Görüş Bildir
Haberler
Kanada: Bayrağı, Nüfusu ve Tüm Detaylarıyla Kanada Rehberi

Kanada: Bayrağı, Nüfusu ve Tüm Detaylarıyla Kanada Rehberi

Özge Tepe
13.03.2023 - 23:21

Yüzölçümü bakımından Rusya'dan sonra dünyanın 2. büyük ülkesi olan Kanada, güzel doğal parklar, zengin ve çeşitli bir kültür ve miras, üç okyanusa yayılan bir kıyı şeridi de dahil olmak üzere insanlarına çok sayıda olanak sunuyor. Başkenti Ottawa olan Kanada'nın neredeyse tüm şehirleri gelişmiş statüsünde. En büyük 3 şehri ise Toronto, Montreal ve Vancouver. Büyük bir ülke olmasına rağmen nüfus bakımından seyrek olan Kanada'da göçmen nüfusu oldukça fazla. Kanadalılar sayıca nispeten az olsalar da, birçok gözlemcinin çok kültürlü bir toplum olarak gördüğü, diğer tüm kıtalardan gelen göçmen nüfusu karşılayan bir toplum oluşturdular.

Bu içeriğimizde Kanada hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanada Hakkında Genel Bilgiler

Kanada Hakkında Genel Bilgiler

Kanada, Kuzey Amerika'da yer alan bir ülkedir. Bu ülke, dünyanın en büyük ikinci ülkesi olma statüsüne sahip. Geniş bir coğrafyaya yayılan Kanada, büyük boyutuna rağmen, dünyanın en seyrek nüfuslu ülkelerinden biridir. Kanadalılar sayıca nispeten az olsalar da, birçok gözlemcinin çok kültürlü bir toplum olarak gördüğü, diğer tüm kıtalardan gelen göçmen nüfusu karşılayan bir toplum oluşturdular. 

Kanada resmi olarak İngilizce ve Fransızca olarak iki dillidir. Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ile 8890 km'lik bir sınır paylaşıyor. Kanadalılar, düzenli bir merkezi hükûmete sahiptir ve uluslararası ilişkilerde, savaşçı yerine barışçı rolüne hizmet etmeyi tercih ederler. İster yurt içinde ister yurt dışında olsun, dünyaya çoğulcu bir bakış açısı ile bakarlar. Bunun da ötesinde, Kanadalılar yasal ve resmi meselelerin çoğunda, yani en azından ülkenin İngilizce konuşulan bölümünde, İngiltere'ye benzeyen bir toplumda yaşıyorlar.

Ulusal başkent, Kanada'nın dördüncü büyük şehri olan Ottawa'dır. En büyük şehri Toronto ve daha sonra sırasıyla Montreal ve Vancouver'dır.

Kanada hakkında diğer birkaç bilgi ise şu şekilde:

  • Başkent: Ottawa

  • Resmi Diller: İngilizce ve Fransızca

  • Hükûmet Şekli: Meşrutî monarşi altında Federal parlamenter temsilî demokrasi

  • Yüzölçümü: 9.984.670 km2

  • Nüfusu: 38,25 milyon (2021)

  • Para Birimi: Kanada Doları

  • Telefon Kodu: +1

Kanada'nın Tarihi Geçmişi

Kanada'nın Tarihi Geçmişi

Kanada'da 10.000 yıldan fazla süre, İlk Halklar olarak tanınan yerliler yaşamış. Daha sonra ise Avrupalılar tarafından ilk ziyaret gerçekleştirilmiş. 1000 yılı civarlarında gerçekleştirilen bu ziyaret, Newfoundland'e yerleşen Vikingler tarafından yapılmıştır.

Fransız Jacques Cartier, Kanada'nın büyük girişini dolaşan ilk Avrupalı ​​oldu. Cartier, büyük bir ustalıkla yürütülen bir yolculukta St. Lawrence Körfezi'ni keşfetti ve burayı talep etti. Ertesi yıl Cartier nehre çıktı ve farklı bölgeleri de gezdi. Raporları o kadar olumluydu ki, İspanya'nın Yeni Dünya'daki iddialarına karşı çıkmak isteyen Fransız kralı, müstahkem bir yerleşim yeri kurmaya karar verdi. 

