Görüş Bildir
Haberler
Müzisyenlere Özel Dünya'nın En İyi Elektro Gitarları

Müzisyenlere Özel Dünya'nın En İyi Elektro Gitarları

30.04.2015 - 18:31 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 12:52

Bu yazımda benim gibi müzisyen arkadaşlarımızın içini eritecek Dünyanın en iyi elektro gitarlarını derledim. Tabi ki bunların hiç birisi bir Cort X1 etmez :)

9. Rickenbacker 381 V69

9. Rickenbacker 381 V69

Elektro gitarın yaratıcısı olarak kabul edilen Rickenbacker, ilk elektro gitarı 1932 yılında satışa sunmuştur. Rickenbacker’ın elektro gitarı kısa sürede popüler olmuştur ve 1960’lara gelindiğinde, The Beatles Rickenbacker 381 V69 serisini kullanmaya başlamıştır. The Who’dan Pete Townshend de gitarın kullanıcıları arasındadır.

8. Gibson Flying V

8. Gibson Flying V

Oldukça farklı bir tasarımla 1958 yılında piyasaya sürülen Gibson Flying V’nin insanlar tarafından kabul görmesi kolay olmadı. Sex Pistols grubundan Steve Jones gibi birçok başarılı gitarist tarafından kullanılmasıyla birlikte, dünyanın en ünlü gitarları arasındaki yerini almıştır. 1958-1959 yılları arasında üretilmiş ilk seriden bir The Gibson Flying V’nin bugünkü değeri ise yaklaşık 500,000 lira.

7. Gretsch White Falcon

7. Gretsch White Falcon

1955 yılında tanıtılan The Gretsch White Falcon, beyaz rengi ve altın işlemeleri nedeniyle sıklıkla “rüya gitar” ismiyle anılmıştır. Neil Young’ın favori gitarları arasında yer almaktadır.

6. Gibson Explorer

6. Gibson Explorer

Gibson'un 1958' de Flying V serisi ile

beraber üretmeye başladığı bu gitar, günümüzde Explorer denilen gitar kasası

türünün oluşmasını sağlamıştır.

5. Gibson ES-335V

5. Gibson ES-335V

Aynı dönemde Gibson firmasının başkanlığını da yapan Ted McCarty tarafından tasarlanan Gibson ES-335V, 1958 yılında piyasaya sürülmüştür ve dünyanın ilk “semi-hollowbody” elektro gitarıdır. İçi boş ve gövdesinde manyetik bulunan hollowbody elektro gitarlara yakın bir akustik ton ve solidbody elektro gitarlara yakın bir sustain verdiği için eşsiz bir sesi bulunmaktadır. Dave Grohl, Nirvana ve Foo Fighters gibi gruplar tarafından kullanılmıştır. Ayrıca Gibson, Dave Grohl adına bu gitarın özel bir serisini de üretmiştir.

4. Fender Telecaster

4. Fender Telecaster

İlk olarak 1949 yılında “Broadcaster” ismiyle piyasaya sürülen başarılı model, müzisyenler arasında “Tele” olarak anılmıştır. Özellikle clean ve dirty clean tonları mükemmel olan gitar; Jeff Buckley gibi ünlü müzisyenler tarafından kullanılmıştır.

3. Gibson SG

3. Gibson SG

Gibson SG, 1960’lı yıllarda Les Paul serisinin popülerliğini yitirmeye başlamasının ardından üretilmiştir. Hedeflenen etkiyi yapan SG Gibson’ın satışlarını kısa sürede arttırmış ve birçok başarılı gitaristin tercihi haline gelmiştir. The Grateful Dead’den Jerry Garcia ve AC/DC’den Angus Young gitarın kullanıcıları arasındadır. Gibson SG günümüzde de popülerliğini korumaktadır.

2. Fender Stratocaster

2. Fender Stratocaster

İlk olarak 1954 yılında tanıtılan ve parlak tonuyla dikkat çeken Strat; kesinlikle koleksiyonunuzda yer alabilecek en iyi gitarlardan biri. Geçmişten günümüze birçok farklı modeli üretilen Stratocaster; Eric Clapton, John Mayer ve Jimi Hendrix gibi birçok ünlü gitarist tarafından kullanılmıştır.

1. Gibson Les Paul

1. Gibson Les Paul

Şüphesiz ki tüm zamanların en iyi gitarı olan ve listemizin birinci sırasını hak eden Gibson Les Paul, ünlü gitarist Les Paul ve Ted McCarty tarafından 1950’li yılların başlarında tasarlanmıştır. Bugüne kadar birçok farklı seride Les Paul gitarlar üretilmiştir ve bu gitarlar ünlü gitaristlerin koleksiyonlarında her zaman yer almıştır. Slash, Joe Bonamassa ve Jimmy Page Gibson Les Paul kullanan gitaristler arasındadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
9
3
2
2
1
1