Görüş Bildir
Haberler
Kaçırılmaması Gereken 2017 Yapımı 55 Sağlam Film

Kaçırılmaması Gereken 2017 Yapımı 55 Sağlam Film

Filmlerin konuları muhtelif web sitelerinden alınmıştır.  Filmlerin IMDb puanına göre sıralaması ''#'' işaretinden sonra belirtilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Aile Arasında | #7

55. Aile Arasında | #7

21 yıllık ilişkileri aynı gün noktalanan nevrotik Fikret ile müzikhol vokalisti Solmaz komik bir tesadüfle tanışır. Solmaz'ın kızı Zeynep, Adanalı sevgilisiyle evlenmeye karar verince her şeyden korkan Fikret, kendini bir anda hayatının rolünü oynarken bulur. Aile arasında olması planlanan nikah, damadın ailesinin ısrarıyla büyüdükçe büyür. Bu ekip düğün hazırlıkları boyunca silahlı, geleneksel, kebapçı zinciri sahibi Adanalı aileyle anlaşabilecek ve bu düğün bir terslik çıkmadan yapılabilecek midir?

Aile Arasinda (2017) IMDB: 8,1

54. Marrowbone / Karanlık Sır | #55

54. Marrowbone / Karanlık Sır | #55

Genç bir adam olan Jack ve kendisinden küçük olan kardeşleri Billy, Jane ve Sam'in büyük bir sırları vardır. Dört kardeş bir arada kalmaya devam edebilmek adına sevgili annelerinin ölümünü herkesten saklamak zorunda kalmıştır. Ancak bu şartla birlikte yaşamaya devam edebilecek olan kardeşlerin hayatını zorlaştıran bir diğer etmen daha vardır ki, bu sakladıkları sırdan çok daha kötücüldür. Genç kardelşlerin yaşadıkları malikanede şeytani bir varlık kol gezmektedir ve kardeşlere rahat vermemektedir...

The Secret of Marrowbone (2017) IMDB: 6,6

53. Atomic Blonde / Sarışın Bomba | #54

53. Atomic Blonde / Sarışın Bomba | #54

Kasım 1989... Berlin'i ikiye ayıran duvar yıkılmak üzeredir. Britanya gizli servisinde görevli olan tecrübeli MI6 ajanı Lorraine Broughton (Theron) başka bir ajanın öldürülmesini araştırmak üzere Berlin'e yollanır. Ölen ajan Doğu'daki kaynağından bir liste almıştır ve bu, iki tarafın çifte ajanlığını yapanların listesidir. Fakat liste, ölen ajanın üzerinden çıkmaz. Berlin duvarının yıkıldığı gece ajan Broughton'ın üstü olan meslektaşı sokak ortasında vurularak öldürülür ve Lorraine, Londra'ya dönerek başından geçenleri anlatır. Fakat hiçbir şey aslında sandığı gibi değildir...

Atomic Blonde (2017) IMDB: 6,7

52. La ragazza nella nebbia | #52

52. La ragazza nella nebbia | #52

Bir gece Müfettiş Vogel (Tony Servillo) geçirdiği trafik kazası sonucu Avechot adlı ücra bir kasabadaki psikolog Augusto Flores’e (Jean Reno) getirilmiştir. Hiç yara almayan, ama üzerinde kan lekeleri bulunan Vogel, Avechot’ta yaşayan 16 yaşındaki Anna Lou’nun ortadan kaybolma olayını çözmesi için görevlendirilmiştir. Davayı aldığı andan itibaren yaşananları Flores’e anlatırken biz de bu gizemli polisiye hikayeyi baştan itibaren izlemeye başlarız. Medyanın “Bombacı” vakası ile yakından tanıdığı Vogel, üstlendiği davalarda medya ilgisine ihtiyaç duyan, özellikle televizyon muhabiri Stella Honer ile gizli anlaşmalar yapan kurt bir polistir. Reyting uğruna herşeyi mübah sayan Vogel, dava karışık bir hal almaya başlayınca, Anna Lou da bir türlü bulunamayınca medyanın ve yerel halkın önüne atacağı bir kurban aramaya başlar. Şansı yaver giden Vogel, önce Anna Lou’nun gizli hayranı Mattia’yı, sonra da Anna Lou’nun okulundaki öğretmenlerden biri olan Prof. Loris Martini’yi hedefine koyar. Ama gerçeği kendisi bile hala çözememiştir.

La ragazza nella nebbia (2017) IMDB: 6,8

51. Jumanji: Welcome to the Jungle / Jumanji: Vahşi Orman | #51

51. Jumanji: Welcome to the Jungle / Jumanji: Vahşi Orman | #51

Yepyeni Jumanji macerasında, dört lise öğrencisi eski bir video oyunu bulur ve oyunun orman modunun içine çekilir, seçtikleri oyuncuların ta kendisi olurlar. Jumanji'yi sadece oynamayacaklarını üstelik oyundan sağçıkmak zorunda olduklarını öğrenirler. Oyunu yenmek ve gerçek dünyaya dönmek için hayatlarının en tehlikeli macerasına çıkmak, Alan Parrish'in 20 yıl önce neler bıraktığını keşfetmek ve kendileriyle ilgili düşüncelerini değiştirmek zorundalar, yoksa sonsuza dek oyunun içinde hapsolacaklardır.

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) IMDB: 7,0

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Marshall | #45

50. Marshall | #45

1941 yılında Afro-American avukat Thurgood Marshall ile genç yahudi avukat Sam Friedman ortaklık kurar. Birçok davaya bakan ortakların eline bu sefer farklı bir dosya gelir. İki avukat bu kez, sosyetenin tanınmış bir simasının cinsel saldırı ve cinayet girişimi ile suçladığı siyahi şoförün davasını üstlenir.

Marshall (2017) IMDB: 7,2

49. Okja | #41

49. Okja | #41

Vizyoner yönetmen Bong Joon Ho'nun bu filmi, göz ardı edilemeyecek kadar büyük bir dostluğu anlatan küresel bir macerayı konu alıyor. Filmin kahramanı Mija. Dev bir hayvan olan en iyi dostu Okja'yı, onu kaçırmaya çalışan güçlü ve çok uluslu bir şirketin elinden kurtarmak için her şeyi göze alan genç bir kız. Bu komedi dramada Mija, kıtalar arasındaki yolculuğu sırasında çocukluktan yetişkinliğe geçerken, bir çocuk için kimsenin istemeyeceği bir şekilde ufkunu genişletici olaylar yaşıyor.

Genetiği değiştirilmiş gıdalarla yapılan deneyler, küreselleşme, eko-terörizm, insanların imaj ve marka düşkünlüğü ve kendi reklamını yapma çabası gibi acı gerçeklerle yüzleşiyor.

Okja (2017) IMDB: 7,4

48. Mudbound / Savaştan Sonra | #36

48. Mudbound / Savaştan Sonra | #36

Mississippi’de, adaletsizliğin şiddetle sürdüğü yıllar. Kırsala göç etmek zorunda kalan Laura ve kocası Henry, çocuklarını yetiştirirken çiftlik hayatının zorluklarıyla yüzleşir. Nesillerdir çiftlikte çalışan Jackson ailesi ise sosyal yaşamlarında ırkçı ön yargılarla boğuşmaya devam etmektedirler. Aynı çiftliği paylaşan bu iki ailenin iki genç oğlu,ırk savaşına esir olmamayı seçerek sıra dışı bir dostluk kurarlar.

Mudbound (2017) IMDB: 7,4

47. Ayla | #1

47. Ayla | #1

1950 yılında Kuzey Kore, Güney Kore' ye saldırdığında Birleşmiş Milletler' in yaptığı yardım çağrısı sonucu Türkiye, Kore'ye bir tugay gönderir. Her şey gönderilen tugayın içindeki askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay'ın savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük birkız bulmasıyla başlar. Süleyman Astsubay bulduğu 5 yaşındaki küçük kıza ay gibi yüzü olduğu için Ayla ismini verir. 15 ay boyunca Ayla'nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay'ın artık Türkiye' ye dönmesi gerekmektedir. Ayla'yı bırakıp gitmek istemeyen Süleyman, Ayla'yı Türkiye'ye götürmek için birçok yolu dener ancak bir türlü Kore yasalarını aşıp Ayla'yı Türkiye'ye dönerken yanına alamaz. Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman tekrar bir araya gelirler.

Ayla: The Daughter of War (2017) IMDB: 9,0

46. Guardians of the Galaxy Vol. 2 / Galaksinin Koruyucuları 2 | #22

46. Guardians of the Galaxy Vol. 2 / Galaksinin Koruyucuları 2 | #22

'Galaksinin Koruyucuları 2' filminde ekip uzayın uzak noktalarına yolculuklar ederken bir yandan da galaksiyi korumak adına farklı maceralara atılıyor. Koruyucular, artık aileleri haline gelen ekipte birbirlerini düşmanlara karşı korumak için savaşırken, Starlord olan Peter Quill’in gizemli geçmişinin sırları da çözülmeye başlıyor.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) IMDB: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. You Were Never Really Here / Hiçbir Zaman Burada Değildin | #50

45. You Were Never Really Here / Hiçbir Zaman Burada Değildin | #50

Mesleğinde bir ömre yetecek kadar şiddete tanık olan Joe, mesleğini geride bırakmış ve hayatını, seks ticareti için kaçırılan kızları kurtararak kazanmaya başlamıştır. Yozlaşmış New York senatörünün kızını kurtarması için kiralandığı zaman ise bir komplo ağının içine sürüklenir. Az sayıdaki meslektaşları birer birer ortadan kaybolurken, Joe kısa sürede kendisini ölü görmek isteyen düşmanlarıyla savaşmak zorunda olduğunu kavrayacaktır.

You Were Never Really Here (2017) IMDB: 6,9

44. First They Killed My Father | #46

44. First They Killed My Father | #46

1970'lerde, Kızıl Kmerler diye adlandırılan ve kendilerini komünist diye tanıtan silahlı rejim; Kamboçya'da, tam 2 milyon insanın ölümüne neden oldu. Kamboçya'daki bu katliamın en büyük nedeni de; insanları, kendilerinin kurduğu çiftliklerde zorla çalıştırmak istemeleriydi. Pol Pot önderliğindeki bu katliamcı rejim; yozlaştırdığı gerekçesiyle, kent yaşamını bile yasaklamıştı.

First They Killed My Father (2017) IMDB: 7,2

43. The Big Sick | #29

43. The Big Sick | #29

Kumail’in Pakistan kökenli ailesi, İslami geleneklerini de yaşatmak adına görücü usulü bir evlilik istemekteler oğulları için. Söz konusu kız elbette ki Pakistan kökenli ve ailenin inançlarını paylaşan biri olmalıdır. Diğer tarafta ise kızlar Emily’nin gönlünü kaptırdığı gencin ait olduğu kültüre dair birçok ön yargısı, aklında yer etmiş afaki stereotipler bulunan Amerikalı bir anne-baba. Düğüm ise Emily’nin sebebi dahi bilinmeyen, amansız bir hastalığa yakalanmasıyla atılır. Kumail şimdi iki ailenin arasında bir köprü olmalı ve sevdiği kadının yaşam mücadelesine destek vermelidir.

The Big Sick (2017) IMDB: 7,6

42. Molly's Game | #37

42. Molly's Game | #37

Film, olimpiyatta aldığı başarısızlıktan sonra kayak sporunu bırakıp Hollywood’un elit insanları için sekiz yıl boyunca yüksek bahisli poker oyunları organize eden Molly Bloom isimli bir kadının hikayesini anlatıyor.

Molly's Game (2017) IMDB: 7,5

41. The Florida Project | #27

41. The Florida Project | #27

6 yaşındaki Moone ve ekibi, yetişkinlerin zorlu dünyasından tamamen uzak kendilerine ait bir dünya yaratmışlardır. Okulların tatil olmasıyla birlikte bu afacan grubun tek dertleri, istedikleri gibi koşup oynayabilmek, kimseyi umursamadan eğlenebilmek ve istedikleri zaman sınırsız dondurma yiyebilmektedir. Oysa yetişkinler için durum çok farklıdır. Artık çocuk olma lüksleri kalmamış yetişkinler için Florida yazı, zorluk, acı ve gözyaşı demektir.

The Florida Project (2017) IMDB: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Baby Driver / Tam Gaz | #25

40. Baby Driver / Tam Gaz | #25

Baby genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir sürücüdür. Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam banka soyguncuları için sürücülük hizmeti vermektedir. Banka soygununun ardından kaçış için sürücülük yapan adamın yolu bir gün bir suç lideri ile kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır. Ancak girdiği bu iş, başarısız olmaya mahkum bir soygundur. İşler ters gittiğinde peşine düşen farklı farklı insanlardan kaçmak zorunda kalır...

Baby Driver (2017) IMDB: 7,7

39. Darkest Hour / En Karanlık Saat | #43

39. Darkest Hour / En Karanlık Saat | #43

Winston Churchill (Oscar ödülü adayı Gary Oldman) Büyük Britanya'nın Başbakanı olmasından birkaç gün sonra en çalkantılı ve dönüm noktası olan davalardan biriyle karşı karşıya kalır. Nazi Almanyası ile müzakere edilmiş bir barış antlaşmasını inceleyecek veya bir ulusun idealleri, istiklali ve özgürlüğü için mücadele etmekten ödün vermeyecektir. Durdurulamaz Nazi güçleri Batı Avrupa'da dolaşırken ve istila tehdidi çok yakınken hazırlıksız bir halk ve şüpheci bir kral ile, üyesi olduğu parti kendi aleyhinde planlar yaparken Churchill'in, en karanlık saatine direnmesi, bir ulusu toplaması ve dünya tarihinin gidişatını değiştirmeye çalışması gerekmektedir.

Darkest Hour (2017) IMDB: 7,4

38. The Breadwinner / Pervane | #28

38. The Breadwinner / Pervane | #28

Parvana, Taliban kontrolündeki Afganistan'da yaşayan bir kız çocuğudur. Parvana, babası Nurullah haksız yere tutuklandıktan sonra, annesi Fattema ve kız kardeşi Soraya'ya bakabilmek için erkek çocuk gibi giyinmelidir.

The Breadwinner (2017) IMDB: 7,7

37. Wind River / Kardaki İzler | #15

37. Wind River / Kardaki İzler | #15

Wind River, bir FBI ajanının genç yaşta öldürülen bir kızın cinayet araştırmasında şehirdeki yerel görevlilerden biriyle çalışmasını konu ediniyor.

Wind River (2017) IMDB: 7,8

36. Thor: Ragnarok | #10

36. Thor: Ragnarok | #10

Thor, evrenin diğer tarafında, kudretli çekici olmadan hapis kalmıştır. Güçlü yeni tehdit, acımasız Hela'nın yol açacağı kıyameti (Ragnarok), kendi dünyasının yok oluşunu ve Asgard medeniyetinin yıkılmasını önlemek için Asgard'a dönmek üzere, kendini zamana karşı yarışırken bulur. Ama önce, eski müttefiki ve İntikamcılar ekibinden arkadaşı Hulk'la kendisini karşı karşıya getiren ölümcül bir yarışmadan sağ çıkmak zorundadır.

