Görüş Bildir
Aşkın Anatomisi: Kadınların Cinsel Orgazmını Keşfetmek
Cinsel orgazm döngüsü, kadınların yaşadığı karmaşık ve çok yönlü bir süreçtir; fizyolojik ve psikolojik faktörlerin birleşimiyle şekillenir. Unutulmamalıdır ki, her bireyin deneyimi farklıdır ve döngünün tüm aşamalarını yaşamayanlar da bulunabilir. Masters ve Johnson tarafından öne sürülen ve daha sonra Kaplan tarafından genişletilen kadın cinsel tepki döngüsü, arzu ve uyarılma, plato, orgazm ve çözülme olmak üzere dört aşamayı içerir.
İletişimin Temeli: Kendini Ortaya Koymak
Babil Kulesi’nin hikâyesini bilirsiniz. Efsaneye göre zengin bir topluluk olan Babil halkı Tanrı’ya yakın olmak için bir kule inşa etmeye başlar. Amaç Tanrı’ya yakın olmak olsa da Tanrı bunu bir saygısızlık olarak görür ve ceza olarak o zamana kadar aynı dili konuşan insanların dillerini karıştırıp birbirini anlayamaz hale getirir. Birbirini anlayamayan insanlar dağılıp giderler. Kule tamamlanamaz ve bir harabeye döner. Ve dünyada konuşulan farklı diller böylece ortaya çıkar.
Sende Ne Sendromu Var?
Sende ne sendromu var? Hadi teste 👇Not: Bu bir eğlence testidir, tanı için uzman doktora başvurunuz.
Reklam
Alışkanlıklarımızın Perde Arkası
etiket
Yaşamımızın birçok alanını şekillendiren alışkanlıklarımız, bizi belirli bir düzende tutar ve günlük rutinimizi oluşturur. Ancak, pek çoğumuzun deneyimlediği gibi, bazen olumsuz veya değiştirilmesi gereken alışkanlıklarla başa çıkmak oldukça zorlayıcı olabilir. Bu yazımda, alışkanlıklarımızdan neden vazgeçmekte zorlandığımızı ve bu süreçte psikolojik etkenlerin nasıl rol oynadığına değineceğim.
Reklam
Trafikte Narsistleri Tanıyalım
etiket
Narsistler trafikte kural, yasa ve kanun bilmez.  Hiçbir kural narsistler için geçerli değildir. O direkt kendisi kanun koyucu gibi kafasına göre kural oluşturur. O yetmezmiş gibi o kafasında oluşturduğu kuralında herkesin uymasını bekler. Kendi fantastik dünyasında yaya geçidinde yayalara yol verilmemesini gerektiğini savunur ve bununu da karşı tarafa inandırır. Beden diliyle baskı kurup karşı tarafı ikna etmeye çalışır. Bilgisizliğini beden diliyle baskılar. Sesini yükseltir, küçümser, küfreder ve karşısındaki insanı korkutarak ikna etmeye çalışır.
Zamanın İçinde Yumuşayan Yargılar
etiket
Yaşamın karmaşasında, bir olay veya kişiyle karşılaştığımızda hızla yargılamak, insan doğasının bir parçası gibi görünüyor. Ancak, zaman içinde bu ilk bakışta oluşan yargıların nasıl evrildiğini anlamak, insan psikolojisinin derinliklerine inmek demektir. İlk başta öne çıkan olumsuz düşüncelerin, zamanla nasıl yerini anlayışa bıraktığını keşfetmek, insan davranışlarını daha derinlemesine anlamamıza yardımcı olabilir.
Reklam
Değerler ve Maskeler
etiket
Hepimiz, hayat yolculuğumuzun bir yerinde kendimize sorarız: “Dünyaya neden geldim?”, “Hayattaki amacım ne?” Hayat, özünde bu soruların yanıtını aradığımız bir yolculuktur ve bu yolculukta amaç dünyayı değil, kendini anlamaktır. Kendini anlamak için ise yanıtlanması gereken en temel soru ise neye ihtiyacımız olduğudur. Hayatımızda neye ihtiyacımız olduğunu keşfedebilmek için değer verdiğimiz şeylerin neler olduğunu belirlememiz gerekir.
Genellikle Sorunlu Bir Ev Hayatının İlk Belirtileri Olan 21 Önemli Madde
Bir kişinin evine misafir olduğunuzda, bazı belirtiler ev sahibinin yaşam tarzı ve kişiliği hakkında önemli ipuçları verebilir. İşte, karşılaştığınızda dikkatli olmanız gereken bir evin 15 problemli göstergesi. Bu belirtiler, ev sahibinin yaşam şekli, kişilik özellikleri ve belki de gizli sırları hakkında size bilgi verebilir. Peki, neymiş bu ipuçları beraber bakalım.
Reklam
Black Square: Hiçbir şey Hissetmemeyi Hissetmek
etiket
“Hiçbir şey” hissedemediğin ya da hislerini bastırdığın bir dünyada anlam bulmak mümkün mü?Polonya asıllı sanatçı Malevich, Black Square (siyah kare) adlı eserinde “hiçbir şey”i resmetmiştir. Siyah kare ile mekan algısı, ışık ve figürler yok oldu. İlerleyen zamanlarda eser çatladı ve çatlaklardan renkler görünmeye başladı.Hislerimizi tıpkı siyah kare gibi bir hiçliğin içine hapsedip gündelik hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Hayatımızın kriz dönemlerine denk gelen ve olumsuz duygular olarak adlandırdığımız, aslında gelişimimize katkı sağlayan duygular çatlaklardan sızdıkça üzerini siyahla boyamaya devam ediyoruz. Hissetmekten, hislerin bizi yavaşlatmasından korkuyoruz. Çünkü yavaşlarsak kısacık hayatlarımızda anlam bulma çabamızın aksamasından korkuyoruz. İşte, asıl paradoks da burada başlıyor aslında. Anlam bulma çabamız mantık ve duyguları dengeleyemediğimiz ve duyguları bastırdığımız noktada son buluyor. Böylelikle büyük bir boşluk ve anlamsızlık okyanusu içinde can simidimiz olan kötü de olsa bilindik konfor alanlarımıza çekiliyoruz.
Reklam
Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu (II)
etiket
Pasif-agresif davranışlar, kişinin doğrudan ve açık bir şekilde ifade etmek yerine, dolaylı yollarla öfke, direniş veya düşmanlık ifade etmesini içerir. Bu davranışlar genellikle iş birliği yapmayı reddetme, sözde unutkanlık, direnç gösterme ve eleştiri yapma gibi örnekleri içerebilir. Kişi, başkalarına karşı duygusal bir mesafe koruyarak veya doğrudan ifade etmek yerine bu tür pasif davranışlarla başa çıkma eğilimindedir.
Bu Zihinsel Model Sizi Hafifletecek: Via Negativa!
etiket
Biz insanlar, hayatımızı iyileştirmek / kendini geliştirmek mevzu bahis olduğunda, yeni beceriler elde etmeye odaklanırız.  Yeni bir yetkinlik öğreneyim, ek bir alışkanlık kazanayım ya da en basitinden iyi bir kitap okuma lambası satın alayım…
Çocukların Kişilik ve Benlik Saygılarının Gelişmesinde Ailelerin Rolü
etiket
Aile ortamında büyütülen çocukların kişisel farkındalığının ve başarısının, değer yapısının ve duygusal durumunun yanı sıra genel kişisel aktivitesinin gelişmesinin anahtarı olduğu düşünülmektedir. Ebeveynler çocuklar için genel olarak empati ortamı yaratırlar. Aile desteği ile büyüyen çocuklar farklı tutumlar, kendini ifade etme ve merkezi yönelimleri ve durumları belirleyen düşünme tarzlarını geliştirirler (Coopersmith, S). Bu sayede kişisel açıdan belirleyici olan çevre koşulları ile ilişki modelleri kurulmaktadır. Çocukların büyütüldüğü günlük rutin ve bakımların kalıpların ve davranışların değerlerin standartlaştığı ilk alan ailedir.
Reklam