Görüş Bildir
Haberler
Atari’den LGBT Temalı Oyun Geliyor

Atari’den LGBT Temalı Oyun Geliyor

Bilgi Çağı
05.08.2014 - 17:31 Son Güncelleme: 05.08.2014 - 20:26

Atari’den LGBT temalı oyun geliyor

Video oyunlarının efsanevi yaratıcılarından Atari, her yıl düzenlenen onur yürüyüşlerini (PrideFest) temel alan yeni bir oyun sunuyor.

Bu yeni oyunda oyuncular seçtikleri şehirde kendi onur yürüyüşlerini oluşturabiliyor. Akıllı telefon ve tabletler için de geliştirilme aşamasında olan oyun, şehrin mutluluğunu yükseltmek için yürüyüş filolarını “göz alıcı eylemler ve eğlenceler” ile tasarlamayı da içeriyor. Oyuncuların yeni dekorasyonlara ve başka festival malzemelerine erişim sağlamak için zorlukları aşması ve bulmacaları çözmesi gerekiyor.

Atari, 70’li yıllarda Nolan Bushnell ve Ted Dabney’nin firmanın klasikleri arasında olan Pong, Breakout ve Centipede’i geliştirdiği en parlak dönemlerinden beri Hasbro ve Fransız video oyunları firması Infogrames de dahil çeşitli firmalar tarafından alındı. 

2013 yılında iflas koruması için yaptığı başvurunun ardından sosyal kumarhane oyunları ve sıradan akıllı telefon uygulamalarında uzmanlaşan yeni bir şirket oluştu. 

Atari COO’dan Todd Shallbetter: “Atari’nin oyuncularına eğlenceli bir oyun için gereken tüm arka planları ve tutkulu bir neden sunan benzersiz ilk LGBT temalı oyununu geliştirmekten dolayı heyecanlıyız. Tüm Atari fanlarına hitap eden çeşitli oyunlar sunmaya devam edeceğiz ve Pridefest Oyunu bunu nasıl yaptığımızın başka bir örneği ” diyor. Atari kısa bir süre önce San Francisco’da düzenlenen GaymerX oyun festivaline de sponsorluk yapmıştı. 

LGBT temsiliyeti oyun endüstrisinde ciddi bir şekilde artmaya başladı. Mass Effect ve The Last of Us oyunlarındaki gay ve biseksüel karakterlerden oyunlarda cinsiyet ve eğilimi belirleyen bağımsız konulara kadar kapsayıcılığın giderek büyüdüğü görülüyor. 

Önde gelen oyun yaratıcılarından Electronic Arts, Seattle ve San Francisco’daki onur yürüyüşlerine katılarak çeşitlilik ve eşitliği desteklediğini gösterirken Mass Effect ve Star Wars: the Old Republic’te aynı cinsiyette ilişkilere yer verdiği için anti-gay boykotlarla karşılaşıyor.  

Bununla birlikte Nintendo ise Tomodachi Life oyununda gay ilişkilere izin vermemesi nedeniyle kısa bir süre önce özür dilemişti. 

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/17878-at...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
10
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın