Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Salgınında Son 24 Saat: 31 Kentte Giriş-Çıkış Yasağı Başladı

Koronavirüs Salgınında Son 24 Saat: 31 Kentte Giriş-Çıkış Yasağı Başladı

Batuhan
03.04.2020 - 09:42

Çin'in Vuhan kentinden tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tüm dünyada can almaya devam ediyor. Almanya'da hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçerken vaka sayısı 80 bine yaklaştı. İspanya'da ölü sayısı 11 bine,  İtalya'da ise 15 bine yaklaştı. 

ABD'de salgının merkezi haline gelen New York'ta 102 bin 863 vaka, 2 bin 935 can kaybı açıklandı. ABD genelinde ise vaka sayısı 250 bine yaklaşırken ölü sayısı da 6 bini aştı. 

Can kaybının 425'e çıktığı Türkiye'de de salgınla mücadele kapsamında 31 kente giriş-çıkış yasağı getirildi. 20 yaş altındakilerin sokağa çıkması yasaklanırken market ve pazar gibi yerlerde maske zorunlu hale getirildi.

Salgınla ilgili son 24 saatte yaşananları derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

00:01 itibarıyla yasak başladı, 31 kent artık karantinada

00:01 itibarıyla yasak başladı, 31 kent artık karantinada

İstanbul'un sınırları olan Kocaeli istikametindeki Şekerpınar, Trakya tarafındaki Silivri'de 26 uygulama noktasında kolluk kuvvetleri, şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı.

Ekipler, geceyarısından önce Anadolu Otoyolu'na giriş yapan araçların geçişine bir süre izin verdi.

00.01 itibarıyla ise şehrin giriş noktalarına bariyerler yerleştirilerek yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişleri için yollar tek şeride düşürüldü. 

Ekipler genelgeye göre özel araçların kente giriş çıkışına izin vermedi, sürücüleri de bu konuda bilgilendirildi.

İstanbul Valisi'nin konuya ilişkin paylaşımı 👇

3 Nisan'ın son dakikalarında dünya genelindeki tablo 👇

3 Nisan'ın son dakikalarında dünya genelindeki tablo 👇

Worldometers'in derlediği bilgilere göre dünya genelindeki vaka sayısı 1 milyon 92 bin 986, can kaybı ise 58 bin 727.

El. Venizelos'daki 65 Türk yolcunun koronavirüs testi pozitif

El. Venizelos'daki 65 Türk yolcunun koronavirüs testi pozitif

Yunanistan’ın Pire Limanı’nda El. Venizelos isimli kruvaziyer, yolcu ve mürettebatta yeni tip koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle karantina altına alınmıştı. 

Yunan makamları, 34’ü mürettebattan, toplam 383 kişi bulunan gemideki yolcular arasında 152 Türk bulunduğunu açıklamıştı. 

Gemideki 65 Türk yolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'da 6 Türk vatandaşı daha hayatını kaybetti

Almanya'da 6 Türk vatandaşı daha hayatını kaybetti

Almanya'da, yerel makamlardan edinilen bilgiye göre, 2'si erkek dördü kadın toplam 6 Türk vatandaşı, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. 

Vefat edenlerin Berlin, Frankfurt, Nürnberg, Bremen ve Gelsenkirchen bölgelerinden oldukları ifade edildi.

Hayatını kaybedenlerden bazılarının ailelerinde de virüse rastlandığı öğrenildi. Bu ölümlerin ardından Almanya'da Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Türklerin sayısı 29'a yükseldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 2 Nisan'da yaptığı açıklamada yurt dışında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısının 124'e çıktğını açıklamıştı.

Kanada'da ölenlerin sayısı 208’e yükseldi

Kanada'da ölenlerin sayısı 208’e yükseldi

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkedeki Kovid-19 salgınında vaka sayısı 10 bin 132'den 12 bin 375’e çıktı.

Koronavirüsten 97 kişinin hayatını kaybettiği Ontario eyaleti için yapılan çalışma, bu şekilde seyretmesi halinde gelecek 18 ay ila iki yıllık dönemde salgının 3 bin ila 15 bin kişinin ölümüne neden olacağını ortaya koydu.

Toronto Üniversitesi, Halk Sağlığı Ajansı ve Ontario Eyalet Sağlık Hizmetleri tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmayla ilgili bilgi veren Ontario Halk Sağlığı Ajansı Başkanı Dr. Peter Donnelly, 'Mevcut önlemleri almamış olsaydık iki yıllık zaman diliminde 100 bin kişiyi kaybederdik.' dedi.