Thor: Ragnarok (2017) IMDB: 7,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. American Made / Barry Seal: Kaçakçı | #48

35. American Made / Barry Seal: Kaçakçı | #48

1980'lerde uyuşturucu kaçakçılığı yaparak yakalanan ve daha sonra CIA yetkililerince işbirliği içerisine giren Barry Seal adlı pilotun, gerçek yaşam öyküsünü konu edinmektedir.

American Made (2017) IMDB: 7,2

34. The Disaster Artist | #26

34. The Disaster Artist | #26

Film yapmanın sevinci ve deliliği üzerine keyifli bir saygı duruşu niteliğinde olan The Disaster Artist, eksantrik sinemacı Tommy Wiseau ve onun en iyi arkadaşı olan aktör Greg Sestero’nun çılgın maceralarını anlatıyor. Bu iki sevimli haylaz adam, Los Angeles’a taşınır ve kendi uzun metraj filmlerini çekerek Hollywood rüyasını yaşamaya çalışır. Kendilerini unutulmaz derecede komik ve tahmin edilemez bir prodüksiyonun içinde bulan bu ikili, sinema tarihinin en kötü şöhretli, tuhaf ve bir o kadar da sevilen filmlerinden olan The Room’a imza atar.

The Disaster Artist (2017) IMDB: 7,5

33. Sidney Hall | #53

33. Sidney Hall | #53

Shawn Christensen’in senaryosunu Jason Dolan’la birlikte yazdığı The Vanishing of Sidney Hall, lisedeki en yakın arkadaşını kaybettikten sonra onun hakkında yazdığı roman sayesinde şöhreti erken yaşlarda bulan Sidney Hall ve onun bu şöhreti kaldıramayıp aradan kaybolmasından geçen 10 yıldan sonra bir detektifin Hall’u araştırmaya başlamasının hikayesi.

The Vanishing of Sidney Hall (2017) IMDB: 6,8

32. The Greatest Showman / Muhteşem Şovmen | #16

32. The Greatest Showman / Muhteşem Şovmen | #16

Gösteri dünyasının ünlü ismi, P.T. Barnum'un hayat hikayesinden uyarlanan film, Barnum'un kurucusu olduğu Ringling Bros. ve Barnum & Bailey Circus sirklerinin turneleri ve gösteri dünyasındaki yerini beyazperdeye taşıyan bir yapım.

The Greatest Showman (2017) IMDB: 7,7

31. Detroit | #42

31. Detroit | #42

Detroit, 23 Temmuz 1967 tarihinde Amerika’nın Detroit kentinde gerçekleşen ve 12’nci Sokak Ayaklanması olarak da bilinen sivil halk isyanını konu alıyor. Polislerin bazı barlara izinli saatler dışında açık oldukları gerekçesini öne sürerek baskın yapmasıyla alevlenen ve 5 gün boyunca devam eden isyanlar 43 kişinin ölümü ve 1000’den fazla kişinin ise yaralanmasıyla son bulur. Şehrin nüfusunun büyük bir kısmınıoluşturan siyahlar ve neredeyse tamamı beyazlardan oluşan polislerin arasındaki ırksal çatışma ayaklanmanın arkasındaki asıl nedendir. 12’nci Sokak Ayaklanması, Amerikan tarihinin en yıkıcı ayaklanmalarından biri olarak anılır.

Detroit (2017) IMDB: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Dunkirk | #8

30. Dunkirk | #8

'Dunkirk'' yüz binlerce İngiliz ve Müttefik askerlerinin, düşman kuvvetleri tarafından çevrilmesiyle başlıyor. Sahilde, denize arkaları dönük bir şekilde tuzağa düşürülen askerler, düşmanları tarafından etrafları kuşatılarak kurtulması imkânsız bir durumla yüzleşirler.

Dunkirk (2017) IMDB: 8,0

29. The Killing of a Sacred Deer / Kutsal Geyiğin Ölümü | #49

29. The Killing of a Sacred Deer / Kutsal Geyiğin Ölümü | #49

Steven Murphy (Colin Farrell) başarılı bir cerrah, eşi Anna (Nicole Kidman) ise göz doktorudur. Çiftin iki çocuklarıyla beraber mutlu ve sağlıklı devam eden aile hayatı, Steven'ın babasını kaybetmiş bir genç olan Martin'i (Barry Keoghan) himayesine almasıyla raydan çıkar. Beraberinde bazı karanlık sırlar da getiren Martin aile fertleriyle giderek yakınlaşırken, Steven'ın çocukları ansızın yemeden içmeden kesilir ve yürüyememeye başlarlar. Doktorlar, çocukların rahatsızlığını bilimsel olarak açıklayamamaktadır. Steven kendisini Martin'in dediklerini harfiyen yapmazsa aile fertlerinin sırayla öleceği esrarengiz bir oyunun içinde bulur.

