"Uzay Takımı Beşiktaş": 1987 Yılında Dinamo Kiev Maçı Öncesi Çekilen Fotoğrafın Öyküsü
"Uzay Takımı Beşiktaş": 1987 Yılında Dinamo Kiev Maçı Öncesi Çekilen Fotoğrafın Öyküsü
Sözlüklerde, bloglarda 'Uzay Takımı Beşiktaş' adıyla girilmiş entryler ve yazılar görmüş olabilirsiniz. Kapak görselindeki fotoğrafa da rast gelmiş olabilirsiniz ayrıca.
Peki bu fotoğrafın Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Dinamo Kiev ile gerçekleştirdiği çeyrek final mücadelesi ve tarihteki büyük felaketlerden biri ile olan ilgisini biliyor musunuz?
Bilmiyorsanız, buyrun içeriğimize!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Takvim yaprakları 26 Nisan 1986 tarihini gösterdiğinde Sovyetler Birliği'nde Çernobil Nükleer Santrali'nde insan hatasından kaynaklanan bir patlama yaşanır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Nükleer serpintinin etkisi Sovyetler Birliği ile de sınırlı kalmıyor üstelik. Karadeniz çevresindeki bir çok ülkeyi etkiliyor. Tabii ki, Türkiye de bu etkinin dışında kalmıyor...
Sorun olmadığını ispat etmek isteyen Bakan Cahit Aral radyasyon olmadığını belirterek afiyetle çayını içiyor örneğin.
1987 yılının Ocak ayında ise Milliyet Gazetesi bir piyango düzenliyor: Piyango kapsamında Beşiktaş'ın Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek final eşleşmesindeki rakibini bilene epey tatmin edici bir ödül vaat ediliyor.
Dinamo Kiev, o dönem Avrupa futbolunun en güçlü takımlarının başında geliyor. Oynadığı futbol dolayısıyla "uzay çağı takımı", "geleceğin takımı", "asrın takımı" gibi övgü dolu sözler söyleniyor haklarında.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Beşiktaşlılar da Kiev eşleşmesinden sonra "Radyasyon Bölgesinden Asrın Takımı" olan Dinamo Kiev'e hazır olduklarını belirtmek için bu pozu veriyor.
Maç tarihi gelip çatıyor. Tipi nedeniyle maç erteleniyor. Hatta ligler bile erteleniyor. "Ali Sami Yen'de 10 Bin Ton Kar Var" diye manşet atılıyor gazetelere.
Bonus: Beşiktaş-Dynamo Kiev Son Dakika Karambolü
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Hacettepe Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı ve Felsefe eğitimi aldı. Aynı üniversitede felsefe yüksek lisansı yaptı. Tezinde dijital gözetim mekanizmalarının etik boyutunu inceledi. Başarısız bir girişimcilik deneyimi oldu. Teknoloji felsefesi ve etiği, yapay zekâ felsefesi, İnternet ve yeni medya çalışmaları, veri ve etki gazeteciliği, startuplar ve sosyal girişimcilik ilgi alanları. Bunlar dışında kitaplar, filmler ve seyahat etmek zamansız tutkuları...
Gelin muhabbet edelim:
https://twitter.com/kendiniarayan
https://www.instagram.com/tanerbayram06/
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
eskiden rakibimize sahamızı verebiliyormuşuz, limdilerde ise bir birimizin gırtlağını sıkıyoruz