Glioblastoma Mücadelesi! Nadir Görülen Bir Hastalıkla Mücadele Etti Eşinin Sevgisiyle En Zor Anlara Direndi
Glioblastoma ile mücadele eden bir çocuk annesi fen bilgisi öğretmeni Nazlı Erol Kaplan, hayata dört elle sarıldı. Eşi Güney Kaplan'ın sevgi dolu desteği ve çiftin bitmek tükenmek bilmeyen ilham verci mücadelesi, GBM ile ortalama hatta kalma süresini uzatamaya yetti. Nazlı ve eşi Güney Kaplan, Türkiye'de bu hastalıkla mücadele eden insanların pes etmemesi ve hikayelerinin onlara da umut olmasını hayal etti. Güney, Nazlı'nın anısını bu sayede yaşatacak! İşte, detaylar...
Kilo Vererek Vücutlarını ve Hayatlarını Tamamıyla Değiştiren Kişilerden 15 İnanılmaz Fotoğraf
Sağlıklı yaşam için adım atanların hikayeleri, sosyal medyada büyük yankı uyandırıyor. İşte kilo verme mücadelesinde kararlılıkla hayatlarını değiştiren 15 kişinin ilham veren dönüşüm hikayesi...Önemli not: Bu içerik kişilerin kendi kilo alma ve verme hikayelerini içermekte olup, öneri niteliği taşımamaktadır. Eğer tetikleneceğinizi düşünüyorsanız, okumayı burada sonlandırabilirsiniz.
Pişmanlar: Meme İmplantı Olan Kadınlar Artık Çıkarma İşlemi Yaptırıyor
Meme implantı, birçok sebeple uygulanabilen bir işlem olup göğüslerin daha estetik ve büyük görünmesini sağlayan bir işlemdir. Bugüne kadar pek çok ünlüde meme implantı görmüş olsak da, durum artık değişiyor. Euronews'ın aktardığı araştırmaya göre, Avustralya'da kadınlar artık meme implantılarını çıkartma işlemi yaptırıyor. Kaynak: EuronewsDikkat: Bu içerik tıbbi öneri içermez. Gerekli konularda sağlık kuruluşlarına başvurmayı ihmal etmeyiniz.
Renkli Gözlüler Sıcak Havalarda Neden Dikkatli Olmalı?
Türkiye, özellikle Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla oldukça zor günlerden geçiyor. Doğu'dan Batı'ya mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar yaşanıyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise özellikle renkli gözlülerin güneşe karşı dikkatli olmasını söyledi.Peki renkli gözlüler neden sıcak havalarda dikkatli olmalı?
Canan Karatay, Güneş Kremlerindeki Kanser Riskini İşaret Etti 'Asla Ama Asla Kullanmayın'
Yaz sıcaklarında Güneş'in zararlı ışınlarına doğrudan maruz kalmak istemeyenler 'güneş kremi' tercih ediyor. Prof. Doktor Canan Karatay ise tıp dünyasını ikiye bölen 'Asla kullanmayın, güneş kremi kanser yapıyor' açıklamasıyla kafaları karıştırdı. Peki, güneş kreminin zararları neler? İşte, detaylar... UYARI: Bu içerik herhangi bir sağlık tavsiyesi niteliğinde değildir. Sağlığınızı etkileyecek kararları uzman hekiminize danışarak almalısınız!
Karpuz Zehirlenmesine Dikkat: Karpuz Satın Alırken Bunlara Mutlaka Dikkat Edin!
Karpuz, serinletici özelliğiyle yaz aylarının en sevilen meyvesi. Kimi zaman fazla kaçırdığınızda midenizi rahatsız eden karpuz, aslında zehirlenmenize de sebep olabilir! Peki karpuz zehirlenmesi nedir, nasıl anlaşılır?Dikkat: Bu içerik tıbbi öneri niteliği taşımamaktadır. Gerekli durumlarda yetkili bir sağlık kuruluşuna danışmayı ihmal etmeyiniz!Kaynak
21 Yılda 27 Anjiyo 2 Baypas Ameliyatı Geçirdi Kimse Kalbinin Delik Olduğunu Söylemedi!
Ankara'da ikamet eden 74 yaşındaki İlyas Durum, damar tıkanıklığı sebebiyle 2000 ile 2021 yılları arasında 2 defa baypas ameliyatı oldu ve 27 kez anjiyo geçirdi. İki hafta önce tekrar kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye başvuran Durum'un bu kez hayret verici gerçekle karşılaştı! 30 yıldır tedavi arıyan adama, iki hafta öncesine kadar hiç kimse kalbinin delik olduğu söylememiş! İşte, detaylar...
Mükemmeliyetçilik Kötü müdür?
Ben Profesör Doktor Uğur Batı. Karar Bilimi Uzmanı ve After Parti En Genel Başkanıyım. Daha sorulurken cevaplanamayan soruların köşesine hoş geldiniz.
Kilo Vererek Vücutlarını ve Hayatlarını Tamamıyla Değiştiren Kişilerden 15 İnanılmaz Fotoğraf
Kilo vermek, sağlıklı bir yaşam için atılan önemli adımlardan biri. Birçok insan için bu süreç zorlu olabilir, ancak kararlılık ve özveriyle bu hedefe ulaşmak mümkün. İşte kilo vererek yaşamlarını değiştiren 15 internet kullanıcısının ilham veren hikayesi...Önemli not: Bu içerik kişilerin kendi kilo alma ve verme hikayelerini içermekte olup, öneri niteliği taşımamaktadır. Eğer tetikleneceğinizi düşünüyorsanız, okumayı burada sonlandırabilirsiniz.
Bilinen En Eski Down Sendromu Vakası Neandertallere Dayanıyor! Bulgular Neandertal Toplumda Şefkatin Habercisi
Yeni bir araştırma, Down sendromlu bir Neandertal çocuğunun en az altı yıl boyunca hayatta kaldığını ve soyu tükenmiş arkaik insan türleri arasında şefkatli bakımın var olduğunu gösterdiğini ortaya koydu. İspanya'daki Cova Negra arkeolojik alanında bulunan bir 40.000 yıl öncesine ait insan fosilinde, Down sendromuna işaret eden iç kulak anatomisi özellikleri tespit edildi. Bu fosil, genetik durumun bilinen en eski kanıtı olarak kabul ediliyor.İşte, detaylar...
Fibromiyalji Nedir? Fibromiyalji Hastası Merve Karakaya Kişisel Deneyimlerini Anlatıyor!
Romatizmal hastalıklar arasında sık karşılaşılan fakat, toplumumuzda yeterince bilinmeyen ve farkındalığı olmayan bir hastalıktır. Kronik bir rahatısızlık olan fibromiyaljinin tamamen ortadan kalkmasını sağlayacak bir tedavi de henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle hastalıkla mücadele sürecinde hastaların yaşadıklarını fark etmek, bir başkasının deneyimlerini paylaşmak bir hayli önemlidir. Peki, fibromiyalji nedir? Fibromiyaljinin belirtileri nelerdir, nasıl başa çıkılır? UYARI: Bu içerik sağlık açısından herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir. Fibromiyalji ile mücadele eden bir hastanın kişisel tecrübeleridir.
Güvenli Bağlan - Güvenli Beslen
Sevgili Dostlar,Gelin biraz düşünelim, dedim. Psişemizin derinliklerinde dolanıp, kilo meseleleriyle olan derin bağları inceleyelim istedim. Bu bağlar, tıpkı erken dönemde ruhumuza nakşedilen duygusal izler gibi karmaşık ve bir o kadar da etkileyici... Peki, nereden gelir bu ilişki derseniz? İşte cevabı...
Hangisini Tercih Edelim? Agave mi, Bal mı?
Tatlandırıcıların en önemli özellikleri, tatlandırma gücü, kalori değeri ve glisemik indeks değerleridir. Tatlandırıcıların tatlandırma gücü yüksek, kalori ve glisemik indeksi düşük olmalıdır. Tatlandırma gücü genellikle sakkarozun tatlandırma gücüne oranla ifade edilmektedir. Ayrıca, renksiz ve kokusuz olması, ağızda kalıcı ve acımsı tat bırakmaması, ısıya dayanıklı, asidik ve bazik çözeltilerde kararlı olması da olumlu özellikleridir.