Görüş Bildir
Haberler
Münih'te Geçici Bir Süre İçin Kullanılan Eşcinsel Işıklar Artık Kalıcı

Münih'te Geçici Bir Süre İçin Kullanılan Eşcinsel Işıklar Artık Kalıcı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Münih'te 'Christopher Street Day' etkinlikleri kapsamında bir süre önce kentin bazı caddelerindeki kavşaklara geçici olarak takılan gay ve lezbiyen motifli trafik ışıkları kalıcı oldu.

Viyana’dan sonra Münih’e takılan 50 trafik trafik ışığı Münih Belediyesi’ne yaklaşık 10.000 euroya mal olmuştu. Yeni trafik ışıklarında kırmızıda, el ele yeşil yanmasını bekleyen lezbiyen çift ve yeşil ışıkta, ele ele tutuşarak karşıdan karşıya geçen gey çift birlikte görünüyorlar.

Kentin, gay ve lezbiyenlerin yoğun yaşadığı Glockenbachviertel semti ve civarındaki yaya geçitlerindeki trafik lambaları, ilk günlerden itibaren kent sakinlerince hoşgörü sembolü olarak algılandı.

Belediye Meclisi üyesi Christian Vorlaender (Sosyal Demokrat Parti) yeni lambalarla ilgili olarak, “Bu lambalar homofobiye karşı verilecek en güzel sinyaldir” dedi. Belediye Meclisi’ndeki Hristiyan Sosyal Birlik Partisi üyeleri ise lambalara karşı çıkmışlardı.

Eurovision yarışması için Viyana’da 120 yaya geçidindeki trafik ışıkları benzer şekilde değiştirilmiş ve olumlu tepkiler almıştı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
0
0
0
0
0