Görüş Bildir
Haberler
İşte Markalar Böyle Hazırlanıyor: 2019 Yılında Karşımıza Bolca Çıkacak Olan Pazarlama Trendleri

İşte Markalar Böyle Hazırlanıyor: 2019 Yılında Karşımıza Bolca Çıkacak Olan Pazarlama Trendleri

Yeni yıl tüm hızıyla devam ederken markalar da pazarlama çalışmalarına hızlı bir şekilde giriş yaptılar. Özellikle geçtiğimiz gün yayınlanan Peak Games TV reklamı, insanların teknoloji dünyasına biraz daha yakından bakmalarına neden oldu. Peki markalar yeni yılda nasıl çalışıyor ve neye hazırlanıyorlar? Bizleri bekleyen pazarlama trendleri neler olacak?

Gelin hep birlikte yakından inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Chatbot'lar

1. Chatbot'lar

Yapay zeka ile güçlendirilmiş, yazdığınız mesajlara göre ne istediğinizi anlayabilen ve buna göre size öneriler, teklifler sunan Chatbot'lar 2019'da daha fazla hayatımızda yer alacak. Özellikle bankacılık uygulamalarında sıkça görmeye başladığımız bu trend, önümüzdeki yıllarda çok büyük bir pazar yaratacak.

2. Sesli Aramalar

2. Sesli Aramalar

Burada sesli aramalardan kastım özellikle Android telefonlarda ana ekranda yer alan Google arama simgesi. 'OK Google' diyince açılan ve söylediğinize göre arama yapan, uygulama açan, mesaj atan veya fotoğraf çeken asistan tabii ki popüler. Ama bütün bu bileşenlerin içerisinde hem arama yapmanın daha kolay hale gelmesi hem de parmaklarımızı tekrar kullanmak zorunda kalmamak büyük bir avantaj. Sesli aramaların payı tüm dünyada her geçen gün artarken bir bakarsınız siz de artık çoğunlukla sesli aramalar ile aradıklarınızı bulursunuz.

3. Sanal Asistanlar

3. Sanal Asistanlar

Amazon Alexa Echo, Google Home, Apple Siri, Microsoft Cortana derken sanal asistanlar özellikle Amerika'da büyük satış rakamlarına ulaşmaya başladı. Google, sahip olduğu bilgi havuzu sayesinde bir adım önde görünüyor. Şimdiden pek çok uygulamanın sanal asistanlar için uyumlu uygulamalar geliştirdiğini söylemeyi de ihmal etmeyelim.

4. Veri Güvenliği

4. Veri Güvenliği

Geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği'nin getirdiği GDPR uygulaması ile veri güvenliği yasal olarak önemli bir hale geldi. Artık hükümetler büyük teknoloji devlerini affetmiyor. Bu nedenle de pazarlama kampanyaları içerisinde güvenliğin ve gizliliğin ön planda yer alacağı pek çok konuyu görebiliriz.

5. Canlı Video Yayınları

5. Canlı Video Yayınları

Video pazarlama son iki yılın zirvesinde diyebiliriz. Ancak son aylarda YouTube trendlere baktığımızda pek çok 'bozulmanın' olduğunu da söylemek mümkün. Pazar en zirveye çıkacak ve sonradan doyuma geçecek. Bu videonun trendinin azalacağı anlamına gelmiyor sadece pazarın büyümesi yavaşlayacak. Ancak burada canlı video yayınlarının trendinin artacağını söylemek mümkün. Online etkinlik olarak adlandırabileceğimiz Webinar'ların sayısı ilerleyen günlerde daha fazla artacak gibi görünüyor. YouTube, Facebook, Instagram, Twitter ve şimdi de Linkedin. Bu platformlarda sağlam kitleniz varsa canlı yayınlarınız çok iyi geçecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Podcast

6. Podcast

YouTube'un popüler olması bize şunu gösteriyor aslında; insanlar televizyonlarda dayatılan saatlerin dışında da istedikleri herhangi bir içeriği izleyebilmeliler. 

Podcast de tıpkı bunun gibi, belirlenen konu etrafında yapılan ses kayıtlarından oluşan programlar aslında. Radyo gibi düşünebilirsiniz. Ama istediğiniz zaman dinliyorsunuz. Özellikle artan trafik büyükşehirlerde insanları toplu taşımada, trafikte daha farklı aktivitelere sürüklüyor. Podcast de bunlardan bir tanesi.

7. Data Odaklı Pazarlama

7. Data Odaklı Pazarlama

Data, yani veri, günümüz teknoloji dünyasındaki en büyük zenginlik. Büyük web siteleri, ziyaretçilerinden öyle veriler topluyor ve işliyorlar ki neleri satın alabileceklerini, nelerden hoşlandıklarını hatta siyasi görüşlerini bile kolaylıkla öğrenebiliyorlar. 2019'a gelene kadar data odaklı pazarlama zaten popülerdi ancak 2019'da yeni teknolojiler ile çok başka bir noktaya gidecek. Bu pazarlama yönteminin Trump'a başkanlığı kazandırdığını da hatırlatalım. :)

8. Kişiselleştirme

8. Kişiselleştirme

Kişiselleştirme de bir süredir hayatımızda ve pazarlama içinde önemli bir yere sahip. Özellikle e-ticaret sitelerinde ve e-posta pazarlamada kişiselleştirme sıklıkla kullanılıyor. Sisteme giriş yapan kullanıcıları ve onların aktivitelerini inceleyerek uygun öneriler sunuyor. 2019 ve sonrasında yükselişe geçecek bir diğer alan olarak göze çarpıyor.

9. Arttırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik (AR/VR)

9. Arttırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik (AR/VR)

Pokemon Go'yu hatırlıyoruz değil mi? Yakın zamanda bütün dünyayı kasıp kavurmuştu. Pokemon Go'nun sanal gerçeklik ile piyasaya çıkması herkesin dikkatini çekmişti. Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik, 2019 ve sonrasında çok daha önemli bir hale gelecek. Google Lens de bu alanda hizmet vermeye başladı ve çok başarılı sonuçlar veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın