Yükselen Döviz Kurları Karşısında Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Ne Yapıyor? Bu Bir Avantaja Dönüşür mü?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yükselen Döviz Kurları Karşısında Türkiye Girişimcilik Ekosistemi Ne Yapıyor? Bu Bir Avantaja Dönüşür mü?
Döviz kurlarının hızlı yükselişi ve gerilen politik ortam nedeniyle girişimcilik dünyası da bu olaylara sessiz kalmadı ve sosyal medya üzerinden çeşitli paylaşımlar yaptı. Girişimcilik dünyası ve büyük markalar aynı zamanda şu anda sosyal medyada yürütülen #ABDyeReklamVerme kampanyası ile ilgili de paylaşımlar yapıyorlar.
Peki girişimcilik dünyasında son durum ne? Kimler ne söylüyor? Dolarla ilgili bu yükseliş start'uplar ve girişimcilik ekosistemi için bir fırsata çevrilebilir mi?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Dolardaki bu gelişme ile birlikte Amerikan borsasında açık işlem gören Netflix'in değerlemesi borsamızdaki tüm şirketlerin değerini geçmiş oldu.
2017 verilerine göre ABD'de kasasında en fazla nakit para bulunduran şirketler listesinin ilk önce zirvesinde, daha sonra ise tüm listede teknoloji şirketleri dikkatleri çekiyor.
Sosyal medyada girişimcilik ekosisteminden de çeşitli bilgiler ve destek mesajları paylaşıldı.
Melek yatırımcı Hande Enes de yatırımlarına devam edeceğini söyledi.
Burada ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Özellikle bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketlerin en büyük giderlerinden bir tanesini sunucu ve yazılım masrafları oluşturuyor. Her ay düzenli olarak ödenen masraflar da çoğunlukla döviz cinsinden oluyor.
Ülkemizden yurt dışına aktarılan bu hizmet ödemeleri için güncel Hindistan örneği üzerinde durmak gerekiyor.
Peki neler yapılabilir? Dövizdeki yükselişin mikro ihracat yapan, dijitalde var olan ve işlerini yürüten girişimciler için bir avantajı söz konusu; fiyat rekabeti.
Kişisel olarak yurt dışına satış yaparak döviz kazanmak da mümkün. Yurt dışında Türk kültürü ürünlerine rağbet oldukça fazla. Üstelik bozulmayan, kargosu itibarıyla sorun çıkarmayan ürünler sattığınızda da daha az sorun yaşıyorsunuz.
Aynı zamanda içerik yazarlığı, yazılım işleri ve dijital pazarlama alanında da mikro işler yaparak para kazanmak mümkün.
Girişimciler ve start-up'lar içinse en iyi yol yurt dışına hizmet, yazılım veya teknolojik ürün satışı olarak görünüyor.
Arama Motoru Optimizasyonu, İnternet Pazarlama ve Eğitim konuları ile yakından ilgileniyorum. Aynı zamanda gezmeyi çok seviyorum!
Web sitem: http://metehanyesilyurt.com
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
çok güzel bir içerik olmuş teşekkürler ☺️
Türkiye bu seviyellere gelmesi için eğitimi kaliteli olması lazım + üretim ekonomisine dayalı ekonomi oluşturamamız gerkekiyordu bunu yapmadık salak bir nesi... Devamını Gör