onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Haftaya Piyasalarda Gündem Yoğun! TCMB Enflasyon Raporu'nu, Fed Dünyanın Beklediği Faiz Kararını Açıklayacak

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Haftaya Piyasalarda Gündem Yoğun! TCMB Enflasyon Raporu'nu, Fed Dünyanın Beklediği Faiz Kararını Açıklayacak

Ayın son haftası yoğun bir veri akışına sahne olacak. 

Yurt içinde kapasite kullanım oranı, reel kesim güven endeksi, konut fiyatları, ekonomik güven endeksi, dış ticaret rakamları ve turizm istatistikleri öne çıkıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak yılın üçüncü çeyrek dönemi için 'Enflasyon Raporu' da önemli gündem maddesi olarak takvimde yer alıyor.

Yurt dışında Almanya Ifo ve GfK endeksleri, tüketici fiyatları, GSYH, Avustralya tüketici fiyatları, ABD konut satışları, dayanıklı mal siparişleri, GSYH, kişisel gelir ve harcamalar, Michigan tüketici güven endeksi, Euro Bölgesi GSYH ve tüketici fiyatları, Japonya sanayi üretimi, perakende satışlar, işsizlik oranı öne çıkan veriler olarak görülüyor.

Yurt dışında haftanın en önemli verisi ise ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararı olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

25 Temmuz Pazartesi Yurt içi gündem

25 Temmuz Pazartesi Yurt içi gündem

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıklayacak. Hizmet sektörü güven endeksi en son yüzde 1,7 düşüşle 119,6 puana inmişti (10.00). 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verilerini duyuracak. Kapasite kullanım oranı en son 77,6, reel kesim güven endeksi 106,4 seviyesinde açıklanmıştı (10.00).

25 Temmuz Pazartesi Yurt dışı gündem

25 Temmuz Pazartesi Yurt dışı gündem

Günün ilk önemli verisi Singapur'un enflasyon rakamları olacak. Enflasyon en son yüzde 5,6 seviyesine çıkınca ülkenin merkez bankası konumundaki Singapur Para Otoritesi, para politikasında sıkılaştırmaya gitmişti (08.00). 

Tayvan'ın sanayi üretimi, toptan ve perakende satışları aynı saatte açıklanacak (11.00).

Hong Kong'un dış ticaret rakamları yayımlanacak (11.30).

Kazakistan Merkez Bankası(NBKZ) faiz kararını açıklayacak. 2021 yılı Temmuz ayından bu yana 6 faiz artışı gerçekleştiren NBKZ, son toplantısında faizi yüzde 14,00 olarak korumuştu (12.00). 

Günün en önemli verisi olan Almanya Ifo endeksleri açıklanacak. Bir önceki dönem Alman düşünce kuruluşu Ifo'nun açıkladığı iş ortamı endeksi 92,3, cari durum endeksi 99,3 ve beklenti endeksi 85,8 seviyesinde açıklanmıştı (11.00). 

Meksika'da ekonominin hareketliliğini gösteren aktivite endeksi açıklanacak. Ekonomik aktivite endeksi en son aylık yüzde 1,1, yıllık yüzde 1,3 yukarı gelmişti (14.00). 

Brezilya'da FGV düşünce kuruluşu tarafından hesaplanan tüketici güven endeksi açıklanacak. Endeks en son 79,0 seviyesinde açıklandı (14.00). 

ABD'de iki bölgesel fed tarafından açıklanacak endeksler takip edilecek. Chicago Fed ulusal aktivite endeksini, Dallas Fed Teksas imalat aktivite endeksini yayınlamayacak (15.30, 17.30). 

ABD'nin 2 yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor. En son 2 yıllık tahvilin ortalama faizi yüzde 3,084 seviyesine çıkmıştı (20.00).

26 Temmuz Salı Yurt içi gündem

26 Temmuz Salı Yurt içi gündem

TÜİK, motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımlayacak.

TCMB, konut fiyatlarını açıklayacak. Konut fiyatları Mayıs ayında yıllık yüzde 127 artışla rekor kırmıştı (14.30).

Borsa İstanbul'da işlem gören şirket ve bankalar için bilanço dönemi başlayacak. İlk gün Yapı Kredi Bankası ve Tofaş'ın mali tablolarının açıklanması bekleniyor.

26 Temmuz Salı Yurt dışı gündem

26 Temmuz Salı Yurt dışı gündem

Asya piyasaları güne önemli bir veriyle başlayacak; Güney Kore'nin ikinci çeyrek GSYH rakamları açıklanacak. Güney Kore ekonomisi yılın ilk çeyrek döneminde bir önceki döneme göre yüzde 0,6, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,0 büyüme göstermişti (02.00).

Japonya'da hizmet fiyatlarında değişimi gösteren üretici fiyatları yayımlanacak. Hizmet üretici fiyatları bir önceki ay değişim göstermemişti (02.50).

Japonya Merkez Bankası(BoJ), 16-17 Haziran tarihli Para Politikası Kurulu toplantısının tutanaklarını açıklayacak (02.50).

Japonya'nın 40 yıllık tahvil ihalesi de gündemde yer alıyor. Bir önceki 40 yıllık tahvilin ortalama faizi yüzde 1,070 seviyesinde oluşmuştu (06.30).

Kırgızistan Merkez Bankası(NBKR) faiz kararını açıklayacak. Mart ayında olağanüstü bir toplantıyla faizi 400 baz puan artırarak yüzde 14,00'e çıkaran NBKR, sonraki iki toplantısında bu oranı korumuştu (07.00). 

Uzak doğunun önemli üretim merkezlerinden olan Singapur'un sanayi üretimi rakamları takip edilecek. Ülkede sanayi üretimi en son aylık yüzde 10,9, yıllık yüzde 13,8 gibi yüksek oranlarda artış göstermişti (08.00). 

Öne çıkan bir verinin olmadığı Avrupa'da, İspanya'nın üretici fiyatları izlenecek. İspanya'da üretici fiyatları en son aylık yüzde 0,9 artışla yıllık yüzde 43,6'ya kadar çıkmıştı (10.00). 

Son 14 toplantısında sürekli faiz artıran Macaristan Merkez Bankası(MNB), yeni kararını duyuracak. MNB, yüzde 0,60 seviyesinden başladığı faiz artışlarında en son yüzde 9,75 seviyesine ulaşmıştı (15.00). 

Brezilya'da FGV düşünce kuruluşunun açıkladığı inşaat sektörü için güven endeksi ile maliyet endeksi verileri yayımlanacak (14.00). 

Brezilya'dan takip edilecek diğer veri Temmuz ayının ilk 15 günü için açıklanacak enflasyon rakamları olacak. Ülkede Haziran ayının ilk 15 günü için enflasyon yüzde 0,69 olarak açıklanmıştı. 

ABD'de Philadelphia Fed'in imalat dışı sektörlerin aktivitesini ölçen endeksleri yayımlanacak (15.30). 

ABD'den üç konut verisi yakın zamanlarda yayımlanacak. Önce FHFA konut fiyat endeksi ve S&P Case Shiller konut fiyatları ekranlara düşecek, ardından yeni konut satışları verileri açıklanacak (16.00, 17.00). 

ABD'de açıklanacak diğer veriler Conferance Board tüketici güven endeksi, Richmond Fed imalat endeksi, Dallas Fed hizmet sektörü aktivite endeksi olacak (17.00, 17.30).

ABD Hazinesi 5 yıllık tahvil ihracına çıkacak. Bir önceki 5 yıllık tahvilde ortalama faiz yüzde 3,271 seviyesine çıkmıştı (20.00). 

Günün son verisi API petrol ve petrol ürünleri stokları olacak (23.30).

27 Temmuz Çarşamba Yurt içi gündem

27 Temmuz Çarşamba Yurt içi gündem

Yurt içinde beklenen bir veri bulunmuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

27 Temmuz Çarşamba Yurt dışı gündem

27 Temmuz Çarşamba Yurt dışı gündem

Piyasalar güne Güney Kore'den gelecek tüketici güven endeksi ile başlayacak. Endeks en son 96,4 ile 100 puanın altında kalmaya devam etmişti (00.00).

Çin'in sanayi şirketlerinin karları açıklanacak.

Avustralya'da faiz kararının seviyesine yön vermesi beklenen ikinci çeyrek tüketici fiyatları açıklanacak. Tüketici fiyatları yılın ilk çeyrek döneminde bir önceki döneme göre yüzde 2,1, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artış göstermişti. Analistler Avustralya Merkez Bankası'nın(RBA) Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleştireceği toplantısında açıklanacak enflasyon rakamlarına göre 50 veya 75 baz puan faiz artırışa gidebileceğini belirtiyorlar (04.30).

Malezya'nın üretici fiyatları ve Japonya öncü göstergeler endeksi final rakamları günün diğer verileri olacak (07.00, 08.00).

Avrupa piyasaları Almanya'dan gelecek ve önümüzdeki ay için tüketicilerin beklentileri gösteren tüketici güven endeksi verisiyle açılacak. Endeks en son -27,4 ile oldukça karamsar bir görünüm sergilemişti (09.00). 

Günün diğer tüketici güveni rakamları Fransa ve İtalya'dan gelecek. Tüketici güveni Fransa'da en son 82, İtalya'da 98,3 seviyesinde açıklanmıştı (09.45, 11.00). 

Avrupa Merkez Bankası(ECB), Euro Bölgesi için parasal veriler ve kredi rakamlarını duyuracak (11.00). 

ABD'de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak (14.00).

Aynı saatte Meksika'dan dış ticaret rakamları ile Brezilya'da sanayi sektörü güven endeksi verisi gelecek.

ABD'de dayanıklı mal siparişleri, öncü ticaret ve toptan stok rakamları yayımlanacak. Dayanıklı mal siparişleri en son yüzde 0,8 artış göstermişti (15.30).

ABD'de haftanın konut piyasalarıyla ilgili bir diğer verisi olan bekleyen konut satışları rakamları açıklanacak. Sözleşmeleri imzalanan ancak henüz kesinlik kazanmayan satış rakamlarını gösteren bekleyen konut satışları bir önceki ay yüzde 0,7 artış göstermişti (17.00). 

Petrol işlemcilerin yakından izlediği DoE petrol ve petrol ürün stokları yayımlanacak (17.30).

Haftanın en önemli gündem maddesi olan ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararı yayımlanacak. Son toplantısında 75 olmak üzere, üç toplantısında 150 baz puan faiz artışına giden Fed'in bu toplantıda da en az geçen toplantıda olduğu gibi 75 baz puan artışa gideceği tahmin ediliyor (21.00). 

28 Temmuz Perşembe Yurt içi gündem

28 Temmuz Perşembe Yurt içi gündem

TÜİK, ekonomik güven endeksi verilerini yayımlayacak. Ekonomik güven endeksi en son yüzde 3,3 düşüşle 93,6 puana inmişti (10.00).

TÜİK ayrıca katı yakıtlar istatistiklerini de açıklayacak (10.00). 

TCMB, yılın üçüncü çeyrek dönemi için 'Enflasyon Raporu'nu açıklayacak. Başkan Şahap Kavcıoğlu'nun sunumu yapacağı raporda enflasyon tahminlerinin revize edilip edilmeyeceği izlenecek. TCMB'nin en son raporunda bu yıl sonu için beklenti yüzde 42,8, gelecek yıl sonu için beklenti yüzde 12,9 seviyesinde oluşmuştu (10.30).

TCMB, 21 Temmuz tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

28 Temmuz Perşembe Yurt dışı gündem

28 Temmuz Perşembe Yurt dışı gündem

Güney Kore'de bir gün önce açıklanan tüketici güveninin ardından, iş dünyası ve ekonomik duyarlılık endeksleri açıklanacak (00.00).

Japonya'dan perakende satışlar ve Temmuz ayının ilk 10 günü için ticaret rakamları açıklanacak (02.50). 

Yeni Zelanda'da ANZ iş dünyası güven endeksi yayımlanacak. Endeks en son -63,0 seviyesine gerilemişti (04.00). 

Avustralya'da perakende satışlar ve ithal fiyatlar verileri aynı saatte yayımlanacak (04.30). 

Japonya Hazinesi 2 yıllık tahvil ihalesine çıkacak. Bir önceki 2 yıllık tahvilin ortalama faizi -%0,049 olmuştu (06.30). 

Fransa'nın üretici enflasyonu rakamları gelecek. Üretici fiyatları en son hız keserek aylık yüzde 0,1 düşüş göstermişti (09.45). 

İspanya'da perakende satışlar ve işsizlik oranı aynı saatte ekranlara düşecek. Ülkede işsizlik en son yüzde 13,65 seviyesine kadar gerilemişti (10.00).

İtalya'da sanayi sektörünün satış rakamlarını içeren ciro endeksleri açıklanacak (11.00).

Euro Bölgesi için ekonomik görünüm ve güven endeksleri yayımlanacak. Bölgede ekonomik görünüm endeksi en son 104,0, tüketici güven endeksi ise -23,6 seviyesinde açıklanmıştı (12.00).

Almanya'da gün boyu 6 eyaletten gelen enflasyon rakamlarının ardından, ülke geneli için tüketici fiyatları açıklanacak. Tüketici fiyatları en son aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 7,6 ile piyasa tahminlerinin altında açıklanmıştı (15.00).  

Meksika'da işsizlik oranı ile Brezilya'da IGP-M fiyat endeksi ve hizmet sektörü güven endeksi rakamları aynı saatte yayımlanacak (14.00). 

Günün diğer beklenen verisi ABD'nin ikinci çeyrek için ilk GSYH rakamları olacak. Ülkede ilk çeyrekte GSYH yüzde 1,6 düşüş göstermişti (15.30).

Aynı saatte haftalık işsizlik başvuruları da ekranlara düşecek (15.30).

ABD'de günün diğer verileri doğal gaz stokları ve Kansas City Fed imalat endeksi olacak (17.30, 18.00). 

Kanada ve ABD Hazineleri tarafından gerçekleşen iki ihale de analistler tarafından takip edilecek. Kanada Hazinesi 30 yıllık, ABD hazinesi ile 7 yıllık tahvillerle borçlanacaklar (19.00, 20.00).

29 Temmuz Cuma Yurt içi gündem

29 Temmuz Cuma Yurt içi gündem

TÜİK, dış ticaret istatistikleri, hizmet üretici fiyatları ve turizm istatistiklerini yayımlayacak (10.00). 

MÜSİAD tarafından hesaplanan SAMEKS endeksleri yayımlanacak (10.00). 

TCMB, 2022 yılı 1.çeyrek dönemine ilişkin  'Yerel ve Konsolide Bankacılık İstatistikleri (Uluslararası Ödemeler Bankası-BIS İstatistikleri)' raporunu açıklayacak (10.00).

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı ziyaretçi sayılarını açıklayacak. Bir önceki ay yabancı ziyaretçi sayısı baz etkisiyle yüzde 304,5 artarak 3,82 milyona çıkmıştı (11.00). 

TCMB, Haziran ayına ilişkin parasal veriler raporunu yayımlayacak (14.30). 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, üç aylık iç borçlanma stratejisi raporunu yayımlayacak (17.00).

29 Temmuz Cuma Yurt dışı gündem

29 Temmuz Cuma Yurt dışı gündem

Gün, Güney Kore ve Japonya'dan gelecek yoğun veri akışıyla başlanacak. Güney Kore'nin sanayi üretimi, perakende satışlar, inşaat üretimi ve hizmet sektörü üretimi rakamları yayına düşecek (02.00). 

Japonya'da Tokyo bölgesi için tüketici fiyatları, işsizlik oranı, öncü sanayi üretimi verileri yayımlanacak (02.50). 

Japonya Merkez Bankası(BoJ),''Fikir Özeti' raporunu açıklayacak (02.50).

Avustralya'da özel sektör kredileri ve üretici fiyatları aynı saatte yayımlanacak (04.30). 

Japonya'dan gelecek son veriler tüketici güven endeksi, konut başlangıçları ve inşaat siparişleri olacak (08.00). 

Fransa'dan yılın ikinci çeyrek dönemi için öncü GSYH rakamları açıklanacak. Ülkede ilk çeyrekte GSYH dönemsel yüzde 0,2 daralırken, yıllık yüzde 4,5 artış göstermişti (08.30). 

Avrupa'da günün diğer önemli GSYH rakamı Almanya'dan gelecek. Ülkede ilk çeyrekte dönemsel yüzde 0,2, yıllık yüzde 3,8 büyüyen ekonomi için ikinci çeyrek rakamları yakından takip edilecek. Almanya'nın diğer verileri ise ithal fiyatlar ve istihdam rakamları olacak (09.00). 

Fransa'dan izlenecek diğer önemli veriler tüketici fiyatları ve tüketici harcamaları olacak (09.45). 

İspanya'da öncü tüketici fiyatları ile GSYH rakamları aynı saatte yayımlanacak. Ülkede enflasyon en son yüzde 10,2 ile çift haneli rakamlara çıkarken, GSYH dönemsel yüzde 0,2, yıllık yüzde 6,3 büyümüştü (10.00). 

Almanya'dan gelecek iş gücü verileri de piyasalar tarafından yakından izlenecek. Ülkede geride bıraktığımız ay işsizlik oranı yüzde 5,3 olurken, işsiz sayısında sürpriz bir şekilde 133 bin artış yaşanmıştı (10.55). 

Günün bir diğer GSYH rakamı İtalya'dan gelecek. İtalya'da önceki dönem ekonomi dönemsel yüzde 0,1, yıllık yüzde 6,2 büyümüştü (11.00). 

Euro Bölgesi için öncü tüketici enflasyonu ve GSYH rakamları da yakından izlenecek veriler arasında yer alıyor. Bölgede ilk çeyrekte GSYH dönemsel yüzde 0,6, yıllık yüzde 5,4 artış gösterdi (12.00). 

İtalya'nın tüketici ve üretici enflasyonu birer saat arayla yayımlanacak (12.00, 13.00). 

Meksika'nın GSYH ve maden üretimi, Amerika'dan gelecek ilk veriler olacak. Ülkede ilk çeyrekte ekonomi dönemsel yüzde 1,0, yıllık yüzde 1,8 büyümüştü (14.00).

Bir önceki ay yüzde 10,2 çıkan Brezilya'nın işsizlik oranının yeni seviyesi takip edilecek (15.00). 

ABD'de kişisel gelir ve harcamalarla birlikte, özellikle Fed tarafından yakından izlenen çekirdek PCE verileri yayımlanacak. Bir önceki ay kişisel gelirler yüzde 0,5, tüketim yüzde 0,2, çekirdek PCE aylık yüzde 0,6, yıllık yüzde 6,3 artış göstermişti (15.30).

Kanada'nın Mayıs ayına ilişkin GSYH rakamları açıklanacak (15.30). 

Şili'den sanayi üretimi, perakende satışlar ve işsizlik oranı rakamları aynı saatte yayımlanacak (16.00). 

ABD'de Chicago PMI ve Michigan tüketici güven endeksi kısa arayla yayımlanacak. En son Chicago Fed endeksi 56,0, Michigan tüketici güven endeksi 51,1 olarak açıklanmıştı (16.45, 17.00). 

ABD'den her hafta cuma olduğu gibi Baker Hughes sondaj kule sayıları verileri gelecek (20.00). 

Günün son verisi ABD tarım fiyatları olacak (22.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın