Görüş Bildir
Haberler
Sürükleyici Hikayesiyle Sizi Ekran Başına Kilitleyecek 17 Harika Hapishane Dizisi

Sürükleyici Hikayesiyle Sizi Ekran Başına Kilitleyecek 17 Harika Hapishane Dizisi

R.G.
19.02.2021 - 12:01

Hapishane ortamında geçen zorlu yaşam mücadelelerini, mahkumların gözünden görmek her zaman ilgi çekici olmuştur. Eğer hapishane ortamında geçen dizilere ilginiz varsa bu liste tam da sizler için! Demir parmaklıklar ardında geçen hayatları merak edenlere birbirinden güzel 17 diziyi sıraladık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Clink

17. Clink

Gerçek hayat hikayelerinden esinlenerek ekranlara gelen Clink, küçük bir bütçeyle bile ne kadar iyi bir iş çıkarılabileceğini bizlere gösteriyor. İnce diyalogları ile hayranlık uyandıran dizi, kadınlar hapishanesindeki karakterlerin yaşamını dozunda dram ile ele alıyor. Diğer hapishane dizilerine nazaran vahşeti alt seviyede tutup dramı ön plana çıkaran dizinin başrollerinde Alicya Eyo, Katherine Rose Morley ve Christine Tremarco yer alıyor.

16. The Prisoner

16. The Prisoner

1967'de yayınlandığı dönem oldukça fazla ses getiren The Prisoners, mini dizi olarak 2009 yılında Nick Hurran tarafından tekrar çekildi. Başrollerinde Ian McKellen, Jim Caviezel, Ruth Wilson ve Jamie Campbell Bower gibi ünlü isimlerin yer aldığı dizi, 'Köy' isimli açık bir hapishanede mahkum edilen insanların kaçış için verdiği mücadeleyi ekranlara getiriyor.

15. Alcatraz

15. Alcatraz

Dizi, 1963 yılında Alcatraz Hapishanesinde bir anda ortadan kaybolan 302 mahkumun, 2011 yılında hiç yaşlanmadan ortaya çıkması ve bunun ardından gelişen olayları sizlerle buluşturuyor. Dizinin yapımcısı Lost dizisinden de tanıdığımız J.J. Abrams! Başrollerini Sarah Jones, Sam Neil ve Jorge Garcia'nın paylaştığı Alcatraz'ın heyecan ve merak uyandıran hikayesi ile sizleri ekrana kilitleyecek!

14. Captive

14. Captive

8 bölümden oluşan ve her bölüm farklı bir olayı ele alan Captive'in ilk bölümü Colombus'taki bir hapishane isyanını anlatıyor. Belgesel niteliğindeki dizi, oldukça sarsıcı hikayesiyle kanınızı donduracak cinsten! Netflix'te yayınlanan Captive'de olaylar kurbanlar tarafından anlatıldığı için hikayenin etkisi ikiye katlanıyor.

13. Jailbirds

13. Jailbirds

Sacramento Hapishanesindeki kadın mahkumların, demir parmaklılar ardındaki yaşantısını tüm gerçekliği ile gözler önüne seren Netflix yapımı Jailbirds, her bölüm farklı bir kadın mahkumun öyküsünü ekranlara getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Girls Incarcerated: Young and Locked Up

12. Girls Incarcerated: Young and Locked Up

Girls Incarcerated: Young and Locked Up, ıslahevinde bulunan genç kızların, burada kendileri için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Netflix yapımı olan dizi, parmaklıklar ardındaki genç kızların hem karakterlerine hem de yaşamlarına dair bilgiler veren belgesel niteliğinde bir dizi!

11. Irmandade

11. Irmandade

Gerek oyunculukları gerek dizi atmosferiyle başarılı hapishane dizileri arasına ismini yazdıran Irmandade, avukat bir kızın yıllardır görüşmediği abisinin aslında hapishanede bir suç örgütünün lideri olduğunu öğrenmesiyle başlayan olayları ekranlarınıza getiriyor. Brezilya yapımı dizi, sizlere iyi-kötü ve doğru-yanlış kavramlarını sorgulatacak!

10. For Life

10. For Life

Dizi, işlemediği bir suçtan ötürü ömür boyu hapse mahkum edilen bir adamın özgürlüğüne kavuşmak için verdiği mücadeleyi sizlerle buluşturuyor. Gerçek bir hayat hikayesi olan For Life dizisinde, Isaac Wright Jr.'ın hapishanede kendini geliştirerek adım adım avukatlığa yükselişi ve kendini aklamak adına gösterdiği çaba takdire şayan!

9. 60 Days in

9. 60 Days in

Farklı bir anlatımı ve konusu olan 60 Days in, Clark County Hapishanesine 7 sıradan insanın 60 gün boyunca mahkumların arasında yaşamasını anlatıyor. Reality show niteliğindeki bu yapım, farklı bakış açısıyla oldukça zorlu bir hapishane olan Clark County'nin duvarları arasında yaşananları sizlerle buluşturuyor.

8. Escape at Dannemora

8. Escape at Dannemora

Benicio Del Toro, Paul Dano ve Patricia Arquette gibi isimlerin yer aldığı Escape at Dannemora, gerçek bir hikayeden uyarlanarak ekranlarda yerini alıyor. New York'ta bulunan Clinton Islah Tesisinde bulunan iki mahkumun, buradan kaçma arzularıyla verdikleri mücadele oldukça heyecan dolu! Müthiş kadrosunun da etkisiyle sizlere keyifli saatler geçirtecek dizi bir an olsun heyecanı üzerinizden eksik etmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Orange is The New Black

7. Orange is The New Black

Orange is The New Black, gençlik yıllarında işlediği bir suçtan dolayı konforlu hayatından koparılıp hapishaneye giren Piper'in, hapishane duvarları ardında yeni yaşamına adapte olmasını anlatıyor. Bir süre sonra güç savaşının ortaya çıkacağı dizi, soluksuz bitirebileceğiniz 5 sezondan oluşuyor.

6. Vis a Vis

6. Vis a Vis

Patronuyla yaşadığı ilişki sonunda kendini bir anda hapishanede bulan Ferreiro'nun yaşadıklarını konu alan Vis a Vis, İspanyol yapımı bir dizi! Başrolünde yer alan Maggie Civantos'a, La Casa De Papel dizisinin Nairobi karakteri ile tanıdığımız Alba Flores eşlik ediyor.

5. Prison Break

5. Prison Break

Hapishane dizisi denildiğinde ilk akla gelen dizilerden biri de Prison Break! Yıllar geçmesine rağmen popülaritesinden bir şey kaybetmeyen dizide Wentworth Miller, Dominic Purcell ve Sarah Wayne Callies yer alıyor. Dizinin konusu ise suçsuz yere hapishaneye mahkum edilen abisini kurtarmak için kusursuz bir plan yapan Michael'in bu planı gerçekleştirme çabasını sizlerle buluşturuyor. 5 sezondan oluşan Prison Break'i hala izlemediyseniz çok şanslısınız; çünkü soluksuz izleyeceğiniz 84 bölüm sizleri bekliyor!

4. Buried

4. Buried

Hapishanedeki zor yaşam şartlarını etkileyici bir biçimde izleyicilerle buluşturan Buried, oldukça yüksek IMDb puanıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Rahatsız edici ve karanlık atmosferiyle izlemesi gerçekten zor olsa da büyük keyif alacağınız dizi sadece 1 sezon! Başrollerinde Lennie James, Stephen Walters ve Conor McIntyre gibi isimleri barındıran Buried, yaşam ve ölüm arasındaki çizginin ne kadar ince olduğunu sarsıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

3. Making a Murderer

3. Making a Murderer

Yine müthiş bir belgesel dizisi! Making a Murderer, Steven Avery'nin sıra dışı hayat öyküsünü ekranlara getiriyor. İşlemediği bir suçtan dolayı 18 yılını hapishanede geçiren Steven, gerçek suçlunun yakalanması ile hapishaneden çıkar. Tabii ki dizi bu kadar değil! Hapishaneden çıktıktan sonra kendini başka bir davanın içinde bulan Steven'ın öyküsü, sizleri derinden sarsmakla kalmayıp, sinirden duvarları yumruklatabilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Wentworth

2. Wentworth

Hapishane ortamını mükemmel bir biçimde ekranlara getiren Wentworth, aynı zamanda karakterleri anlatırken kullandığı flashbackler ile karakterlerin duygularını anlamanıza yardımcı oluyor. Hem mahkumlar ve hapishane yönetimi arasındaki güç savaşını hem de mahkumların kendi arasındaki güç savaşını sizlerle buluşturan dizi, mutlaka izlemeniz gereken yapımlar arasında!

1. Oz

1. Oz

Listemizin 1 numarası tabii ki bir efsane haline gelen Oz! Küçük bir kız çocuğuna çarparak ölümüne sebep olan Tobias'ın Oz Hapishanesine gönderilmesi ile gelişen olaylar sizi derinden etkileyecek. Fazlaca şiddet içeren dizide, güç savaşlarının ardında yatan siyasi ve dini sebepler de felsefi ögelerle ustaca işleniyor. 6 sezondan oluşan ve başyapıt haline gelen Oz dizisinde Ernie Hudson, Kirk Acevedo, Terry Kinney, ve Rita Moreno gibi isimler yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buğra Kapukaya

Oz dizisini tek geçerim.

Shyl

The night of mini dizisi de güzel