1763 yılında yaşanan Yedi Yıl Savaşı sonrasında Fransa, Kuzey Amerikan kolonisi olan Yeni Fransa'yı, yani 1534 yılında Fransız Jacques Cartier tarafından keşfedilen alanı, Büyük Britanya'ya bırakmaya karar verdi. Amerikan Devrimi'nin ardından da Büyük Britanya'ya sadık olanlar Kanada'ya yerleşti. 

1 Temmuz 1867 tarihinde İngiliz Kuzey Amerika Yasası ile birlikte Büyük Britanya yerel yönetim hakkı verdi ve böylece eyaletlerden biri olan Kanada ikiye ayrılarak Quebec ve Ontario eyaletlerini oluşturdu. 

1900'de Kanada'nın dünyayla ilişkileri neredeyse tamamen Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri aracılığıylaydı. Aslında, Kanada'nın diğer ülkelerle resmi ilişkileri yalnızca İngiliz Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla yürütülüyordu çünkü Kanada, kendi kendini yönetmesine rağmen hala bir koloniydi ve bu nedenle bağımsız bir diplomatik statüye sahip değildi.

Kanadalıların kendi dış işlerini yürütmelerine hazırlık olarak, 1909'da Dışişleri Bakanlığı kuruldu. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri ile uzun süredir devam eden anlaşmazlıkları çözmek için, Sınır Suları Daimi Ortak Komisyonu da 1909'da kuruldu. Kendi ülkesindeki sürtüşmeye rağmen, Kanada'nın uluslararası topluluğa girişi devam etti.

Büyük Buhran'da Kanada

Büyük Buhran'da Kanada

Ekonomisi büyük ölçüde doğal kaynak çıkarımına bu kadar bağımlı olan Kanada, Ekim 1929'da ABD borsasının çöküşünü izleyen Büyük Buhran'dan özellikle ağır darbe aldı. İşsizlik arttı, endüstriyel üretim çöktü ve özellikle çiftlik emtia fiyatları hızla düştü.

Depresyon, Kanadalı çiftçiler ve işçiler için yıkıcıydı. Batı Kanada'da, yıllarca süren zayıf toprak koruma teknikleriyle birleşen uzun süreli kuraklık, güneydoğu Alberta, güney Saskatchewan ve güneybatı Manitoba'daki geniş tarım arazilerini harap etti. Binlerce çiftçi topraklarını sürüklenen toprağa terk etti ve batıya British Columbia'ya, kuzeybatıya Alberta'nın Peace River bölgesine veya şehirlere taşındı. Hükümetler ve özel yardım kuruluşları işsiz lejyonlarıyla baş edemedi. Görünüşe göre felaketin kapsamından habersiz olan King, işsizlikle mücadele etmek ve yardım sağlamak için eyaletlere federal fon sağlamayı reddetti. Böylece, 1930'da King'in Liberal hükümeti görevden alındı ​​ve Richard Bedford Bennett , Avam Kamarası'nda mutlak çoğunluk ile iktidara geldi.

1930'ların ikinci yarısında uluslararası ilişkilerde kötüleşen görünüm, iç sıkıntıları bir dereceye kadar bastırdı. Kanada'nın dış çıkarları, Milletler Topluluğu'nun gelişmesinden Milletler Cemiyeti'nin kaderine ve Doğu Asya ve Avrupa'daki ilk saldırı şoklarına kaydı. Kanada, 1935'e kadar, Japonların Mançurya'ya yaptığı saldırıları veya Adolf Hitler'in Avrupa'da artan gücünü dikkate alamayacak kadar kendi işleriyle meşguldü. 

Bununla birlikte, 1950'den sonraki yirmi yılda, Kanada benzeri görülmemiş bir büyüme ve refah yaşadı. Kanada'nın birincil ekonomik faaliyetleri gelişti, ancak ülke aynı zamanda büyük ölçekli elektronik, havacılık, nükleer ve kimya mühendisliği tarafından teşvik edilen yeni bir endüstriyel gelişme aşamasına girdi. Bugün Kanada, varlıklı ve yüksek teknolojiye sahip endüstriyel bir toplumdur.

Kanada'nın Coğrafi Yapısı

Kanada'nın Coğrafi Yapısı

Kanada'nın toplam kara alanı, özellikle doğuda Newfoundland ve kuzeyde Arktik Takımadaları olmak üzere binlerce bitişik adayı içerir. Kanada, kuzeyde Arktik Okyanusu, kuzeydoğuda Grönland, doğuda Atlantik Okyanusu, güneyde Amerika Birleşik Devletleri'nin 12 eyaleti ve Pasifik Okyanusu ile sınırlıdır.

Kanada, sınırları içinde çok çeşitli coğrafi özellikler içerir. Genel olarak, ülkenin yer şekli çapı 5200 km'den fazla olan geniş bir havza olarak kabul edilebilir. Batıda Cordillera, güneydoğuda Appalachians, kuzey Labrador dağları ve kuzeydoğuda Baffin Adası ve kuzeyde Innuitian Dağları onun yüksek kenarını oluşturur.

Kanada yer şekillerinin ana hatları, her iki ülkenin coğrafyasını yakından birbirine bağlayarak Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar devam ediyor. Böylesine büyük bir ülke yaratmak için Kanadalılar, kıtanın fizyografik dokusuna karşı, doğu-batı yönünde ulaşım ve iletişim bağlantıları kurmak zorunda kaldılar. Kanada Kuzeyi, dünyanın en az yerleşik ve ekonomik olarak en az sömürülen bölgelerinden biri olmaya devam ediyor.

Dünya nüfusunun yüzde 1'inden daha azına sahip olan Kanada, dünyanın erişilebilir tatlı su arzının yaklaşık yedide birine sahiptir. Bu suyun çoğu, Kanada'nın toplam alanının yaklaşık beşte birini kaplayan göllerde ve sulak alanlarda depolanır. Dünyanın en büyük tatlı su yüzeyi olan Büyük Göller, Amerika Birleşik Devletleri ile paylaşılır ve uluslararası sınırın bir parçasını oluşturur.

Kanada'nın İklimi

Kanada'nın İklimi

Büyük enlemleri nedeniyle, Kanada çok çeşitli iklimlere sahiptir. Okyanus akıntıları, hem Atlantik'teki Gulf Stream'in ılık suları hem de Pasifik'teki Alaska Akıntısı'nın iklimi etkilemesiyle önemli bir rol oynamaktadır. Denizden karaya esen batı rüzgarları, Pasifik'teki hakim hava akımlarıdır.

Ülkenin kuzey üçte ikisi, çok soğuk kışlar ve kısa, serin yazlar ile kuzey İskandinavya'nınkine benzer bir iklime sahiptir. İç ovaların orta güney bölgesi tipik bir karasal iklime sahiptir. Güney Ontario ve Quebec, American Midwest'in bazı bölümlerine benzer şekilde sıcak, nemli yazlar ve soğuk, karlı kışlar içeren bir iklime sahiptir. Batı kıyısı hariç, Kanada'nın tamamında, ortalama sıcaklıkların donma noktasının altında olduğu ve sürekli karla kaplı bir kış mevsimi vardır.

Kışın, ülkenin açık sudan en uzak bölgeleri en soğuk bölgeleridir, bu nedenle iç ovalarda ve kuzeyde kışlar aşırı derecede soğuk geçer. Şimdiye kadar burada kaydedilmiş en düşük sıcaklık -63 derecedir. Kaydedilen en yüksek sıcaklık , 1937'de her ikisi de Saskatchewan'da bulunan Midale ve Yellow Grass'ta 45 derecedir. 

Pasifik'ten gelen nemli hava kütleleri, batı kıyısına ve dağlık alanlara muazzam miktarlarda orografik (dağ kaynaklı) yağmur yağmasına neden olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanada'nın Ekonomisi

Kanada'nın Ekonomisi

Kanada'nın erken yerleşimi ve büyümesi, ülkenin geniş doğal kaynaklarının sömürülmesine ve ihraç edilmesine bağlıydı. 20. yüzyılda imalat sanayileri ve hizmetleri giderek daha önemli hale geldi. 20. yüzyılın sonunda, tarım ve madencilik Kanada'nın işgücünün yüzde 5'inden azını oluştururken, imalat beşte bir oranında ve ulaşım, ticaret, finans ve diğer faaliyetler dahil olmak üzere hizmetler, Kanada'nın yaklaşık dörtte üçünü istihdam ediyordu.

Kanada'nın ekonomisine özel sektör hakimdir, ancak bazı işletmeler (örneğin, posta hizmetleri, bazı elektrik hizmetleri ve bazı ulaşım hizmetleri) kamuya ait kalmıştır. 1990'larda bazı kamulaştırılmış endüstriler özelleştirildi. 

