CHP'nin 23 Nisan yürüyüşünü engellemek için kurulan barikatlara plastik kelepçe takıldı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, plastik kelepçeleri cebinden çıkardığı pense ile kesti. O anlar kameralara yansıdı.
Deprem hepimizi her zaman olduğu gibi hazırlıksız yakaladı. Panikle kendini sokağa atan insanların görüntüleri, can havliyle üst katlardan atlayanların sağlık durumları haberlerini yakından takip ettik. Vali Davut Gül de 151 kişinin yaralandığını bunların da panik sonucu oluşan yaralanmalar olduğunu söylemişti. Ümraniye'de yaşanan bir depremden kaçma anı ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde gerçekleşen 23 Nisan resepsiyonu dikkat çekici katılım ve yokluklarla gündeme geldi.CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklu olması nedeniyle resepsiyona katılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise İstanbul’da yaşanan deprem sonrası programında değişiklik olabileceği, bu nedenle resepsiyona katılmasının beklenmediği belirtildi.Resepsiyona DEM Parti, Eş Genel Başkanlar Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile katıldı. Böylece Kürt siyaseti, 2014’ten bu yana ilk kez eş genel başkan düzeyinde TBMM resepsiyonunda temsil edilmiş oldu.Kaynak
İstanbul'da saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Celal Şengör'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Olası İstanbul depreminin büyüklüğünü açıklayan Şengör, özellikle iki yeri işaret etti. Kanal İstanbul projesi hakkında da konuşan Şengör, 'Kanal İstanbul, 8.0 yıkıcılıktaki bölgede. Kanala tsunami gelirse tarumar eder. Kanalın betonu kırılırsa, deniz suyu yeraltı suyuna karışır, facia olur. Kanal İstanbul'a kesinlikle müsaade edilmemesi lazım' dedi.
Marmara Denizi açıklarında teknede bulunan bir grup, sarsıntının etkisini suyun içinden hissetti. Denizdeki garip hareketlilik ve yükselen kabarcıklar ise gözle görülecek kadar belirgindi. Depremi yaşayan kadınlardan biri o anları kaydederken yaşadıklarını da anlattı. Anlattıkları ise deprem anının ne kadar sarsıcı olduğunu gözler önüne serdi. İşte o anlar...Kaynak
CHP'nin 23 Nisan yürüyüşünü engellemek için kurulan barikatlara plastik kelepçe takıldı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, plastik kelepçeleri cebinden çıkardığı pense ile kesti. O anlar kameralara yansıdı.
Deprem hepimizi her zaman olduğu gibi hazırlıksız yakaladı. Panikle kendini sokağa atan insanların görüntüleri, can havliyle üst katlardan atlayanların sağlık durumları haberlerini yakından takip ettik. Vali Davut Gül de 151 kişinin yaralandığını bunların da panik sonucu oluşan yaralanmalar olduğunu söylemişti. Ümraniye'de yaşanan bir depremden kaçma anı ise izleyenlere duygusal anlar yaşattı.
23 Nisan’da İstanbul’da yaşanan peş peşe depremler, kent genelinde paniğe neden oldu. Önce 3.9, ardından 6.2 büyüklüğünde meydana gelen sarsıntılar sonrası birçok vatandaş evlerinden çıkıp sokaklara döküldü. Artçı depremler arka arkaya gelirken, herkes güvenli alanlara yöneldi. Dikkat çeken bir detay ise sosyal medyada gündem oldu. Başakşehir’de bir berber, deprem anında bile tıraşına devam ederek adeta hiçbir şey olmamış gibi davranmasıyla şaşkınlık yarattı. O anlara ait görüntüler kısa sürede büyük ilgi gördü.
İstanbul'da art arda yaşanan depremler halka büyük panik yaşattı. Özellikle deprem anında bu panik zaman zaman kameralara da yansıdı. Vali Davut Gül de 151 yaralı tespit edildiğini bu yaralıların depremden panikle kaçmak isteyen kişiler olduğunu dile getirmişti. Panikle sokağa kaçanlar arasında bir kişi vardı ki kısa sürede sosyal medyada viral oldu görüntüsüyle.
İstanbul'da saat 12.46'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depreme iş yerlerinde yakalananlar zor anlar yaşadı. Paniğe kapılan bir kişi tezgahın üstünden atlayarak iş yerinden çıktı.
İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem anında binanın 3. katından atlayan adam, otomobilin üzerine düştü. Balkondan atlayan kişi daha sonra hiçbir şey olmamış gibi yürüdü. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde yaşayan bir baba, 6,2 büyüklüğündeki depreme bebeğini severken yakalandı. O anlar cep telefonunun kamerasıyla kayda alındı.
Marmara Denizi’nde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından pek çok kişi yeni bir büyük depremin habercisi olup olmadığını merak etmeye başladı. Sosyal medya ve bazı haber kaynaklarında art arda uyarılar paylaşılınca endişe daha da arttı. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ise Ekol TV'ye konuşarak bu tartışmalara çok net bir yanıt verdi.İşte detaylar...
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, partisinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlemek istediği yürüyüşe yönelik Ankara Valiliği'nin yasağına tepki gösterdi. CHP'nin Birinci Meclis’ten Anıtkabir’e yapmak istediği yürüyüşün engellenmesi üzerine Tanal, yürüyüş güzergahına gönderilen TIR’a tırmanarak dikkat çekti.
İstanbul'da art arda depremler meydana geldi. İlk olarak 3.9 daha sonra 6.2 büyüklüğündeki iki deprem çevre illerden de hissedildi. Artçı sarsıntılar devam ettiği anlarda Ümraniye'deki bir kafeden gelen görüntüler paylaşıldı. İçerdeki vatandaşların korku dolu anları kameralara yansıdı.
23 Nisan’da İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde bir binanın sallandığı anlar kameralara yakalandı. Binanın devrilme riski çevredeki vatandaş tarafından paylaşıldı.
Depremler her zaman hazırlıksız yakalanabileceğimiz olaylardan biri. Hele bir de canlı yayında gerçekleşirse, durum hem ekran başındakiler hem de yayındaki kişiler için iki kat daha sarsıcı olabiliyor. İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem de tam olarak böyle bir anda, canlı yayında yaşandı. CNN Türk spikeri Meltem Bozbeyoğlu, sarsıntının başladığı esnada yayındaydı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün günümüzde çocuklara seslense neler söyleyeceği yapay zeka ile canlandırıldı. Atatürk'ün düşünce mirasını yaşatan bu özel mektup, sosyal medyada büyük ilgi görürken duygusal ifadeleriyle de dikkat çekti.
Depremlerin ardından denizlerde yaşanan dalgalar merak konusu olurken, Silivri merkez üssü olan 23 Nisan Depremi'nde de boğazda veya Marmara Denizi'nde tsunami olup olmadığı internette aratıldı. Bir vatandaşın kamerasına deprem anında İstanbul Boğazı'nda yaşanan dalgalanmalar yansıdı. Sarıyer açıklarında çekilen görüntüler şöyleydi;
Bilimsel açıklamaları ve sıra dışı yorumlarıyla sık sık gündeme gelen Dr. Oytun Erbaş, bu kez TV100 ekranlarında yaptığı açıklamayla dikkat çekti. Erbaş, erkeklerin beyin yapısıyla ilgili yaptığı yorumda, “Tüm erkekler doğuştan otistiktir” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'nin açılışının 105. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir’de düzenlenen resmi törene katıldı. Anıtkabir'e ziyarete gelen çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Özel'e bir çocuktan ilginç bir soru geldi. Özel'le ziyaretçi çocuğun Ali Koç diyaloğu sosyal medyada viral oldu.