The Killing of a Sacred Deer (2017) IMDB: 7,1

28. The Square / Kare | #39

28. The Square / Kare | #39

Christian bir modern sanat müzesinde küratördür. İki çocuk sahibi olan Christian eşinden boşanmıştır. Müzeye gelecek olan bir sonraki gösteri, The Square isminde yoldan geçenleri sosyal sorumluluğa davet eden, insanlığı hatırlatmaya çalışan bir enstalasyon olacaktır. Ancak ideallere göre yaşamak bazen gerçekten zor olabilir. Christian için de durum böyledir. Telefonunu çaldıran Christian'ın hırsıza verdiği aptalca yanıt ideallerinin tersine durumların ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Müzenin PR ajansı 'The Square' için beklenmedik bir kampanya ortaya koyar ve bu süreç Christian için bir varoluş sancısına sebep olur.

The Square (2017) IMDB: 7,3

27. God's Own Country / Tanrının Unuttuğu Yer | #24

27. God's Own Country / Tanrının Unuttuğu Yer | #24

İngiliz usulü Brokeback Dağı sözleriyle övülen Sundance ödüllü Tanrının Unuttuğu Yer , İngiliz bir koyun çiftçisi ile göçmen bir işçi arasındaki aşkı anlatıyor. Kendi de İngiltere ’de bir çiftlikte büyüyen yönetmen Francis Lee ’nin düşük bütçeli bu ilk uzun metrajlı filmi, Sundance ’te yarışmaya alınan tek İngiliz filmi oldu. Film , Yorkshire’de bir koyun çiftliği sahibi olan, hayatından bezmiş, ıssızlıktan bunalmış genç Johnny Saxby’ye odaklanıyor. Romanyalı göçmen Gheorghe, çiftliğe yardımcı kâhya olarak gelince, ikisi arasında kuzu mevsiminde çamur güreşleriyle pekişen, duygusal bir yakınlık filizleniyor.

God's Own Country (2017) IMDB: 7,7

26. Only the Brave / Korkusuzlar | #20

26. Only the Brave / Korkusuzlar | #20

2013'te Arizona eyaletinin Prescott bölgesine bağlı Granite Mountain Hotshots'ta korkunç bir yangın başlar. Kısa sürede iyice yayılan yangın birçok hayatı tehdit etmektedir. Yangınla mücadele için Granite Mountain Hotshots yangın departmanında çalışan 19 itfaiyeci göreve başlarlar. Ancak yangınla mücadele oldukça zorludur. Herkesin kaçmaya çalıştığı mücadeleye koşar adım ilerleyen itfaiye ekibi, sevdiklerini, ailelerini ve komşularını koruyabilmek için kendi hayatlarını kaybetme riskiyle yüzleşmek zorunda kalacaktır...

Only the Brave (2017) IMDB: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Phantom Thread | #19

25. Phantom Thread | #19

Savaştan sonra 1950’lerin büyüleyici Londra’sında, ünlü terzi Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) ve kız kardeşi Cyril (Lesley Manville) Woodcock Ailesi'nin belirgin tarzıyla kraliyet ailesinden film yıldızlarına ve mirasçılardan sosyete kadar ülkenin önde gelenlerini giydirerek İngiliz modasının merkezinde yer almaktadırlar. Kadınlar, müzmin bir bekar olan Woodcock’un hayatından ilham ve dostlukla geçmeye devam ederken Woodcock’un yolu kısa bir zaman içerisinde esin perisi olarak hayatının bütünleyici parçası ve sevgilisi olacak genç ve güçlü bir kadın olan Alma (Vicky Krieps) ile kesişir. Woodcock'un bir zamanlar kontrollü ve planlı olan özenle dikilmiş hayatı aşkla alt üst olacaktır.

Phantom Thread (2017) IMDB: 7,6

24. 120 Battements Par Minute / Kalp Atışı Dakikada 120 | #34

24. 120 Battements Par Minute / Kalp Atışı Dakikada 120 | #34

Robin Campillo’nun senaryosunu yazdığı, yönettiği ve kurgusunu üstlendiği 120 Battements Par Minute / 120 BPM, Cannes’da dört ödül birden kazandı. Film, 1990’ların başında, AIDS’in hiç durmadan can aldığı umutsuz günlerde, toplumdaki umursamazlığa, tahammülsüzlüğe ve ayrımcılığa karşı eylemlerini yükselten Act Up Paris örgütünü ve eylemcilerini merkez altına alıyor.

BPM (Beats Per Minute) (2017) IMDB: 7,5

23. Hindi Medium | #19

23. Hindi Medium | #19

Kızlarının Delhi'deki en iyi eğitimi veren seçkin bir okula kabul edilmesi için canını dişine takan bir anne babanın, bu yolda yaptığı fedakarlıklar konu alınıyor.

Hindi Medium (2017) IMDB: 7,9

22. Secret Superstar / Süperstar | #4

22. Secret Superstar / Süperstar | #4

Hindistan’da normal bir ailenin bir kızı. Sesi çok iyidir aynı zamanda da gitarı çok iyi çalmaktadır. Ama aile şartları nedeni ile kendisini bir yerlerde gösterme fırsatı bulamamaktadır. Annesi ile bu konuda konuşsa da bu durum değişmez. Kızın hayallerinden vazgeçmeye hiç niyeti yoktur. Bu nedenle youtube'a her yerini kapatan siyah bir örtü ile video koyar. Sesi ve gitarı ile youtube da bir çok izleyici hayran kalır. Tabi Hindistan’ın ünlü bir şarkıcısı da bu duruma kayıtsız kalmaz. Artık ünlü şarkıcının amacı o kızı bulup gerçek bir süperstar yapmaktır.

Secret Superstar (2017) IMDB: 8,1

21. Aritmiya | #33

21. Aritmiya | #33

Hastalarına oldukça özen gösteren titiz bir doktor, zamanla eşiyle bazı sorunlar yaşamaya başlar. Eşi, hastalarının ondan daha değerli olduğunu ve bu konuda şikayetçi olduğunu dile getirir. Doktorun bunun aksini ispat etmesi gerekmektedir.

Arrhythmia (2017) IMDB: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Au revoir là-haut | #32

20. Au revoir là-haut | #32

1918 yılının Kasım ayında, ateşkes sırasında Fransız Yüzbaşı Pradelle, gereksiz bir saldırı emri verir. Çıkan çatışmada, yenetekli bir ressam olan Eduard , eski bir muhasebeci olan Albert'in hayatını kurtarır. Savaştan sonra hayata birlikte tutunmaya çalışan ikili , küçük bir yetim kızı da yanlarına alarak bir plan yaparlar. Savaş sırasında ölen ve naaşları bulunamayan askerlerin ailelerinin acılarını fırsata çevirmeyi düşünürler. Ressam olan Eduard, kahramanlık ve vatanseverlik konulu çizimler yapar, para konusunda becerikli olan Albert ise gerekli parayı bulur ve oluşturdukları andaçları satarak para kazanmak için harekete geçerler.

See You Up There (2017) IMDB: 7,6

19. Loving Vincent | #12

19. Loving Vincent | #12

Film, ünlü ressam Vincent Van Gogh’un ilgi çekici hayat hikâyesini ressamın tablolarını bir araya getirerek anlatıyor. Filmde yer alan 65.000 karenin her biri Polonya ve Yunanistan’da yer alan stüdyoyu ziyaret eden 125 yağlı boya ressamı tarafından Vincent Van Gogh üslubuyla çizildi. Bu filmde Van Gogh’un etkileyici resimleri kadar talihsiz hayat hikâyesi ile gizemli ölümünü de perdeye geliyor.

Loving Vincent (2017) IMDB: 7,9

18. Teströl és lélekröl / Beden ve Ruh | #18

18. Teströl és lélekröl / Beden ve Ruh | #18

Budapeşte yakınlarında bir mezbahada finans direktörü olarak çalışan iyi huylu Endre (Géza Morcsányi), şirkete yeni gelen kalite kontrolörü Maria'dan (Alexandra Borbély) hoşlanmıştır. Ancak obsesif kompülsif eğilimlere sahip Maria, Endre gibi herkesten uzak durmaktadır. Ancak şirketin psikiyatrı, bu iki kişinin birbiriyle tıpatıp aynı rüyaları gördüğünü ortaya çıkarınca, ikilinin arasında tuhaf, gizemli bir bağ olduğu anlaşılır.

On Body and Soul (2017) IMDB: 7,6

17. It / O | #38

17. It / O | #38

Stephen King'in romanından tekrar beyazperdeye uyarlanan film, Maine'in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Dışlanan bu arkadaş grubu bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına bir de bir palyaço kılığında dehşet saçan Pennywise bela oluyor.

It (2017) IMDB: 7,5

16. Logan | #5

16. Logan | #5

Yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

Logan (2017) IMDB: 8,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Singwa hamgge | #40

15. Singwa hamgge | #40

Ölen kişiye öbür dünyaya kadar bir ölüm meleği eşlik eder. Orada, ölen kişiler 49 gün boyunca 7 denemeden geçerler. O sırada, insanların işine karışması yasak olan ölüm meleği ister istemez insan ilişkilerine karışır. Gang Rim (Ha Jung-Woo) ölüm meleklerinin lideridir. İnsanlar için sevgi beslemektedir. Ja Hong (Cha Tae-Hyun) öbür dünyada denemeye alınır.

Along with the Gods: The Two Worlds (2017) IMDB: 7,4

14. Gifted / Deha | #31

14. Gifted / Deha | #31

Frank Adler (Chris Evans), Florida'nın bir kıyı kasabasında genç yeğeni Mary'i (Mckenna Grace) yetiştiren bekar bir adamdır. Mary 7 yaşında parlak dahi bir çocuktur. Frank, Mary'nin normal bir hayat sürmesini ister fakat zorlu annesi Boston'lı Evelyn (Lindsay Duncan) Mary'nin matematiğe olan hakimiyetini fark eder ve Frank'le Mary'yi birbirinden ayırmaya çalışır. Aile gerilimleri ve kopuklukları patladığında, amca ve yeğeni, ev sahibeleri ve yakın arkadaşları olan Roberta'dan (Octavia Spencer) ve öğrencisine olan ilgisi kısa sürede amcasıyla da aralarında bağ oluşmasına sebep olan Mary'nin öğretmeni Bonnie'den (Jenny Slate) destek görürler.

Gifted (2017) IMDB: 7,6

13. Call Me by Your Name / Beni Adınla Çağır | #9

13. Call Me by Your Name / Beni Adınla Çağır | #9

Yıl 1983, yer Kuzey İtalya... Tatilini ailesiyle birlikte geçiren 17 yaşında bir erkek çocuğu, güneş, yaz ve yazlık havası... Bu tatlı yaz kasabasında her yarın, bir düne benzemektedir. Ta ki ailenin arasına herşeyi değiştirecek bir yabancı karışıncaya kadar. İnsan ruhuna hem büyük bir yara hem de şifalı bir merhem olan ilk aşkın tohumları bu yabancının bohçasındadır. İtalyan yönetmen Luca Guadagnino, James Ivory ile birlikte Andre Aciman’ın çok sevilen romanını beyazperdeye uyarlarken bütün maharetlerini benzersiz bir sinema duygusuyla bir araya getiriyor.

Call Me by Your Name (2017) IMDB: 8,0

12. The Shape of Water / Suyun Sesi | #35

12. The Shape of Water / Suyun Sesi | #35

1963 dolaylarındaki Amerikan Soğuk Savaş dönemi bağlamında kurgulanmış uhrevî masal... Elisa (Sally Hawkins) çalıştığı gizli yüksek güvenlikli devlet laboratuvarında sükût ve tecrit içinde tek başına bir hayat sürmektedir. Elisa'nın hayatı meslektaşı Zelda (Octavia Spencer) ile birlikte keşfettiği gizli bir deneyle birlikte sonsuza kadar değişir.

The Shape of Water (2017) IMDB: 7,4

11. Coco / Koko | #2

11. Coco / Koko | #2

Miguel, ailesinin nesiller boyu süren yasağına rağmen idolü Ernesto de la Cruz gibi başarılı bir müzisyen olmanın hayalini kuruyordur. Çaresizce yeteneğini kanıtlamaya çalışan Miguel, kendini etkileyici ve renkli Ölüler Şehri'nde bir dizi gizemli olay zincirini takip ederken bulur. Bu sırada çekici bir oyunbaz olan Hector'la tanışır ve birlikte Miguel'in aile geçmişindeki asıl hikâyeyi ortaya çıkartacak olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar.

Coco (2017) IMDB: 8,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Aus dem Nichts / Paramparça | #47

10. Aus dem Nichts / Paramparça | #47

Katja, Türkiyeli bir Kürt olan kocasıyla çocuğunu Hamburg’daki bir terörist saldırıda kaybeden acılı bir kadındır. Müracaat edip hakkını aradığı mahkeme, zanlılardan yana tavır koyunca bütün gücüyle sarıldığı yası yavaş yavaş öfkeye dönüşmeye başlar. Hayatına dair her şeyi yaşadığı kayıpla birlikte arkasında bırakmak zorunda kalan Katja, kendi adaletini sağlamak adına harekete geçer ve yollara düşer.

In the Fade (2017) IMDB: 7,1

9. Un sac de Billes / Bir Torba Bilye | #44

9. Un sac de Billes / Bir Torba Bilye | #44

Fransa'da yaşayan ve 2. dünya savaşı boyunca bir şekilde şansın hep ellerinden tuttuğu iki küçük musevi kardeşin savaş sırasındaki anılarını anlatan filmin özü iç karartıcı olmasına rağmen; film, olabildiğince eğlenceli, esprili ama bir o kadar da gerçekçi bir yapımdır.

A Bag of Marbles (2017) IMDB: 7,3

8. I, Tonya / Ben, Tonya | #30

8. I, Tonya / Ben, Tonya | #30

Tonya Harding, 1991 yılında katıldığı bir müsabakada zorlu üçlü atlayışları tamamlayarak figür pateninin kutsal hareketini gerçekleştiren ilk Amerikalı kadın oldu. Buz üzerindeki başarısını kişisel hayatındaki mutluluğa yansıtamayan Tonya her daim anlaşmazlık içinde olduğu ve kötü muameleye maruz kaldığı bir anneyle büyürken sahip olduğu her şeyi büyük savaşlar sonucunda elde etti. Direncini kanıtlamış başarılı bir patenci olmasına rağmen sanatsal nitelik eksikliği ve buz pistleri için alışılmamış olan 'karavan kampı' güzelliği yüzünden eleştirilerin odağında yer aldı. Tonya, Jeff Gillooly ile tanıştığında içindeki sese kulak vererek uzun süredir beklettiği annesinden kaçışını gerçekleştirdi.

I, Tonya (2017) IMDB: 7,5

7. Nelyubov / Sevgisiz | #21

7. Nelyubov / Sevgisiz | #21

Birbirlerine karşı nefretle dolu bir kadınla bir erkek ve arka odada, korku içinde gözyaşlarına boğulmuş çocukları... Sevgisiz, bu çocuğun ansızın ortadan kaybolması üzerine onu aramaya başlayan, boşanma arifesindeki bir karı-kocanın bezginlik ve pişmanlıkla yaralı çabalarının hikâyesini anlatıyor. Günümüz Rus sinemasının büyük ustası Andrey Zvyagintsev, şiddetle, kavgayla ve sevgisizlikle yoğrulmuş, hayalleri kırılınca ağlamayı bile unutmuş bir toplumun portresini post-modern bilgi çağı filtresinden çiziyor. Yozlaşmış, çürümüş, hayati değere sahip kurumları ardı ardına işlevsiz hale gelmiş Rus toplumu, yönetmenin otopsi masasında.

Loveless (2017) IMDB: 7,7

6. Bad Genius | #17

6. Bad Genius | #17

Lynn, sınavlarda arkadaşlarına kopya vererek para kazanan zeki bir lise öğrencisidir. Bir gün karşısına Sidney, Avustralya'ya gitmesini gerektiren yeni bir sınav çıkar. Milyonlarca bahtlık görevini gerçekleştirmek için Lynn ve sınıf arkadaşları uluslararası üniversite giriş sınavını tamamlamalı ve Tayland'daki arkadaşlarına ülkelerinde yapılacak olan aynı sınavın saatinden önce cevapları ulaştırmaları gerekmektedir. Film Tayland'daki sınıflar arası eşitsizliği ve bozuk eğitim sistemini ağır bir şekilde eleştiriyor.

Bad Genius (2017) IMDB: 7,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Taeksi woonjunsa / Taksi Şoförü | #11

5. Taeksi woonjunsa / Taksi Şoförü | #11

1980 Mayıs. Bir taksi sürücüsü olan Man-seob (Kang-ho Song), gerçek olamayacak kadar iyi bir müşteri bulur. Bu müşteri yüz bin won karşılığında Gwangju’ya gitmek istemektedir. Detayları öğrenmeden işe atılan Man, beraberinde Alman gazeteci Peter (Thomas Kretschmann) ile yola çıkar. Aynı dönemde Güney Kore’de halk sıkıyönetim altında yaşamaktadır. Man-seob hedefe yaklaştıkça bazı sorunlarının olduğunu farkeder ancak Peter burada yaşananları haber yapma niyetindedir. Bir üniversiteli öğrencinin de yardımıyla taksi sürücüsü Man-seob boyundan büyük işlere girişecektir...

A Taxi Driver (2017) IMDB: 7,9

4. Get Out / Kapan | #23

4. Get Out / Kapan | #23

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

Get Out (2017) IMDB: 7,7

3. Blade Runner 2049 | #6

3. Blade Runner 2049 | #6

Bir devam filmi olan Blade Runner 2049'da; ilk filmdeki öykünün üzerinden geçen 30 yıl sonrası anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K (Ryan Gosling); insanlığı büyük kargaşaya sürükleyecek, hatta sonunu bile getirebilecek bir sırrı ortaya çıkarmıştır. Memur K'nın, bir felaketi önleyebilmek için; eski ödül avcısı Rick Deckard'ı (Harrison Ford) bulup, ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

Blade Runner 2049 (2017) IMDB: 8,1

2. L'insulte / Hakaret | #13

2. L'insulte / Hakaret | #13

Araba tamircisi Tony'nin hamile eşi Shirine'le sade bir hayatı vardır. Sokaklarındaki altyapı çalışmalarından Lübnan'a göç etmiş, yakınlardaki bir mülteci kampında yaşayan Filistinli ustabaşı Yasser'in şirketi sorumludur. Yasser, Tony'nin balkonundaki giderin akıttığını fark edip tamir etmek ister. Ancak Tony onu evine almamakta kararlıdır. Yasser dışarıdan da olsa gideri onarır. İlk anlaşmazlıkları bu olay üzerine çıkan ikili arasında git gide büyüyen gerilim, Tony'nin Yasser'e kurduğu bir cümle ile çok farklı bir noktaya taşınır. Aralarındaki bu husumet önce mahkemeye, sonrasında politikacıların da dahil olduğu bir kamuoyu davasına döner. İki taraf da sonuna kadar hakkını savunurken, geçmişin yaraları da tekrar açılacaktır.

The Insult (2017) IMDB: 7,8

1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri / Üç Bilbord Ebbing Çıkışı, Missouri | #3

1. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri / Üç Bilbord Ebbing Çıkışı, Missouri | #3

Kızının cinayet davasında bir suçlu bulunmadan aylar geçtikten sonra, Mildred Hayes cesur bir hamle yapar. Kentin saygıdeğer polis şefi William Willoughby'ye yöneltilen tartışmalı bir mesajla kentin ücra bir yolunda üç adet reklam panosu kiralar. Şiddet eğilimli, çocuksu bir annenin çocuğu olan, şefin sağ kolu Dixon'ın adı olaya karıştığında, acılı anne ile güvenlik güçleri arasındaki savaş daha da şiddetlenecektir.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) IMDB: 8,2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın