Görüş Bildir
Haberler
İzlerken 'Aşk Aşktır' Dedirten, Tabuları Yıkan Gelmiş Geçmiş En İyi LGBT Filmleri

İzlerken 'Aşk Aşktır' Dedirten, Tabuları Yıkan Gelmiş Geçmiş En İyi LGBT Filmleri

Roxy Carmichael
15.01.2022 - 11:30 Son Güncelleme: 03.06.2022 - 23:48

Eşcinsellik konusu günümüzde ne yazık ki hala bir tabu olsa da aşkın hiçbir sınır tanımadığının artık herkes tarafından görülmesi gerekiyor. LGBT+ bireylerin aşklarını ve yaşayışlarını en iyi şekilde konu alan LGBT filmlerden oluşan listemiz sizlerle...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Plan B (2009)

1. Plan B (2009)

Başka bir erkek yüzünden sevgilisi Anna'nın onu terk etmesini hazmedemeyen Bruno, kız arkadaşını geri kazanmak için soğukkanlı bir plan yapar. Buna göre, Anna'nın yeni sevgilisi Pablo ile gizlice arkadaş olacak ve iki sevgilinin arasını açmaya çalışacaktır.

2. Montana (2017)

2. Montana (2017)

İsrailli film yapımcısı Limor Shmila'nın ilk uzun metrajlı filminde genç bir kadın, büyükbabasının ölümünün ardından memleketine döner ve evli bir öğretmenle ilişkiye başlar.

3. Battle of the Sexes (2017)

3. Battle of the Sexes (2017)

1973 yılında oynanan dünyanın bir numarası Billie Jean King ile eski şampiyon Bobby Riggs arasındaki tenis maçı tarihe “The Battle of the Sexes” olarak geçti. Bu muhteşem maç tüm zamanların en çok izlenen spor müsabakası oldu. Zamanın ruhunu yakalayıp, cinsiyet ayrımcılığı üzerine dünya çapında bir gündem yaratan bu müsabaka, aynı zamanda femisint hareketi de teşvik etti. Medyanın baskısı altında olan King ve Riggs, kort dışında çok daha kişisel ve kompleks sorunlarla uğraşıyorlardı. Eşinin de desteğiyle kurumlara karşı eşit ödemeler için savaşan King, aynı zamanda kendi cinsiyetiyle ilgili de boğuşmalar yaşıyordu. Bu arada Riggs de mirası ve şöhretini, eski zamanlardaki ihtişamını tekrar yaşamak için riske atıyordu. Billie ve Bobby birlikte; tenis kortlarının çok ötesine geçen ve dünyanın dört bir yanında erkeklerle kadınlar arasındaki tartışmaları canlandıran bir kültürel gösteriye hizmet ettiler.

4. Beach Rats (2017)

4. Beach Rats (2017)

Brooklyn'in kenar mahallelerinden birinde, hasta olan babası ve annesiyle yaşayan Frankie, evdeki sorunlardan kaçmak için serseri arkadaşlarıyla takılmaktadır. Annesi tarafından bir kız arkadaş bulması için baskı gören Frankie, çevresindeki şüpheli arkadaşları ve beraber olduğu yaşlı erkeklerle vakit geçirirken, kendisini cinsel bir keşfin içinde bulur.

5. Women Who Kill (2016)

5. Women Who Kill (2016)

Bağımlılık sorunu olan Morgan ve eski sevgilisi Jean, bir seri katil odaklı radyo programına ev sahipliği yaparken, yine de bir çift olmanın tüm işaretlerini gösterirler. Ancak Morgan, katil olabilecek ya da olmayabilecek gizemli Simone ile tanıştığında tüm hayatı değişir. 

New York’da geçen bu modern ilişki yergisini Ingrid Jungermann  yazdı ve yönetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İki Genç Kız (2005)

6. İki Genç Kız (2005)

Handan evinde mutsuz bir hayat yaşayan hoş ve genç bir kızdır. Behiye ise asi bir varoş kızıdır.

Handan İstanbul'da annesi Leman ile birlikte bir hayat sürmektedir. Behiye ise adeta tüm dünya ile kavgalıdır ve evle, sokakla başı her daim derttedir. Leman kızına bakabilmek ve ona yüksek standartlar sunabilmek için metreslik yapar. Kocası yıllar önce evi terk etmiş ve Avustralya'da kendine bambaşka bir hayat kurmuştur. Behiye ile tanışıp kısa sürede kaynaşan Handan'ın arkadaşlıkları ilerler. Handan ne kadar hoş, sıcak ve canayakın birisiyse, Behiye de onun tam tersi; hırçın ve asi biridir. Ama buluştukları ortak nokta, her ikisinin de yaşadıkları hayattan memnun olmayışları ve bunu değiştirmek istemeleridir. Handan'a göre bunun tek bir yolu vardır. Yurtdışında yaşayan babasının yanına gitmek. Behiye için de tek çıkış noktası arkadaşının bu hayaline yarım ederek kendini de kurtarmaktır. Ve planlarını yapmaya başlarlar. Kızının bu yeni arkadaşlığını kıskanan Leman'ının da planları vardır. Kızların arkadaşlığını engellemek için kendi yöntemlerini deneyecektir. Perihan Mağden’in romanından uyarlanan film, farklı sosyal sınıflardan gelen ama aynı sorunu paylaşan İki Genç Kız’ın öyküsünü anlatıyor.

7. The Wound (2017)

7. The Wound (2017)

Fabrika işçisi olan Xolani, yaşadığı bölgenin geleneksel sünnet ve ergenlik töreninde rehber olarak görevlendirilir. Küstah bir çocuk olan Kwanda, Xolani’nin rehberliğine verilir. Çocuğun babası oğlunun ‘yumuşak’ olmasından şikayetçidir ve ona karşı sert davranılmasını ister. Kampta çalışmaya başlayan Xolani’nin buraya gelişindeki asıl amaç ise çocukluk aşkı Vija’yı görecek olmasıdır. Kwanda, rehberi Xolani ve Vija arasındaki ilişkiyi kısa sürede fark eder. Xolani yaşadığı bu şiddet dolu ortamda sevgilisi Vija ve Kwanda’nın gerçek kimliğini yaşamak için yaşadığı yerden gitmek için kurduğu bakılar arasında kalır.