Tarım

Kanada topraklarının on ikide birinden daha azı bitkisel üretim için uygundur. Tarım, Kanada işgücünün yüzde 4'ünden daha azını istihdam etmesine rağmen , hem iç hem de ihracat pazarları için büyük miktarlarda gıda üreterek ve gıda işleme , toptan ve perakende endüstrileri için hammadde sağlayarak ulusal ekonomi için hayati önem taşımaktadır. 

Balıkçılık

Kanada, hem Atlantik hem de Pasifik kıyılarında zengin balıkçılık alanlarına sahiptir. Kanada, dünya okyanuslarından alınan balıkların yalnızca küçük bir kısmını yakalar, ancak Kanada'nın nispeten küçük nüfusu ve kişi başına düşük balık tüketimi nedeniyle balık ihracatı hacminde liderler arasında yer alır.

Ticaret

Ticaret her zaman Kanada ekonomisinin merkezinde yer almıştır. Kanada'nın ekonomik gelişimi, tarihsel olarak, özellikle balık, kürk, tahıl ve kereste gibi büyük hacimli ham maddelerin ihracatına bağlıydı. Yaklaşık 1970'lerin ortalarından bu yana Kanada'nın önde gelen ihracatı otomobiller olmuştur.

Hizmet Sektörü ve Turizm

Kanada'daki hizmet sektörü, diğer tüm faaliyetlerin toplamından daha fazla insan istihdam etmektedir. En hızlı büyüyen hizmet alanları arasında turizm yer almaktadır  Kanada, özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Japonya, Fransa ve Almanya'dan gelen yabancı gezginler için dünyanın önde gelen destinasyonlarından biridir. Kanadalı ve yabancı gezginler, ülkede seyahat ederken ulaşım , konaklama, yemek, dinlenme ve eğlence için her yıl birkaç milyar dolar harcıyor.

Kanada'da Kültürel Hayat

Kanada'da Kültürel Hayat

En geniş anlamıyla Kanada kültürü, film yapımından yazıya, yemek pişirmeden spor yapmaya kadar kültürel yaşamın her alanında harmanlanan ve bazen rekabet eden İngiliz, Fransız ve Amerikan etkilerinin bir karışımıdır.

Kanada Mutfağı

Kanada'nın mutfak gelenekleri zengin ve çeşitlidir. Yiyecek ve içecek bölgeden bölgeye farklılık gösterir ve dünyanın dört bir yanından diğer ulusal mutfaklardan büyük ölçüde etkilenir. Ülke tarihindeki en eski yemekler İngiltere, Fransa ve İlk Milletler'den geldi. Avrupa, Asya ve Karayipler'den gelen sürekli göç dalgaları da iz bırakarak Kanada gastronomi sahnesini dünyadaki en canlı ve çeşitli yerlerden biri haline getirdi. Aşağıda, Kanada'nın daha popüler yemeklerinden bazıları bulunuyor:

  • Poutine: 2012 anketinde Kanada'nın ulusal yemeği seçildi, peynir ve sosla kaplı patates kızartmasından oluşuyor.

  • Akçaağaç Şurubu: Kanada'nın en çok bilinen ve krep, waffle ve domuz pastırması dahil olmak üzere hem tatlı hem de tuzlu yemeklere eklendiği bir temel gıda maddesi. 

  • Montreal Tarzı Simit: Kanada'da popüler olan ve küçük, daha ince ve daha tatlı bir simit türü. 

  • Somon Jerky: Hem yerel halk hem de turistler arasında inanılmaz derecede popüler olan kurutulmuş, füme somon.

  • Perogy / Pierogi: Hem tatlı hem de tuzlu dolgular içeren bir tür Polonya hamur tatlısı.

  • Tereyağlı Tartlar: Kanada'nın tatlı dolgulu küçük bir pasta tartından oluşan favori tatlısı.

Diller

Kanada Anayasası İngilizce ve Fransızcayı resmi dil olarak kabul eder. Ancak, ülkenin çoğu yerinde İngilizce hakimdir; yalnızca bir eyalet, New Brunswick resmi olarak iki dillidir ve Fransızca yalnızca Quebec'te resmi eyalet dilidir. Burada Fransızca, nüfusun beşte dördünün birinci dilidir. Kanadalıların yarısı ile beşte üçü ilk dilleri olarak İngilizce konuşurken, yaklaşık beşte biri Fransızcayı birincil dilleri olarak tanımlıyor.

Kanadalıların beşte birinden fazlasının ana dili İngilizce veya Fransızca dışında bir dildir; çoğu başka bir Avrupa dili konuşur. Özellikle İtalyanca veya Almanca çok konuşulur. En büyük göçmen grubu ise Çince konuşmaktadır. 

Din

Kanada nüfusunun dörtte üçünden fazlası, bir dereceye kadar organize bir dini inanca bağlı olduğunu iddia ediyor. Çoğu insan ya Katolik ya da Protestandır. Başlıca Protestan kiliseleri Birleşik Kanada Kilisesi , Kanada Anglikan Kilisesi ve Lutheran kilisesidir. Roma Katolikleri, nüfusun beşte ikisinden fazlasını oluşturan en büyük tek dini grubu oluşturmaktadır. İkinci en büyük grup olan Protestanlar, nüfusun yaklaşık beşte birini oluşturuyor.

Quebec'te nüfusun beşte dördünden fazlası en azından sözde Roma Katolikidir ve New Brunswick'te ayrıca bir Roma Katolik çoğunluğu vardır. Kanada'nın dini yapısı, en son göç eğilimlerini yansıtıyor; 20. yüzyılın son yirmi yılında Müslümanların, Hinduların, Sihlerin ve Budistlerin sayısı hızla arttı. Doğu Ortodoks inancına mensup Yahudilerin sayısı da arttı.

Kanadalıların yaklaşık beşte biri kendilerini dinsiz olarak sınıflandırıyor.

Kanada Bayrağının Anlamı

Kanada Bayrağının Anlamı

Kırmızı fonun ortasındaki beyaz kare ve bu karenin içerisinde kırmızı bir akçaağaç yaprağı, Kanada bayrağını oluşturur. Bu bayrak ülkenin sembolüdür. Geçmişten bugüne Kanada tarihinde değişmeyen tek şey bayrağıdır.

Bu bayrakta kırmızı ve beyaz renkler Kanada'yı simgeler. Beyaz renk, Kanada'dan eksik olmayan kardır. Kırmızı ise ülkenin her yerini süsleyen akçaağaçtır. Bayrak, Kanada'nın İngiliz Milletler Topluluğu'na ve İngiliz Krallığı'na adanmışlığının simgesidir.

Kanada'nın Nüfusu

Kanada'nın Nüfusu

Kanada, çeşitli ulusal ve kültürel grupların bir karışımına sahiptir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • %76,7 Beyaz

  • %14,2 Asyalı

  • %4,3 Yerli

  • %2,9 Siyahi

  • %1,2 Latin Amerika

  • %0,5 Karışık

  • %0,3 diğer

Etnik grupların karışımı eyaletten eyalete büyük farklılıklar gösterir.

Kanada'nın toplam nüfusu, 2021 yılında 38.25 milyon olarak hesaplanmıştır.

Kanada'nın Bazı Önemli Şehirleri

Kanada'nın Bazı Önemli Şehirleri

Kanada'nın en önemli şehirleri ve onlar hakkında bilgiler şu şekilde:

  • Toronto: Kanada'nın en büyük şehri. Ontario'nun başkentidir ve dünyadaki en büyük ikinci yabancı nüfusa sahiptir. Hiçbir millet önemli bir çoğunluğa sahip değil, Toronto dünyanın en çok kültürlü şehri anlamına geliyor. Önemli cazibe merkezleri arasında ikonik CN Kulesi, Toronto Adaları ve Ripley's Aquarium of Canada yer alır.

  • Montreal:  Kanada'nın en büyük ikinci şehri. Fransızca konuşulan Quebec'in başkentidir ve Kanada'nın iş merkezlerinden biri olmasıyla ünlüdür. Göze çarpan cazibe merkezleri arasında büyüleyici Eski Montreal (Vieux-Montréal) ve Place Jacques-Cartier yer alır.

  • Vancouver:  Kanada'nın üçüncü büyük şehri. British Columbia'da bulunur ve muhteşem vahşi yaşamı ve canlı kültürüyle ünlüdür.

  • Calgary:  Alberta'da bulunur ve rustik endüstriyel kültürü ve canlılığıyla ünlüdür.

  • Edmonton:  Kanada'nın en büyük beşinci şehri. Kuzeye açılan kapı olarak kabul edilir ve madencilikle tanınır.

  • Ottawa: Kanada'nın başkenti Ottawa'nın  bir nüfusu vardır. Ontario'da bulunur ve Kanada'nın diğer ticari merkezlerinin çoğuna erişim sağlar. Önemli turistik yerler arasında Parlamento Tepesi bulunmaktadır.

Kanada'daki eyaletler ve başkentleri ise şunlar:

  • Alberta: Edmonton

  • Britanya Kolumbiyası: Victoria

  • Manitoba: Winnipeg

  • Yeni Brunswick: Fredericton

  • Newfoundland ve Labrador: St. John's

  • Kuzeybatı Toprakları: Yellowknife

  • Yeni İskoçya: Halifax

  • Nunavut: Iqaluit

  • Ontario: Ottawa

  • Prince Edward Adası: Charlottetown 

  • Québec: Québec

  • Saskatchewan: Regina

  • Yukon: Whitehorse

İçeriğin Devamı Aşağıda

Turistler için Kanada'nın Önemli Noktaları

Turistler için Kanada'nın Önemli Noktaları

Kanada'da ziyaret edilecek çok sayıda yer var ancak bunlar arasında dünya çapında ünlü olanlardan birkaçı şu şekilde:

  • Niagara Şelalesi: Dünyanın en ünlü şelalesi ve Kanada'nın en çok ziyaret edilen turistik yeri. Toronto'dan yaklaşık bir saat uzaklıktadır ve dünyanın doğal harikalarından biri olarak kabul edilir.

  • Banff Ulusal Parkı: İkonik Louise Gölü de dahil olmak üzere birçok bozulmamış doğa harikasına ev sahipliği yapar. Yaygın olarak tüm dünyadaki en güzel dağlık alanlardan biri olarak kabul edilir.

  • Kanada Rocky Dağları Parkları: Banff, Jasper, Kootenay ve Yoho'nun yanı sıra Mount Robson, Mount Assiniboine ve Hamber eyalet parklarından oluşan inanılmaz bir UNESCO Dünya Mirası Alanıdır. nefesinizi kesecek 

  • Whistler: Vancouver'dan yaklaşık iki saat uzaklıkta bulunan efsanevi bir kayak merkezi kasabası. Kanada'daki en iyi kış sporları yerlerinden biri olarak bilinir.

  • Vancouver Adası: Olağanüstü deniz yaban hayatı ve Pacific Rim Ulusal Parkı ile ünlü büyük, pastoral bir ada.

  • Gros Morne Ulusal Parkı: Newfoundland'de yer alan uzak ve inanılmaz bir milli park. Doğal güzelliği ile ünlü bir UNESCO Dünya Mirası alanıdır.

  • Churchill: Dünyanın ünlü kutup ayısı başkenti.

  • Eski Quebec Şehri (Vieux-Quebec): Kanada'nın gizli mücevherlerinden biri olarak kabul edilen renkli bir UNESCO Dünya Mirası Alanı.

Kanada'ya Nasıl Gidilir?

Kanada'ya Nasıl Gidilir?

Kanada'ya gitmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kanada vizesi alması gerekmektedir. Uzun süre yaşamak için ise Kanada göçmenlik başvuru yapılması şarttır. Pasaport ve vize gibi şartlar sağlandıktan sonra veya göçmenlik başvurusunun kabul edilmesinin ardından Kanada'ya kolayca gidilebilmektedir.

Kanada'nın en işlek beş havalimanı şunlardır:

  • Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı (YYZ)

  • Vancouver Uluslararası Havalimanı (YVR)

  • Montréal–Pierre Elliott Trudeau Uluslararası Havalimanı (YUL)

  • Calgary Uluslararası Havalimanı (YYC)

  • Edmonton Uluslararası Havalimanı (YEG)

Türkiye'den Kanada'ya uçuşlar bu havalimanları da dahil olmak üzere 45'ten fazla noktaya gerçekleştirilir. Direkt uçuşlar yalnızca Toronto ve Montreal şehirlerine iner. Bu şehirlerden aktarma yapılarak diğer noktalara ulaşılabilir. Kanada uçak yolculuğu süresi yaklaşık 10 saat sürer.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın