Görüş Bildir
Haberler
Birçoğumuzun Adını İlk Kez Duyacağı Az Bilinen Ama Oldukça Başarılı Netflix Dizileri

Birçoğumuzun Adını İlk Kez Duyacağı Az Bilinen Ama Oldukça Başarılı Netflix Dizileri

16.10.2021 - 09:30

Boş vakitlerimizde Netflix'ten dizi izlemek hepimizin vazgeçilmez aktivitelerinden. Sosyal medyanın sayesinde de pek çok başarılı ve popüler diziden haberdar olup izleyebiliyoruz. Ancak popüler dizilerin yanında çok fazla parlayamamış pek çok başarılı dizi de var. Popüler dizilerden bıktıysanız ve izleyecek farklı bir şey arıyorsanız sizin için hazırladığımız listeye bir göz atın deriz. İşte karşınızda Netflix'te izleyebileceğiniz az bilinen ama çok başarılı 15 dizi:

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

15. Clickbait (2021) - IMDb: 7.3

15. Clickbait (2021) - IMDb: 7.3

Normal yaşam süren bir aile babası olan Nick Brewer bir gün ortadan kaybolur. Daha sonra internette Nick'in bir videosu yayınlanır. Bu videoda Nick elinde bir pankart tutar ve pankartta 'Kadınları taciz ediyorum, 5 milyon görüntülemede öleceğim' yazar. Nick'in böyle bir şey yapmayacağını düşünürler ve sosyal medyanın da dahil olduğu bu suçu araştırmaya başlarlar. Netflix'in son zamanlardaki en başarılı mini dizilerinden bir tanesi Clickbait ne yazık ki hak ettiği değeri görmedi.

14. 3% (2016–2020) - IMDb: 7.4

14. 3% (2016–2020) - IMDb: 7.4

Dizide; insanlar dünyada ikiye bölünmüş şekilde yaşarlar. Bir tarafta insanlar zengin ve modern bir yaşam sürerken diğer tarafta sefalet ve yoksulluk içinde bir yaşarlar. Zorlu yaşama sahip olan insanlara dünyanın diğer tarafına geçmeleri için bir şans verilir. Ancak diğer tarafa geçmek isteyen adayların sadece %3'ünün geçebileceği söylenir. İlginç bir konuya sahip Brezilya yapımı dizi de çok popüler yapımlar arasına giremedi ama keyifle izleyeceksiniz!

13. The Cook Of Castamar (2021) - IMDb: 7.4

13. The Cook Of Castamar (2021) - IMDb: 7.4

1700'lü yıllarda Castamar Dükü Diego bir gün eşini kaybeder. Uzun süre eşinin yasını tutan Diego'nun annesi, onun eski haline dönmesi için uğraşır. Diğer tarafta babasını kaybedip yoksullaşan iyi eğitimli bir kadın olan Clara da babasının ölümünden sonra zor zamanlar yaşar. Evden dışarı çıkamama hastalığı da Clara'nın hayatını zorlaştırır. Clara, bir süre sonra Castamar Dükü'nün evinde aşçı olur. Clara'nın Castamar Dükü ile yakınlaşmaya başlamasıyla her şey karmaşık bir hal alır.

12. Spinning Out (2020) - IMDb: 7.6

12. Spinning Out (2020) - IMDb: 7.6

Oldukça hırslı bir buz pateni sporcusu olan Kat Baker, önemli bir performans sırasında bir kaza geçirir ve hayatı altüst olur. Kat, geçirdiği kazadan sonra kariyerini eski haline getirmek için çalışmaya başlar. Bir yandan da kişisel ve ailevi sorunlarıyla uğraşan Kat ortaya çıkmaması gereken önemli bir de sır taşır.

11. Seven Seconds (2018) - IMDb: 7.7

11. Seven Seconds (2018) - IMDb: 7.7

Kafkasyalı genç beyaz bir polis, Afro Amerikan bir genci yanlışlıkla vurur. Vurulan genç ağır şekilde yaralanır. Bu olay yüzünden şehirde büyük bir gerilim olur. Vatandaşlar ve polis arasındaki gerginlik de her geçen gün daha da büyür. Bu olayın üstünü kapatmak için çalışırlar. Böylece büyük bir dava başlamış olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Teenage Bounty Hunters (2020) - IMDb: 7.7

10. Teenage Bounty Hunters (2020) - IMDb: 7.7

16 yaşındaki ikiz kız kardeşler Sterling ve Blair, çılgın bir hayat yaşamak isterler. Bir gün, başlarına ödül konan kötü adamları yakalayan bir kelle avcısıyla tanışırlar. Kelle avcısı olma fikri hoşlarına gider ve bunu kariyer haline getirmeye karar verirler. İkiz kız kardeşler bundan sonra para için kötü adamları yakalayan kelle avcıları olurlar. Eğlenceli ve değişik konusuyla kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi olan Teenage Bounty Hunters, maalesef ani bir kararla iptal edildi. Yine de bu dizi gözünüzden kaçtıysa izlemenizi tavsiye ederiz.

9. How to Sell Drugs Online (Fast) (2019–) - IMDb: 7.9

9. How to Sell Drugs Online (Fast) (2019–) - IMDb: 7.9

Umutsuz bir ergen olan Moritz'in kız arkadaşı yurt dışından döndükten sonra ondan ayrılır. Uyuşturuculara merak salan kız arkadaşını geri kazanmak için bir plan yapar ve onun ilgisini çekmek için internetten uyuşturucu satmaya başlar. Hayatta kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen Moritz, birden bire Avrupa'nın büyük uyuşturucu satıcılarından birisi haline gelir. Alman yapımı How to Sell Drugs Online, popüler dizilere kıyasla az bilinen ama oldukça başarılı bir dizi.

8. GLOW (2017–2019) - IMDb: 8.0

8. GLOW (2017–2019) - IMDb: 8.0

1980'li yıllarda oyuncu olmak isteyen ve bunun için bulduğu her seçmeye katılan Ruth, kendisine uygun bir rol bulamaz. İşsiz ve parasız olması nedeniyle çaresiz kalan Ruth, bir gün ilginç bir seçmeye yönlendirilir. Son şansı olan bu seçmelerde kadın güreşçiler aranır. Bu seçmelerle birlikte Ruth çok ilginç bir dünyaya adımını atar. Alison Brie'nin başrol olduğu diziyi izlemediyseniz bir göz atmayı unutmayın.

7. Marco Polo (2014–2016) - IMDb: 8.0

7. Marco Polo (2014–2016) - IMDb: 8.0

Dizi; ünlü Venedikli gezgin Marco Polo'nun gençliğini konu alır. Marco Polo, 13. yüzyılda Kubilay Han'ın hüküm sürdüğü Çin'e gelip oranın kültürünü, politikası ve savaşları hakkında bilgi edinmek ister. Üç yıl süren bir yolculuğun ardından Çin'e gelen Marco Polo, Kubilay Han'ın tutsağı olur. Kubilay Han, Moğolistan'a hükmetmek için kardeşiyle bir çatışmaya girer. Bu siyasi çatışma arasında kalan Marco, Kubilay Han'ın imparatorluğunu korumaya çalışır. Böylece Marco, zekası ve sadakatiyle sınandığı zorlu bir sınava girmiş olur.

6. Rita (2012–2020) - IMDb: 8.1

6. Rita (2012–2020) - IMDb: 8.1

Bekar bir anne ve öğretmen olan Rita, üç çocuğunu tek başına yetiştirmeye çalışır. Bunu yaparken pek çok sorunla karşılaşan Rita'nın özel hayatında da işler istediği gibi gitmez. Erkekler, bildiğini okuyan bir kadın olan Rita'yı çok yorucu bulur. Rita bir şekilde özel hayatıyla profesyonel hayatını yoluna koymaya çalışır. Danimarka yapımı Rita, popüler diziler arasında sönük kalan dizilerden bir tanesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Caliphate (2020–) - IMDb: 8.2

5. Caliphate (2020–) - IMDb: 8.2

Gerçek olaylardan esinlenilen dizide bir ajan olan Fatima, İsveç'te yaşanacağı söylenen bir terör olayını araştırır. IŞİD'in İsveç'te gerçekleştireceği bu saldırıyı araştırırken Fatima, zor durumda olan bir anneyle karşılaşır. Akıcı ve ilginç bir hikayeye sahip dizide ayrıca IŞİD'e katılmak isteyen Müslüman gençlerin beyinlerinin nasıl yıkandığını ve oradaki zorlu yaşamı da gözler önüne seriyor. Etkileyici bir İsveç yapımı olan dizide Türk asıllı oyuncu Gizem Erdoğan başrol olarak yer alıyor.

4. Godless (2017) - IMDb: 8.3

4. Godless (2017) - IMDb: 8.3

1880'li yıllarda Batı Amerika'da bir kanun kaçağı olan Frank Griffin etrafa dehşet saçar. Frank, sonradan düşmanı olan eski ortağı Roy'un peşine düşer. Eski ortağı Roy'u ararken New Mexico'da La Belle adındaki gizemli bir kasabaya gelir. Bu gizemli kasaba sadece kadınlardan oluşur. Eğer Vahşi Batı temalı bir dizi arıyorsanız heyecan ve aksiyon dolu bu diziye bir şans verin.

3. Derry Girls (2018–) - IMDb: 8.4

3. Derry Girls (2018–) - IMDb: 8.4

1990'larda Kuzey İrlanda'da yaşayan Erin, Orla, Clare, Michelle ve James adlarında bir grup arkadaş çatışmaların yaşandığı bir dönemde yaşarlar. Bir Katolik kilisesinde okuyan grup, Katolik ve Protestanlar arasında yaşanan çatışmanın ortasında kalırlar. Siyasi çatışmaların arasında bir de ergenlik sorunlarıyla uğraşmaya çalışırken türlü türlü maceraların içine girerler.

2. Top Boy (2011–) - IMDb: 8.4

2. Top Boy (2011–) - IMDb: 8.4

Uyuşturucu dünyasının çok gerçekçi bir şekilde anlatıldığı bu dizide, iki eski uyuşturucu satıcısı Londra'ya geri dönerek işlerine geri dönerler. İkili para ve güç arayışına girer ancak acımasız genç bir kabadayı onların yoluna çıkar. Suçlu olarak yaşamanın zorlukları ve verilen mücadeleleri konu alan dizi Doğu Londra'nın arka sokaklarında yaşananlarla izleyenleri etkilemeyi başarıyor. Gerçekten şans verilmesi gereken dizilerden bir tanesi Top Boy.

1. Unbelievable (2019) - IMDb: 8.4

1. Unbelievable (2019) - IMDb: 8.4

Gerçek bir hikayeden uyarlanan bir başka dizi de, Unbelievable. Genç bir kız olan Marie, bir gün tecavüze uğradığını söyler ve şikayette bulunur. Ancak tecavüze dair hiçbir kanıt olmadığı düşünüldüğü için yalan söylemekle suçlanır. Bu olaydan yıllar sonra, benzer olayları araştıran iki dedektif Marie'nin davasını incelemeye başlar. Marie'nin aslında gerçeği söyleyip söylemediği, bir suçlu mu yoksa bir mağdur mu olduğu araştırılır. Pulitzer Ödüllü bir haberden esinlenilen dizi, oldukça etkili bir senaryo ve işleyişe sahip. Eğer izleyecek yeni bir şeyler arıyorsanız belki de aradığınızı Unbelievable ile bulabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

4. Godless (2017) - IMDb: 8.3,1. Unbelievable (2019) - IMDb: 8.4, Clickbait beğendim.

amly

Tayland yapımı "the girl from nowhere" bu listede olmalıydı... gizem, gerilim ne ararsanız var dizide. ayrıca her bölümde ayrı ayrı hikayeler anlatılıyor ve ... Devamını Gör