Görüş Bildir
Haberler
İnce Dudaklara Elveda: Doku Medical ile Daha Dolgun Dudaklara Kavuşun!

İnce Dudaklara Elveda: Doku Medical ile Daha Dolgun Dudaklara Kavuşun!

Daha dolgun bir dudağa sahip olabilmek ve dudakların daha çekici görünmesini sağlayabilmek için sıklıkla tercih edilen tedavi yönteminden birisi dudak dolgusudur. Dudak dolgusu genel olarak dudakların estetik yapısından memnun olmayanların yaptırdığı bir uygulamadır. Ancak dudaklara hacim kazandırmak amacı ile de bu işlemler yapılmaktadır. 

Yaşlanmanın etkisi ile ciltteki elast doku ve hyalüronik asit oranı azalmakta ve bu oranı yükseltebilmek için dudak dolgusu işlemleri gerçekleştirilmektedir. Dudak dolgusunu yaptırmanın bir diğer nedeni ise yaşlanmanın etkisi ile dudak kenarının sarkması ve ortaya kötü bir görünüm çıkmasıdır. Bu görünümün ortadan kaldırılması, dudakların daha dolgun ve hacimli görünüm kazanması için herkese dudak dolgusu tedavisi uygulanmaktadır. Dudak dolgusu uygulamaları genel olarak botoks, Scarlet X altın iğne ve Alloblast yöntemleri aracılığı ile yapılmaktadır.

Dudak dolgusunun birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler;

  • Hera tipi dudak dolgusu

  • Afrodit tipi dudak dolgusu

  • Eros tipi dudak dolgusu

  • Venüs tipi dudak dolgusu

Tüm bu dudak dolgusu çeşitleri dudaklara verilmesi istenen şekillere göre isimlendirilmiştir. Bu çeşitlerin her birisi kişilerin yüz hatlarına uygun olacak şekilde ayarlanmakta ve arzu edilen şekle göre belirlenmektedir.

Dudak Dolgusu Öpüşürken Bozulur Mu?

Dudak Dolgusu Öpüşürken Bozulur Mu?

Dudak dolgusu işlemlerinden sonraki ilk 24 saat dudak hassas bir yapıda olacağı için dikkatli davranmak gerekmektedir. Dudak dolgusu ve botoks gibi uygulamalardan sonra sert öpüşmelerden kaçınmak oldukça önemlidir. Dudak dolgusu yaptıran kişilerin 24 saat sonra öpüşmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak öpüşürken dikkatli olmaya özen gösterilmelidir. 

1 ML Dudak Dolgusu Yeterli mi?

Dudak dolgusunda uygulanması gereken ML miktarı dudağın hacmine göre değişmektedir. Normal hacme sahip bir dudakta 1 ML yeterli iken, ince dudaklarda uygulanacak miktar 2 ve 3 ML olabilmektedir. Ancak doz oranları tek bir seansta gerçekleşmemektedir. İnce dudaklarda doz aralıkları bir, iki ve üç seansa bölünerek uygulanmaktadır. Seanslar arasında bir ay gibi bir sürenin olması sağlıklı bir dudak dolgusu tedavisi için oldukça önemlidir.

Kalıcı Dudak Dolgusu Var Mı?

Kalıcı Dudak Dolgusu Var Mı?

Dudak dolguları, dudaklara hacim ve simetri kazandırmak amacı ile yapılan işlemlerdir. Genel olarak botoks ve Scarlet altın iğne uygulaması ile geçici şekilde gerçekleştirilen dudak dolgusu işlemleri zamanla dudak tarafından emilmektedir. Bundan dolayı belirli bir süre sonra tekrar dudak dolgusu yaptırılmalıdır. Kalıcı dudak dolguları hem yüksek risk taşıdığı için hem de vücut tarafından emilmediğinden dolayı bu tarz tedavi yöntemlerinde tercih edilmemektedir. 

Kalıcı dolgu için silikon ve implant uygulamaları kullanılmaktadır. Kalıcı ve geçici dudak dolgusu yaptırmak kişinin tercihine bağlıdır. Ancak kalıcı dudak dolgusu oldukça riskli bir yöntem olduğundan dolayı dudak dolgusu uygulamalarında çok fazla önerilmemekte ve tercih edilmemektedir.

Dudak Dolgudan Sonra Su İçilir Mi?

Dudak Dolgudan Sonra Su İçilir Mi?

Dudak dolgusu işleminden sonra yapılması ve yapılmaması gerekilen şeyler bulunmaktadır. Özellikle dudak dolgusu işleminden sonraki ilk 24 saat ve 48 saat arasında yorucu ve ağır egzersizlerden kaçınmak gerekmektedir. Egzersiz sırasında kan basıncı yükselebileceği için dolgu morarabilir ve şişebilir. Tedavi sonrasında hafif yürüyüşler yapılabilir. Dudak dolgusundan sonra bol su tüketimi yapmak oldukça önemlidir. Su tüketimi dudak dolgusundaki iyileşmeyi hızlandırmakta ve yan etkilerin ortaya çıkmasını engellemektedir. 

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılabilir?

Dudak dolgusu işlemleri 18 yaşından büyük olan herkese yapılabilmektedir. Ancak hamile olan bireyler, ciltte iltihaplanma gibi durumlar yaşayanlar ve uçuk problemi olanlara dudak dolgusu işlemleri yapılamamaktadır. Dudaklarını şekillendirmek, dolgunlaştırmak ve daha hacimli bir görünüme kavuşmak isteyen herkes rahatlıkla dudak dolgusu uygulamalarından faydalanabilir. Ayrıca yaşlanmanın etkisi ile ortaya çıkan kırışıklık ve sarkma gibi durumlar içinde dudak dolgusu tedavilerine başvurulabilir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın