Görüş Bildir

Öğrenci Haberleri

Öğrenci ile ilgili tüm haberler, içerikler, galeriler, testler ve videolar Onedio’da. Öğrenci ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmelerini, yeni içerikleri de bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

trend-arrow

Popüler İçerikler

Türkiye’de Öğretmenlik Meslek Odası: Gerekli mi? Hayal mi?
Eğitim, toplumların geleceğini belirleyen en önemli alanlardan biridir. Bu alanın taşıyıcı kolonlarından biri şüphesiz eğitimcilerdir. Eğitim sisteminin kilit taşı öğretmenlerin mesleki standartlarını koruyacak, haklarını savunacak ve eğitim politikalarında aktif bir söz sahibi olmalarını sağlayacak bir meslek odasının Türkiye’de henüz kurulmamış olması, eğitim sistemimizde önemli bir eksiklik olarak göze çarpmaktadır. Mühendislerin, doktorların, avukatların kendi meslek odaları varken, eğitim gibi stratejik bir alanda böyle bir yapılanmanın olmaması düşündürücüdür.Öğretmenlik, 13 Mart 1924 tarih ve 439 sayılı Orta Tedrisat Muallimleri Kanununun 1. maddesinde “Muallimlik devletin umumi hizmetlerinden talim ve terbiye vazifesini müstakil sınıf ve derecelere ayrılan bir meslektir” ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 43. maddesinde ise “Öğretmenlik, devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir” denilerek meslek olarak kabul edilmiştir.
Kader Değil İhmal Öldürdü: 22 Yılda 24 Facia 54 Bin 780 Ölü Sıfır İstifa
Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçti. Afetin felakete dönüştüğü ölümlerin göz göre göre geldiği Türkiye’de yaşanan acılardan ders çıkarılmıyor. Çıkarılmayan her ders ölümlü felaketleri doğuruyor. İhmal, denetimsizlik, sorumsuzluk ve hukuk tanımama birilerinin ceplerini doldururken birilerinin evlerine, yüreğine ateş düşürüyor. Türkiye’de son 22 yılda 24 facia yaşandı. Bu facialarda 54 bin 780 kişi göz göre göre yaşamını yitirdi. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, iktidarın 22 yılına sığan felaketlere dair açıklamalarda bulundu. Meriç, “Bu acı tablo kader değil, sistematik ihmalin eseridir” dedi.
Yapay Pinterest Sayfalarına İnat Çalışma Masalarını Tüm Doğallıyla Paylaşan Öğrenciler
Geçirdiğimiz dönem pek çok öğrenci için final haftası veya bütünlemelerin olduğu yoğun bir süreç. Haliyle notlar, defterler, kitaplar havada uçuşuyor. Tamamlanmayan konular tamamlanıyor vizede çıkan konuların tekrar sorulması rüyalara giriyor. Bir kısım öğrenci de bu aşamaya geçmek için hayatlarının en önemli sınavlarından birine hazırlanıyor. Sağlıklı bir çalışma ortamı da akademik başarı için kaçınılmaz. Çalışmayı teşvik etmek için de pek çok estetik masalar, birbirleriyle uyumlu eşyalar, en trend kırtasiye ürünleri paylaşılıyor. Ancak gerçekte durum böyle mi?
Kartalkaya’daki Yangın Faciasında Çok Fazla Öğrenci Vardı: Sömestr Tatili Faciaya Dönüştü!
Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel’de önceki gece meydana gelen yangın, Türkiye'yi derinden sarstı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 76'ya yükseldi. Yangında hayatını kaybeden ve yaralı olarak otelden kurtarılanların arasında sömestr tatili de olması sebebiyle çok sayıda çocuk olduğu öğrenildi. 
Hibrit Kurs Modelleriyle Akademik Başarıya Giden Yol
Eğitim, çağımızda hızlı bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Dijital teknolojilerin gelişimi, bireylerin bilgiye ulaşım yöntemlerini değiştirdiği gibi, öğrenme süreçlerini de dönüştürüyor. Bu noktada, hibrit eğitim modeli, geleneksel yüz yüze eğitimin avantajlarını çevrimiçi öğrenme yöntemleriyle harmanlayan yenilikçi bir yaklaşım olarak öne çıkıyor. Özellikle pandemi süreciyle birlikte hız kazanan hibrit eğitim, yalnızca zorunlu bir çözüm olmaktan çıkıp, modern eğitim sistemlerinin temel taşlarından biri haline gelmiştir.
Öğrenci Yurtlarının 100 Yıllık Değişimi! 1900'lerin Üniversitelilerinin Yurt Odalarını Ziyaret Ediyoruz
Üniversitelerin yurt odalarını şöyle bir hayal edin, aklınıza neler geliyor? Katlı ranzalar, bilgisayar masaları ve gardıropların yanında envaiçeşit teknolojik alet de giriyor artık yurtlara. Tabii bu konfor biraz daha özel yurtlarda söz konusu oluyor ama odaların olmazsa olmazı bilgisayar her odada o ya da bu şekilde bulunuyor. Peki ya geçmişte yurt odaları nasıldı? Teknolojiden uzak, bilgisayar, tablet ya da telefonun olmadığı dönemlerde yurt odalarında öğrenciler ne yapıyordu? Gelin, birlikte keşfedelim: İşte 100 önce yurt odalarından öğrenci manzaraları Kaynak: Time Capsule Tales
Dünyanın En İyi 100 Üniversitesi Listelendi: Listede Sadece Bir Tane Üniversitemiz Var
Türkiye'de vakıf ve devlet üniversiteleri dahil olmak üzere 2024 yılı itibariyle tam 209 üniversite bulunuyor. Her ilimizde öğrencilerin lisans eğitimi alması mümkün. Ülkemizdeki bir üniversite de 'Dünya Üniversiteleri' listesine girmeyi başardı. QS firması, Mühendislik ve Teknoloji alanında bir araştırma gerçekleştirdi. Bu alanda eğitim veren en iyi 100 üniversite sıralandı. Dünyada ilk 100'e girmeyi başaran tek üniversitemiz ise listenin 95. sırasında yer buldu.Kaynak
Özel Okul Öğretmenlerinin Özlük Haklarını Geliştirme ve Koruma: Girişimci Öğretmen Modeli
Eğitim sistemi, öğretmenlerin emeği ve katkıları üzerine inşa edilmiştir. Ancak, özellikle özel okullarda çalışan öğretmenlerin özlük haklarının sınırlı olması, uzun çalışma saatleri ve düşük maaşlar gibi sorunlar, öğretmenlerin mesleki motivasyonlarını olumsuz etkilemektedir. Bu makalede, öğretmenlerin kendi adlarına şahıs şirketi kurarak özel okullarla girişimci olarak kontrat yapmalarını öneren yenilikçi bir model tartışılmaktadır. Bu modelin, öğretmenlerin hem ekonomik hem de mesleki haklarını koruma ve geliştirme potansiyeli incelenmiştir.
Testo Taylan ve Özlem Gürses YouTube Programında Karşı Karşıya Geldi: Gerçek Ortaya Çıktı
Bugün sosyal medyada konuşulanlardan biri de Özlem Gürses'in Testo Taylan'ın ev ziyareti teklifini reddetmesiydi. Özlem Gürses YouTube'daki programında bu konuya değindi. Daha önce Testo Taylan'ın yayına yorum olarak Gürses'i taciz eden yorumları gündeme gelmişti. Gürses, Testo Taylan'ı yayına kabul ederek bu durumu da konuştu. Ve gerçek yıllar sonra ortaya çıktı.