Görüş Bildir
Haberler
Yeni Başlayanlar için Kripto Para Sitelerini Anlatıyoruz!

Yeni Başlayanlar için Kripto Para Sitelerini Anlatıyoruz!

Bitcoin fiyatı 2017 yılındaki 19.000 $’lık zirvesinden 4 yıl sonra 2021 yılı şubat ayı içerisinde 58.000 $’ı görerek yeni bir rekor kırdı. Bu yükselişin etkisiyle kripto paraların toplam piyasa değeri yaklaşık 135 milyar dolar değerine ulaştı. Gün geçtikçe büyüyen kripto para piyasalarına her gün yeni yatırımcılar dahil oluyor. Peki piyasaya yeni giren kullanıcılar hangi websitelerini incelemeli? Hadi birlikte bakalım!

1. Kripto paraların sıralamasını takip etmek için; "Coinmarketcap"

1. Kripto paraların sıralamasını takip etmek için; "Coinmarketcap"

Yatırımcıları için kripto paraların piyasa değerlerine göre sıralamasını takip etmek oldukça önemli. “Coinmarketcap” üzerinde yaklaşık 8600 adet kripto para, piyasa değerlerine göre sıralanıyor. Piyasa değerine göre birinci Bitcoin olarak listelenirken, Ethereum ve Cardano onu takip ediyor. Bu listenin yanı sıra De-Fi sistemleri ile ilgili birçok veriye Coinmarketcap üzerinden ulaşılabilmektedir.

2. Kripto paraların etkinliklerini takip etmek için;"Coinmarketcal"

2. Kripto paraların etkinliklerini takip etmek için;"Coinmarketcal"

Kripto paraların fiyatları temel olarak yatırımcıların alım taleplerine göre belirlenmektedir. Alım taleplerini etkileyen diğer önemli faktör ise kripto paraların yakın dönemde gerçekleşecek etkinlikleridir. Yatırımcılar, önceden araştırdıkları etkinlik duyurularına göre alım yapıyorlar ve etkinlik ile birlikte açıklanacak duyuruların fiyatlara katkısını bekliyorlar. Sizler de “Coinmarketcal” sitesinde birçok kripto paranın etkinliklerini tek bir yerden takip edebilirsiniz.

3. Her çeşit grafik analizleri için; "Tradingview"

3. Her çeşit grafik analizleri için; "Tradingview"

Finans piyasalarının vazgeçilmez analiz aracı olan grafiklere “Trandingview” aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Finansal grafikler için en çok tercih edilen bu siteyi ücretsiz versiyonu ile kullanarak, kripto paraların teknik analizlerini saatlik ve hatta dakikalık olarak inceleyebilirsiniz.

4. Bitcoin ve altcoin transfer takibi için; "Blockchair"

4. Bitcoin ve altcoin transfer takibi için; "Blockchair"

Bitcoin’in arkasında yer alan Blockchain teknolojisi sayesinde Bitcoin transferleri şeffaf bir şekilde takip edilebiliyor. Ancak sadece hangi cüzdandan hangi cüzdana hangi miktarda transfer yapıldığını dair bilgilere ulaşabiliyoruz. Transferlerin kimler tarafından yapıldığı bilgisi daima gizli kalıyor. Bu sayede, bitcoin ve diğer ağlardaki transferleri takip edebilirsiniz. Ayrıca, “Myetherwaller.com” ile Ethereum ağı üzerinde yer alan ETH ve tüm Ethereum Token’ların transfer işlemlerini de takip edebilirsiniz.

5. Kripto Para İstatistikleri için "Messari"

5. Kripto Para İstatistikleri için "Messari"

Kripto paralar ile ilgili önemli bilgiler olan; fiyat, piyasa değeri (marketcap), günlük/aylık getiri oranları, borsa hacimleri, en yüksek/düşük fiyat bilgileri, de-fi analizleri (merkeziyetsiz finans) gibi birçok veriye “messari” üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Altcoinleri kendinize özel kategoriler oluşturarak takip etmeniz alım/satım kararlarınıza olumlu etkisi olacaktır.

6. Bitcoin alım/satım işlemleri için “Coinzo”

6. Bitcoin alım/satım işlemleri için “Coinzo”

2018 yılından beri faaliyette olan Coinzo, in-house alt yapısıyla ile Bitcoin fiyatının ani hareketlerinde dahi kesintisiz hizmet sunuyor. Rekabetçi komisyon oranları ile büyük avantaj sağlarken, referans sistemi ile birlikte davet ettiğiniz arkadaşlarınızın komisyon ödemelerinden anında %20 kazanmanız ile ömür boyu pasif gelir imkanı sağlıyor. 

Android için: play.google.com/store/apps/details?id=com.coinzo.app

iOS için: apps.apple.com/tr/app/coinzo/id1554674899?l=tr

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okisi

binince btcturk paribu falan niye yok aq pump lar dump lar bunlarda bilgilendirilseymiş ya kaldıraçlı işlemler falan