8. Lovesong (2016)

8. Lovesong (2016)

Sarah, kocasının sürekli iş için bir yerlere gidip kendisini yalnız bıraktığını düşünürken, evinde biricik kızını büyütür. Sarah’ın eski bir arkadaşı olan Mindy onları ziyarete gelir ve bir yolculuğa çıkmaya karar verirler.  Bu yolculuk sırasındaki deneyimleri onları daha da yakınlaştırır ve sıkı birer dost olurlar. Arından Sarah, kocası ya da Mindy hakkındaki düşüncelerini açıkça ifade edemez hale gelir ve Mindy geziyi yarıda bırakıp gider.  Üç yıl sonra, iki kadın Mindy’nin düğünü için yeniden bir araya gelirler ve Sarah onun duygularının gerçekliğini ifade etmesi için onu zorlar.

9. God's Own Country (2017)

9. God's Own Country (2017)

Film, bir Yorkshire yerlisi çifti ile Rumen bir göçmen işçi arasında gelişen ilişkiyi konu edinir. Koyun çiftliği sahibi Johnny Saxby, hayatından bezmiş, ıssızlıktan bunalmış bir gençtir. Romanyalı göçmen Gheorghe çiftliğe yardımcı kâhya olarak gelince, ikisi arasında duygusal bir yakınlık filizlenir.

10. Princess Cyd (2017)

10. Princess Cyd (2017)

Çocukken ağır bir travma geçiren 16 yaşındaki Cyd, Chicago'ya yazı teyzesi Spence ile geçirmeye gider. Yaz tatilinde yazar olan teyzesini daha yakından tanıma fırsatı bulan Cyd, olan Cyd zamanını sahilde ve barbekülerle geçirir. Bir kahve dükkanında çalışan Katie'yle ile tanışır. Kısa süre sonra birlerine ilgi duymaya başladıklarına Cyd, cinsellik ile ilgili birçok şeyi sorgulamaya başlar. Stephen Cone bu filmde, doğal oyunculuklarla ve beklenmedik şiirsellikle bir kadının gerçek dünyaya adım atmasını işliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. A Fantastic Woman (2017)

11. A Fantastic Woman (2017)

Marina, kendinden yaşça büyük olan sevgilisiyle mutlu bir ilişkisi olan trans bir kadındır. Gündüzleri garsonluk yapan Marina, geceleri ise gece kulübünde şarkı söyleyerek hayatını devam ettirmektedir. Marina'nın bu düzenli hayatı, sevgilisinin ani ölümü ile birlikte tepetaklak olur. Artık Marina, hem geride ve yalnız kalmışlığın ağırlığı hem de kendisini dışlayan, hırpalayan bir toplumla mücadele etmek zorunda kalır. Yoldaşının zamansız ölümünden sonra, Marina'ya dair her şey sorgulanmaya başlar. Orlando'nun ölümündeki etkisi, alışılmamış ilişkileri ve en önemlisi de kaybettiği sevgilisinin ardından yas tutma hakkı..

12. Call Me by Your Name (2017)

12. Call Me by Your Name (2017)

1983 yılı yazı sırasında 17 yaşındaki Amerikalı-İtalyan Elio Perlman günlerini ailesinin İtalya'nın kuzeyindeki 17. yüzyıldan kalma villasında klasik müzik yaparak, okuyarak ve arkadaşı Marzia ile flört ederek geçirmektedir. Elio, Greko-Roma kültüründe uzmanlaşmış seçkin bir profesör olan babası ve onu elit kesim meyveleriyle, doğal lezzetlerle şımartan, çevirmen olan annesi Annella ile bir arada olmaktan ziyadesiyle memnundur. Elio'nun olgunluğu ve entelektüel birikimi, onu tam teşekküllü bir yetişkin gibi gösteriyor olsa da, özellikle kalpteki konularda onun hakkında hala masum ve biçimlenmemiş olan çok şey vardır. Bir gün, doktorasını sürdüren büyüleyici bir Amerikalı bilim adamı olan Oliver Elio'nun babasına yardım etmek göreviyle yıllık yaz stajyeri olarak villaya gelir. Güneşin ışıltılarının arasında Elio ve Oliver hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir yaz boyunca yeşermekte olan arzunun güzelliğini keşfedeceklerdir...

13. Thelma (2017)

13. Thelma (2017)

Norveçli bir öğrenci olan Thelma ailesini ver kasabadaki hayatını geride bırakarak Oslo'ya üniversite okumaya gider. Çekingen bir kız olan Thelma, yeni hayatına alışmaya çalışırken kısa bir süre sonra kendisinin de açıklayamadığı bazı özel güçleri olduğunu fark eder. Bu güçler, aşkla ortaya çıkıyordur.

14. Disobedience (2017)

14. Disobedience (2017)

Disobedience, Ronit (Rachel Weisz) adında bir kadını temel alıyor. Esti, eski haham olan babasının ölümünün ardından Ortodoks Yahudi olan ailesinin Londra'daki evine geri döner. Ancak kendine kurduğu hayat ile ailesinin ve çevresinin inançları artık farklıdır. Ronit, tekrar gördüğü çocukluk arkadaşına (Rachel McAdams) ilgi duymaya başladığında bu inanç çakışması su yüzüne çıkacaktır.

15. Love, Simon (2018)

15. Love, Simon (2018)

Herkes gençlik yıllarında masalsı bir aşk hikayesini hak eder. Ancak ne yazık ki, durum 17 yaşındaki Simon Spier için biraz karışık. O, henüz ailesine ve arkadaşlarına eşcinsel olduğu gerçeğini açıklayabilmiş değil. Üstelik sorunları, onların tepkilerinden korkmakla da kalmıyor. İnternet üzerinden konuştuğu bir sınıf arkadaşına da aşık. Ancak kimliğini gizli tutan bu sınıf arkadaşının kim olduğu hakkında hiçbir fikri yok! Bu iki sorunun çözümü de hayatını değiştirecek adımlar atmasından geçiyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Alex Strangelove (2018)

16. Alex Strangelove (2018)

Lise son sınıf öğrencisi olan Alex’in hayatında her şey yolundadır. Dersleri iyidir, kız arkadaşı Claire ile mükemmel bir ilişkisi vardır ve eğlenceli bir arkadaş grubuna sahiptir. Fakat gittiği bir partide eşcinsel olan Elliott'la tanıştığında işler karmaşıklaşır. Yakışıklı ve çekici bir çocuk olan Elliot, Alex’e aşık olur. Elliot ile zaman geçirdikçe hayatı öğrenmeye başlayan Alex, kendini ve cinselliğini keşfettiği eğlenceli bir yolculuğa çıkar.

17. Yaşamın Kıyısında (2007)

17. Yaşamın Kıyısında (2007)

Emekli bir dul olan Ali, yalnızlığını paylaşacağı bir insan ararken 'hayat kadınlığı' yapan Yeter ile tanışır. Para karşılığı kendisine hayat arkadaşlığı yapmasını öneren Ali’nin bu teklifini, Alman Dili Ve Edebiyatı profesörü olan oğlu Nejat hiç olumlu karşılamaz. Nejat için Yeter’in 'mesleği' kabul edilemezdir. Yeter’in asıl amacının Türkiye’de üniversitede okuyan kızını rahat ettirebilmek olduğunu anlayan Nejat, Yeter’e karşı daha sıcak duygular beslemeye başlar. Yeter’in beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesi üzerine kızı Ayten’i bulmaya Türkiye’ye gitmeye karar veren Nejat’ın hayatında bambaşka bir pencere açılacaktır. Bilmediği tek şey ise, siyasi eylemci Ayten’in kaçak olarak Almanya’ya gitmiş olduğudur. Nejat’ın tahmin ettiği zamanda ve şekilde olmasa da, bir gün tüm bu karakterlerin yaşamları beklenmedik bir şekilde kesişecektir.

18. Blue is the Warmest Colur (2013)

18. Blue is the Warmest Colur (2013)

15 yaşındaki Adele'in emin olduğu iki şey vardır; o bir kızdır ve kızlar erkeklerle çıkar. Bir gün büyük meydanda Emma'nın mavi saçlarını farkediverir ve işte o an hayatının değişeceğini anlar. Kendi ergenlik sorularıyla yapayalnız, bakışlarını kendine ve başkalarının bakışlarını kendine çevirir. Emma'yla yaşadığı aşkı bir kadın olarak, bir yetişkin olarak yaşamaktadır. Fakat Adele ne kendisiyle ne ailesiyle ne de bu absürd dünyayla barış yapmayı becerememektedir. Abdellatif Kechiche tarafından yönetilen filmin başrollerini Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos ve Catherine Salée paylaşıyor.

19. Carol (2015)

19. Carol (2015)
idora.milliyet.com.tr

Orta yaşının güzelliğini süren Carol; 1950’lilerin New York’unda pek çok Amerikalı kadının imreneceği bir hayat sürmektedir; sosyetenin tanınmış, zengin isimlerinden. Evli olmasına rağmen kocasından boşanmak ister ve kızının velayetini alabilmek için savaş vermektedir. Therese henüz yolun başında genç bir kadındır. Bir butikte mağaza görevlisi olarak çalışmakta, günlerini sıradan bir şekilde doldururken, bu koca şehirde kimliğini aramaktadır. Bu iki farklı dünyaya ait kadının, Carol ve Therese’nin yolları Manhattan semtinin bu lüks butiğinde kesişir. Carol, Therese’yi görür görmez genç kadının güzelliğinden etkilenir.

Şükran Günü’nü yalnız başına geçirmek zorunda kalan Carol, Therese’yi hiç bilmediği coğrafyalara doğru spontane bir araba yolculuğuna davet eder. İki kadın bu yolculuk sırasında birbirlerine beklenmedik bir çekimle aşık olacaklardır. Fakat Amerika henüz 1952 yılındadır ve bu yasak aşka Carol’ın camiasında yer yoktur…

20. I Am Michael (2015)

20. I Am Michael (2015)

Justin Kelly'nin yönettiği film Young Gay America'nın kurucu ortaklarından, eski eşcinsel hakları savunucusu avukat Michael Glatze'ın hayatını ele alıyor. Glatze aktivistlik yıllarının ardından bir anda hayat tarzını değiştirme aşamasına gelir. Artık katı birHhristiyan olan ve eşcinselliğin günah olduğunu açıklayan Glatze, eski arkadaşlarıyla yollarını ayırıp çoban olmaya karar verir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Miseducation of Cameron Post (2018)

21. The Miseducation of Cameron Post (2018)

Cameron Post lise hayatı boyunca hep özenilen bir genç kız olmuştur. Ancak lisenin sonundaki mezuniyet balosunda bu durum tamamen değişir. Cameron mezuniyet balosu gecesi, bir arabanın arka koltuğunda, balonun kraliçesi Coley Taylor ile yakınlaşırken yakalanır. Eşcinsel olduğu düşünülen ve dışlanan genç kız, endişeli teyzesi tarafından hızla bir terapi merkezine gönderilir. Bu dönüşüm terapisi merkezi Tanrı'nın Sözü diye anılmaktadır ve hemcinslerine ilgi duyan gençlere yönelik 'dönüştürme' terapileri vermektedir. Cameron terapisi sebebiyle disiplinli dönüşüm metodlarına ve Hristiyan rock şarkılarıyla iç içedir. Ancak bu sıradışı ortam, ona beklenmedik bir gey topluluğuyla tanıştırır. Cameron ilk kez akranlarıyla bağlantı kurar ve bu dışlanmış gençler arasında ait olduğu bir yer bulur.

22. Pride (2014)

22. Pride (2014)

1984 yılında henüz 20 yaşındaki gey Joe, Bromley’den Londra’ya Onur Yürüyüşü’ne katılmak için gelir. Hissettiği tereddüt bir grup geç gey erkek ve lezbiyen ile tanışınca yerini rahatlamaya bırakacaktır. Gethin's Soho Kitapevi’nde bir araya geldiği bu gençler aslında dönemin başbakanı Margaret Thatcher tarafından hoş görülmemektedir. Öte yandan aynı günlerde maden işçileri çalışma koşulları nedeniyle greve gitmiştir. Kuzey İrlandalı aktivist Mark Ashton ezilen iki kanadın birlik göstermesi gerektiğini savunur. Eşcinsel gençler, bir İrlanda kasabasına yardım için harekete geçerler ve gönülden yardımları toplumda karşılık bulur. Öte yandan iki grubunda güçlenmesini istemeyenlerin sabotajı hiç de uzak değildir… Yönetmenliğini Matthew Warchus’un üstlendiği filmin senaryosu Stephen Beresford’a ait.

23. Tangerine (2015)

23. Tangerine (2015)

Tek bir günde geçen ve tamamı iPhone ile çekilen film, hayat kadını olarak çalışan trans bireyler Sin-Dee ile Alexandra'nın başından geçen bir dizi talihsizliği konu ediniyor. İki arkadaş Noel günü çıktıkları yolculukta kaplerini kıran erkek arkadaşı bulmak için çabalar. 

Sean Baker'ın yönettiği filmin başlıca rollerinde Kitana Kiki Rodriguez, Mya Taylor ve Karren Karagulian bulunuyor.

24. Moonlight (2016)

24. Moonlight (2016)

İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.

25. Pariah (2011)

25. Pariah (2011)

Adepero Oduye Alike, annesi Audrey, babası Arthur ve küçük kız kardeşi Sharonda ile Brooklyn’de yaşayan 17 yaşında bir kızdır. Kendini ait hissetmediği bir çevrede yaşamak zorunda kalan  Alike, kendi cinsel kimliğini keşfetmeye çalışır. Cinsel yönelimini kabul eden bunu uygun yaşamaya çalışan Alike, çevresi ve toplumun baskısı ile karşılaşır. Ailesine ne kadar içini dökebileceğine emin olmayan Alike, içinde bulunduğu problemleri onurla, keyifle ve azimle aşmaya kararlıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Düş Gezginleri (1992)

26. Düş Gezginleri (1992)

Kocasından yeni boşanmış bir doktor olan Nilgün'ün genelev çalışanlarını muayene etmesi için görevlendirilir ve yolu küçük bir kasabaya düşer. Bu genelev çalışanlarından biri olan Anjelik, buranın gözdesi niteliğindedir. Sürpriz bir şekilde Nilgün ve Anjelik çocukluk arkadaşı y çıkarlar. Kasabada hayat oldukça karışıktır ve üstüste birçok ilginç olay yaşanır. Bunun üstüne buradan kaçmaya koyulan Nilgün ve Anjelik bir günlük bir tatil için izbe bir yere giderler. İki kadının burada deneyimlediği şey başta cinsel kimlikleri olmak üzere tüm hayat düzenlerini değiştirecek ve dönüştürecek cinstendir.

27. Mulholland Drive (2001)

27. Mulholland Drive (2001)

Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktrist olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirlerine gireceklerdir.

28. Tomboy (2011)

28. Tomboy (2011)

Laure 10 yaşında henüz cinsiyetinin farklılıklarını taşımayan bir kız çocuğudur. Kızların elbiseleri yerine erkek çocuklar gibi giyinen Laure yeni taşındıkları mahallede kendisini bir erkek ismiyle Mickaël olarak tanıtır. Kendi yaşlarında güzel bir 'kız çocuğuna' verilen bu cevap Laure'nin yeni kimliği olur ve kimse onun gerçek bir kız olduğunu bilmezken Mickaël/Laure erkek çocuklar gibi futbol oynayarak, yalanlarla yeni arkadaşlar edinir.

Çocukça yöntemlerle saklamaya çalıştığı cinsel kimliği ve söylediği yalanlar çok geçmeden su yüzüne çıkacaktır.

29. And Then We Danced (2019)

29. And Then We Danced (2019)

And Then We Danced, kendisini keşfetmeye çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor. Çocukluğundan itibaren dansa ilgisi olan Merab, bir Gürcü topluluğu ile birlikte çalışır. Tutku ile bağlı olduğu dans ile hayatındaki sorunlarından uzaklaşmayı planlayan Merab, en iyisi olabilmek için hiç yorulmadan çalışır. Ancak onun hayatı, gruplarına yeni bir dansçının dahil olmasıyla bambaşka bir hal alır. Grubun yeni üyesi Irakli’yi başlarda en güçlü rakibi olarak gören Merab, zamanla farklı duygulara kapılır. Irakli’ye karşı farklı hisler beslemeye başlayan Merab, bu süreçte kendisini ve bedenini tanımaya başlar.

30. The Handmaiden (2016)

30. The Handmaiden (2016)

1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... Film, Sarah Waters’nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini Chan-wook Park üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jung-woo Ha, Min-hee Kim, Jin-woong Jo ve Tae Ri Kim gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Portrait of a Lady on Fire (2019)

31. Portrait of a Lady on Fire (2019)

Marianne, izole bir adada yaşayan genç bir ressamdır. Genç kadın bir gün, manastırdan yeni ayrılan Heloise’in düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak portresinin yapıldığından Heloise’in haberinin olmaması gerekmektedir. Marianne, kendisine verilen görevi harfiyen yerine getirmek zorundadır ve bu yüzden de gündüzleri Heloise’i izleyip, geceleri portresini yapmaya karar verir. Bu durum gönülsüzce evlenmek üzere olan Heloise'in, yaklaşmakta olan düğün öncesi son özgür anlarını Marianne ile geçirmesine neden olur. İki kadın birlikte vakit geçirdikçe, aralarında beklenmedik bir yakınlaşma oluşur.

32. Rocketman (2019)

32. Rocketman (2019)

Rocketman, müzik sektörünün en önemli isimlerinden olan ve ölümsüz parçalara imza atan Elton John'un Royal Müzik Akademisi'nden bir dahi olarak çıkıp süperstarlık basamaklarını tırmanması ve söz yazarı Bernie Taupin ile olan işbirliği sürecini konu alıyor. Dexter Fletcher'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünü “Kingsman” serisiyle tanınan genç oyuncu Taron Egerton üstleniyor. Filmde Bernie Taupin'i BAFTA ödüllü Jamie Bell canlandırırken, Elton John'un sevgilisi ve menajeri John Reid rolünde ise Game of Thrones'un merhum Robb Stark'ı Richard Madden bulunuyor. Elton John'un annesine ise “Jurassic World” serisiyle çıkış yakalayan Bryce Dallas Howard hayat veriyor.

33. Douleur et Glories (2019)

33. Douleur et Glories (2019)

Filmde, Mallo’nun çocukluğunu yaşadığı 60’lı yıllara, doğup çocukluğunu geçirdiği yerden ayrılıp ailesi ile birlikte Valencia’da bir köye göç etmesine, refah arayışına, 80’lerin Madrid’inde kalbinin hızla çarpmasına neden olan ilk aşkına, terapi aracı olan yazı ve sinema ile tanışmasına, kendisini tanımasına yol açan olaylara değiniliyor.

34. The Favourite (2018)

34. The Favourite (2018)

18. yüzyılın başlarında İngiltere, Fransızlarla savaş halindedir. Bu durumda bile, ördek yarışları ve ananas ziyafetleri yükselişe geçmektedir. Sağlığı zayıf olan Kraliçe Anne ülkenin tahtında otururken, sırdaşı, danışmanı ve gizli sevgilisi olan Marlborough Düşesi Sarah Churchill de bir yandan kraliçenin bozulan sağlığı ve değişken mizacıyla ilgilenmekte, diğer yandan da onun yerine ülkeyi yönetmektedir. Yeni gelen hizmetçi Abigail, etkileyiciliği ile kendisini Leydi Sarah'a sevdirir. Sarah, Abigail'i kanatlarının altına aldığında, Abigail de aristokratik köklerine dönme şansı bulur. Savaşın siyaseti, Sarah için oldukça zaman alıcı hale geldiğinde, Abigail kraliçenin arkadaşı olma görevini üstlenir. Onların övgüye değer dostlukları, Abigail'e emellerini gerçekleştirme şansı verir. Abigail artık hiçbir kadın, erkek ya da politik hamlenin yoluna çıkmasına izin vermeyecektir...

35. Can You Ever Forgive Me? (2018)

35. Can You Ever Forgive Me? (2018)

Film, 1970’ler ve 80’lerde Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead ve Estee Lauder gibi yıldızların kısa biyografilerini yazarak geçimini sürdüren biyografi yazarı Lee Israel’ın (Melissa McCarthy) gerçek hikayesini anlatıyor. Zamanla popülerliğini yitiren ve yayıncı bulmakta zorlanan Lee, kirasını bile ödeyemeyecek duruma gelir. Sonunda, sadık arkadaşı ve suç ortağı Jack (Richard E. Grant) ile birlikte bu zor durumdan kurtulmak için hayatını kaybetmiş yazarların mektuplarını taklit etmeye başlar. Fakat çok geçmeden başı polislerle belaya girer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Girl (2018)

36. Girl (2018)

Gelecek vaat eden genç bir dansçı, cinsiyet disforisi ile boğuşurken prestijli bir bale okuluna kaydolur.

37. Center of My World (2016)

37. Center of My World (2016)

Ailesinden kaçmak için en iyi arkadaşı Kat ile geçirdiği bir yazdan sonra Phil okula geri döner ve yeni sınıf arkadaşı Nicholas'a karşı duygularını sorgulamaya başlar.

38. Boy Erased (2018)

38. Boy Erased (2018)

Jared küçük bir Amerikan kasabasında yaşayan genç bir delikanlıdır. Baptist bir papazın oğlu olan Jared ailesiyle çatışmaktadır. 19 yaşındaki genç delikanlı bir ültimatom ile karşı karşıya kalır. Ya bir eşcinsel dönüşüm terapisi programına katılacaktır ya da ailesi, arkadaşları ve inançları tarafından terk edilerek sürgüne gidecektir. Bu yolculuk, bir gencin kimliğinin her yönünü sorgulamaya zorlanırken kendini bulmak için verdiği mücadelenin gerçek hikayesidir.

39. The Heiresess (2018)

39. The Heiresess (2018)

Chela ve Chiquita uzun yıllar birlikte olan bir çifttir. Yıllar geçtikçe artık yaşantılarında belirli bir rol dağılımı olmuştur. Dışa dönük bir yapıya sahip olan Chiquita, hayatlarını yönetmekten sorumludur. Chela ise evden dışarı çıkmayı pek hevesli olmayan, tüm zamanını resim yaparak geçiren biridir. Maddi zorluk yaşayan çift, her birinin birçok anısı olan eşyalarını satmaya başlar. Fakat işler daha da kötüye gidip borçlar ödenemediğinde Chiquita hapishaneye girmek zorunda kalır. Chela, artık yapayalnızdır ve hayatını kendi geçindirmek zorundadır. Para kazanmak için şoförlük yapmaya başlar. Bu sırada tanıştığı Angy, onun kendisini yeniden tanımasına neden olur.

40. Colette (2018)

40. Colette (2018)

Colette, Fransız yazar Sidonie-Gabrielle Colette’in hayat hikayesini anlatıyor. Karizmatik Parisli yazar Henry Gauthier-Villars ile evlendikten sonra Sidonie-Gabrielle Colette, Fransa'nın kırsal kesimlerindeki hayatını, yaratıcı yeteneklerinin kıvılcımlandığı Paris şehrine taşınmak için terk eder. Willy mahlasıyla tanınan kocası, kendi isminde yayınlanacak bir romanın gizli yazarı olarak Colette'i kullanmaya başlar. Çalışmaları büyük başarılar elde ettiğinde, Colette, kocasının ona dayattığı edebi ve mecazi sınırlardan kurtulmaya çalışmaya başlar. Artık kendi adına yazmanın ve yazdıklarını sahiplenerek topluma meydan okumanın zamanı gelmiştir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

41. The Happy Prince (2018)

41. The Happy Prince (2018)

“The Happy Prince”, geç Victoria dönemi Britanya'sının en başarılı ve ünlü yazarlarından biri olan Oscar Wilde’ın çileli son günlerini anlatıyor. Eşcinsel olduğu gerekçesiyle iki yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılan yazar hayatının kalan üç yılını da sürgünde geçirir. Bir zamanlar şerefine kadeh kaldırılan ünlü yazar artık sefillik içinde yaşamakta ve her geçen gün sağlığı ve parası tükenmektedir.

42. The Perfection (2018)

42. The Perfection (2018)

The Perfection, hayallerinden vazgeçmek zorunda kalan bir viyolonsel dâhisinin hikayesini konu ediyor. Charlotte, ölümcül hastalığı olan annesine bakabilmek için kendi hayatından vazgeçen genç bir kadındır. Çello dahisi olan Charlotte, annesi ile ilgilenmek zorunda kalınca, büyük tutkusundan uzaklaşmak zorunda kalır. Aradan geçen yıllar, onun içinde açılan bu yaranın daha da büyümesine neden olur. Ancak yıllar sonra eski eğitmenleri Anton ve Paloma’nın yeni yıldızı Lizzie’yi gören genç kadın, harekete geçmeye karar verir. Charlotte, bir zamanlar sahip olduğu konumda olan Lizzie’yi takip etmeye başlar. Bir süre sonra ise Charlotte’un beklediği tanışma gerçekleşir. Ortak noktaları olan Charlotte ve Lizze arasında kısa sürede bir arkadaşlık başlar. Ancak Charlotte’un farklı planları vardır ve zaman geçtikçe bu arkadaşlık farklı sonuçlar doğurmaya başlar.

43. The Neon Demon (2016)

43. The Neon Demon (2016)

Bir sabah uyandığında  etrafının kadınlar tarafından çevrili olduğunu ve kadınların dünyaya hakim olduğunu fark ettiğini belirten ve öyküsünü buradan yola çıkarak oluşturan Refn, buradan yola çıkarak 'tehlikeli güzellik' temasını ön plana alan bir senaryo oluşturmuş.

44. Wild Nights with Emily (2018)

44. Wild Nights with Emily (2018)

Emily Dickinson'ın bir yazar olarak yaşamını konu edinen filmde, kitaplarının basılma sürecinden, tutarsız ve dopdolu geçen aşk hayatına kadar çeşitli ayrıntılara yer veriliyor. Emily Dickinson'ın bu sırada bir kadınla ömür boyu süren bir ilişkisi olur. Başlarda Susan Gilbert ile yalnızca arkadaş olan Emily, Shakespeare Topluluğu'nda şiir okuma etkinliklerine katılıyordur. İkili, bir sahnede aşıkları oynamak zorunda kalır ve böylece romantizm kıvılcımlanır. Bir süre sonra Emily'nin ailesi uzun bir tatile çıkar ve Susan, bu süreç boyunca Emily'nin yanında kalır. Böylece aralarındaki ilişki daha da sıkı bir hale gelir.

45. Heartbeats (2010)

45. Heartbeats (2010)

İki iyi arkadaş olan Marie (Monia Chokri) ve Francis (Xavier Dolan) bir akşam yemeğinde şehre yeni taşınan ve gizemli bir çekiciliği olan Nicolas (Niels Schneider) ile tanışırlar. Birbirini izleyen buluşmalar sonrası her ikisi de Nicolas'ın cazibesine kapılan ikilinin arasında, bu 'güzel' adamla beraber olmak için bir rekabet başlar.

Erkek partnerleriyle mesafeli ilişkiler kuran bir eşcinsel olan Francis ve sevilme arzusundaki Marie, hayatlarındaki bu yeni adamın ilgisini çekmeye çalışırken, iki arkadaşı birbirine düşürmekten tatlı bir zevk alan arzu nesnesi Nicolas da kendi çıkarına göre tercihini yapar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

46. Dönersen Islık Çal (1993)

46. Dönersen Islık Çal (1993)

İstanbul'un en görkemli mevkilerinden biridir Beyoğlu, İstiklal Caddesi... Ancak gece olup ışıklar sönmeye başladığında bin türlü pislik belirir bu karanlık sokaklarda... Toplumdan dışlanmış, ötekileştirilmiş insanların dramı işte böyle anlarda yoğunlaşır. İşte doğuştan kaybedenlerden biri de kirli bir barda barmenlik yapan bir 'cüce'dir. Cücenin yolu bir gün bir fahişelik yaparak geçinen bir travestiyle kesiştiğinde bu iki dışlanmış, iki istenmeyen insan arasında kadere ve hayata meydan okuyan bir dostluk başlar. Bu dostluk kendilerini öteleyen topluma karşı yapılmış bir başkaldırı niteliğindedir.

47. Free Fall (2013)

47. Free Fall (2013)

Yakında baba olacak bir polis memuru eşcinsel bir polis memuruna aşık olur ve hayatı alt üst olmaya başlar.

48. White Bird in a Blizzard (2014)

48. White Bird in a Blizzard (2014)

Kat Connor, annesinin beklenmedik ve esrarengiz bir şekilde, ardında hiçbir iz bırakmadan kaybolmasıyla hayatı değişin genç bir kadın. Son derece alımlı bir kadın olan Eve, o güne dek çeşitli zorluklara rağmen ailesinin yanında olmaya devam etmiştir. Ancak haber vermeden ortadan kayboluşu Kat'in yeni bir deneyime adım atmasına neden olur. Bir türlü yıldızının barışmadığı annesinin ortadan kaybolması Kat'i başlarda büyük bir rahatlığa iter. Artık istediğini yapabildiği bir düzene kavuşmuştur. Ne var ki bu vedanın ardında yatan nedenleri ve sonuçları tek başına keşfetmek zorunda kalacaktır.

49. Brokeback Mountain (2005)

49. Brokeback Mountain (2005)

İkisi de sert koşullar altında yaşayan bir çiftçi bir de kovboyun yolları bölgedeki Brokeback Dağı'nda kesişir. Bu dağdaki çiftlikte tanışan ikili arasında zamanla bir çekim oluşur ve günlerini birlikte geçirmeye başlarlar. Bu birliktelik son derece içten ve duygusal bir boyut kazanır...

50. Hamam (1997)

50. Hamam (1997)

Francesco ile Marta, Roma’da küçük bir dizayn firmasını işleten karı kocadırlar. Bir gün Francesco’nun uzun zamandır unutmuş olduğu teyzesi Anita vefat edince, İstanbul’a doğru yola çıkarak kendisine miras kalan hamamın satış işlemleri ile ilgilenmeye gider. Orada bu hamamı işleten aile ile tanışır. Ailenin fertlerinden birine karşı bir çekim hisseder. Dahası ailenin tümü ile Türkiye’deki atmosfere karşı kendisini yakın hissederek hamamı satmaktan vazgeçer. Ferzan Özpetek yapımı olan film Antalya Film Festivali’nde ödüller almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

51. Benedetta (2021)

51. Benedetta (2021)

Paul Verhoeven'ın imzasını taşıyan Benedetta, 2021 yılında Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or Ödülü'ne aday oldu. Paul Verhoeven'ın ikinci Fransızca filminde başrolü Virginie Efira üstleniyor. Film, Judith C. Brown imzalı Immodest Acts: The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy romanından beyazperdeye uyarlanıyor.

52. The Danish Girl (2015)

52. The Danish Girl (2015)

Danimarkalı sanatçılar Lili Elbe ve Gerda Wegener'in hayatlarından ilham alan hayali aşk hikâyesi, dokunaklı sahneleriyle kalplerimizi çalıyor. Film, Eddie Redmayne'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı kazandırdı. Yönetmeni Oscar ödüllü Tom Hooper olan film, Lili’nin bir trans birey olarak çığır açan yolculuğunu ve Gerda ile olan evliliklerinin sıra dışı öyküsünü anlatıyor. Filmin başrollerinde Oscar'lı oyuncu Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw, Sebastian Koch, Amber Heard ve Matthias Schoenaerts yer alıyor.

53. Maurice (1987)

53. Maurice (1987)

Edward döneminde geçen film, genç Maurice'in kendi cinsel yönelimini kabullenmesini izliyoruz. Film, 1. Dünya Savaşı’ndan önceki yıllarda eşcinselliğin yasaklandığı dönemde İngiltere’de geçiyor. Cambridge’de iki lisans öğrencisi olan Clive ve Maurice kısa sürede yakın arkadaş olur. Clive, gelecekte devlet kurumunda çalışmayı planlayan bir aristokrat. İyi şartlarda yaşayan Maurice ise gelecekte borsa ile ilgilenmeyi düşünmektedir. Bir gün Clive artık duyguları gizlemek istemediğine karar verir ve büyük bir risk alarak Maurice’e sevdiğini söyler. Maurice duydukları karşısında büyük bir şok geçirir ve ona karşı sert bir tepki gösterir. Fakat daha sonra o da hislerine karşı koyamaz ve Clive’e sevdiğini söyler. Duygularını birbirlerine söyleyen çift ilişkilerini herkesten gizleyerek sürdürmek zorundadır. Fakat bir gün eşcinsel bir arkadaşları tutuklandığında bundan çok etkilenen Clive yasak aşkından vazgeçip genç bir kadınla evlenir. Maurice ise cinsel kimliği için mücadele etmeye devam edecektir.

54. A Single Man (2009)

54. A Single Man (2009)

Ünlü yönetmen Tom Ford'un kaleminden çıkan filmin başrolünde Colin Firth, Julianne Moore ve Matthew Goode gibi muhteşem isimler yer alıyor. Hollywood sinemasında uzun yıllar boyunca bir tabu olarak varlığını sürdüren eşcinsellik olgusuna bakış açıları, özellikle doksanlı yıllar sürecinde çekilen cesur filmler yoluyla olumlu anlamda değişmeye başladı. İşte benzer minvalde bir içeriği olan bu film de, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından övgüyle karşılandı. 'Tek Başına Bir Adam' adlı bu dramın yönetmeninin, dünyaca ünlü moda tasarımcısı Tom Ford olması da enteresan bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Moda arenasında eşcinsellerin belirli bir ağırlığı olduğu bilinen bir gerşek ve Ford da podyumlardaki gücünü beyazperde'ye yansıtmak istiyor. Christopher Isherwood’un aynı adlı romanından uyarlanan filmde, orta yaşlı, eşcinsel bir İngilizce öğretmeninin uzun yıllar birlikte olduğu sevgilisinin ölümünün ardından yaşadığı bir günü anlatılıyor. İlk uzun metraj denemesi olduğu için Tom Ford’un finansmanını bizzat karşıladığı bu filmdeki performansıyla Colin Firth, En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar’a adaya gösterildi.

55. Philadelphia (1993)

55. Philadelphia (1993)

Oyuncu kadrosunda Tom Hanks ve Denzel Washington'ı bir araya getiren güçlü film, Hanks'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı kazandırdı. Eşcinsel olan yetenekli avukat Andrew Beckett, çalıştığı hukuk bürosunda AIDS olduğu fark edilince işten çıkarılır. Kendisine nedeninin AIDS olduğunu açıklamamalarına rağmen Beckett, nedenin bu olduğundan emindir ve bu hukuk bürosuna dava açmaya karar verir. Başvurduğu avukatlarca bir süre reddedildikten sonra, en sonunda Joe Miller'ı tutmayı başarır. Miller ilk başta bu davayla ilgilenmekte isteksizdir; çünkü o bir homofobiktir ve Beckett'a karşı da önyargılıdır. Fakat Beckett sayesinde zamanla önyargılarını aşmaya ve korkularını yenmeye başlar. Beckett ise hayatı, gururu ve hakları için kıyasıya bir mücadeleye girmiştir ve adalet için savaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

56. My Own Private Idaho (1991)

56. My Own Private Idaho (1991)

River Phoenix ve Keanu Reeves ikilisinin bir arada olduğu efsane yapım, izleyenlerin gözlerinden kalp çıkmasını sağlıyor. Portland’ta geçen hikaye sokaklarda yaşayan iki erkek fahişenin hayatlarına ve aralarındaki ilişkiye odaklanıyor. Mike, ailesi tarafından terkedilmiş, hayatı sokaklarda geçmiş, sessiz bir gençtir. Aynı zamanda da narkolepsi hastasıdır. Öte yandan Scott, kendini erkeklere ve kadınlara satmasına rağmen heteroseksüel olduğu konusunda ısrar eden, varlıklı bir ailenin oğludur. Onun için fahişelik, geçinmek için para kazanmak zorunda olan Mike’ın aksine sadece keyfidir. Gizliden gizliye Scott’tan hoşlanan Mike, annesini bulmayı kafasına koymuştur. Onu bulmak için Idaho’ya, oradan da İtalya’ya giden ikilinin bu yolculuk sonrası hayatları tamamen değişecektir.

57. Noordzee, Texas (2011)

57. Noordzee, Texas (2011)

Belçika yapımı filmin yönetmen koltuğunda Bavo Defurne oturuyor. André Solli'nin This is Everlasting isimli romanından uyarlama bir film olan Teksas, Kuzey Denizi, Pim'in duyguları etrafında şekillenen bir hikayeye sahip. Onu diğerlerinden farklı kılana odaklanan film, bir çocuğun kendini keşfe çıkma yolculuğunun izinde ilerliyor. Pim, eski güzellik kraliçesi annesi Yvette ile Belçika'nın bir sahil kasabasında yaşayan bir çocuktur. Fazla arkadaşı olmayan, içine dönük bir çocuk olan Pim, hayal dünyası olarak yarattığı çizimleri ile hayatını renklendirir. Cinselliği keşfetme serüvenine komşu kızı Gino'yu da dahil eden Pim, ilk aşkın, ilk hayal kırıklığının habercisi olduğunu ise henüz bilmemektedir.

58. The Dreamers (2003)

58. The Dreamers (2003)

Bu sanatsal film, Amerikan bir öğrencinin Paris'e gelerek edindiği arkadaşları birlikte deneyimledikleri rüya gibi bir yaşamı anlatıyor. Fransa'da alevlenip tüm dünyayı etkisi altına alan '68 olayları sırasında, Fransa'dayız... '68 kuşağı ruhuna sıkı sıkıya bağlı olan Isabelle ve kardeşi Theo, ailelerinin tatile çıkması nedeniyle Paris'te yalnız kalmış, bu sırada da Amerikalı bir öğrenciyle tanışıp arkadaş olmuş, onu evlerine davet etmişlerdir. Matthew'ı Isabelle ve Theo ile buluşturan şey ise büyük ölçüde sinema olmuştur. Dışarıda, sokaklarda devrim sesini yükseltirken üçlü arasındaki tutku ve cinsellik alevlenmektedir.

59. Kalp Atışı Dakikada 120 (2017)

59. Kalp Atışı Dakikada 120 (2017)

2017'de Cannes Film Festivali'nde iki ödüle layık görülen film, muazzam bir yapım. 1990'ların başlarıdır, AIDS yıllardır öldürmektedir. Act Up-Paris de AIDS ile mücadele için kurulan sivil örgütlerden biridir. Nathan’da toplumun bilgisizliği ve duyarsızlığı ile mücadele veren, ilaç şirketlerinin çıkarcılığına karşı savaşan bu gruba katılmıştır. Şiddetli tartışmalar, eylemler ve coşkulu dans partilerinin kendisine yeni yer edinen Nathan, grubun radikal gücü Sean’a aşık olur. Yaşadığı tutkulu aşk ve AIDS karşı verdiği mücadele kendisini yeniden inşa etmesine neden olacaktır. Robin Campillo'nun yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz, Félix Maritaud gibi isimler yer alıyor.

60. Other People (2016)

60. Other People (2016)

Film, ayrılıktan yeni çıkmış ve hayatının en kötü yılının ortasında mücadele eden bir komedi yazarının ölmekte olan annesine bakmak için Sacramento'ya dönmesini konu alıyor. Erkek arkadaşından henüz ayrılmış olan David mücadele içindeki bir komedi yazarıdır. David hata olan annesine yardım etmek için New York, Sacramento’ya taşınır. Muhafazakâr babası ve kendisinden yaşça çok küçük olan kız kardeşi ile 10 yıl sonra ilk kez birlikte yaşayacaktır. David çocukluğunun geçtiği bu evde tıpkı bir yabancı gibi hisseder. Annesinin sağlık durumu kötüye gittikçe, David çılgınca bu korkunç deneyimden anlamlar çıkartmaya çalışır ve kendisi de dâhil herkesi her şeyin yolunda gittiğine dair ikna etmeye çalışır. Bir aile içindeki daha farklı bir bakışı, duygusal aralığı başarı bir şekilde yakalayan Chris Kelly filmin hikâyesini yazar ve yönetir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

61. Love (2015)

61. Love (2015)

Sınır tanımayan yönetmen Gaspar Noe imzalı filmde, Murphy'nin, Electra isimli eski sevgilisinden haber alamadığı için endişelenmeye başlamasını ve geçmişteki olayları anmasını izliyoruz. Enter the Void'in ardından uzun süreli bir sessizliğe gömülen Gaspar Noe, nihayet dördüncü uzun metrajlı filmiyle izleyiciyi selamlıyor. Yeni filmini erotik melodram olarak tanımlatan Noe, coşkulu bir şekilde buram buram erotizm kokan bir ilişkinin kucağında kendisini bulan bir erkek ve iki genç kadının öyküsünü perdeye taşıyor. Noe'un olay yaratacak filminin başrollerinde yer alan isimler ise henüz kesinleşmiş değil!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
134
90
63
12
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?