken yerler. Çünkü ağız ve dişler en hassas bölgeler ve hastaların sağlığı ve güvenliği söz konusu olduğunda, bu alanda taviz verilmemesi gerekiyor. Zaten dişçiler pek çok kişi için fobi iken bir de temizlik konusundaki güvensizlikler hastayı tedaviden daha da uzaklaştırır. Bir diş hekimi, kullandıkları aletlerin sterilizasyon sürecini paylaştı. Pek çok kişinin tek kullanımlık olduğunu düşündüğü ürünlerin bu şekilde temizleniyor olamsı, hijyen konusunda kafaları karıştırdı.
Geçtiğimiz günlerde Almanya'da yaşayan bir kadın başına gelen ilginç olayı anlatmıştı. Yıllardır Almanya'da yaşayan kadın, posta kutusunda domuz salamı bulmuş, yaşadığı paniği de sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Paylaşımında kendisine pek çok tavsiyede bulunuldu.Kadın bu olayın ardından polise gittiğini söyledi ve çektiği yeni video ile süreçte neler yaşadığını detaylarıyla anlattı.
Serenay Sarıkaya ve Mert Demir hakkında ortaya atılan evlilik iddiaları magazin gündemini hareketlendirmişti. Çiftin gelecek planları yaptığı ve hatta çocuk sahibi olmak istediği yönündeki söylentiler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. İddiaların ardından gözler Serenay Sarıkaya’ya çevrildi. Ünlü oyuncu, geçtiğimiz saatlerde havalimanında muhabirlerin sorularını yanıtladı. Sarıkaya, evlilik söylentileriyle ilgili ilk kez konuşarak dikkat çeken bir açıklama yaptı. Gelin birlikte bakalım...Kaynak: Gazete Magazin
Genctg podcast ekibi, en kolay kilo aldıran 8 yiyeceği açıkladı. Günlük hayatta sık tüketilen bazı gıdaların yüksek kalori içeriği sayesinde kilo artışını hızlandırabileceğine dikkat çekildi. Listede özellikle hepimizin tükettiği gıdalar yer alıyor.
İbrahim Tatlıses ile oğlu Ahmet Tatlıses arasındaki gerilim her geçen gün daha da büyüyor. Son olarak Ahmet Tatlıses’in babası hakkında yaptığı suçlamalar gündeme bomba gibi düştü. Tatlıses, çocukluk yıllarına dair çarpıcı iddialar ortaya atarak ''Babam 14 yaşımda belime silah koyan, 16 yaşımda ilk icraatımı yaptıran adam.' sözleriyle herkesi şaşkına çevirdi.İşte detaylar...Kaynak: 2. Sayfa
Ülkemizin pek çok yerinde belediyeler vatandaşların problemlerine çözüm bulmak için kendi projelerini geliştiriyor. Özellikle kadınlar için pek çok adım atılıyor. Fakat bazı belediyeler kadınlar için başlattıkları projeler ve yaptıkları jestlerle her birimizi şoktan şoka sürükleyebiliyor.'emreyucebiyik' belediyelerin kadınlar için başlattığı ilginç projeleri tiye aldı. Videodaki ironiler, ne yazıkki gerçeğe yok yakın olduğundan izlerken bile sinir bozdu.
2010 yılı, birçoğumuzun gençlik ve ergenlik dönemleri. Bu yıllar, hayatın en canlı ve enerjik zamanlarıydı. Teknoloji ile yeni yeni tanıştığımız bu süreç, birçok kişi için unutulmaz anılarla dolu. Hatta dünyayı 2010'dan öncesi ve 2010'dan sonrası diye ayırsak yeridir. Çünkü o yıllardan sonra, teknolojinin tamamen hayatımızın ortasına yerleşmesiyle dünya bambaşka bir yer oldu. 'yagmurykslms' isimli sosyal medya kullanıcısı, o yıllarda çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflardaki her bir detay bizi de o yıllara götürdü.
Gagavuz Türkleri, Türk dünyasının en özgün topluluklarından biri. Onları diğer Türk devlet ve topluluklarından ayıran en büyük özellikleri, Hristiyan (Ortodoks) inancına sahip olmaları ve dillerinin Türkiye Türkçesine inanılmaz derecede benzemesi. Gezgin Bilge Kahraman Gagavuz Türklerinin yaşadığı bölgeyi ziyaret etti. Oradaki Türklerin günlük yaşamından kesitler paylaştı.
Geçmişte, karavanlar ekonomik bir alternatif olarak görülürken, günümüzde tamamen bir yaşam biçimine dönüştü. Karavanların artık özgür ve bağımsız bir yaşamın sembolü. Hatta kira, fatura gibi problemlerle uğraşmadan, her an istediği yerde yaşamanın hatta tatil yapabilmenin özgürlüğünü yaşamak isteyenler karavan hayatını tercih ediyor. Peki karavan hayatı dışardan görüldüğü kadar rahat ve kolay mı?8 senedir karavanları olan ve 2 sene karavanda yaşamış bir çift, karavan hayatının zorluklarını ve avantajlarını anlattı. Tecrübelerinden yola çıkarak verdikleri tavsiyeler bu yolda adım atmak isteyenlere de fikir oldu.
Son dönemde sosyal medyada 'Alfa erkek' olmak kavramını çok sık duyuyoruz. Hatta önceden Alfa erkek olmayı başarmış erkekler, kendi deneyimlerini bir kurs haline getiriyor ve dev ücretler karşılığında hemcinslerinin de bu deneyimlerden yararlanmalarını sağlıyor. İşin ilginç tarafı ise gerekten bu kursları satın alanlar oluyor. Bir girişimci bu kursları bir adım öteye taşıdı ve kendi başına video izleyerek Alfa olamayanlar için bir kamp programı hazırladı. 18 bin dolar karşılığında raketle yastık dövülen Alfalık kursuna da katılanlar oldu. Kamptan görüntüler ise sosyal medyada viral oldu.
Geçtiğimiz Ağustos ayında babası Yiğit Köseoğlu’nu kaybeden oyuncu Hayal Köseoğlu, yaşadığı zor süreci anlattı. Katıldığı programda babasının ölümünden sonra yaşadığı ilginç bir anıyı paylaşan Köseoğlu, babasına “Eğer ölümden sonra hayat varsa bana bir işaret gönder” dediğini ve sonrasında yaşadığı bir tesadüfün kendisini derinden etkilediğini anlattı. Ünlü oyuncunun sözleri sosyal medyada gündem oldu. İşte detaylar…Kaynak: Gökhan Çınar / Katarsis
Kişilik bozuklukları genelde toplumumuzda ciddiye alınmıyor. Çoğunlukla 'karakter özelliği' sanıldığından 'O öyle biri' deniliyor ve kişi bu şekilde kabul görüyor ya da ağır bir damgalama ile karşılanıyor. Toplumda biri çok titizse 'biraz takıntılı', çok öfkeliyse 'asabi', sürekli ilgi bekliyorsa 'şımarık' denilip geçiliyor. Oysa bu davranışlar kişinin hem kendisine hem çevresine kronik bir zarar veriyorsa, bu bir mizaç özelliği değil, klinik bir tablodur.Doktor Mehmet Ali Tatar tıbbi olarak da hastalık sayılan kişilik bozukluklarını anlattı. Anlattıkları pek çok kişiye hem kendisi hem çevresindeki kişiler ile ilgili aydınlanma yaşattı.
ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırıları dün akşam da devam etti. ABD Başkanı Donald Trump’ın “Bu gece onları sert vuracağız” açıklaması sonrasında Tahran’da bulunan petrol depoları hedef alındı. Patlamalar sonrasında çıkan dumanlar kentin her yerinden görülürken, sokaklara yayılan petrol de alev alev yandı.
Bildiğiniz üzere son dönemde İspanya ve Türkiye arasında bir dostluk başladı. Sosyal medya İspanya ve Türkiye arasındaki bu dostluk rüzgarı ile yıkılıyor. İspanyollar Türk dizileri izlemeye başlarken, pek çok Türk de İspanyolca öğrenmeye hazırlanıyor. Peki Türkçede ve İspanyolcada çok benzer kelimeler olduğunu biliyor muydunuz?Bir Türk ve bir İspanyol iki dildeki benzer kelimeleri sıraladı. Video, özellikle İspanyolca öğrenmek isteyenlere ilham ve cesaret verdi.
Demet Akalın hakkında söylediği sözlerle günlerdir magazin gündeminde olan Burcu Güneş bu kez rapçi Ceza hakkında kullandığı ifadelerle ortalığı karıştırdı. Güneş, Ceza’nın kariyerine kendisinin vesile olduğunu söyleyerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Koynumuzda yılan beslemişiz” sözleri ise sosyal medyada büyük tartışma yarattı.İşte detaylar…Kaynak: Birsen Altuntaş
Evlilik, devam ettirmesi oldukça zorlu bir kurum olabiliyor. Her ne kadar bu zorluklar karşısında bazen yılgınlığa düşülse de, evliliğin getirdiği güzellikler ve paylaşımlar, tüm bu zorlukları aşmaya yardımcı oluyor. Fakat bazen yaşanan problemler geri dönüşü olmayan yaralara ve yeni bir yaşam tarzı oluşmasına sebep oluyor. Bunlardan bir çoğu da evliliğin bittiğini gösteren işaretler oluyor. Bir ilişki koçu, evliliğin bittiğini gösteren işaretleri sıraladı. Sıraladığı maddeler pek çok kişiye kendi ilişkisini ya da gelecek planlarını sorgulattı.
Beşiktaş cephesinde Galatasaray derbisinin hakemi Ozan Ergün'e büyük tepki var. Sergen Yalçın kararları eleştirdiği basın toplantısında 'Maçı kaybetmeyi hakeme bağlamak istemiyorum ama 20. dakikada Sane'nin kırmızı kart pozisyonu var. Buna dünyada kırmızı kart vermeyecek hakem var mı çok merak ediyorum. Rıdvan'a yaptığı kırmızı kart pozisyonu, ilk yarıdakinin yüzde 50'si kadar hafif. Sarı kartla geçiştirdi, oyuncu da teşekkür etti. O da biliyor çünkü kırmızı kart olduğunu.' dedi. Bir basın mensubunun Okan Buruk'un da hakemden şikayetçi olduğunu söylemesi üzerine Yalçın, 'O neyden şikayetçi? 3 senedir şampiyon oluyorlar ve hakemden mi şikayetçi?' diye cevap verdi.