Görüş Bildir
Farkında Olmasanız da Bunlar Çok Yaygın: Dünya Genelinde Sık Rastlanan 12 Psikolojik Rahatsızlık
Günlük hayatın temposu, stres ve sosyal baskılar derken, hepimiz bazen kendimizi kötü hissedebiliriz. Ancak bazı psikolojik rahatsızlıklar, düşündüğünüzden çok daha yaygın ve farkında olmadan birçok kişinin hayatını etkiliyor. 'Bende de olabilir mi?' diye düşünmeye başladığınızda, yalnız olmadığınızı bilmenizde fayda var. İşte dünya genelinde sık rastlanan 12 psikolojik rahatsızlık!İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız. 📣
Düşme Sonucu İşitme Kaybı Yaşayan Çocuğun 7 Yıl Sonra İlk Kez Duyduğu Anlar Kalpleri Isıttı
Sağlık dünyada sahip olunabilecek en değerli şey. Çoğunlukla onu kaybetmeden bu durumun farkında varamıyoruz. Sağlık problemleri herkes için oldukça zorlayıcı ve yıpratıcı bir süreç. Ancak söz konusu çocuklar olduğunda, bu durum daha da karmaşık ve zorlu bir hale bürünebiliyor.  Çünkü bu durum, hem çocukları hem de ailelerini derinden etkiliyor.
Bir Uzman Açıkladı: 2 Hafta Hiç Şeker Tüketmemenin Vücuda Nasıl Bir Etkisi Olur?
Son dönemde şekerin zararları konusunda genel bir bilinçlenme söz konusu. Bu beyaz kristallerin sağlığımız üzerindeki olumsuz etkileri, artık çoğu kişi tarafından kabul edilen bir gerçeklik haline geldi. Şeker, sadece tatlı bir lezzet katkısı olmanın ötesinde, sağlığımızı ciddi anlamda tehdit eden bir unsurdur. Bu nedenle, şeker tüketiminin kontrol altına alınması ve gerektiğinde sınırlanması, sağlıklı bir yaşam sürdürmek adına önemli bir adım olarak görülüyor. Pek çok kişi de şekeri hayatından tamamen çıkarttı.
Partner Seçerken Dikkat Ettiğin En Önemli Kriter Ne?
etiket
Partner demek hayat arkadaşı demektir... Yapboz parçaları gibi birbirinizi tamamlayabilmeniz ve ne olursa olsun birbirinizin yanında olabilmeniz gerekir. Bu yüzden partner seçerken kriterlere uygun olması beklenir. Gelin hep beraber partner seçerken en çok neye dikkat ettiğinize bakalım!
Reklam
Psikiyatrik Rahatsızlıkların Belirtilerini Erken Fark Etmek İçin Bilmeniz Gereken 13 İşaret
etiket
Psikolojik rahatsızlıklar sadece bireyin kendisi için değil, çevresi için de tehdit oluşturan sorunlardır. Bu tür rahatsızlıkların erken tespiti ise pek çok açıdan hayat kurtarıcı olabilir. Her rahatsızlıkta olduğu gibi, psikolojik rahatsızlıklarda da erken başlanacak tedavinin başarısı diğer durumlara göre çok daha yüksektir. Haliyle, hasta yakınları olarak bizlere, durumu fark etme aşamasında pek çok sorumluluk düşer.İşte, psikolojik rahatsızlık yaşayan bireylerin zamanında yardım alıp tedaviye başlaması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli sinyaller!Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız!
Reklam
Bilim İnsanlarından Yeni Tespit: Uçuk Virüsü Alzheimer'a Neden Olabilir
Bilim insanları, uçuk virüsünün Alzheimer'a neden olabileceğini söyledi. Geçmişte yapılan araştırmalarda uçuk virüsü (Herpes Simplex HSV-1) olarak bilinen Herpes virüsünün beyne zarar verdiği tespit edildi. Yeni bir çalışma, viral saldırının nasıl yayıldığına ilişkin daha fazla bilgi sunuyor.
Reklam
Aile Hekimleri (Sağlık Ocakları) Bugün Çalışmıyor mu? Aile Hekimleri Neden İş Bırakıyor, Kaç Gün Sürecek?
Kayıtlı olduğu Aile Sağlık Merkezi'nin (ASM) kapalı olduğunu gören vatandaşlar, iş bırakma eyleminin nedenini ve ne kadar süreceğini merak ettiler. Peki, Türk Tabipleri Birliği (TBB), sendikalar ve ilgili derneklerin oluşturduğu 14 kuruluş neyi protesto ediyor? Aile hekimleri neden çalışmıyor? Aile hekimleri ne zaman yeniden hasta bakacak?İşte detaylar...
Reklam
Yaşam Tarzına Göre Ketojenik Diyet Sana Uygun mu?
etiket
Kişinin yaşam biçimine göre yapması gereken diyetler ve uygunlukları değişiklik gösterebilir. Peki ya senin yaşam tarzına göre ketojenik diyet sana uygun mu?Bu testte söylüyoruz!Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Reklam
Tıp Fakültelerinde Kadavra Krizi Çözülemiyor: Türkiye Kadavra İthal Ediyor!
Türkiye’de bulunan tıp fakülteleri kadavra bulmakta zorluk yaşıyor. Uzmanlar, tıp fakültesi öğrencisinin ilk hastasının kadavra olmasının zorunlu olduğunu belirtirken DHA'da yer alan habere göre Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Servet Çelik, ülkede beden bağışı sayısı az olması nedeniyle kadavra ithal ettiklerini belirtti.
Ergenlik Döneminde Çocuğunun Ruhsal Sağlığını Korumak İsteyen Ailelerin Bilmesi Gereken 12 Temel Şey
etiket
Son yıllarda gençlerin ruh sağlığını korumak ekstra önem kazandı. Çünkü çocuklar sosyal medyada birçok kötü şeye maruz kalıyor, okulda zorbalığa uğruyor veya dijital ortamlarda kötü örneklerle karşılaşıyor. Bunlardan çocuklarımızı korumak için yapabileceğimiz şeyler var…Not: İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.
Reklam