İstanbul ile Ankara büyükşehir belediyeleri maskesiz kimsenin toplu ulaşıma alınmayacağını ve maske dağıtılacağını duyurdu 👇

Detaylar için 👇

THY, 20 Nisan’a kadar iç hat seferi yapmayacak

THY, 20 Nisan’a kadar iç hat seferi yapmayacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

New York'ta solunum cihazı alarmı

New York'ta solunum cihazı alarmı

ABD'de koronavirüsten en ağır etkilenen New York eyaletinin Valisi Andrew Cuomo, önümüzdeki haftadan itibaren hastanelerdeki solunum cihazlarının hasta sayısına yetmeyebileceğini belirterek özel hastaneler ve diğer kuruluşların kullanmadıkları cihaz ve koruyucu malzemelere el konulacağını açıkladı. 

Vali Cuomo bunun için kararname yetkisini kullanacağını belirterek 'Ekipman fazlasını ödünç aldığım için bana dava açmak isterlerse açsınlar. Ekipmanı geri verecek ya da tazmin edeceğiz' diye konuştu. 

New York'ta şimdiye kadar 2 bin 935 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi. 

New York'taki hastanelerde 15 bin hastanın tedavi gördüğü bildiriliyor. ABD genelinde ise vaka sayısı 250 bine, can kaybı 6 bin 58'e yükseldi.

Fransa'da bir günde en yüksek can kaybı

Fransa'da bir günde en yüksek can kaybı

Fransa'da koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 588 kişi artarak 5 bin 91'e yükseldi. 

Sağlık Bakanlığı, böylece bir günde en yüksek ölü sayısının kaydedildiğini bildirdi. Fransa'da ölü sayılarında sadece hastanelerde yaşamını yitirenler baz alınıyor. 

Huzurevlerinde hayatını kaybeden yaşlılar da eklendiğinde toplam ölü sayısının 6 bin 507'ye ulaştığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı yeni koronavirüs önlemleriyle ilgili genelge yayımladı

İçişleri Bakanlığı yeni koronavirüs önlemleriyle ilgili genelge yayımladı

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgınıyla mücadelede açıkladığı yeni önlemlerle ilgili bir genelge yayımladı.

Genelgeye buradan ulaşabilirsiniz...

Erdoğan: 20 yaş altına sokağa çıkma, 31 şehre giriş çıkış yasağı getirildi

Erdoğan: 20 yaş altına sokağa çıkma, 31 şehre giriş çıkış yasağı getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüse karşı alınan ilave önlemleri açıkladı. Erdoğan, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı uygulanacağını, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ın istisnai durumlar hariç araç giriş çıkışlarına kapatılacağını ve market-pazar gibi alanlarda herkesin zorunlu olarak maske takacağını bildirdi.

Yeni yasakların detayları için 👇

Trump ile aynı ortamda bulunacaklara Kovid-19 testi şartı getirildi

Trump ile aynı ortamda bulunacaklara Kovid-19 testi şartı getirildi

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, yaptığı yazılı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde ABD Başkanı Donald Trump ve  Başkan Yardımcısı Mike Pence'in sağlığının korunması için gerekli adımların atıldığını vurguladı. 

Deere açıklamada, 'Bugünden itibaren, Trump ya da Pence ile yakın mesafede bulanacak herkes, Kovid-19 testi yaptıracak. Bu test ile belirti göstermeyen kişilerin virüsü Trump ya da Pence'e bulaştırma olasılığının azaltılması amaçlanıyor.' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de can kaybı 425'e çıktı

Türkiye'de can kaybı 425'e çıktı

Sağlık Bakanı Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun salgına karşı önlemlerin sıkılaştırılmasını önerdiğini, kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alacağını bildirdi. 

Toplam vaka sayısı 20 bin 921'e, ölü sayısı 425'e yükseldi.

Bakanın açıklamalarına göre en çok vaka 12 bin 231 vaka ile İstanbul'da görüldü. İstanbul'u 1105 vaka sayısı ile İzmir takip ediyor. 

İstanbul ve İzmir'den sonra en fazla vaka Ankara'da görüldü.

Detaylar için 👇

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro salgını küçümsemeye devam ediyor

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro salgını küçümsemeye devam ediyor

Ülke basınında çıkan haberlere göre, Bolsonaro, bir etkinlik çıkışı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Bu virüs bir yağmur gibidir ve bütün ülkeyi yüzde 70 ıslatacak, enfekte olanların bağışıklık sistemi kazandığında ülke özgür olacak.' ifadesini kullandı. 

Salgın nedeniyle sosyal mesafe tedbirleri alan valilere ve belediye başkanlarına tepkisini yineleyen Bolsonaro, 'Pozisyonumu zaten biliyorsunuz, Brezilya halkı bu kararları 2-3 ay kaldıramaz. Muazzam bir işsizlik olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Ülkede milyonlarca kişi, Bolsonaro'nun salgına yönelik yaklaşımını balkonlarda tencere tava çalarak protesto etmişti.

İtalya'da can kaybı son 24 saatte 766 artarak 14 bin 681'e yükseldi

İtalya'da can kaybı son 24 saatte 766 artarak 14 bin 681'e yükseldi

İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 766 kişi artarak 14 bin 681’e yükseldi. 

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede 6 haftadır süren Kovid-19 salgınına ilişkin son bilgileri düzenlediği basın toplantısında paylaştı. 

Borrelli, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 85 bin 388’e ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 119 bin 827'ye yükseldiğini aktardı. 

Sivil Savunma Genel Müdürü, dün 18 bin 278 olarak açıklanan iyileşenlerin sayısının bugün 1480 artışla 19 bin 758'e ulaştığını, ölü sayısının son 24 saatte 766 kişi artarak 14 bin 681'e çıktığını açıkladı. 

Yoğun bakımdaki kişi sayısını 4 bin 68 olarak veren Borrelli, karantina tedbirlerinin gevşetileceği 2. faz olarak anılan aşamaya ne zaman geçileceğine hükümetin karar vereceğini, mevcut tedbirlerin 13 Nisan’a kadar süreceğini ifade etti.

ABD'de can kaybı 6 bin 58'e yükseldi

ABD'de can kaybı 6 bin 58'e yükseldi

Dünyada salgının etkili olduğu ülkeler listesinde ilk sırada bulunan ABD'de, vaka ve ölü sayısı her geçen gün hızla artıyor.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ülkede virüsün bulaştığı kişi sayısı son 24 saatte 28 bin 879 artışla 245 bin 601'e, ölü sayısı da 921 artışla 6 bin 58'e çıktı.

Dünya genelinde ABD'yi 117 bin 710 vakayla İspanya ve 115 bin 242 vakayla İtalya takip ediyor.

ABD'de salgının merkezi New York

ABD genelindeki eyaletlere bakıldığında, ülkede salgının en fazla etkili olduğu bölgeler arasında New York ve komşusu New Jersey öne çıkıyor.

New York eyaletinde dün 84 bin 46 olan vaka sayısı 8 bin 697 artışla bugün 92 bin 743'e çıkarken, New York'u 25 bin 590 vakayla New Jersey, 11 bin 126 vakayla California takip ediyor.

Can kaybı bakımından da New York 2 bin 468 ölümle ilk sıradaki yerini korurken, onu 537 ile New Jersey ve 417 ile Michigan eyaletleri izliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere'de koronavirüs salgını kaynaklı ölümler rekor bir artış daha gösterdi, 686 kişi hayatını kaybetti.

İngiltere'de koronavirüs salgını kaynaklı ölümler rekor bir artış daha gösterdi, 686 kişi hayatını kaybetti.

İngiltere'de son 24 saat içinde can kayıpları rekor bir artış daha gösterdi, 686 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede bir önceki gün 569 kişi yaşamını yitirmişti.

Koronavirüs salgınında toplam ölü sayısı 3 bin 605'e çıktı.

Yaklaşık 300 şehirlerarası yolcu otobüsü Yenikapı'da bekliyor

Yaklaşık 300 şehirlerarası yolcu otobüsü Yenikapı'da bekliyor

Koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemler kapsamında şehirlerarası otobüs yolculuklarının yasaklanması sonucu, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler Yenikapı Miting Alanı'na park etti.

Yasakların ardından otogarlar boşaldı. Çeşitli firmalara ait yolcu otobüsleri salgının sona erip yeniden yolcu taşımacılığına izin verilmesine kadar alanda kalacak.

İran'da ölü sayısı 3 bin 294'e yükseldi

İran'da ölü sayısı 3 bin 294'e yükseldi

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 134 artarak 3 bin 294'e yükseldi.

İspanya'da son 24 saatte 932 öldü

İspanya'da son 24 saatte 932 öldü

İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 932 artarak 10 bin 935'e çıktı

TFF: "Ligler en erken Haziran ayında oynanacak"

TFF: "Ligler en erken Haziran ayında oynanacak"

Türkiye Futbol Federasyonu , 19 Mart’ta koronavirüs salgınına karşı önlem amacı ile durdurulan liglerin en erken Haziran ayı başında yeniden oynanmaya başlanabileceğini duyurdu. TFF’nin ilgili açıklamasında, 'Takımlarımızın hazırlık süreci de göz önünde bulundurulduğunda liglerimiz en erken Haziran ayı başında oynanabilecektir' denildi. Açıklamada ayrıca liglerin nasıl devam edeceği ile ilgili 10 ayrı seçenekli senaryo plan ve programın hazır olduğu bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peru’da kadınlar ve erkekler farklı günlerde sokağa çıkabilecek

Peru’da kadınlar ve erkekler farklı günlerde sokağa çıkabilecek

Güney Amerika’da koronavirüs salgınını önlemek için sokağa çıkma yasağı ilan eden ilk ülkelerden olan Peru’da, haftanın 3 günü kadınların, 3 günü de sadece erkeklerin dışarı çıkmasına izin verilecek.

Pazar günleri ise kimsenin sokağa çıkmasına izin verilmeyecek.

Google salgın boyunca ülkelerdeki seyahat hareketlerini takip edip kamuoyuyla paylaşacak

Google salgın boyunca ülkelerdeki seyahat hareketlerini takip edip kamuoyuyla paylaşacak

Google, koronavirüs salgını boyunca ülke ülke insanların hareketlerini kayda alarak kamuoyu ile paylaşacak.

Verilere COVID-19 Community Mobility Report adresinden ulaşılabiliyor.

Google bu hizmeti, yetkililerin salgınla mücadelesine katkıda bulunmak için başlattıklarını belirtti. İnsanların gittikleri yerleri gösteren verilen 130 ülkeyi kapsıyor. Türkiye de bu ülkeler arasında.

Google verileri, 2-3 gün öncesinin hareketlerine dayanarak her gün güncellemeyi planlıyor.

Doğalgaz ve elektrik sayaçları 3 ay okunmayacak

Doğalgaz ve elektrik sayaçları 3 ay okunmayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), koronavirüs salgınıyla mücadelede sosyal mesafe kuralına uyulabilmesi adına doğalgaz ve elektrik sayaçlarının 3 ay boyunca okunmaması kararı alındığını duyurdu.

Ancak tüketiciye geçmiş dönem tüketim ortalamalarına göre fatura kesilmeye devam edilecek.

Almanya’da ölü sayısı bini geçti

Almanya’da ölü sayısı bini geçti

Robert Koch Enstitüsü‘nün koronavirüs salgını ile ilgili açıkladığı son rakamlara göre Almanya’da, koronavirüsün yol açtığı solunum yolları ve akciğer hastalığı COVİD 19’dan ölenlerin sayısı, bir önceki güne göre 145 kişi artarak 1017’ye yükseldi. Vaka sayısının ise son 24 saatte, Almanya çapında 6 bin 174 artarak 79 bin 696’ya çıktığı bildirildi.

Çin’in Vuhan kentinde 31 yeni koronavirüs vakası

Çin’in Vuhan kentinde 31 yeni koronavirüs vakası

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ulusal sağlık kurumu, koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı kent olan Vuhan’da 31 yeni vaka tespit edildiğini bildirdi. Açıklamada ayrıca dört kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Çin’de toplam vaka sayısı 81 bin 620’ye, bu virüsün neden olduğu COVİD-19 akciğer hastalığından ölenlerin sayısı da 3 bin 322’ye yükseldi.

Dün neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
7
6
5
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pessimistic

İtalya'nın son durumunu bilen var mı?

Birth of Venus

ülke sınırları bile kevgire dönmüşken, iller arası o kadar da zor olmasa gerek. Dağdan bayırdan geçer gidersin :) 4x4 araç olsa yeterli

Son Mühendis

Usta bu il sınırlandırmasında sürekli Zonguldağı vurguladılar, neden? Ben bunu kaçırdım mı? Biri bilgilendirebilir mi?

sedayackley

madenci şehri olduğu için ciğer problemi olan vatandaş sayısı çok yüksek olduğundan.