Görüş Bildir
Haberler
Edward Cullen'ı Bir Kenara Bırakın! Komediden Korkuya En İyi Vampir Filmleri

Edward Cullen'ı Bir Kenara Bırakın! Komediden Korkuya En İyi Vampir Filmleri

Vampir filmlerini genel olarak kan ve vahşet dolu olarak düşünsek de aslında neredeyse her kategori için bir vampir filmi mevcut. Eğer siz de sivri dişli ve soluk tenli başrollerden hoşlanıyorsanız, işte size önerebileceğimiz en iyi vampir filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. What We Do in the Shadows (2014)

1. What We Do in the Shadows (2014)

Özet: Viago, Deacon ve Vladislav, kira ödemek, ev işlerine ayak uydurmak, gece kulüplerine girmeye çalışmak ve ev arkadaşı çatışmalarının üstesinden gelmek gibi modern yaşamın sıradan yönleriyle mücadele eden vampirlerdir. Bu film, vampir ev arkadaşlarının gündelik yaşamlarını konu alan bir belgesel niteliği taşıyor.

Oyuncular: Jemanie Clement, Taika Waititi

Yönetmen: Jemaine Clement, Taika Waititi

2. Fright Night (1985)

2. Fright Night (1985)

Özet: Bir genç, mahallesine yeni gelen kişinin bir vampir olduğunu keşfeder ve ölümsüzlerle başa çıkmak için bir televizyon korku programındaki sahtekar aktörden yardım ister. Şimdi bir vampirle mücadele etmek zorundadır.

Oyuncular: Chris Sarandon, William Ragsdale

Yönetmen: Tom Holland

3. Vampires (1998)

3. Vampires (1998)

Özet: Tüm ekibinin öldürüldüğü bir saldırıdan kurtulan intikamcı bir vampir avcısı, vampirler tarafından ele geçirilirse güneş ışığında yürümelerine izin verecek olan eski bir Katolik kalıntısını geri almalıdır.

Oyuncular: James Woods, Daniel Baldwin

Yönetmen: John Carpenter

4. Byzantium (2012)

4. Byzantium (2012)

Özet: Bir sahil kasabasının sakinleri, yerel bir tatil yerine sığınan iki gizemli kadının paylaştığı sırrı, ölümcül sonuçları olan bir şekilde öğrenirler. Şimdi bu sırrın ortaya çıkaracağı kötülükle mücadele etmek zorundalar.

Oyuncular: Saoirse Ronan, Gemma Arterton

Yönetmen: Neil Jordan

5. Dracula: Pages From a Virgin's Diary (2002)

5. Dracula: Pages From a Virgin's Diary (2002)

Özet: Dışavurumcu bir sessiz film olarak stilize edilmiş Bram Stoker'ın 'Drakula'sının bir bale yorumu olan Dracula: Pages From a Virgin's Diary, Drakula efsanesini anlaşılmaz, ustaca ve sessiz bir şekilde yeniden anlatımı, vampir filmleri dünyasında özel bir yeri hak ediyor.

Oyuncular: Wei-Qiang Zhang, Tara Birtwhistle

Yönetmen: Guy Maddin

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vampire's Kiss (1988)

6. Vampire's Kiss (1988)

Özet: Peter Loew (Nicolas Cage) un bir aşk kaçamağı esnasında Rachel (Jennifer Beals) adlı bir vampir kadın tarafından ısırılması ile vampire dönüşmesini anlatan film, vampir filmleri arasında ayrı bir yere sahip.

Oyuncular: Nicolas Cage, Maria Conchita Alonso

Yönetmen: Robert Bierman

7. Nadja (1994)

7. Nadja (1994)

Özet: Bu son derece havalı, post-modern vampir masalı, çağdaş New York City'de geçiyor. İşlevsiz bir vampir ailesinin üyeleri, babalarının ölümünün ardından birbirleriyle uzlaşmaya çalışıyorlar. Bu sırada Dr. Van Helsing ve talihsiz yeğeni tarafından avlanmaktadırlar. 

Oyuncular: Elina Löwensohn, Peter Fonda

Yönetmen: Michael Almereyda

8. Blade (1998)

8. Blade (1998)

Özet: Yarı vampir, yarı ölümlü bir adam, kötü vampirleri öldürürken ölümlü ırkın koruyucusu olur. Tabii bu görevi yerine getirirken birçok azılı düşman edinir.

Oyuncular: Wesley Snipes, Stephen Dorff

Yönetmen: Stephen Norrington

9. From Dusk Till Dawn (1996)

9. From Dusk Till Dawn (1996)

Özet: İki suçlu ve rehineleri, bilmeden vampirlerin yaşadığı bir kamyon durağına sığınırlar ve burada başlarına bir dizi kaotik olaylar gelmeye başlar. Şimdi bir de buradan kurtulmaları gerekmektedir.

Oyuncular: George Clooney, Salma Hayek, Quentin Tarantino

Yönetmen: Robert Rodriguez

10. Dark Shadows (2012)

10. Dark Shadows (2012)

Özet: Yüzlerce yıl önce hapsedilmiş bir vampir olan Barnabas Collins, yanlışlıkla serbest bırakılır ve atalarının evine, işlevsiz torunlarının onun korumasına ihtiyaç duyduğu yere geri döner.

Oyuncular: Johnny Depp, Eva Green

Yönetmen: Tim Burton

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bram Stoker's Dracula (1992)

11. Bram Stoker's Dracula (1992)

Özet: Asırlık vampir Kont Drakula, avukatı Jonathan Harker'ın nişanlısı Mina Murray'i baştan çıkarmak ve yabancı diyarda ortalığı karıştırmak için İngiltere'ye gelir. Eski aşkına tıpatıp benzeyen Mina'yı kendine isteyen Drakula, bunun için her şeyi yapacaktır.

Oyuncular: Gary Oldman, Winona Ryder

Yönetmen: Francis Ford Coppola

12. Blade 2 (2002)

12. Blade 2 (2002)

Özet: Bu devam filminde Blade, vampirlerden beslenen Reaper'larla savaşmak için vampir konseyi ile huzursuz bir ittifak kurar.

Oyuncular: Wesley Snipes, Ron Perlman

Yönetmen: Guillermo del Toro

13. The Addiction (1995)

13. The Addiction (1995)

Özet: New York'ta felsefe mezunu bir öğrenci, biri tarafından ısırıldıktan sonra vampire dönüşür ve ardından yeni yaşam tarzıyla ve insan kanı özlemiyle uzlaşmaya çalışır.

Oyuncular: Lili Taylor, Christopher Walken

Yönetmen: Abel Ferrara

14. Only Lovers Left Alive (2014)

14. Only Lovers Left Alive (2014)

Özet: Depresif bir müzisyen sevgilisiyle tekrar bir araya gelir. Birkaç yüzyıla dayanan aşkları, kontrol edilemeyen küçük kız kardeşinin gelişiyle kesintiye uğrar.

Oyuncular: Tilda Swinton, Tom Hiddleston

Yönetmen: Jim Jarmusch

15. Near Dark (1987)

15. Near Dark (1987)

Özet: Küçük bir kasaba çiftçisinin oğlu, güzel bir kız tarafından ısırıldıktan sonra isteksizce gezgin bir vampir grubuna katılır. Şimdi yeni hayatına alışmak zorundadır.

Oyuncular: Adrian Pasdar, Jenny Wright

Yönetmen: Kathryn Bigelow

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Let the Right One In (2008)

16. Let the Right One In (2008)

Özet: Sürekli göz ardı edilen ve zorbalığa uğrayan bir çocuk olan Oskar, aşkı ve intikamı güzel ama tuhaf bir kız olan Eli aracılığıyla bulur. İkilinin arkadaşlığı, çok daha farklı boyutlara ulaşacaktır.

Oyuncular: Kare Hedebrant, Lina Leandersson

Yönetmen: Tomas Alfredson

17. Nosferatu (1922)

17. Nosferatu (1922)

Özet: Vampir Kont Orlok, yeni bir konut almak için emlakçısı Hutter'ı malikanesine davet eder, fakat kısa süre sonra Hutter'ın karısıyla ilgilendiğini ifade eder. Şimdi tek amacı onun kalbini kazanmaktır.

Oyuncular: Max Schreck, Alexander Granach

Yönetmen: F. W.Murnau

18. The Last Man on Earth (1964)

18. The Last Man on Earth (1964)

Özet: Bir hastalık tüm insanlığı yaşayan bir ölüye dönüştürdüğünde, dünyadaki son adam isteksiz bir şekilde vampir avcısı olur. Şimdi onu vampire çevirmek isteyen herkesi birer birer öldürmelidir. Peki ama nereye kadar?

Oyuncular: Vincent Price, Franca Bettoia

Yönetmen: Sidney Salkow, Ubaldo Ragona

19. The Lost Boys (1987)

19. The Lost Boys (1987)

Özet: Yeni bir kasabaya taşındıktan sonra iki kardeş, bölgenin vampirler için bir sığınak olduğunu keşfeder. Vampirlerin yerleşim yerinde yeni bir hayata başlayacak olan kardeşler, uyumla yaşamalı ve onlara karşı dikkatli olmalıdır.

Oyuncular: Jason Patrick, Corey Haim

Yönetmen: Joel Schumacher

20. Innocent Blood (1992)

20. Innocent Blood (1992)

Özet: Marie, kötü adamlara susamış bir vampirdir. Şiddetli bir mafya babası olan kurbanlarından birini düzgün bir şekilde öldüremeyince karşısına yeni, ölümsüz bir tehlike çıkar. Şimdi onunda mücadele etmek zorundadır.

Oyuncular: Anne Parillaud, Anthony LaPaglia

Yönetmen: John Landis

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Cronos (1993)

21. Cronos (1993)

Özet: Sahibine sonsuz yaşam sağlamak için tasarlanmış gizemli bir cihaz, dört yüz yıl sonra yeniden ortaya çıkar ve onu ele geçiren herkesin hayatına yıkım gerçekleştirir.

Oyuncular: Federico Luppi, Ron Perlman

Yönetmen: Guillermo del Toro

22. Interview with the Vampire (1994)

22. Interview with the Vampire (1994)

Özet: Film,1791'de Lestat tarafından ısırılan Louis'in vampire dönüşümüyle başlıyor. Lestat ve Louis'in başından geçenlere odaklanan film, vampire dönüşmesine sebep oldukları 10 yaşında Claudia'ya odaklanır.

Oyuncular: Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas

Yönetmen: Neil Jordan

23. 30 Days of Night (2007)

23. 30 Days of Night (2007)

Özet: Bir Alaska kasabası bir ay boyunca karanlığa gömüldükten sonra, kana susamış bir vampir çetesi tarafından saldırıya uğrar. Şimdi 1 ay boyunca güneşin doğmayacağı bu kasabada, halk vampirlerle mücadele etmek zorundadır.

Oyuncular: Josh Hartnett, Melissa George

Yönetmen: David Slade

24. Daybreakers (2009)

24. Daybreakers (2009)

Özet: 2019 yılında ortaya çıkan bir hastalık, neredeyse her insanı vampire dönüştürür. Giderek azalan bir kan kaynağıyla karşı karşıya kalan parçalanmış baskın ırk, hayatta kalma planları yapar. Bu arada, bir araştırmacı, insanlığı kurtarmak için gizli bir vampir grubuyla birlikte çalışır.

Oyuncular: Ethan Hawke, Willem Dafoe

Yönetmen: Michael Spierig, Peter Spierig

25. Vampire Academy (2014)

25. Vampire Academy (2014)

Özet: Rose Hathaway yarı insan-yarı vampir bir kızdır. Moroi'nin koruyucusu olan Rose, dünyamızda gizlice yaşayan barışçıl vampirlerdendir. Görevi ise Moroi'yi kana susamış, ölümsüz vampirler olan Strigoi'den korumaktır.

Oyuncular: Zoey Deutch, Lucy Fry

Yönetmen: Mark Waters

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın